Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W CHMIELU pracownia ARCHON

Recommended Posts

Nowoczesny ładny dom.

Wjazd najkorzystniejszy chyba od zachodu.

Bardzo ciekawie i nietypowo rozplanowane wnętrze.

Ma wszystkie potrzebne pomieszczenia typu pralnia, spiżarnia.

Przydatne wyjście na taras przy kuchni.

Niektórym może nie podobać się ciąg komunikacyjny, który tworzy się w salonie od wejścia głównego do schodów na górę i w stronę kuchni.

Fajne narożne okna.

Dla mnie całość świetna.

Mam wjazd od polnocy i caly czas sie zastanawiam jak skierowac salon na wschod ,czy zachod.Obawiam sie ,ze kierujac na zachod bedzie problem przy swiecacym sloneczku ogladac tv,na wschod ,ze za malo slonca dotrze do salonu,tym bardziej ze chcielibysmy powiekszyc zadaszenie tarasu od poludnia.

Zupelnie mi nie przeszkadzaja schody praktycznie w salonie ,jak i przejscie z garazu przez kotlownie, drzwi z lazienki widoczne z salonu,no i gabinet z wejsciem z sieni, gdzie planujemy zrobic biblioteke.Martwi mnie natomiast kominek w bliskim poblizu stolu w jadalni,dlatego wlasnie chcialabym zrezygnowac w jadalni z drzwi i zrobic z kuchni wyjscie na taras. Ten domek mi sie bardzo podoba i chcialabym go dopracowac z Wasza pomoca.

Zostałabym przy salonie od zachodu, ponieważ lubię słoneczne i widne pomieszczenia. Słońce od wschodu świeci krótko, dłużej oświetla od zachodu. No i też nie świeci całymi dniami o każdej porze roku. Jeśli przeszkadza w oglądaniu tv zawsze można zasłonić okno. Wyboru musisz dokonać sama.

Drzwi od łazienki nawet nie widać z jadalni ani z kanapy, zakładając, że będzie w tym samym miejscu. Mnie też by nie przeszkadzały, zresztą są dość daleko od salonu.

Jadalnia jest dość duża i wydaje mi się, że kominek nie będzie przeszkadzał. Pod rzutami projektu jest pasek z miarką odległości, powierzchni i wymiarami, nie wiem czy je otwierałaś, tam fajnie widać co jest jakie duże.

Mnie również ten projekt bardzo się podoba, chociaż sama mam domek parterowy i mały 106m. I wiem jak ciężko się zdecydować co zmienić i jak w projekcie bo nie tak dawno też to przerabiałam. W Waszym projekcie akurat nie zmieniłabym nic, ale oczywiście piszę to ze swojego punktu widzenia. Życzę ci, żebyś się długo nie męczyła przy swoich wyborach jeżeli oczywiście zostaniecie przy tym projekcie.

Masz racje z tym salonem ,bedzie od zachodu .Moze kiedys postawimy przy oknie pergole z pnaczami ,w lecie osloni od sloneczka ,a zima bedzie fajnie sie nim pocieszyc.Domek jest dosc spory ale zgrabny i proporcjonalny .Nam tez sie bardzo podoba ,jedna zmiana ktora chcemy wprowadzic to wydluzenie kuchni i przyleglej do niej sypialni o 1,20 ,a cala reszta pomieszczen nam odpowiada .Nie wiemy jeszcze na jakie ogrzewanie sie zdecydowac (na gaz nie ma szansy)

Dziekuje Ci Klociu za zainteresowanie i trafne rady