Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kampania wyborcza ...

Chef Paul

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Pepeg z Gumy
A Amerykanie to sympatyczni , pomocni ludzie no i i dobrzy organizatorzy .

znam znam rybko, ostatni zorganizowali zawody strzeleckie w afganistanie i iraku

:yes:

Ale za to mordują z uśmiechem na ustach, torturują zespołowo i opatrują rannych - nie tak jak te ruskie ponuraki "za rodinu"

znam znam rybko, ostatni zorganizowali zawody strzeleckie w afganistanie i iraku

a ja Ci dzięki - za link do filmu.

Podoba mi się tam zdanie narratora:

DOMINACJA

Że człowiek jako DOMINATOR - KOCHA - z natury:

dominować nad rasą

nad podwładnym

nad płcią

nad gatunkiem

tylko i wyłącznie z racji posiadanej władzy - jaka by na nie była.

I utkwił mi też taki slogan-nie slogan może:

że ludzie mają tylko zakodowane w instynkcie:

jeść

pić

chronić się

mieć towarzyszy

i swobodę

I dla tych prawd ktoś kiedyś uznał że potrzebujemy bezwzględnie polityka - niestety - aby je zrealizować -:(

Co tam ameryka , u nas są wybory !!!

„Szanowy Pani Julio Pitera ,

Od kilku dni zgłaszają się na mój oddział pacjenci, którzy skarżą się, że nie mogą znieść narastającego napięcia. Myślę, że wyprowadziła ich z równowagi najpierw żałoba narodowa, a teraz jej skutki. Próby zwykłej rozmowy spełzają na niczym. By nie być gołosłownym, załączam jeden zapis:

»Panie doktorze, jeszcze niedawno dni mijały mi w spokoju i zadowoleniu. Z nadzieją spoglądałem w przyszłość, wiedząc, że nie grozi powrót zamordystycznych pisowskich rządów. Że nikt nie będzie mnie obrażał, porównując do ZOMO albo szatanów. Że Polska wydostanie się z rąk rydzyków i im podobnych. Że nikt nie zapuka do mnie do mieszkania o szóstej rano i nie wyprowadzi skutego w kajdankach.

Teraz, panie doktorze, po katastrofie smoleńskiej, mój świat się zawalił. Z przerażeniem widzę, co stało się z moimi znajomymi, z którymi jeszcze niedawno kpiliśmy sobie z kaczorów. Nie chcą się śmiać. Zaśpiewałem tydzień temu na urodzinach piosenkę Wojewódzkiego o Wawelu i Kaczorze, co tam szedł po trupach. I co? Cisza! Jakieś zażenowanie nawet. A ja, panie doktorze, boję się wyjść na ulicę. Wszędzie twarze pełne nienawiści. Usta zaciśnięte, oczy a la Pospieszalski, głosy domagające się zemsty i szepty oskarżające mnie o krew na rękach. Płynie strumieniem szerokim agresja, stłumiona, ukryta, jawna i dygocąca.

Nie śpię po nocach. Ledwo zamknę oczy i mam wrażenie, że ktoś wali mnie trumną niczym obuchem w łeb. Nie mogę znieść czarnego koloru, nie wytrzymuję kirów, kokardek, wstążek, plakietek, zdjęć, woalek, rajstop. Pocę się niemiłosiernie, wstaję, włączam i wyłączam telewizję. Rośnie rozpacz. Nie mogę uwierzyć, że to dzieje się naprawdę. Że owi przebiegli, cyniczni, podli agresorzy z PiS milczą. Że się uśmiechają jakby nigdy nic. Że udają niewiniątka. Że schowali się za maską, szkaradną maską gry i pozoru, i w ten sposób nabierają ludzi. Dlaczego Jarosław Kaczyński nic nie mówi? Panie doktorze, dlaczego nie oskarża? Dlaczego nie wyzywa i nie obsobacza? Niech pokaże, jaki jest, niech pokaże. Są wprawdzie ludzie odważni. Powiem panu, panie doktorze, że gdyby nie profesor Bartoszewski, to nie wiem już, co bym zrobił.

Jesteśmy ofiarami zbiorowej nekrofilii. Jak ludzie mogą nie widzieć, że Kaczyński to Mao Tse-tung i Lenin, i Stalin. Panie doktorze, ktoś musi przekonać ludzi. Ktoś musi sprawić, żeby łuski spadły im z oczu. Przecież tak dalej nie może być. Aaaaaa«.

Ostatnie słowa pacjent wykrzykiwał, wreszcie rzucił się konwulsyjnie na ziemię. Udzieliłem mu pomocy. Leży, zasnął. Ale przed drzwiami gabinetu cały tłum.Z góry dziękuję za uwagę i proszę o nagłośnienie w pańskiej poczytnej gazecie tego problemu. Prof. dr hab. psychiatrii stosowanej J. S.”.

Barakudo ....jak jesteś tak szczęśliwa w Hameryce , to nie narzucaj nam , w Polsce , na kogo mamy głosować .

Głosować powinni , moim zdaniem , mieć tylko obywatele zamieszkali na stałe w kraju. Wybierzesz nam dupka i my się z nim będziemy musieli męczyć ...nie Ty.

-

Nic ci nie narzucam.

Mam prawo do wypowiadania swoich opinii .

Polacy mieszakaja na calym swiecie , cos jak g l o ba l na wioska podobno - a miejsce urodzenia jest miejscem urodzenia.

Prosze jak najwieksi i n t e r n a c j o n a l i s c i miewaja feudalne po -czucie przywiazania chlopa do ziemi .

Zascianek ale jakze po-stepowy .

Hi hi .

-

Edytowane przez barakuda1

A Rosjanie strzelali w tyl glowy Polakom w Katyniu . I na Lubiance .

W Warszawie w wiezieniach do lat 50 ych rekami polskich sluzb specjalnych - tez .

Nie miewam pretensji do kazdego Rosjanina spotkanego na ulicy .

Ale stan panstwa rosyjskiego , jego politykow, ambicje m o c a r s t w o w e oceniam jak oceniam.

Tak samo oceniam ambicje m o c a r s t w o we USA .

Dzis jest dzien sluzb mundurowych , tych ktorzy sluzyli i sluza w mundurze .

Na ta okazje Amerykanie zaspiewali oczywiscie - God bless America .

God - o moj boze !

Strach sie bac - musza wprowadzac dyktature albo co .

-

To cały czas to samo państwo - czy z Palikotem i premierem Tuskiem, czy z premierem Kaczyńskim i prezydentem Kaczyńskim.

-

Prawie, ale niezupelnie.

Roznica po.lega np na uzaleznianiu Polski od rosyjskiej ropy i dziwengo zachowania wobec panstwa niemieckiego.

Lech Kaczynski przeciwstawial sie przesuwania osrodka decyzyjnego Unii do Bonn .

Albo Niemcy przegrali obie wojny albo nie .

Ale jak Amerykanie ogranicza swoje zaangazowanie w Iraku i Afganistanie - a musza to zrobic bo drenuje ich to e k o n o mi c z ni e - i troche produkcja broni w Niemczech zmaleje plus Europa przejdzie na utrzymanie Niemcow - przestanie byc tak rozowo .

Zarzadzanie Europe byc moze nie okaze sie tak lukratywnym biznesem jak Niemcy mysleli hahaha.

-

Przejechali sie juz na NRD - ale bylo im malo .

Elity nigdy niczego sie nie naumialy - zyja ciagle w swiecie zludzen poczatkow 20 wieku .

-

A Rosjanie strzelali w tyl glowy Polakom w Katyniu . I na Lubiance .

W Warszawie w wiezieniach do lat 50 ych rekami polskich sluzb specjalnych - tez .

Nie miewam pretensji do kazdego Rosjanina spotkanego na ulicy .

Ale stan panstwa rosyjskiego , jego politykow, ambicje m o c a r s t w o w e oceniam jak oceniam.

Tak samo oceniam ambicje m o c a r s t w o we USA .

Dzis jest dzien sluzb mundurowych , tych ktorzy sluzyli i sluza w mundurze .

Na ta okazje Amerykanie zaspiewali oczywiscie - God bless America .

God - o moj boze !

Strach sie bac - musza wprowadzac dyktature albo co .

-

a placy po zdobyciu moskwy mordowali grabili i gwalcili

mordowali ukraincow

najechali czechoslowacje

zorganizowali wysiedlenie ludnosci rdzennej ( operacja Wisla ) juz po wojnie w ramach wyrownywania rachunkow

podobno na rozkaz rydza - smiglego mordowali zolnierzy rosyjskich ( cud nad wisla )

po cholere komu taka licytacja rybenko chcesz wiecej przykladow chwaly zolnierzy polskich to powiedz slowko a poszperam w necie i bedziesz mialo o czym czytac

a placy po zdobyciu moskwy mordowali grabili i gwalcili

mordowali ukraincow

najechali czechoslowacje

zorganizowali wysiedlenie ludnosci rdzennej ( operacja Wisla ) juz po wojnie w ramach wyrownywania rachunkow

podobno na rozkaz rydza - smiglego mordowali zolnierzy rosyjskich ( cud nad wisla )

po cholere komu taka licytacja rybenko chcesz wiecej przykladow chwaly zolnierzy polskich to powiedz slowko a poszperam w necie i bedziesz mialo o czym czytac

a ja to jeszcze pamiętam że pod Grunwaldem mieliśmy za dużo i honorowo od nikogo nie chcieliśmy niczego.

PS:

no nie wspominamy Witolda -:)

I co z tego jak nikt się z nim nie liczył. Nawet jego własny brat.

-

Skad wiesz .

Tak miales po dane w telewizji i gazecie , ktora przez dwa lata po wtarzyala jakis niemiecki kiepski zart .

Uwierzyles ?

Bales sie, ze napadna cie Niemcy ? Ze rozpeta sie przez to 3 wojna swiatowa ?

Polityk jest od r e p r e z e n t o w a n i a interesow panstwa ktorego wyborcy w demokratycznych wyborach na niego glosowali .

Jak napisal marinkossy w tym ' wywiadzie ' Pilsudskiego - to c u d i laska panska, ze ludzie w Polsce chodza na dwoch koniczynach a nie na 4 .

Prawie . obywatelu yarpenowski , czyni wielka roznice .

Prawie , to sie nie robi zadnych numerow - bo albo sie seks uprawia albo nie .

-

Prawie, towarzyszko manipulatorko, to odpowiedziałaś na moje pytanie. A co do seksu to można jeszcze iść śladem parówki - ani to uprawianie seksu, ani nie.