Egon 15.05.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 PiS'uarowy głos miłości i pojednania. Ręce opadają ... http://wiadomosci.onet.pl/2170560,11,prowokacyjne_ulotki_donald_tusk_senior_nalezal_do_ss,item.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 15.05.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 O ...właśnie się odezwał ten co ma problemy z głową To ewidentnie jego robota , ta fotka . Juz podobne tu wklejał Ale mu urwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 15.05.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Marianku...te niebieskie pigułki , co ci lekarz przepisał ...leżą tam , koło tych zielonych . weź podwójną dawkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 15.05.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Adolf czy Emil był tu patriotą ??? Rozumiem,że uważasz Adolfa Hitlera za patriotę ? Chyba muszę przeczytać ponownie wszystkie Twoje wcześniejsze posty, kiedy używałeś pojęcia patriotyzm, bo chyba moje pojęcie patrioty jest zdecydowanie inne niż Twoje. Z takim patriotyzmem nie chcę mieć nic wspólnego. To twoje rozumienie patriotyzmu czy całego środowiska PISowskiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 15.05.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 A oto ostatni goscie znanej dziennikarki Moni "Stokrotki" O.10.05.10 - Kwasny Olo, pseudonim "Leszcz"11.05.10 - H. G-Waltz12.05.10 - Andrzej Seremet - prokurator generalny 13.05.10 - Grzesiu Napieralski Czy tuba wznowila nadawanie? Czy nikt z PiSu nie chce z nia gadac? Ponawiam rowniez pytanie, dlaczego Napieralski szczyci sie namaszczeniem jego kandydatury przez Jaruzela? Czy to ma byc rzeczywiscie autorytet? Zreszta Komo tez sie posikal, ze go bolszewicki general klepnal po ramieniu. Ale tu sie nie dziwie, moze Wikipedia mowila cos innego, nie wiem, nie sprawdzalem. Hrabia sprawdzil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.05.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Rozumiem,że uważasz Adolfa Hitlera za patriotę ? a dlaczego uznajesz że nie był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 15.05.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 A oto ostatni goscie znanej dziennikarki Moni "Stokrotki" O. 10.05.10 - Kwasny Olo, pseudonim "Leszcz" 11.05.10 - H. G-Waltz 12.05.10 - Andrzej Seremet - prokurator generalny 13.05.10 - Grzesiu Napieralski Czy tuba wznowila nadawanie? Czy nikt z PiSu nie chce z nia gadac? Ponawiam rowniez pytanie, dlaczego Napieralski szczyci sie namaszczeniem jego kandydatury przez Jaruzela? Czy to ma byc rzeczywiscie autorytet? Zreszta Komo tez sie posikal, ze go bolszewicki general klepnal po ramieniu. Ale tu sie nie dziwie, moze Wikipedia mowila cos innego, nie wiem, nie sprawdzalem. Hrabia sprawdzil. No i co w związku z tym ? Na prywatny TVN nie płacisz abonamentu. Oglądaj TVP i Trwam, słuchaj RM , tam nie masz ani Napieralskiego, ani Seremeta a tylko samych swoich. To jest ta słynna tolerancja, która tak boli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 15.05.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Czy nikt z PiSu nie chce z nia gadac? Wolalbym zeby zdanie powyzsze bylo jezyczkiem uwagi. Zastanawiam sie czy Stokrotka nie chce bo nie, zaprasza ale nie przylaza czy tak sie po prostu zlozylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 15.05.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 (edytowane) a dlaczego uznajesz że nie był? Ponieważ był szowinistą i rasistą a to dla mnie wyklucza bycie patriotą. To, że sam siebie uważał za patriotę - patrioty z niego nie czyni. Edytowane 15 Maja 2010 przez yarpenowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 15.05.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 PiS'uarowy głos miłości i pojednania. Ręce opadają ... http://wiadomosci.onet.pl/2170560,11,prowokacyjne_ulotki_donald_tusk_senior_nalezal_do_ss,item.html Ja jakos nie widze tam informacji o tym, kto jest autorem ulotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.05.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 (edytowane) Ponieważ był szowinistą i rasistą a to dla mnie wyklucza bycie patriotą. To, że sam siebie uważał za patriotę - patrioty z niego nie czyni. We wczesnej fazie faszyzmu - nie odmawiałbym mu jednoznacznie opinii patrioty. Jako naziście - może prędzej , choć szowinistów to niekoniecznie muszę szukać w historii sprzed 80-lat. Dzisiaj ich również nie brakuje, a mało kto odmawia im zaszczytnego miana patrioty Pamiętaj tylko - że walka z komunizmem nie powoduje automatycznie braku patriotyzmu - bo takim stwierdzeniem urazić można miliony ludzi którzy oddali życie w trakcie tej walki - Chyba że uznajesz wojowanie z ideą i celami komunistów za niesłuszną Edytowane 15 Maja 2010 przez bobiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 15.05.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 (edytowane) We wczesnej fazie faszyzmu - nie odmawiałbym mu jednoznacznie opinii patrioty. Jako naziście - może prędzej , choć szowinistów to niekoniecznie muszę szukać w historii sprzed 80-lat. Dzisiaj ich również nie brakuje, a mało kto odmawia im zaszczytnego miana patrioty Pamiętaj jednak że walka z komunizmem nie powoduje automatycznie braku patriotyzmu Dla ścisłości - patrioty niemieckiego czy austriackiego ? Czy wczesna faza nazizmu obejmuje noc długich noży ? Ponadto, może jasno tego nie napisałem - ale faszyzm i nazizm też nie są dla mnie po drodze z patriotyzmem. Nie piszę nigdzie, że szowinistów znajdziemy tylko w historii sprzed lat osiemdziesięciu. Czasy teraźniejsze w nich obfitują - a że lubują się w nazywaniu siebie patriotami ? Niech się dalej oszukują. I szczerze mówiąc mało mnie obchodzi opinia "mało kogo" - mam swój rozum i swoją opinię. Pamiętaj także, że walka z komunizmem nie robi z nikogo automatycznie patrioty. Co do ofiar i wojowania z ideą i celami komunistów - nie uważam, żeby w ramach tego wojowania usprawiedliwionym było zabijanie ludzi, których jedyna winą było to, że mieli przekonania komunistyczne - i nie myślę tu o tak spaczonym komunizmie jak na Kubie lub w Korei Północnej. Przykładem jest tu Augusto Pinochet - wg Ciebie prawdopodobnie patriota bo walczył z komunistami. Dla mnie zdecydowanie nie - bo pod płaszczykiem walki z komunizmem wymordował znaczną liczbę ludzi opozycjonistów. Takie wojowanie uważam za niesłuszne. Edytowane 15 Maja 2010 przez yarpenowski edycja bobiczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 15.05.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Ponieważ był szowinistą i rasistą a to dla mnie wyklucza bycie patriotą. To, że sam siebie uważał za patriotę - patrioty z niego nie czyni. No dobra niech będzie " twoje "- wygrałeś Bruner " To Stalin był prawdziwym patriotą , nie była rasistą i szowinistą też. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 15.05.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Z Tobą dyskutować nie będę, ponieważ nie raz udowodniłeś że z logiką jesteś na bakier i nie rozumiesz pojęć, którymi się posługujesz. Dyskusję można prowadzić z kimś, kto ma choć ślad własnego zdania i choćby elementarne pojęcie logicznego wnioskowania. Niestety nie zakwalifikowałeś się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.05.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Pamiętaj także, że walka z komunizmem nie robi z nikogo automatycznie patrioty. no ale nazisty i faszysty również. Osiągnęliśmy w ten sposób kompromis jako taki.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.05.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 To Stalin był prawdziwym patriotą , nie była rasistą i szowinistą też. :D no nie ma sie o co obrażać yarpenowski Stwierdzono fakt - porównanie zrobiono - powinno wszystko grać - a widzisz że jednak nie gra. Choć nawet Stalinowi bałbym sie odmówić patriotyzmu. Ludobójstwo, komunistyczne zapędy źle zinterpretowane - jak najbardziej. Ale czy jednoznacznie potrafisz brak patriotyzmu zarzucić - będzie ciężko chyba,,,,,, Tym bardziej że w ocenie własnego narodu pomnik mu stawiają w Sewastopolu bodajże nowy, tajk coś tydzień temu usłyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 15.05.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 (edytowane) Milczenie Palikota nie trwało jednak długo. Kilka dni temu poseł PO po raz pierwszy od 10 kwietnia odniósł się do bieżącej sytuacji politycznej i nadchodzących wyborów prezydenckich. Palikot napisał m.in., że przegrana kandydata Platformy w wyborach prezydenckich będzie porażką całej partii i zwiastunem utraty władzy oraz rozpadu koalicji PO-PSL. Polonia na całym świecie została ukarana przez rządy POstokomunistyczne Tuska odebraniem ogromnej większości prawa do głosowania. W komunikacie wyborczym, zamieszczonym przez placówki dyplomatyczne RP czytamy: "Warunkiem ujęcia w spisie wyborców oraz wzięcia udziału w głosowaniu jest posiadanie przez wyborcę zamieszkałego na stałe za granicą lub przebywającego czasowo za granicą ważnego polskiego paszportu." Edytowane 15 Maja 2010 przez mariankossy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 15.05.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 To dla mariana ...on tak lubi przeklejki http://img175.imageshack.us/img175/8629/rysandrzejmleczko372726.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 15.05.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 (edytowane) http://img199.imageshack.us/img199/4838/patriota.jpg http://img35.imageshack.us/img35/9291/rh847pielgrzymkamnmlecz.jpg Edytowane 15 Maja 2010 przez Marek-B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 15.05.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 (edytowane) no nie ma sie o co obrażać yarpenowski Stwierdzono fakt - porównanie zrobiono - powinno wszystko grać - a widzisz że jednak nie gra. Choć nawet Stalinowi bałbym sie odmówić patriotyzmu. Ludobójstwo, komunistyczne zapędy źle zinterpretowane - jak najbardziej. Ale czy jednoznacznie potrafisz brak patriotyzmu zarzucić - będzie ciężko chyba,,,,,, Tym bardziej że w ocenie własnego narodu pomnik mu stawiają w Sewastopolu bodajże nowy, tajk coś tydzień temu usłyszałem. Nie obrażam się podobnie nie obrażam się na kamień polny, jeśli się o niego potknę. Uważam że bardzo zdewaluowało się pojęcie patriotyzmu. Ja oceniam postawę patriotyczną na podstawie całego życia, nie epizodu. Dlatego, bardzo trudno byłoby mi patriotą nazwać kogoś, kto miał na rękach krew własnego narodu, któremu zafundowano gułagi, kolektywizację i policję polityczną. Jak widać, każdy ma inną ocenę postawy patriotycznej. Ja mam taką - pomnika nie stawiam, inni maja odmienną - stawiają. Uważałbym jedynie przed takimi uogólnieniami "w ocenie własnego narodu" - jesteś pewny, że całego narodu ? U nas tez byli tacy, którzy płakali po jego śmierci. Z ciekawości - czym objawiał się patriotyzm Stalina ? Edytowane 15 Maja 2010 przez yarpenowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts