super gacek 01.02.2004 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Wylewki robiłem jak widać po temacie sam . W jednym pomieszczeniu wylewka pękła mi na cztery równe części , nie będę już wnikał dlaczego. Zastanawiam się czy mogę na nią położyć płytki podłogowe,czy w trakcie użytkowania nie będą pękać albo odchodzić , czy też muszę ją rozkuć i wylać nową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 01.02.2004 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Wylewki robiłem jak widać po temacie sam . W jednym pomieszczeniu wylewka pękła mi na cztery równe części , nie będę już wnikał dlaczego. Zastanawiam się czy mogę na nią położyć płytki podłogowe,czy w trakcie użytkowania nie będą pękać albo odchodzić , czy też muszę ją rozkuć i wylać nową . Bez wnikania dlaczego nie da się odpowiedzieć na postawione pytanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 01.02.2004 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Wystarczy w miejscach, które same się zdylatowały (pęknięcia) przy kładzeniu okładziny wierzchniej przenieć je przez wszytkie warstwy, ta aby finalnie w całym przekroju podłogi, była możliwość pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
super gacek 01.02.2004 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Za słabo polewałem wodą , a było to pomieszczenie nasłonecznione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 01.02.2004 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Można tez jastrych naprawić specjalnymi zaprawami do tego celu i naciąć w innym dogodnym dla siebie miejscu, tak aby później nie popękały wierzcnie okładziny ( terakota, gres) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
super gacek 01.02.2004 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Zastanawiałem się nad tym żeby pęknięcia poszerzyć np szlifierką i ponownie je zespolić jakąś zaprawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 01.02.2004 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Łatwy i tani sposób, a przy tym skuteczny pod warunkiem nacięcia przez całą grubość jastrychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
super gacek 01.02.2004 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Tylko czy to coś da? Czy to nie będzie na krutką mete? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 01.02.2004 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 jeśli dokładnie i dobrą zaprawą to nie widzę problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Przekorek 02.02.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Reperowalbym przez pocięcie - tak jak radzili przedmówcy. Na górę - jeśli płytki, to na kleju superelastycznym.A najlepiej, to bym jednak skuł i wylał od nowa, z dodatkiem plastyfikatorow przeciwskurczowych (Betono-Plast - stosowany np do b. trudnych wylewek. Tani). W innym razie ryzykujesz, że stracisz i wylewke i to co na niej (kafelki, parkiet). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
super gacek 02.02.2004 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 PONAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid73 02.02.2004 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 A jaki masz strop i przy jakiej ? temperaturze był wylewany nadbeton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.02.2004 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 popekana wylewke mozna zadyblowac lub zszyć ;dyblowanie:nawiercic otwory jak najgłebsze ale nie przelotowe i zalac klejem epoksydowym(np murexin);szycie:naciąc szlif.kątowa poprzecznie do pekniecia rowki zalać epoksydem i zatopic w nim stalowe sztyfty(gwożdzie bez glówek o dł 70-80 mm);wierzchnia warstwe epoksytu posypac piaskiem w celu zapewnienia przyczepnosci kolejnych warstw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts