Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kampania wyborcza ...

Chef Paul

Recommended Posts

... rozpoczęta.

"Przodownicy" raczą nas, swymi przemyśleniami i ... wyzwaniami, które czekają nas w niedalekiej już przyszłości, kiedy to "zadanie zostanie wykonane".

Jeszcze echo niesie głos dzwonu Zygmunta a zwolennicy (być może nawet członkowie), "jedynie słusznej opcji", już rozpoczęli kampanię wyborczą.

Wytyczne z centrali są jasne ... Prezes czeka na meldunki z "frontu", ... "Nowa dynastia" (jak mówią krakowianie), musi mieć przecież zapewnioną ciągłość.

-

Prym wiedzie "ginekolog amator" - marian. Oto próbka jego profesjonalizmu:

...

wisienka jak bys nie wiedział to jest łechtaczka, taki mały czerwony " zdyndzelek", żołądż u wejscia do " zródełka". Ale to możesz nauczyc sie od gimnazjalistów.

... tak oto bezlitośnie gromi przeciwników, którzy opuścili na chwilę jego agitacyjną prelekcję:

... nie ma cię już 20 minut , poszedłes się poskarżyć czy strzepać kapucyna???

...

... czyżby podsumowanie ?

... (Myliłem się, już zaczęli redaktory,

Feliks D. i Heinrich H. byli by b. zadowoleni ( za taki PR ) nie wsPOminając o ..... . )

-

Tuż za plecami mariana, słychać głosy wsparcia i poparcia jego zagorzałych zwolenników:

-

Bold z siekierką w herbie rzecze:

.... chyba trafiłeś marian w czuły punkt
... i dodaje:

... widać po tej informacji zaczynają lemingom puszczać nerwy

...

-

Dopouser-owi, niechybnie zaszkodziła czernina ... gdyż snuje przed nami "czarne wizjie":

I podobno ma być wprowadzony zakaz spożywania drobiu, zwłaszcza konsumpcja kaczek ma być mocno karana... ...

No i myślą o zmianie godła... dlatego ten zakaz, panie... będzie zamordyzm jak nic, pani...

... i dalej:

Ba! Chodzą słuchy, że robią listy obywateli którzy nie wywiesili flag podczas tygodniowej żałoby, panie... ...

Zamordyzm totalny będzie, panie...

... a miało przecież być:

... Zauważyłeś że ludzie go nieznający płakali ? Nadal będziesz sypał dowcipem czy odpowiesz merytorycznie ?

-

"kobieta wyzwolona" (z wszystkiego i od wszystkiego) pomyliła solarium swego ukochanego z solarami:

Ukochany juz dawno na solary ...
i jak podpowiada wyborcom podając, "oczywistą, oczywistość":

... Wracajac do powiedzenia Baracka Obamy, ze czasami nawet sznurowek nie ma zeby sie podciagnac, panstwowiec nie odwraca sie plecami od roznych programow spolecznych .

...

Panstwowiec uwaza, ze aspirujacym grupom spolecznym warto pomoc bo dzieki temu beda z zapalem pracowac dla dobra panstwa. ...

... podpierając tą tezę stwierdzeniem:

... Panstwowcy to z reguly centrowcy i jednak generalnie za rodzina, wiec milosc srodowisk gejowskich do Obamy byla od poczatku miloscia bez wzajemnosci ale potrzebowal ich glosow i tego, ze to tzw srodowiska opiniotworcze .

... Zaden polityk nie jest idealny ...

Cóż za przepływ "szczerości".

-

... i tak "plując "lawą i pyłem" niczym spiskujący, zaplątany w układy wulkan "Eyjafjallajokull", ostrzegają popaprańców, Żydów, cyklistów, komuchów, uboli, pedałów i innych "skurwieli".

Kłamstwa wkrótce umrą i prawda znów zatriumfuje. Nadejdzie czas gdy staniemy ponad wszystkim czyści i bez skazy ...

"TKznowuM"

Cytaty zaczerpnięto z tematów:

Lech Kaczynski czyli panstwo bez kompleksow

ale dlaczego na Wawelu

Pochówek na Wawelu

Czy obraz Lecha Kaczynskiego i jego zony Marii byl zmanipulowany ?

Edytowane przez Chef Paul

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... rozpoczęta.

"Przodownicy" raczą nas, swymi przemyśleniami... [/quOTE]

Piękna kompilacja... aby było obiektywnie należałoby zacytować oponentów, nie sądzisz ?

A jakoś nie dostrzegam "kwiatków" BOHA i Pepega ? Odbieram materiał jako czysto zmanipulowny i zdecydowanie stronniczy... wyrwany z kontekstu i poskładany niczym rozmowa Wałęsy z bratem w latach komuny...

A propos samej kampanii: dałeś piękny przykład kampanii negatywnej...nic pozytywnego o twoim ugrupowaniu i swoich idolach (BOHO i Pepeg z Gumy :) )... ale może tak robią kampanię w USA i stąd ten styl...

Btw: nie dopatrzyłem się odpowiedzi o zależności R.Ziemkiewicza i B.Wildsteina z twojej strony...

Wchodząc liczyłam, że wątek będzie merytoryczną i w miarę obiektywną próbą komentowania rozpoczętej właśnie (chociaż moim zdaniem rozpoczęła się już wcześniej, prawyborami) kampanii prezydenckiej. Jednak zastałam kolejne miejsce do napierniczania się.

Bez urazy, ale się rozczarowałam :(

Wchodząc liczyłam, że wątek będzie merytoryczną i w miarę obiektywną próbą komentowania rozpoczętej właśnie (chociaż moim zdaniem rozpoczęła się już wcześniej, prawyborami) kampanii prezydenckiej. Jednak zastałam kolejne miejsce do napierniczania się.

U nas ( w Polsce ) kampania trwa cały czas to powinnas juz wiedzieć.

Wchodż "nie pękaj' i napierniczaj !!!

Przeca nikt nie mówił że będzie lekko !!!

Bedzie cieżko, obiektywnie i ciekawie.

Desant kolegów Mira z ameryki szykuje się. ( golfiarzy - lodziarzy )

Z całym szacunkiem Amalfi,

... chciałem pokazać "argumenty" jakimi usiłuje mnie się przekonać do "jedynie słusznego wyboru"

... chciałem pokazać te "złote gwoździe" jakimi należy przyszpilić oponentów "jedynie słusznej opcji" (i wcale nie zamierzam udowadniać, że "gdzieś tam również biją murzynów")

i wreszcie

... mamy odpowiedź na pytanie i ankietę Bobiczka, "Zmiany polskiej kultury politycznej po tragedii?"

To tylko tyle, a może "aż tyle".

http://wiadomosci.onet.pl/2159993,11,apel_do_j_kaczynskiego_tylko_pan_dzwignie_ojczyzne_z_chaosu,item.html

Zaspałem chyba i nie zauważyłem jeszcze tego przerażającego chaosu i zapaści, w którym pogrążył się mój kraj.

chaos i zapaść to niektórzy mają w głowach i to nie od dzisiaj.....

a apel..... no cóż, wazeliniarzy wszelkiej maści to w Polsce nigdy nie brakowało....

Artykul red. Ziemkiewicza na temat opiniotworczych elit i emocji towarzyszacych obecnej kampanii wyborczej:

http://www.rp.pl/artykul/465048.html

Pozdrawiam

mi wystarczy pierwsze zdanie:

"Do jakiego stopnia trzeba być wyobcowanym z polskości i jak bardzo jej nienawidzić, aby odczuwać strach na widok, że Polacy odbudowują poczucie wspólnoty – zastanawia się publicysta „Rz"

żeby bełkotu Ziemkiewicza nie czytać....

hm, a kto nie bełkocze... "sztuką" by zacząć, potem to już leci siłą rozpędu... hehe

Kto nie bełkocze ? Moje typy tych, którzy nie bełkoczą na tym Forum to np. BOHO i Pepeg z Gumy...

A tak w ogóle to Wałęsa agentem nie był, Prezydentowi Kaczyńskiemu nikt nie "dorabiał mordy", ataków na niezależność Kurtyki i IPN przecież nie było... i oczywiście kampanii anty-PiSowskiej przez "łże-elity" nie ma i nie było również... gdzież by tam... a w ogóle to całe te uroczystości pogrzebowe w TV były manipulowane... podobno ta sama ekipa która robiła "Avatara" brała w tym udział...

Chefie, przez przypadek stworzyłeś kolejny temat do pyskówek:(

Nie,no - pyskowka to jeszcze z cala pewnoscia nie jest. Czytajac ten i wiele podobnych watkow z latwoscia mozna dostrzec "co sie komu w duszy gra, co kto w swoich widzi snach" i do ciekawych socjologicznych wnioskow dojsc.