Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kampania wyborcza ...

Chef Paul

Recommended Posts

właśnie w TVP INFO trwa wywiad z panią Kluzik-Rostkowską....... jeśli ta pani jest szefową sztabu u Jarka to ja o wynik wyborów jestem spokojny.....

w porównaniu na przykład z takim Kurskim (który bynajmniej nie jest moim bohaterem) jest po prostu osobowością nijaką i jest intelektualnie cienka....

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Żenada, 30 dni po katastrofie a nasz rząd nie jest w stanie wymóc na Rosji lub tak zadziałać aby ogrodzić miejsce katastrofy.

Miller pytany o wyjazd na miejsce katastrofy polskich archeologów powiedział, że strona polska złożyła taką propozycję. - Strona rosyjska się do tej propozycji ustosunkowuje

- Nie jestem upoważniony do tego, by zastanawiać się, które instytucje państwa polskiego zawiodły, to nie nasz problem - dodał.

Może złożymy się obywatele po 2 zł i kupmy te 1200mb siatki, jak rządu na to nie stać !!!

Jako wolontarisz mogę pojechac ten płot stawiać , może harcerze też pomogą i młodzieżówki też ???

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Rosjanie-zawiedli-atmosfera-stezala---kulisy-wizyty,wid,12251311,wiadomosc.html

Ooooooo....Marianowi ODROSŁO :)

Definicja...

"Prawdziwy Polak o Patriota" ..

należy do PIS-u, chodzi na pielgrzymki,

jest katolikiem i daje na tacę ,

Nienawidzi ludzi , w szczególności Rosjan i Niemców,

w swięta narodowe powinien się umartwiać ,

a najlepiej biczować .

Powinien kochać Amerykę , której obywatele nawet nie wiedzą , że istnieje taki kraj , jak Polska..

Edytowane przez Marek-B

Może złożymy się obywatele po 2 zł i kupmy te 1200mb siatki, jak rządu na to nie stać !!!

Jako wolontarisz mogę pojechac ten płot stawiać , może charcerze też pomogą i młodzieżówki też ???

Ty już jesteś stracony, ale Harcerze lepiej niech uczą, bo:

„Takie Rzeczypospolite będą, jakie jej młodzieży chowanie”

Ooooooo....Marianowi ODROSŁO :)

Definicja...

"Prawdziwy Polak o Patriota" ..

należy do PIS-u, chodzi na pielgrzymki,

jest katolikiem i daje na tacę ,

Nienawidzi ludzi , w szczególności Rosjan i Niemców,

w swięta narodowe powinien się umartwiać ,

a najlepiej biczować .

Powinien kochać Amerykę , której obywatele nawet nie wiedzą , że istnieje taki kraj , jak Polska..

'

To jakas paranoja bo ja np wcale nie jestem katoliczka .

I lubie ludzi .

Mam znajomych zarowno Rosjan jak i Amerykanow pochodzenia niemieckiego .

Ale co innego ludzie a co innego polityka imperialna panstw i politykow .

Ciekawa jestem tak poza tym jak mozna * kochac Ameryka * - to dosc duzy kraj .

Natomiast slepe kopiowanie rozwiazan amerykanskich, szczegolnie ekonomii opartej na kredycie , brak innowacyjnosci, kiepskie szkolnictwo, uzaleznienie od rosyjskiej ropy - niewatpliwie sa to osiagniecia jak najbardziej polskie ostatniego 20 lecia i nie ma co zwalac na Ameryke bo tak to postepuja dzieci w przedszkolu a nie ludzie dorosli.

Tak sie chcialo to tak sie ma.

-

Edytowane przez barakuda1

Żenada, 30 dni po katastrofie a nasz rząd nie jest w stanie wymóc na Rosji lub tak zadziałać aby ogrodzić miejsce katastrofy.

Jako wolontarisz mogę pojechac ten płot stawiać , może harcerze też pomogą i młodzieżówki też ???

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Rosjanie-zawiedli-atmosfera-stezala---kulisy-wizyty,wid,12251311,wiadomosc.html

I to jest mysl .

Bo o ile Polacy sa calkiem niezli organizacyjnie to ich rzad absolutnie nie .

-

Edytowane przez barakuda1

Hrabia Komo przed chwila u Lisa. Redaktor Tomek mowi, ze zdaniem prof. Staniszkis pan Hrabia nie ma charyzmy. Na to kandydat PO sie obruszyl, ze znana socjolog stoi po stronie PiSu wiec co moze innego mowic (no, ok) ale zaraz Komo wywalil tekscior: Ostatnio gen. Jaruzelski powiedzial mi, ze mam charyzme i znam sie na rzeczy i ja mu wierze... Przecieralem, uszy, oczy i w ogole wszystko sobie przetarlem ze zdumienia.

Doprawdy zadziwiajaco dryfuje ta dyskusja- czasem zwolennicy JK - uwazaja iz tylko oni na miano prawdziwych patriotow zasluguja, kilkanascie postow potem sytuacja zmienia sie i okazuje sie, ze prawdziwy patriota to jednak ten, który BK popiera...No wiec jak to jest z tymi prawdziwymi patriotami i kim w ogole jest - w swietle tej dyskusji prawdziwy patriota? Czy ktos sie orientuje?

Ten, który płaci bez szemrania podatki CIT PIT VAT itd. Ale jestem spokojny. Na tym FORUM nie ma osób kupujących usługę lub materiał bez VAT.

Wychodzi na to, ze o mnie piszesz :) :) , bo: nie tylko wszystkie podatki VAT, PIT grzecznie, acz niechetnie place, ale plyty pirackiej ani jednej w domu nie mam, zadnego filmu nielegalnie skopiowanego, z neta w pracy - z racji specyficznej profesji proceder ten uniemozliwiajacej- NIGDY nie korzystam, ...no, ale jest pewien szkopul :( - JK bardzo, ale to bardzo - jako kandydat na prezydenta - nie podoba sie, historii z pochowkiem brata i bratowej JK na Wawelu tak latwo nie wybacze - no i co to co teraz z moim patriotyzmem??

No, trzeba przyznać, w trudnej sytuacji jesteś. Wygląda na to, że Twoje uczciwe podejście do US się marnuje, bo z Ciebie, z racji poglądów żadna PolkaPatriotka, a tylko uczciwa osoba.

Ale nie przejmuj się. Twórcy 4RP pracowali na zawłaszczenie i ośmieszenie wielu pozytywnych pojęć i "patriotyzm" do nich należy.

Problem wielki, ale zmartwienie - poki co - niewielkie...:) Ide wiec zrealizowac sie patriotycznie w kuchni. Bo mi sondaze w rodzinie spadna :) Edytowane przez anSi