Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kampania: Rosjanie stawiają na Komorowskiego...

Dopuser

Recommended Posts

przed wyborami PO obiecywało już nowoczesne autostrady oraz baseny,

teraz przyszedł czas na pieniądze, ciekawe ilu w nadziei na te pieniądze zagłosuje na Bronka?

Skala pomocy, udzielanej przez państwo poszkodowanym przez powódź, będzie niespotykanych dotychczas rozmiarów - powiedział we wtorek marszałek Sejmu Bronisław Komorowski podczas wizyty w gminie Wilków na Lubelszczyźnie.

Przypomniał, że rodziny poszkodowane przez powódź otrzymają po 6 tys. złotych, a także do 20 tys. złotych z przeznaczeniem na mniejsze remonty, które będą rozliczane w oparciu o faktury i rachunki. Jak dodał, ci, którzy utracili najwięcej, niezależnie od tego, czy są ubezpieczeni czy nie, po wycenie szkód przez rzeczoznawców otrzymają kwotę do 100 tys. złotych na odbudowę domów.

http://fakty.interia.pl/polska/news/bedzie-pomoc-niespotykanych-rozmiarow,1483689

• Odpowiedzi 150
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

-

Obawiam się, że okien to jednak nie trzeba zamykać .............................

-

o, to jest dobre :)

obejrzałam właśnie nowy film JJ Kolskiego i jestem pełna wyrozumiałości dla bliźnich - tak że nie będę kontynuować w tym tonie :) dobranoc :)

o, to jest dobre :)

obejrzałam właśnie nowy film JJ Kolskiego i jestem pełna wyrozumiałości dla bliźnich - tak że nie będę kontynuować w tym tonie :) dobranoc :)

-

To wielka szkoda.

Nie po we to wa na strata .

Ogromna wyrwa w kształtowaniu kultury słowa w szczególności i kultury polskiej w ogólności .

:cry::cry::cry:

:cry::cry::cry::cry:

-

-

Była już mowa i o 100 tysiącach .

Może by tak się zalać ?:wink:

-

Tusk już przebił Komorowskiego, kiełbasa wyborcza przedłuża się w nieskończoność,

ciekawe co teraz zaproponuje Komorowski? gratisowe loty w kosmos?

Tusk: tu 100 tys. zł nie wystarczy, będzie osobna pomoc

Tereny dotknięte powodzią w takim stopniu jak gmina Lanckorona w Małopolsce nie zostaną objęte programem pomocy do 100 tysięcy złotych. Dla tych miejsc, gdzie skala zniszczeń jest bardzo duża rząd przygotuje specjalny program odbudowy tych miejsc, z dodatkowej puli pomocy. Taką deklarację złożył premier Donald Tusk, który odwiedził zniszczone miejscowości w województwie małopolskim.

W gminie Lanckorona w wyniku powodzi doszło do osunięcia ziemi, które zniszczyło kilkanaście domów. Odbudowa tych mieszkań prawdopodobnie będzie niemożliwa, a mieszkańców czeka przeprowadzka. O przesiedleniach zdecydują ekspertyzy geologów, którzy powinni ocenić, czy miejsce, gdzie doszło do osunięcia jest możliwe do zamieszkania. Premier zapowiedział, że rząd sfinansuje odbudowę zniszczonych domów. Stare domy zagrożone zawaleniem, zostaną rozebrane na koszt budżetu państwa.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Tusk-tu-100-tys.-zl-nie-wystarczy-bedzie-osobna-pomoc,wid,12307779,wiadomosc.html?ticaid=1a3be

rozpacz jest jak najbardziej na miejscu - jak jeszcze trochę tu postraszysz to nie wiem czy nawet marian to wytrzyma :)

-

Jesteś rzecznikiem prasowym mariana ? :eek:

Dziękuję za troskę , ale przypuszczam . że dam radę.

Z tego co zdążyłam się zorientować ma on język w gębie i umie pisać - jak coś będzie do mnie miał to z pewnością da znać .:cool:

-

Gość Pepeg z Gumy
-

..................

Z tego co zdążyłam się zorientować ma on język w gębie i umie pisać -

-

Z tym pisaniem, to się zanadto rozpędziłaś, albo orientację masz porąbaną (też).

-

skąd . marian i ja to dwa różne światy .

na szczęście :)

Dziękuję za troskę , ale przypuszczam . że dam radę.

głupia sprawa .. ale to nie było podyktowane troską :rolleyes:

nie żebym w ogóle była pozbawiona empatii i innych skomplikowanych słów , wręcz przeciwnie.. tylko jakoś tak w tym przypadku...