Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kampania wyborcza ...

Chef Paul

Recommended Posts

Tu się Malka, czepiasz. To nie jest czat z internautami, tylko taka forma konferencji z zaproszonymi do pytań wybrańcami, a pytania wybiera i zadaje redaktor.

Żaden poważny polityk, a JK do takich zaliczam, nie może wziąć udziału w czacie puszczonym na żywioł, bo będą tam osoby na Twoim poziomie, ale też na poziomie kilku naszych urwanych kolegów. I żadna dyskusja z tego nie wyjdzie.

Ja rozumiem, zadawanie pytań przez redaktora, ale trąci "obiektywizmem" pana Pospieszalskiego, jeśli zarówno pytania "bedą odpowiednio dobrane" jak i pytający będą wyłącznie "wybrańcami". Wszystko jeszcze autoryzowane przez sztab.....hmmmmmmmm

Może się mylę, ale z tego może jedynie wyjść zlepek populistycznych haseł rodem z bilbordów wyborczych.

Ja ciągle pamietam "małpę w czerwonym" i "stokrotkę" , stąd me powątpiewanie do głębszego sensu tak prowadzonej kampanii ;)

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A Ja jestem za Panem Komorowskiem, dlaczego??

1. Dlatego że przez dwa lata wstydziłam się za naszego (wybranego przez większość) Prezydenta

2. Dlatego, że nie chcę się wstydzić przez kolejnych 5 lat

3. Dlatego, że i tak większość ważnych decyzji Ś.P. Prezydenta była konsultowana z jego bratem

4. Dlatego, że........

Wiem, że pewnie zaraz zostanę ostro skrytykowana i że o polityce oraz religii się nie dyskutuje, ale myślę że każdy ma prawo powiedzieć to co myśli.

Nie podoba mi się wykorzystywanie przez PiS, katastrofy w Smoleńsku to swoich celów ( tym bardziej że zginęły w niej nie tylko osoby z PIS), nie podoba mi się że J.K nie powiedział swojej mamie o śmierci jego syna ( co prawda nie moja sprawa, nie moja rodzina, ale uważam że powinna wiedzieć), nie podoba mi się również że duża część dziennikarzy (np. P Olejnik) którzy wiecznie "jechali" na Lecha Kaczyńskiego, teraz boją się powiedzieć złe słowo na PIS i na Ś.P.

Ktoś ostatnio powiedział

cyt. że na pokład samoloty wsiadł człowiek kłótliwy, przeciętny prezydent, mierny polityk, Autor słów, Spieprzaj dziadu, małpa w czerwonym, ja Panią załatwię, nie znający słów humnu własnego kraju, Przyleciał natomiast ze Smoleńska, wybitny mąż stanu, wielki politykojciec narodu.......

Nie zlinczujcie mnie, nie znam i nie znałam braci K osobiście i nic do nich nie mam jako do ludzi, ale nie chcę powtórki z rozrywki........

Pozdrawiam

Ja rozumiem, zadawanie pytań przez redaktora, ale trąci "obiektywizmem" pana Pospieszalskiego, jeśli zarówno pytania "bedą odpowiednio dobrane" jak i pytający będą wyłącznie "wybrańcami". Wszystko jeszcze autoryzowane przez sztab.....hmmmmmmmm

A mnie się przypomina sławetna konferencja premiera Putina, tak krytykowanego przez zwolenników partii "Braci", kiedy to udzielał publicznie, na żywo odpowiedzi które wcześniej były wyselekcjonowane.

Wtedy to było nazwane "demokracją w/g Putina" i budziło niesmak.

Teraz Ci sami ludzie którzy wieszali psy na takiej formie konferowania z narodem robią dokładnie to samo.

Oj obłuda jest Ci w tej partii, obłuda.

Ja ciągle pamietam "małpę w czerwonym" i "stokrotkę" , stąd me powątpiewanie do głębszego sensu tak prowadzonej kampanii ;)

Sensem kampanii jest wygranie wyborów. Jarek teraz będzie inteligentnie odpowiadał na starannie dobrane pytania. To nie jest prezentacja kandydatów, aby społeczeństwo wybrało najlepszego. To jest prezentacja siebie, aby społeczeństwo wybrało prezentującego się.

Witaj w dyskusji, nie zniechęcaj się formą niektórych kolegów.

Ktoś ostatnio powiedział

cyt. że na pokład samoloty wsiadł człowiek kłótliwy, przeciętny prezydent, mierny polityk, Autor słów, Spieprzaj dziadu, małpa w czerwonym, ja Panią załatwię, nie znający słów humnu własnego kraju, Przyleciał natomiast ze Smoleńska, wybitny mąż stanu, wielki politykojciec narodu.......

I to jest jedyna przesłanka, że coś tam z tym wypadkiem mataczą. Kto go podmienił? :D

Sensem kampanii jest wygranie wyborów. Jarek teraz będzie inteligentnie odpowiadał na starannie dobrane pytania. To nie jest prezentacja kandydatów, aby społeczeństwo wybrało najlepszego. To jest prezentacja siebie, aby społeczeństwo wybrało prezentującego się.

Jarek bedzie odpowiadał ?

Oglądałam spotkanie Komorowskiego ze studentami UŚ, przyjemnie się patrzyło i słuchało, bez obrażania, bez wpadek, jeśli wikipedii nie liczyć ;), ale i to raczej zabawne, niż powazne było:)

czekam na briefy innych kandydatów, chętnie zobaczę Napieralskiego i Mikke

Dziwne, bo ja personlanie-osobiscie pamietam co innego, ze "To zaden problem", ze na terenie katastrofy pod Smolenskiem ciagle znajdowane sa fragmenty tkanek ludzkich, zebow i przedmiotow prywatnych ofiar.

Ktoś ostatnio powiedział

Nic tylko pogratulować tak trafnej obserwacji już w pierwszym wpisie w tym temacie.

Miło powitać kogoś kto obiektywnie patrzy na zdarzenia ostatnich tygodni.

m.k.k. bardzo trafny ten komentarz:

I to jest jedyna przesłanka, że coś tam z tym wypadkiem mataczą. Kto go podmienił? :D
Podoba mi się :D:D:D

Dziwne, bo ja personlanie-osobiscie pamietam co innego, ze "To zaden problem", ze na terenie katastrofy pod Smolenskiem ciagle znajdowane sa fragmenty tkanek ludzkich, zebow i przedmiotow prywatnych ofiar.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Widać Ty siedzisz tam gdzie wtedy, my tam, gdzie stało ZOMO. Innego wytłumaczenia zgodnego z linią partii nie widzę.

Podoba mi się :D:D:D

to ja sobie lans zrobię ;)

post z 5 maja

a czy wizerunek był zmanipulowany.......moim zdaniem szczyt manipulacji to to co dzieje się od 10 kwietnia

http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201004/1272547641_by_ozi_500.jpg

choc demot nie mój :(

To rzeczywiście przykry fakt, rzucający się cieniem na prowadzone dochodzenie.

Ale takie rzeczy się zdarzają. Pisałem o tym w innym wątku.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?159001-WYDZIELONY-Teorie-spiskowe&p=4111753&viewfull=1#post4111753

Według mnie ma.

Faktem za to jest że teren nie został ani należycie zabezpieczony, ani wszystkie kawałki nie zostały zebrane.

Ale znów patrząc bardziej obiektywnie, to do dziś mimo że minęło już kilka ładnych lat, w miejscu katastrofy amerykańskiego myśliwca, mimo że była to technologia wojskowa, daleko zaawansowana i Amerykanie zadbali żeby nic się nie dostało w niepowołane ręce, można znaleźć jeszcze jego fragmenty.

Według ekspertów lotniczych takie rzeczy się zdarzają i są naturalne.

Dlatego dalej uważam że "gorąca krew" jest w takich sprawach złym doradcą.

P.S.

Lans się udał :D

Edytowane przez Jani_63

W trumnie ze Smoleńska przyleciał mój prezydent - ten sam który leciał w tamtą stronę, ten sam któremu zaufałem kiedyś i wcale nie czułem się jego prezydenturą rozczarowany,

Wykształcony, patriota, nigdy "nie bolał go goleń" w ważnym momencie ani choroby tropikalnej nie załapał.

Kochał Polskę, kochał żonę i córkę, nigdy nie był zamotany w nieruchomości ani towarzystwa ubezpieczeniowe.........

Głosowałem aby mnie reprezentował jako Polaka - i nigdy nie żałowałem tej decyzji.

Głosowałem aby mnie reprezentował jako Polaka - i nigdy nie żałowałem tej decyzji.

Bobiczku i ok, to prawo demokracji, ale prawem demokracji jest również to, że ja mogę żałować Twojego wyboru.

Kazdy sie kieruje swoimi przeslankami. Ja nie moge zapomniec hrabiemu Komo jak oczernil i zniszczyl ministra Szeremietiewa, ktoremu oczyszczenie sie zajelo kilka ladnych lat. Ostanio Bronek stwierdzil ze smutkiem w oczach, ze takie rzeczy sie w polityce zdarzaja... oj biedny, na pewno mu przykro.

Bobiczku i ok, to prawo demokracji, ale prawem demokracji jest również to, że ja mogę żałować Twojego wyboru.

no z tym mogę się pogodzić.

Ale Malka!!!!!!!

Te inwektywy, te wpisy raczej spod budki z piwem niż u ludzi myslących.

Poraża mnie to czasami.......