PatiJ 22.04.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam czy w nieprzekraczalnej lini zabudowy z MPZP (pas 6m od drogi) można zrobić szmbo czy butle z gazem wkopaną? Nie uzyskałem zadawalającej odpowiedzi nawet z starostwa z wydziału budownictwa, babka sama nie wiedziała... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 22.04.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Najlepiej zapytać w Zarządzie Dróg czy można w pasie przydrożnym można cos wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Flawia 22.04.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 moim zdaniem można. Warunki techniczne określają odległość pokrywy szamba od granic działki (chyba 2 m) i od okien i drzwi. 5 m. Więc na wprost swoich okien chyba nie dasz rady, ale powinnaś zmieścić szambo w narożniku działki. Większość osób ma szambo od strony ulicy w narożniku. Nigdy się dotychczas w mojej praktyce nie zdarzyło, żeby urząd chciał przesunięcia szamba... Gaz rzadziej wrysowuję więc nie powiem, możliwe że jest podobnie. Czytałam niedawno wyrok sądu, że Plan Miejscowy czy decyzja nie mogą nakazywać większych odległości niz to wynika z warunków technicznych i innych przepisów. Dlatego urzędnikom najwygodniej jest przyjąć że linia zabudowy sie do szamba nie odnosi gdy szambo może być bliżej. Odległość szamba od granicy z drogą radzę sprawdzić, bo to nie musi byc to samo co odległość od granic działki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts