Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam wylewkę i luzu ok 2 cm na wykończenie schodow wejściowych i tarasu. Co na to aby było tanio i w miarę dobrze.

Miały być płytki ale może jest coś tańszego? Jakiś betondur też jest czy może cuś podobnego?

pzdr

https://forum.murator.pl/topic/142053-taras-i-schody-wej%C5%9Bciowe-tanio-i-w-miar%C4%99-dobrze/

może żywica zasypana antypoślizgowo piaskiem kwarcowym albo kolorowymi czipsami? wydaje mi się, że ładniej wygląda niż farba do betonu Edytowane przez JaMajaD
np. Sika ma taką żywicę, jest to łatwe w nanoszeniu jak farba, do tego kupuje się woreczek tzw. czipsów wygląda to jak połamana sucha farba i zasypujemy powierzchnię, albo piasek kwarcowy. Mi bardziej podobają się czipsy. Stosuje się to w magazynach, w Niemczech widziałam na balkonach, tarasach. Poszukam gdzieś zdjęcia i spróbuję wkleić

Ja nic w necie nie mogę znaleźć, jak to się robi i co dokłądnie potrzebne i gdzie kupić, jak coś masz podeślij zdjęcia lub linka i dzieki :) !

pzdr

Edytowane przez j-j

Witam,

Widzialem takie pokrycie na schodach wejsciowych , rozmawialem z wlascicielem i ma to juz od 3 lat wyglada jak marmurit a jest to produkt STO.

Postaram sie uzyskac jakies blizsze informacje na ten temat ,prawdopodobnie jest to STOPOX wu 101 ,lub wb 100.

• 1 month później...
witam,polecam ci żywice sika z chipsami albo rustic - jest to naturalny kamień zalany bezbarwna żywica bardzo ładnie się prezentuje...jak coś to z chęcią mogę udzielić fachowej porady lub zrobić, obecnie sie tym zajmuje...pozdrawiam jak coś można pisać na [email protected]