magangs 22.04.2010 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Nie uniknę krzyżowania pod posadzką przewodów elektrycznych z rurami c.o. Jak to powinno się zrobić? Jak zabezpieczać? Czy przewód powinien być ułożony na rurach czy na odwrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samm 22.04.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 MagangsTrochę poniżej jest wątek dodany przezspecjalista.Zadaj tam to pytanie. Powinieneś uzyskaćtam względnie fachową poradę.Wprawdzie ja też mam na ten temat jakąśtam opinię ale nie jestem w tym zakresiezawodowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 22.04.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Ja cię natomiast odeślę do wątku WSZYSTKO O SZEROKO ROZUMIANEJ ELEKTRYCE. Ale żebyś nie został bez odpowiedzi powiem jedynie że izolacja przewodów YDY wytrzymuje 70stopni C.Takiej temperatury nigdy nie osiągniesz w podłogówce. Jeśli ją osiągniesz to wylewki i kafelki powstaną jak feniks z popiołów.... Najprostsze rozwiązanie? 1) Nasuń kawałek pianki izolacyjnej (o ile jej nie ma) na rury CO w miejscu gdzie krzyżujesz przewody elektryczne i rury CO.2) Oddziel rury i kable kawałkiem folii kubełkowej, albo nawet sklejką/deską/płytą Kart.-Gips/itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts