wierzch 09.05.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 yarpenowski, z wieloma tezami postawionymi przez Ciebie nie sposob sie nie zgodzic. Ja jestem zwolennikiem PiS, ale nie identyfikuje sie ani z fanatyzmem religijnym, ani nie uwazam, ze jako jedyny posiadam licencje na patriotyzm. Mysle, ze w Polsce panuje obecnie moda na wrzucanie wszystkich do worka z napisem "anti-PiS" i "PiS". W rezultacie do tych samych workow trafia mnostwo ludzi, ktorzy maja ze soba bardzo niewiele punktow stycznych.Dosc ciekawy wpis, chociaz oczywiscie uproszczony, na temat naszego polskiego piekielka znalazlem tutaj Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 09.05.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0 Edytowane 9 Maja 2010 przez Marek-B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 09.05.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0 Chyba na niego nie zaglosuje za taki lapsus slowny! Jak on mogl! CO ZA ZDRADA!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 09.05.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 (edytowane) wierzch, niestety, nastąpiła ogromna polaryzacja Polski. Jeśli nie jesteś z PIS musisz być z PO, jeśli nie jesteś z PO - musisz być z PIS. No, ew. możesz być jeszcze z SLD - ale wtedy jesteś komuch lub z PSL - wtedy wieśniak. Powiesz coś w obronie jakiegoś aspektu ich działań - już jesteś uznany za jednego z nich. Zaczynam się czuć nieswojo - kiedy próbuje się mnie na siłę do czegoś zakwalifikować czy zaszufladkować. A ja niestety nie pasuję. Znam kilka starszych osób, chudzących regularnie do kościoła, celebrujących święta kościelne a jednak głosujących na SLD. No i problem mają tacy szufladkujący - czy to nasz Polak-katolik, czy komuch (chyba komuch bo interes partyjny ważniejszy niż wyznaniowy). Ja takiego problemu nie mam - znam ich, wiem czego się po nich spodziewać, jestem świadom ich dobrych i złych cech (oczywiście w mojej ocenie) - nie muszę ich przydzielać "z rozdzielnika" do swoich czy innych. We wpisie, który podałeś niestety taki podział istnieje - gruba kreska. To zmusza do opowiedzenia się po którejś stronie - a ja takiego zamiaru nie mam. W mojej opinii jakieś rozliczenie powinno być dokonane, jednak nie w sposób jaki proponowali ówcześni zwolennicy rozliczeń. Jestem więc zwolennikiem, czy przeciwnikiem ? Jesteśmy stety/niestety narodem dyskutantów - w każdej sprawie tworzymy podziały, sprzeczamy się dla samej idei sporu, nie potrafimy słuchać argumentów innych i przyjmować ich racji jeśli ja mają. Moja prawda jest bardziej "mojsza" niż Twoja. Uwielbiamy wprost narzucać innym swoje rozwiązania, decydować za innych, wypowiadać się w imieniu "wszystkich Polaków". Co gorsza te spory zwykle dzielą nas na trzy w miarę równe części - "za", "przeciw" i "nie wiem". I z naszej historii niestety nie wyciągnęliśmy żadnych wniosków - mądry Polak po szkodzie niezbyt się sprawdza. To są te nasze narodowe przywary. Oczywiście dla równowagi mamy też dużo cech pozytywnych. Mam pod oknem sklep spożywczy gdzie wczesnym ranem, późnym wieczorem i w dni wolne stoi zawsze grupka panów, amatorów napojów wysokoprocentowych, którzy toczą ze sobą spory na tematy wszelakie, nie ważne czy się na tym znają czy nie. Każdy Polak jest najlepszym specjalistą od medycyny, polityki, sportu i motoryzacji i wszelkich rzeczy innych. Edytowane 9 Maja 2010 przez yarpenowski lierówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 09.05.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 yarpenowski, nic dodac, nic ujac.Uwazaj na siebie, bo zdaje sie, ze stoisz pomiedzy dwoma barykadami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 09.05.2010 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 yarpenowski, nic dodac, nic ujac. Uwazaj na siebie, bo zdaje sie, ze stoisz pomiedzy dwoma barykadami. ... ... coś jednak mnie się wydaje, że tutaj więcej takich osób "pomiędzy" (oczywiście nazywanych przez niektórych "jedynie słusznych" za bezideowców i gorzej) z "bezpartyjnymi" pozdrowieniami pozostaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 09.05.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 (edytowane) ' Oczywiscie, oczywiscie. Chyba tylko mi sie snilo, ze zaliczylam slowa * idiota * - ciekawe czemu nie * idiotka* - poza tym wszystko ok . - Roznice i podzaily sa czyms naturalnym . Nienaturalna byla w Polsce przez ostanie lata jednostronna p r o p a g a n d a jakoby to prezydent byl odpowiedzailny , malo tago, kreowal jakies zle fluidy oraz anachroniczny patriotyzm , Nie mowilo sie jakos o wynikach ekonomicznych - oprocz stwierdzenia , ze kryzys Polske ominal, co w dobie globalnej wioski i gospodarki jest niepowazne - wydaje sie, ze nagonka na prezydenta to byla swieca dymna zakrywajaca pogarszajaca sie sytuacje ekonomiczna . - Wszelkie proby zwrocenia uwagi na p r o b l e m y - przede wszystkim bezpieczenstwa energetycznego , zmian technologicznych zachodzacych na swiecie - konczyly sie wyzwiskami . Pare watkow na tym forum doskonale to obrazuje i super , ze mozna sobie je przypomniec .-Chyba . Zaraz sobie sprawdze hi hi hi . Edytowane 9 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 09.05.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał wierzch http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png yarpenowski, nic dodac, nic ujac. Uwazaj na siebie, bo zdaje sie, ze stoisz pomiedzy dwoma barykadami. ... ... coś jednak mnie się wydaje, że tutaj więcej takich osób "pomiędzy" (oczywiście nazywanych przez niektórych "jedynie słusznych" za bezideowców i gorzej) z "bezpartyjnymi" pozdrowieniami pozostaję Głos rozsądku jest dla ideowców równie niewygodny i niebezpieczny jak otwarta deklaracja przynależności do innej frakcji politycznej. Tych rozsądnych, niezdeklarowanych bezkrytycznie nie daje się kontrolować. Na zdeklarowanych "wrogów" można znaleźć haka. Z głosem rozsądku trzeba dyskutować, a to znacznie trudniejsze niż machanie przed oczami hasłami ideowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 10.05.2010 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 "Prawdziwi Polacy" rozpoczęli kampanię bilbordową http://www.tvn24.pl/-2,1655104,0,1,pod-lodzia-istnieje-polania-_-antysemickie-panstwo,wiadomosc.html Dla mnie oszołom ^oo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.05.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Dla mnie oszołom ^oo dla Ciebie oszołom, dla innych "prawdziwy Polak,patriota" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.05.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 A myślę, ze w perspektywie lat społeczeństwo laickie łatwiej ulegnie islamizacji niz społeczeństwo, w którym dominuje (oczywiście na zdrowym fundamencie, bez patologii) inna konkurencyjna religia Pozdrawiam I tu się nie zgodzę. Abstrahując od mojej wiary, wydaje mi się, że laickie społeczeństwo trudniej przyjmie jakąś wiarę, niż społeczeństwo wierzące. Innymi słowy - jak ktoś ma potrzebę wiary a rozczaruję się jedną, to może szukać pociechy w innej. Człowiekowi bez potrzeby wiary, każda jest obojętna. I druga strona tego medalu - wszystko, co jest narzucone odgórnie-rodzi opór. Ten opór może się różnie przejawiać, nawet budową meczetów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 10.05.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 ... coś jednak mnie się wydaje, że tutaj więcej takich osób "pomiędzy" (oczywiście nazywanych przez niektórych "jedynie słusznych" za bezideowców i gorzej) z "bezpartyjnymi" pozdrowieniami pozostaję Ale to by było dobrrreee !!! :D Ale urwałłłł !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 10.05.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 dla Ciebie oszołom, dla innych "prawdziwy Polak,patriota" Ale to było dobreee !!! :D Ale urwałłłł !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 10.05.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 (edytowane) I tu się nie zgodzę. Abstrahując od mojej wiary, wydaje mi się, że laickie społeczeństwo trudniej przyjmie jakąś wiarę, niż społeczeństwo wierzące. Innymi słowy - jak ktoś ma potrzebę wiary a rozczaruję się jedną, to może szukać pociechy w innej. Człowiekowi bez potrzeby wiary, każda jest obojętna. I druga strona tego medalu - wszystko, co jest narzucone odgórnie-rodzi opór. Ten opór może się różnie przejawiać, nawet budową meczetów.. - Nic z tego nie roumiem. Opor ma sie objawiac budowa meczetow ? W Stanach nawet w malych miejscowosciach jest wiecej kosciolow i zborow protestanckich niz budynkow rzadowych - te sa tylko w duzych miastach - wiec ich budowa mialaby byc oporem przeciwko komu i czemu ? - Edytowane 10 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 10.05.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 ... I z naszej historii niestety nie wyciągnęliśmy żadnych wniosków - mądry Polak po szkodzie niezbyt się sprawdza. ... .... I tak od czasow Kochanowskiego, ktory pisal: "Nowe przysłowie Polak sobie kupi, że i przed szkodą, i po szkodzie głupi." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 10.05.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 I tak od czasow Kochanowskiego, ktory pisal: "Nowe przysłowie Polak sobie kupi, że i przed szkodą, i po szkodzie głupi." No chyba, że pochodzi z Pragi i do Ameryki wyemigruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 10.05.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 No chyba, że pochodzi z Pragi i do Ameryki wyemigruje. Prędzej doczekają się spokojnej starości, niż tego, że ja wymięknę. Jeśli myślą, że Polska to mały kraj i nam Polakom brakuje jaj, to się grubo Jankesi mylą Ale urwał !! Ale to było dobre !!:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 10.05.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Och marian, niereformowalny jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 10.05.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Och marian, niereformowalny jesteś. eeeeeee tam.......po prostu marianowi coś się urwało i tak ciągle o tym wspomina.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 10.05.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 O! cholera, nie wiedziałem. Tak mi przykro. Tego bym nie życzył najgorszemu wrogowi. Można być bez ręki czy nogi, ale nie kaleką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts