Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na ile Wam starczają kostki do WC?

kaszak

Recommended Posts

Chodzi mi o takie, które wrzuca się do dolnopłuka czy co kto tam ma. Ja mam system Fresh w podtynkowym Grohe. Na kostkach piszą że dwie powinny starczyć na 800 spłukań, czyli jedna na 400. Mnie jedna kostka Froscha starczyła na jakieś 40. Nie wiem, może coś źle robię, wrzuciłam w folii jak kazali.

• 2 years później...

Też się podłączę do pytania, bo mam stelaże Grohe, ale kostek jeszcze nie uzywałam. Na razie stosuje tradycyjne, zawieszane na brzegu muszli.

Acha, i od razu chciałabym przestrzec przed zawieszanymi kostkami Domestos Double Power. Kupiłam kilka i musiałam wyrzucić, bo po zawieszeniu w kibelku śmierdziało chlorem w całym domu, już od drzwi, a w łazience to po prostu drapało w gardle od tego zapachu. Ten wynalazek chyba zabija bakterie nawet w powietrzu.

Asizo - jak się ma system Fresh to przycisk się zdejmuje lub uchyla a za nim (u mnie poniżej i w prawo) w zbiorniku jest taki koszyczek. Można to dokupić jak się nie ma fresha w pakiecie.

Bulbulator - ja wrzucam takie kostki Ducka, krążki właściwie. Mieszczą się bez problemu.

Ane3ka1 - albo zielony :)

Edytowane przez kaszak

Olśnienie! - ze schematu trudno się było domyśleć jak to to działa - czyli jest to taka rynna prowadząca zza przycisku do koszyczka w którym ląduje ta tableta? coś jak te wszystkie zabawki z toczącą się kulką lądującą na końcu w zaplanowanym miejscu :)http://www.philohome.com/kojima_clock/complete.jpg

Wcześniej forumowicze wspominali że jakość wykonania zaczepów uchylanego przycisku jest dość marna, czy to prawda? i czy tylko plastikowe występują?

Czy poza Bartycką jest jakiś salon w W-wie w którym można to pomacać i "obwąchać"?

O właśnie! Bardzo dobry przykład. Tylko ta "rynna" to raczej rynienka króciuteńka. Wrzucasz a tu natychmiast plum.

Nie potrafię nic powiedziec na temat zaczepów bo mój pan majster tak wykombinował że muszę zdejmować przycisk. Co zresztą wcale nie jest uciążliwe.

• 2 weeks później...