Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kampania wyborcza ...

Chef Paul

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jest postacią bezbarwną, pozbawioną charyzmy - widocznie PO nie ma lepszego. [Ale i tak pewnie zbierze o kilka głosów więcej niż konkurenci].

Skąd ta pewność ? Wg mnie to Jarosław Kaczyński wygra w cuglach...

Lepsze to, niż budowanie kampanii na testamencie brata [dobrze wiemy, że to Lech realizował pomysły Jarosława cyt.: (...)Panie prezesie, melduję wykonanie zadania(..)]

Niby dlaczego kontynuacja polityki jaką prowadził Lech Kaczyński ma być złem ? Np. dbanie o interes narodowy, przywracanie świadomości historycznej czy docenianie szarych ludzi walczących z komuną to zło ?

Co lepszego ma do zaoferowania Komorowski ? Bo wg mnie będzie prowadził, niczym Tusk, politykę na kolanach, tak wobec Unii jak i Rosji...

Proszę pokazać choć jedną ustawę podpisaną przez któregokolwiek prezydenta, nie będącą choćby w części bublem prawnym!

Chodzi o to że Komorowski nadużywa swojego p.o. do celów tylko i wyłącznie partyjnych. Jak by oddał ustawę do Trybunału Konstytucyjnego każdy by go chwalił, że postąpił ponad podziałami, bo skoro ustawa jest o.k. to Trybunał by jej przecież nie odrzucił, prawda ?

Właśnie się doczytałem:

Pytany, czy zaprosił do samolotu gen. Jaruzelskiego odparł, że oczywiście. Przypomniał, że "może trochę mało zręcznie", ale zrobili to już wcześniej przedstawiciele Kancelarii Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. - Ja ponowiłem zaproszenie i zostało przyjęte - powiedział marszałek. Jego zdaniem, jest rzeczą absolutnie naturalną i zrozumiałą, aby także była głowa państwa, człowiek, który uczestniczył w II wojnie światowej był obecny na moskiewskiej paradzie.

No comments.

Edytowane przez Dopuser
Dodatek

Niby dlaczego kontynuacja polityki jaką prowadził Lech Kaczyński ma być złem ? Np. dbanie o interes narodowy, przywracanie świadomości historycznej czy docenianie szarych ludzi walczących z komuną to zło ?

A także dzielenie narodu na tych dobrych, którzy bezkrytycznie podążają za programem partii i na tych, którzy ośmielają się mieć własne zdanie i wątpliwości - a wtedy zabronić im nazwania się Polakami i patriotami, przypiąć łatkę zwolenników komuny, nazwać agentami i przyrównać do zomo . Chyba o tym nie zapominasz ?

Skąd ta pewność ? Wg mnie to Jarosław Kaczyński wygra w cuglach...

Hm... to raczej przeczucie niż pewność. A jak u Ciebie, skąd wiesz, że Kaczyński?

Lech Kaczyński nie prowadził własnej polityki, tylko PiSowską. A czy to źle? Nie wiem. Dla niektórych to źle dla innych dobrze. Dla mnie to o wiele za mało.

Co lepszego ma do zaoferowania Komorowski ?
Nie wiem, poczekamy - zobaczymy. Komorowski nie jest moim faworytem.

Chodzi o to że Komorowski nadużywa swojego p.o. do celów tylko i wyłącznie partyjnych. Jak by oddał ustawę do Trybunału Konstytucyjnego każdy by go chwalił, że postąpił ponad podziałami, bo skoro ustawa jest o.k. to Trybunał by jej przecież nie odrzucił, prawda ?
Jakiś inny przykład nadużycia? Przecież nie mógł posłać do trybunału ustawy, za którą sam głosował.

A także dzielenie narodu na tych dobrych, którzy bezkrytycznie podążają za programem partii i na tych, którzy ośmielają się mieć własne zdanie i wątpliwości - a wtedy zabronić im nazwania się Polakami i patriotami, przypiąć łatkę zwolenników komuny, nazwać agentami i przyrównać do zomo . Chyba o tym nie zapominasz ?

Szkoda, że nie cytujesz "łatek" jakie nadawali Kaczyńskim i PiSowi pozostałe partie... pamięć krótka czy Wybiórcza ? Cała kampania medialna anty-PiS i anty-Kaczyńska przed wypadkiem w Katyniu uszła ci uwagi, czy jak ?

Szkoda, że nie cytujesz "łatek" jakie nadawali Kaczyńskim i PiSowi pozostałe partie... pamięć krótka czy Wybiórcza ? Cała kampania medialna anty-PiS i anty-Kaczyńska przed wypadkiem w Katyniu uszła ci uwagi, czy jak ?

Czy rozważamy jak względem siebie zachowują się poszczególne partie czy o polityce Lecha Kaczyńskiego ? Wzajemne międzypartyjne kampanie złośliwości mało mnie obchodzą - do żadnej nie należę i nie jestem także sympatykiem żadnej z nich - wiem, że wg Ciebie krytykując PIS i całe to środowisko wygodniej byłoby zakwalifikować mnie jako kogoś chodzącego na smyczy konkurencyjnej partii, niestety - muszę Cię rozczarować. W mediach też nie pisuję / wypowiadam się. Jak dla mnie - mogą się medialnie pozagryzać.

Napisałem o moich obserwacjach na podstawie zachowania zarówno prezydenta jak i członków partii oraz ich wypowiedzi - nie na podstawie tego co napisały / powiedziały pozostałe partie.

Natomiast bardzo nie lubię hipokryzji i obłudy, szczególnie na wysokim szczeblu. Ustawianie sie teraz na pozycji partii niesłusznie atakowanej, zapominając o własnych przewinieniach w tym temacie brzmi szczególnie fałszywie. Podobnie odbieram całą akcję wysławiania prezydenturze Lacha Kaczyńskiego laurek i przedstawiania go jako najlepszego polskiego prezydenta.

Edytowane przez yarpenowski
literówka

Napisałem o moich obserwacjach na podstawie zachowania zarówno prezydenta jak i członków partii oraz ich wypowiedzi - nie na podstawie tego co napisały / powiedziały pozostałe partie.

podstawowe pytanie, skąd czerpiesz swoje obserwacje?

czy czytasz różne tytuły? czy tylko opierasz się na jednym, jedynie słusznym

Czy rozważamy jak względem siebie zachowują się poszczególne partie czy o polityce Lecha Kaczyńskiego ?

To poproszą twoje uwagi n/t Komorowskiego w sąsiednim wątku...

Podobnie odbieram całą akcję wysławiania prezydenturze Lacha Kaczyńskiego laurek i przedstawiania go jako najlepszego polskiego prezydenta.

Pytanie za 2 złote: który był lepszy i dlaczego ? Nie za wielu było tych naszych prezydentów więc sądzę, że nie będziesz wymigiwał się od odpowiedzi...

podstawowe pytanie, skąd czerpiesz swoje obserwacje?

czy czytasz różne tytuły? czy tylko opierasz się na jednym, jedynie słusznym

Jeśli widzę w telewizji faceta, który mówi takie rzeczy, że mi się te resztki włosów jeży to naprawdę nie jest ważne czy widzę to w TVP, TNV czy Telewizji Trwam.

Podobnie jeśli przytacza się wypowiedź (dosłowną) to równie mało ważne jest czy to Rzeczpospolita, Gazeta Wyborcza czy Nasz Dziennik.

To poproszą twoje uwagi n/t Komorowskiego w sąsiednim wątku...

Moje uwagi są bardzo krótkie - zmieszczą się tutaj - jest bardziej przewidywalny niż Kaczyński i aby się od niego różnić nie będzie dzielił społeczeństwa na prawych i nieprawych.

Pytanie za 2 złote: który był lepszy i dlaczego ? Nie za wielu było tych naszych prezydentów więc sądzę, że nie będziesz wymigiwał się od odpowiedzi...

Wg mnie, każdy. Każdy z nich wniósł coś pozytywnego, choć każdy z nich miał też takie wpadki, które im zapamiętam. Jednak żaden z nich nie był tak bardzo skupiony na swojej partii, że ludzi mających inne zdanie ledwo tolerował. Obrażanie się i dąsanie jest dobre na poziomie przedszkola, nie polityki.

A teraz poproszę moje 2 złote.

"Garnitur" dostepnych kandydatow nieco tandetny, kiepskiej jakosci, ale...mniejsze zlo wybierajac - i ja na Komorowskiego zaglosuje

a ja mimo jak to ładnie nazwałaś "tandetnego nieco garnituru" nie zagłosuję na żadnego z panów K.,bo i wśród tandety mozna wygrzebać cos całkiem fajnego, trzeba to tylko obejrzeć ze wszystkich stron.

Według wielu w chwili obecnej jest dwóch liczących się kandydatów, ale ponoć sondaże sa zmanipulowane (jak zwykle;) ) więc nimi się przejmować nie bedziemy ;)

i naprawdę wkurzające jest załozenie wielu, ze jeśli ktos nie głosuje na Kaczyńskiego to musi na Komorowskiego....dziwne podejscie.......przy zarejestrowanych 20 (chyba) komitetach

.

Nie każdy, ja bym gościa uznała za niespełna rozumy hipokrytę.

Chciałam tylko nieśmiało zasugerować, że najmniejszym złem jest Waldemar Pawlak, bo od wielu lat dogaduje się ze wszystkimi ;)

nie neguję jego zręczności w dogadywaniu się

jednak zauważ, że przy stosunkowo małych szansach na wygraną, głos oddany na niego jest de facto głosem oddanym na PIS. Bo wyborcy PISu, ci trwardzi, pójdą wszyscy i karnie. A pozostali... pójdą albo nie, zagłosują na Pawlaka albo kogoś innego, kto nie ma szans na wygranie z Kaczyńskim. I możemy się zdziwić.

Ja głosuję na Komorowskiego. Nie dlatego, że go lubię ale przecw Kaczyńskiemu. Boję się ludzi "z misją" u władzy. to nigdy nie przynosiło nic dobrego.