michalgti 21.04.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Witam. Mam zamiar wykuć (rozkuć istniejący otwór okienny) w ścianie nośnej otwór na drzwi balkonowe (70 cm). Grubość ściany to 45 cm. Majster stwierdził że potrzebne będą 4 belki podciągowe i całkowity koszt wykonania razem z materiałem i wywozem gruzu określił na 1200 zł. Wydaje mi się że to trochę za dużo. Może ktoś wykonywał podobne roboty i mógłby się wypowiedzieć w temacie ceny? Dziękuję bardzo i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 21.04.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 witaj.niecaly rok temu robiłąm podobnie.. potrzebowałąm połączyć 2 pokoje- wycięcie otworu drzwiowego w ścianie gr50cm- pustak. nacięcie wykonano jakąs piłą - a poźniej młotem wykuwali środek otworu- dzieki nacięciu piłą nie rozwalili ściany z zapasem...cena:800zl: za wykucie otworu i montaz 2 belek -gotowych betonowych, umieszczonych na robionej ręcznie zaprawie. do ceny 800zł nalezy doliczyc cene 2 belek -podciągów. za wywóz gruzu nie płaciłam dodatkowo. nie wiem dlaczego potrzebne sa 4 belki u Ciebie.. tak sie nie znam- u nas wystarczyły 2. może to tak nabiło cenę.. ? dodam, że to była ściana nośna- połączyłam 2 pokoje, z czego każdy jest pokojem w połówce bliźniaka- więc tymi drzwiami połączyłąm 2 połówki bliźniaka, poziom na poddaszu... majster przywiózł ze sobą regulowany metalowy stempel do podparcja belki stropowej dachu, na czas cięcia i wiązania zaprawy z podciagami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 22.04.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 to poproś o cenę za samą robotę bez materiału, belek itd...sama robocizna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalgti 23.04.2010 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam. Bardzo dziękuję za odpowiedz. W sumie cena aż tak bardzo nie odstaje od tego co płaciła Pani Monika.Sz-a. Doliczając koszt belek wychodzi coś około 900 zł. Z uwagi na fakt, iż nie mam alternatywnego majstra chyba zlecę wykonanie tej roboty za 1200zł. Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek2179 02.05.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 witam jeżeli jeszcze nie zleciłeś tej pracy to się wstrzymaj zależy gdzie mieszkasz ja robiłem podobną robotę mianowicie rozkówałem okno na rozmiar balkonowego i dwie belki wystarczą ja wziołem łącznie z obróbką 700 zł no ale w Kole może u ciebie są inne ceny pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowalniec 22.06.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 to 600 zł towar + robocizna (na gotowo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts