MIECKA2 21.04.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Witam. W 2006r. zakupiliśmy w przetargu działkę budowlaną od gminy. Działka nie posiadała w owym czasie żadnych mediów. Od 1 roku mamy prąd. Problem dotyczy jednak wody i kanalizacji. Wspólnie z czterema innymi sąsiadmai budujemy nasze domu w odległości ok. 70 m od sieci wodno-kanalizacyjnej. Gmina od trzech lat twierdzi, że będzie budowała tę sieć. W tym roku wszyscy chieliśmy sie wprowadzać na co gmina stwierdziła, że wykona tylko przyłącze wodne, na kanaliację nie mają pieniędzy i mamy sobie wybudować szambo. W 2007r. na mapie sytuacyjno-wyskowościowej zapisane zostało, że gmina zapewni dostawę wody i odprowadzenia ścieków po wybudowaniu sieci wodnokanalizacyjenj. Więc jak to jest najpierw piszą o sieci a teraz każą robić szamba? Czy można jakoś walczyć z gminą w takiej sytuacji? W umowie kredytowej jest zapois, że do października musimy mieć odbiór domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awart 22.04.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam, moim zdaniem jak z zapisów umowy wynika, że gmina zapewni dostawę wody i odprowadzenia ścieków po wybudowaniu sieci wodnokanalizacyjnej tzn. zapewni jak wybuduje dopóki nie wybudowała nie ma obowiązku zapewnienia. Istnieją przecież miejscowości nie tylko bez kanalizacji ale i tez bez wodociągów. Można składac pisma i wnioski ale nie wiem czy jest jakaś możliwość "przymusu" wydaje mi się, że nie ale możę sie mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Flawia 22.04.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 miecka2, Ty się ciesz że Ci pozwalają na szambo w tej sytuacji... Pół mojego powiatu nie może albo zacząć budowy albo dokonać odbioru bo mieli zapis,że kanaliza sieciowa, a jej nie ma. W dodatku zapisy Planów nie dopuszczały budowy szamb... Ale może sprawdź czy kolektor ściekowy mógłby powstać na wasz koszt, a gmina wam kasę odda podczas przekazywania kolektora gminie czy coś w ten deseń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts