odaro 21.04.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Mam tak jak na zdjęciach wyprowadzone podejścia kanalizacji do stanu zero. http://img220.imageshack.us/img220/8194/img3676p.jpg http://img14.imageshack.us/img14/5296/img3678xg.jpg Wychodzi na to że połączenia kielichowe będą w warstwie styropianu pod wylewką betonową. Czy takie łączenia nie mogą w przyszłości zwiększać ryzyka zacieku ścieków pod wylewkę. Na mój chłopski rozum to powinien od razu być wyprowadzony dłuższy sztucer a łączenie powinno być w pisaku pod chudziakiem. Co o tym sądzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 22.04.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Powinien, ale pewnie dłuższego nie było pod ręką. Jeśli jednak w kielichu jest uszczelka i wszystko jest zrobione dobrze, to tam nic nie ma prawa podciekać, ani teraz ani za fafnaście lat, zostaw jak jest i śpij spokojnie. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 22.04.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Wszystko w porządku, miałem praktycznie tak samo zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 22.04.2010 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Wszystko w porządku, miałem praktycznie tak samo zrobione. A ile lat użytkujesz taką kanalizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 23.04.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Na mój chłopski rozum to powinien od razu być wyprowadzony dłuższy sztucer a łączenie powinno być w pisaku pod chudziakiem.Co o tym sądzicie. Według mnie nie ma specjalnej różnicy czy połączenie jest w piasku czy w styropianie. Ważną rzeczą, której musisz pilnować, jest natomiast to, żeby rury (a tym bardziej kielichy) nie zostały gdzieś zabetonowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts