bobiczek 15.05.2010 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 1. Nie obrażam się podobnie nie obrażam się na kamień polny, jeśli się o niego potknę. 2. Uważam że bardzo zdewaluowało się pojęcie patriotyzmu. Ja oceniam postawę patriotyczną na podstawie całego życia, nie epizodu. Dlatego, bardzo trudno byłoby mi patriotą nazwać kogoś, kto miał na rękach krew własnego narodu, któremu zafundowano gułagi, kolektywizację i policję polityczną. 3. Jak widać, każdy ma inną ocenę postawy patriotycznej. Ja mam taką - pomnika nie stawiam, inni maja odmienną - stawiają. Uważałbym jedynie przed takimi uogólnieniami "w ocenie własnego narodu" - jesteś pewny, że całego narodu ? U nas tez byli tacy, którzy płakali po jego śmierci. ad1. porównywanie mnie do kamienia polnego jest mało kulturalne i chyba lekko niegrzeczne. ad2. nie dewaluacji - jest tylko postrzeganie i ocenianie w danym momencie przez nasz maluczkich + manipulacja ad3. napisałem "własnego narodu" - bo to jego własny naród buduje pomnik. Od innych nie oczekuj - pomocy i zrozumienia przez innych jak pokazała historia również oczekiwać nie należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 15.05.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 - Bobiczku - zauwaz , ze pisze juz z duzej litery ........... No to jeszcze raz . Szacunek marzycielom realistom . - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 15.05.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Ależ proszę Cię bardzo - dla mnie nieustająco jesteś obłudną manipulantką. I tylko tyle ? Widocznie slabo mi idzie nauka - a ucze sie od tych najlepszych z PO . Nareszczcie Palikot wlacza sie w kampanie wyborczą . Juz sie nie moglam doczekac . Yupi aj aj yuppi aj . - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 15.05.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 (edytowane) Ad 1. Pisałem o Marianie "Urwał" - miałem wrażenie, że chodzi Ci o moją odpowiedź do niego.Ad 2. Dlatego też postrzegam w długiej perspektywie - i tam Stalin nie mieści się żadną miarą jako patriota - jaka więc manipulacja ? Dewaluacja dlatego, ze jeden dobry uczynek na tle wielu złych nie upoważnia (przeważnie) do nazywania patriotą.Ad 3. Te wszystkie atrakcje zafundował własnemu narodowi. Natomiast pomysł kogoś kto taki pomnik chce budować trudno nazwać inicjatywą "całego narodu", to tak jak "cały naród" chciał pochówku Lecha Kaczyńskiego na Wawelu. Mam też problem ze zdefiniowaniem tego narodu - Gruzinowi, który uważał się za Rosjanina (a może bardziej "człowieka radzieckiego") budują pomnik na Ukrainie. Edytowane 15 Maja 2010 przez yarpenowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 15.05.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Milczenie Palikota nie trwało jednak długo. Kilka dni temu poseł PO po raz pierwszy od 10 kwietnia odniósł się do bieżącej sytuacji politycznej i nadchodzących wyborów prezydenckich. Palikot napisał m.in., że przegrana kandydata Platformy w wyborach prezydenckich będzie porażką całej partii i zwiastunem utraty władzy oraz rozpadu koalicji PO-PSL. - Jak to jest . Jak ide glosowac w Stanach to nie musze miec ze soba amerykanskiego paszportu . Moje dane sa zweryfikowane na podstawie mojego numeru Social Security, ktory podaje gdy rejestruje sie do glosowania . Tak nota bene - ile roznych numerow identyfikacyjnych ma sie w Polsce ? Dowod, numer identyfikacji podatkowej, numer jakis tam jakis ale inny i jeszcze kolejny numer do jakis innych podatkow , aha no i z a me l d o w an i e . Sorry, ale sie po gubilam w tym przyjaznym panstwie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 15.05.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 - Jak to jest . Jak ide glosowac w Stanach to nie musze miec ze soba amerykanskiego paszportu . Moje dane sa zweryfikowane na podstawie mojego numeru Social Security, ktory podaje gdy rejestruje sie do glosowania . Tak nota bene - ile roznych numerow identyfikacyjnych ma sie w Polsce ? Dowod, numer identyfikacji podatkowej, numer jakis tam jakis ale inny i jeszcze kolejny numer do jakis innych podatkow , aha no i z a me l d o w an i e . Sorry, ale sie po gubilam w tym przyjaznym panstwie . I pretensje o to masz do ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 15.05.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Ad 1. Pisałem o Marianie "Urwał" - miałem wrażenie, że chodzi Ci o moją odpowiedź do niego. Ad 2. Dlatego też postrzegam w długiej perspektywie - i tam Stalin nie mieści się żadną miarą jako patriota - jaka więc manipulacja ? Dewaluacja dlatego, ze jeden dobry uczynek na tle wielu złych nie upoważnia (przeważnie) do nazywania patriotą. Ad 3. Te wszystkie atrakcje zafundował własnemu narodowi. Natomiast pomysł kogoś kto taki pomnik chce budować trudno nazwać inicjatywą "całego narodu", to tak jak "cały naród" chciał pochówku Lecha Kaczyńskiego na Wawelu. Mam też problem ze zdefiniowaniem tego narodu - Gruzinowi, który uważał się za Rosjanina (a może bardziej "człowieka radzieckiego") budują pomnik na Ukrainie. Tak, slusznie . Narod to kiepski wymysl ale jakos nie udalo sie go na razie zlikwidowac . Mam przyjemnosc byc uswiadamiana, ze przyszlo mi choc jako corka przyrodnia, nalezec do najwspanialszego i najlepszego narodu na swiecie czyli amerykanskiego . Jak jade samochodem to flaga amerykanska przed domem jest czyms normalnym . North East ma tez tradycje flag krajow z ktorych pochodza rodzice - tak wiec pod flaga amerykanska powiewa sobie flaga polska - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 15.05.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 I pretensje o to masz do ... ? Kocie. Nie miewam pretensji . Pretensje maja dzieci w przedszkolu . Stwierdzam f ....... fakty . Przyjazne panstwo z Palikotem w tle. - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 15.05.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 No dobra niech będzie " twoje "- wygrałeś Bruner " To Stalin był prawdziwym patriotą , nie była rasistą i szowinistą też. :D Bo to byl Wielki Internacjonalista . - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.05.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 - Tak nota bene - ile roznych numerow identyfikacyjnych ma sie w Polsce ? Sorry, ale sie po gubilam w tym przyjaznym panstwie . podpowiadam: NIP - numer identyfikacji podatkowej (ze szczególnym naciskiem na "IDENTYFIKACJI" - PESEL - nie znam skrótu ale też ważny REGON - niektórzy LEGITYMACJA UBEZPIECZENIOWA - ważna również, np przy pobycie w szpitalu KARTA UBEZPIECZONEGO - przedwczoraj nie zabrałem i choć zarejestrowana wcześniej okazała się niezbędna w trakcie wizyty lekarskiej u okulisty - i po wizycie było. Ale co tam od września do maja - będzie następna w październiku - na szybko tyle - reszta jak sie zamyślę - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.05.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Idę. Przecież to jest bez sensu - czytanie tego i udowadnianie samym sobie że na to wszystko co nas otacza i dotyczy chyba jednak zasługujemy - prawda? - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.05.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 A prosiłem dawno temu i błagałem - mogło być prosto, pięknie i zdecydowanie milej...................http://forum.muratordom.pl/showthread.php?137881-zak%C5%82adamy-now%C4%85-parti%C4%99-czekam-na-elektorat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 15.05.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 (edytowane) podpowiadam: NIP - numer identyfikacji podatkowej (ze szczególnym naciskiem na "IDENTYFIKACJI" - PESEL - nie znam skrótu ale też ważny REGON - niektórzy LEGITYMACJA UBEZPIECZENIOWA - ważna również, np przy pobycie w szpitalu KARTA UBEZPIECZONEGO - przedwczoraj nie zabrałem i choć zarejestrowana wcześniej okazała się niezbędna w trakcie wizyty lekarskiej u okulisty - i po wizycie było. Ale co tam od września do maja - będzie następna w październiku - na szybko tyle - reszta jak sie zamyślę - Zawsze wiedzialam, ze pare numerkow jest lepsze niz tylko jeden . A z a me l d ow a w n ie ? Nie mozna zapomniec o z a me l d o w a n i u . - Edytowane 15 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 15.05.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Mam przyjemnosc byc uswiadamiana, ze przyszlo mi choc jako corka przyrodnia, nalezec do najwspanialszego i najlepszego narodu na swiecie czyli amerykanskiego pojebalo Cie siostro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 15.05.2010 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 (edytowane) - Po jebalo . Mam prawo do szczescia i realizacji swoich marzen . Tak czy nie ? N a r o d jest ok, nieprzyjemnie zaczyna byc gdy zaczyna miec m o c a r s t w o w e ambicje przerastajace jego mozliwosci . A Amerykanie to sympatyczni , pomocni ludzie no i i dobrzy organizatorzy . . Edytowane 15 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 15.05.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Barakudo ....jak jesteś tak szczęśliwa w Hameryce , to nie narzucaj nam , w Polsce , na kogo mamy głosować . Głosować powinni , moim zdaniem , mieć tylko obywatele zamieszkali na stałe w kraju. Wybierzesz nam dupka i my się z nim będziemy musieli męczyć ...nie Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 15.05.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Przyjazne panstwo z Palikotem w tle - To cały czas to samo państwo - czy z Palikotem i premierem Tuskiem, czy z premierem Kaczyńskim i prezydentem Kaczyńskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 15.05.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 - Jak ide glosowac w Stanach to nie musze miec ze soba amerykanskiego paszportu . A jak idziesz głosować bodajże w Afganistanie to dostajesz pieczątkę na rękę, nie musisz się żadnym numerem identyfikować. Po prostu idylla. Tylko co z tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 15.05.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 A ja tam oglądam film ze stopki Czmirek jest wart obejrzenia i więcej z niego dla mnie niż z tych dziwacznych dysput. Polecam wszystkim na forum.. - Chc bardzo smętny...........niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 15.05.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Co do nacjonalistów to się nawet nie dziwie że uzurpują prawo narodom ościennym jakich POprawnie politycznie powinni mieć patriotów/bohaterów. Dla niemca będzie to Adolf (choć głosno tego nie powie ), dla ruska Józek , dla ukrainca - Stepan Wiktor Juszczenko nadał przywódcy ukraińskich nacjonalistów Stepanowi Banderze tytuł bohatera Ukrainy. Prezydent zaznaczył, że na ten krok czekały wiele lat miliony Ukraińców. Życie Stepana Bandery upłynęło na walce o niepodległą Ukrainę, którą chciał stworzyć nie zważając na środki. Głównych wrogów w tej walce Bandera widział w Związku Radzieckim, ale i w Polsce. A komu z PO i SLD się to nie podobają ich bohaterowie to może np. Ukrainie wypowiedzieć wojnę !!:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts