ponury63 05.05.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Atrybutem wszelkiej złośliwości jest wzajemny związek i kontrast między twoją przyjemnością a moją przykrością lub co najmniej zakłopotaniem. (...) Jest to złośliwość nieprzesądzona w trwałej postawie wobec kogoś bez względu na jego zachowania, podyktowana jedynie klimatem kontaktu i moim nastrojem w określonej chwili. http://czytelnia.pwn.pl/o_zlosliwej_dyskredytacji/krytyka.php od razu mi tu coś nie pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 05.05.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 My tu gadu-gadu o polityce kampania pełna parą a co na terażniejszość w finansach daje nam rząd ze swoich obietnic?? A dzisiaj Komorowski na konferencji ani słowa o zawaleniu waluty i problemach Eurolandu. Tylko zadowolenie z siebie na całego. http://www.pb.pl/a/2010/05/05/Oslabia_sie_kurs_zlotego "Mamy wciąż na tapecie sytuację Grecji oraz możliwy efekt domina - kolejnych krajów, które teoretycznie mogą się znaleźć w podobnej sytuacji. http://www.pb.pl/2/a/2010/05/05/Pora_na_Hiszpanie Co słychac w swiecie biznesu?? Polska jest w o niebo lepszej sytuacji, bo znakomita większość długu publicznego jest w narodowej walucie - złotym, którą sami kontrolujemy. Trupem są kredyciarze hipoteczni we frankach, euro itd. Za rok, dwa będzie mnóstwo nieruchomości licytowanych przez banki za niespłacone kredyty walutowe!!! dlaczego nie ma reformy NBP pieniądze z NBP powinny być refinansowane w przedsiębiorczość dla młodych polaków pytam się dlaczego młodzi dynamiczni ludzie którzy wyjechali za chlebem w polsce nie mająą dostępu do pieniądza dlatego żę cała władza to socjaliśći którzy zadłużają kraj w obcych instytucjach pieniądze marnotrawią a młodzi nie mają dostępnośći do pieniądza uwazam żę całej obecnej władzy łącznie z opozycją należy podziękować wybrać ludzi młodych dynamicznych do rządzenia jeśli dalej będą rzadzić to polska jest bankrutem Co na to rząd , co z kasacją podatku Belki ??? ja nie wiem czy tu ( na forum pb )sa w ogóle zwolennicy PISu, większość to ko-liberałowie natomiast z wyjątkiem byłych UBeków i innych 'uwłaszczonych' to tutaj raczej większość jest przeciwna PO. Na razie nie ma alternatywy liberalno-prawicowej, Ja jestem za gonieniem mafii i zawodowej korporacyjności ,zwalczaniem korupcji ,zmiejszaniem podatków i składek i maxymalną liberalizacją rynku dla klasy średniej czy usprawnieniem sadów i zwiekszeniem odpowiedzialności urzędników wszelakich bo bez tego ani rusz. Niestety PO wyrolowało wszystkich o czym wiedziałem jeszcze przed wyborami i teraz mam podniesioną głowę bo na nich nie głosowałem co wielu teraz przyznaje mi racje -po fakcie. Nie mówmy o PIS bo PISod dawna nie rządzi choć wielu wciąż zwala na nich własną nieudolność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 05.05.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 (edytowane) - A tam . Czepiasz sie drobiazgow a nawet zadajesz po-dchwytliwe pytania . Pan pemier znow wysle na ekrany glownego harcownika rzadowego, pana Palikota albo Kube z wojewodztwa i bedzie ubaw po kokarde i nikt nie bedzie zadawal glupich pytan np co z tymi ludzmi ktorzy maja kredyt we frnkach lub euro . Tylko, ze kredyciarze we frankch i euro to chyba wlasnie w wiekszosci ci co glosowali na PO . Czy sie myle ? - To teraz beda mieli taka zabawe, ze po-pamietaja ja do konca swoich dni . Edytowane 5 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 05.05.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 To nie do ciebie. Ale co piszesz to już złosliwośc. W/g mnie twoja złośliwość polega najogólniej rzecz biorąc na odczuwaniu i okazywaniu satysfakcji i swego rodzaju wyższości nad kimś w sytuacjach porównania własnej lepszej i cudzej gorszej (lub pogorszonej) sytuacji, własnej sprawności a cudzej bezradności, zaskoczenia. Czujesz się lepszy widząc jak innym doskwiera to, że mamsz nad kimś jakąś przewagę. Atrybutem wszelkiej złośliwości jest wzajemny związek i kontrast między twoją przyjemnością a moją przykrością lub co najmniej zakłopotaniem. ( teksty na temat gramatyki , przeglądarki ) Cóż, mea culpa, odczuwam satysfakcję i swego rodzaju wyższość kiedy dzięki moim działaniom wychodzi na wierzch fałsz, obłuda, naginanie faktów i ta wszechobecna agitacja. Przyznaję się do tego - to bardzo ludzkie uczucie. Co więcej - dobrze mi z tym, pod tym względem nie zamierzam się zmieniać. Co do gramatyki i ortografii - naprawdę uważam, że pisząc, kiedy można spokojnie sprawdzić tekst przed wysłaniem - po prostu nie wypada robić niektórych błędów. Tym bardziej, że istnieją narzędzia pomagające człowiekowi. Widząc, że ma się z czymś problem i nic z tym nie robiąc - sorry, to świadczy o człowieku. Każdemu zdarzy się popełnić błąd - dlatego szanując tego, który będzie czytał moje wypociny, sprawdzam je przed wysłaniem. ps. i owszem Ponury - też to sprawdziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 05.05.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał mariankossy http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png Atrybutem wszelkiej złośliwości jest wzajemny związek i kontrast między twoją przyjemnością a moją przykrością lub co najmniej zakłopotaniem. (...) Jest to złośliwość nieprzesądzona w trwałej postawie wobec kogoś bez względu na jego zachowania, podyktowana jedynie klimatem kontaktu i moim nastrojem w określonej chwili. http://czytelnia.pwn.pl/o_zlosliwej_dyskredytacji/krytyka.php od razu mi tu coś nie pasowało Też mi frazeologia tego zdania nie pasowała do autora postu. Zbyt górnolotna. No i masz. Jak z sensem to się okazuje że zerżnięte słowo w słowo z czyjejś wypowiedzi (aut. Mirosław Karwat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 05.05.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Dla gospodarza nawet ściany "grają" , teraz nie dziwie sie ponuremu 63 Ale urwałłł !!!! Ale to dobreee !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.05.2010 23:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 (edytowane) ... Ale urwał !!!! :D:D ... ... moja złosliwość jest okolicznościowa ... ... ... puki osoba nie wejdzie mi "na garba" . Tyle w temacie. ... no, ... no "... złosliwość jest okolicznościowa ..." ... no, jak to się nazywa ? "... puki ..." ... edit: http://czytelnia.pwn.pl/o_zlosliwej_dyskredytacji/krytyka.php od razu mi tu coś nie pasowało ... napisałem powyższe, zanim przeszedłem do następnej strony w temacie ... również mnie "nie pasowało" Edytowane 5 Maja 2010 przez Chef Paul powód był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 05.05.2010 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 - A moja zlosliwosc jest rekreacyjna . I co z tego ? - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 06.05.2010 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Też mi frazeologia tego zdania nie pasowała do autora postu. Zbyt górnolotna. No i masz. Jak z sensem to się okazuje że zerżnięte słowo w słowo z czyjejś wypowiedzi (aut. Mirosław Karwat) - A co znaczy * frazeologia tego zdania * ? - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 06.05.2010 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Podobno na naukę nigdy nie jest za późno. Weź jakąś mądrą książkę, przeczytaj i postaraj się zapamiętać. Przyda się na przyszłość. Żeby Cię natchnąć do dalszej edukacji. Słowo Frazeologia jest pochodzenia greckiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 06.05.2010 01:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 - Tak ? To pieknie . Wzruszylam sie . Ale co znaczy * frazeologia tego zdania * po polsku ? - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 06.05.2010 03:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Jeszcze trochę to i mnie łzy wzruszenia by oczy zalały. I gdyby nie sztywny kark to pochyliłbym głowę i zapłakał. Zapłakał nad Twoi pustogłowiem. Niestety puste gruczoły łzowe (śmiech przez łzy) po całym dniu czytania tekstów pisanych przez Ciebie i Tobie podobnych, nie pozwalają mi uronić ani jednej łzy nad stanem Twojego umysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 06.05.2010 03:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 (edytowane) - Zdecyduj sie facet . Placzesz czy nie . A nie zwodzisz cos jekliwym glosem jak jakis beret filcowy , eeee , eeeee, eeeeee. - Edytowane 6 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 06.05.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Nie karmić pajaca ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 06.05.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 ... no, ... no "... złosliwość jest okolicznościowa ..." ... no, jak to się nazywa ? "... puki ..." ... edit: ... :DA jeszcze wczoraj marian sugerował wszystkim , że zdał maturę.:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 06.05.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 :DA jeszcze wczoraj marian sugerował wszystkim , że zdał maturę.:D i że się zawsze trzyma "wontku".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 06.05.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 (edytowane) Ale urwałłł! I trochę abstrakcji wyborczej.http://wiadomosci.onet.pl/2165523,11,korwin-mikke_prawo_glosu_powinna_miec_tylko_jedna_osoba,item.html Edytowane 6 Maja 2010 przez Pepeg z Gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 06.05.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Parafrazując Ale urwał!,(...), wszystkim się zdawało, Że Marian wciąż gra jeszcze, a to echo grało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 06.05.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Żeby było dosadniej w innych wontkach marian cytuje wybiórczo sobie wygodne cytaty z tego wywiadu.Ale wyrwałł ! Jak zwykle kłamca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 06.05.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Wybornie ?? - Jak to między samymi komunistami? Przecież startują politycy, którzy nie są komunistami, ani nie mają rodowodu komunistycznego jak Bronisław Komorowski, Jarosław Kaczyński, Marek Jurek … - Już starożytni kowboje wiedzieli, że istnieją Apacze, Siuksowie, Komancze itd., ale wiadomo, że "Good red is dead red", czyli "Dobry czerwony, to martwy czerwony". Oczywiście istnieją różne stopnie czerwieni, bo np. PiS jest bardziej na lewo od SLD … - Żartuje Pan? - PiS jest zdecydowanie bardziej na lewo np. w takich kwestiach gospodarczych, socjalnych, itd. oni stale mówią o sprawach socjalnych i społecznych, a zwłaszcza ś.p. Lech Kaczyński, bo Jarek jest troszkę mniej lewicowy… http://wiadomosci.onet.pl/2165523,11,korwin-mikke_prawo_glosu_powinna_miec_tylko_jedna_osoba,item.html - "Mein Kampf" powinno być drukowane, dostępne, czy wręcz dopuszczone do szkół? - Oczywiście, że tak. Ludzie powinni zobaczyć podobieństwo jakie jest między Hitlerem, a powiedzmy między panem Barroso. - Stawia Pan znak równości między Hitlerem, a Barroso? - "Równości" nie - ale to wszystko są socjaliści. Jak mówiłem, dobry Czerwony to martwy Czerwony - bez względu na to czy to jest narodowy socjalista, euro-socjalista, chrześcijański, afrykański czy inny socjalista; Piłsudski, Kwaśniewski czy Hitler to tylko różne odmiany socjalizmu. NB. obecnie podatki są wyższe niż za Hitlera. Ale to dobre !! Ale urwałłł!! :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts