mariankossy 21.05.2010 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 (edytowane) Baśń Bajka Ale to żeby wiedzieć trzeba chodzić do szkoły a nie tylko na wiece weszpolaków. marian naczytałeś się pierdół propagandowych i to z Ciebie teraz wyłazi. Obecnie bajką nazywane bywają zarówno: baśnie, legendy, mity jak i anegdoty czy dowcipy. W biblioterapii różnice genologiczne wydają się być pomijane. ... Bronkowi (RBN )i tobie pewnie wystarczy wikipedia :D I niech tak już pozostanie wszystkim PełOwcom Bronek korzysta z Wikipedii bo z normalnej Encyklopedii nie umie http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=10499&d=1273731839 Edytowane 21 Maja 2010 przez mariankossy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 21.05.2010 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Wikipedia i tak dalej niesie więcej wiedzy niż ulotki propagandowe i wyborcze które czytujesz.. A'propos Słowo "Minister" podlega deklinacji. Jaka jest różnica między dzielnym wojakiem Szwejkiem, a Minister Obrony Narodowej w rządzie Tuska - Bogdanem Klichem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 21.05.2010 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Wikipedia i tak dalej niesie więcej wiedzy niż ulotki propagandowe i wyborcze które czytujesz.. A'propos Słowo "Minister" podlega deklinacji. No i została tobie tylko gramatyka, na "generała " to się niestety nie nadajesz, na "szeregowca " owszem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 21.05.2010 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał Jani_63 http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png Wikipedia i tak dalej niesie więcej wiedzy niż ulotki propagandowe i wyborcze które czytujesz.. A'propos Słowo "Minister" podlega deklinacji. No i została tobie tylko gramatyka, na "generała " to się niestety nie nadajesz, na "szeregowca " owszem :D Nie wiem skąd przypuszczenie że mam jakieś aspiracje wojskowe. Ale dobrze napisane. Pośmiejemy się wszyscy. Przede wszystkim z Ciebie. Zresztą sam zacząłeś pierwszy. :D:D Nie każdy błazen był Stańczykiem. Ty jesteś tylko błaznem. Czas się z tym pogodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 21.05.2010 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 (edytowane) Nie wiem skąd przypuszczenie że mam jakieś aspiracje wojskowe. Ale dobrze napisane. Pośmiejemy się wszyscy. Przede wszystkim z Ciebie. Zresztą sam zacząłeś pierwszy. :D:D Nie każdy błazen był Stańczykiem. Ty jesteś tylko błaznem. Czas się z tym pogodzić. Czego byś się nie "czepił" to "łomot " dostajesz w temacie :D to jak z ciebie " generał " Wymyśl coś coby mnie twoja odpowiedz choć trochę zadziwiła pozytywnie "PO-lot masz niski prawie koszący" Edytowane 22 Maja 2010 przez mariankossy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 21.05.2010 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Jaka jest różnica między dzielnym wojakiem Szwejkiem, a Minister Obrony Narodowej w rządzie Tuska - Bogdanem Klichem? - Dzielny wojak Szwejk był cwaniakiem, a udawał głupca, Klich natomiast nie służył w armii austro-węgierskiej.... Gumiś sorry , ale to chyba za trudne dla twojej główki : - rotfl::rotfl: Gumiś ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 21.05.2010 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 (edytowane) A ty lekcje już odrobiłeś i ojciec wie , że znowu siedzisz przy komputerze i prymitywne pierdoły wypisujesz.? - Twój stary natomiast to był zapewne równy gość, ale jedna rzecz to mu się nie udała i to na pewno - mam może napisć czy zostawimy pewne niedo -po-wiedzenie .......hihihihihihihi . rotfl:::lol: Edytowane 22 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 22.05.2010 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Czgo byś się nie "czepił" to "łomot " dostajesz w temacie :D to jak z ciebie " generał " Wymyśl coś coby mnie twoja odpowiedz choć trochę zadziwiła pozytywnie Ale po co? "Lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 22.05.2010 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Ale po co? "Lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć" Jak ktoś ma pecha to i w drewnianym kościele cegłą w łeb dostanie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 22.05.2010 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 (edytowane) Długo marianie czekać nie musiałeś ... luźno związana z wiedzą wszelaką, wszechnica prawd objawionych, trol złotousty, wyprowadziła cię z twych "prokto-ciemności", tłumacząc co zacz i wobec, te hamerykańskie, zawiłe meandry czasów obecnych. Tak więc obecny wielki, socjalny President wprowadzi ludzkość, w stan szczęśliwości, uniezależniając każdego i z osobna od energetycznych zależności (ropy ci u nas dostatek, niebawem zaleje wybrzeża kilku Stanów) ... nic to ... wprowadza właśnie ubezpieczenia dla etnicznych i innych nierobów (co przecież nic nie kosztuje i samo się sfinansuje), ... wprawdzie wycofanie wojsk z Iraku i Afganistanu (zgodnie z przedwyborczymi zapowiedziami) nieco się opóźnia, ale najważniejszym jest przecie, że obiecał (za co dostał Nobla zresztą) ... obiecane zamknięcie obozu w Guantanamo, przy tych wszystkich wzniosłych przedsięwzięciach, to mały pikuś. No i w przeciwieństwe, do twych wyborów, mamy pierwszą damę (która wprawdzie nie wszędzie umie się zachować ale ... łatwiej ją tego nauczyć, niż kota). No i to narazie na tyle - Michelle ma klasę. której ty n i g d y nie mialeś, nie masz i nie będziesz miał . To właśnie ta lekko zalatująca r a s i z m e m przaśność podlana po-czuciem wyższości przy jednoczesnym braku znajomości własnej kultury i historii - po-woduje, że Polacy są w Stanach nielubiani . _ Nie lubi bo - to k o b i e t a , to raz, dwa - prawnik czyli starannie w y k s z a ta ł c o n a no i trzy - o innym k o l o r z e skóry . Czy może dla mizygota i rasisty być coś gorszego ? Historycznie powody są nieco inne , ale przykład osobowy dlaczego w spoleczeństwie multi kulti PO laków się nie ceni i nie lubi - mamy po-wyżej . - Jasne - k o l o r o w i - to dla niego kto ? oczywiście n i e r o b y - im się n i c nie należy .... .tylko kto za .......ał przez 150 lat za darmo na uprawach bawełny a teraz kto za..........la aż w krzyżu trzeszczy za parę groszy na farmach przy zbiorach jak nie Meksykanie ......... żeby nie praca tych * k o l o r o w y c h * to żywność w Stanach byłaby trzykrotnie droższa ......... ale , kurna, im się nie należy pójść do l e k a r z a bo jaśnie pan hrabia , bywalec s a l o n ó w z POlski epatuje tu swoją pracowitością . - Edytowane 22 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 22.05.2010 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 (edytowane) Gdybyś z lumpem udawał "wsiowego głupka" osezwałbym się i odszczeknął na waszym poziomie, niestety nie wypada mi, bo wy nie udajecie. - Filozof dyplomowany się odezwał .: rotfl: - Edytowane 22 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 22.05.2010 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 - Polacy są w Stanach nielubiani . - tak myślałam, że to o brak akceptacji może chodzić , ale wydaje mi się, że w twoim przypadku powody są bardziej złożone Przyjaciółka radzi : przede wszystkim - warto spróbować samego siebie polubić. Walczyć z kompleksami w inny sposób - a nie tylko próbą udowodnienia wszystkim wokół, że są zjadło jakiś rozum. Nie sądzić innych własna miarą. I nie narzucać się tak bardzo. I nie generalizować tak bardzo. Powinno przynieść pozytywne efekty - w dłuższym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 22.05.2010 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 (edytowane) - Mnie kompleksy PO laków mało interesują i ich kompletny brak po - czucia humoru oraz forma zwracania się do innych ludzi - moherowe berety, kolorowe nieroby , świnia itp itd . Z czego to wynika ? Zapewne z wielkoświatowego obycia i szalenie demokratycznego stosunku do rzeczywistości . Styczności z PO lakami nie mam - z Polakami tak - ci akurat nie mają problemu , że Michelle Obama nie jest biała . Niestety , jak widać na przykładzie po-wyżej na * po-zytywne efekty * nie ma co liczyć co najwyżej możemy tu liczyć na - - . * efekty s p e c ja l n e * . - - .:lol: Edytowane 22 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 22.05.2010 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 - Niestety , jak widać na przykładzie po-wyżej na * po-zytywne efekty * nie ma co liczyć co najwyżej możemy tu liczyć na - - . * efekty s p e c ja l n e * . - - .:lol: wyjątkowo się zgadzam -- z tym że ja mam takie odczucia w stosunku do twoich wypowiedzi. z brakiem poczucia humoru przesadziłaś - spójrz na mariana, przeciez to gejzer dowcipu wysokich lotów i dowcip sam w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 22.05.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 (edytowane) Styczności z PO lakami nie mam - z Polakami tak - ci akurat nie mają problemu , że Michelle Obama nie jest biała . Moja droga obłudnico. Chciałbym jakąś inteligentną dyskusję z Tobą przeprowadzić, jednak na początku musimy ustalić jakiś wspólny słownik, żebyśmy mówili o tych samych rzeczach. Powiedz mi z łaski swojej towarzyszko (tak jak chłop chłopu, bez błyskotliwych upiększeń tekstu) czy Pan, który wypowiada się poniżej to PO-lak czy Polak : "Prezydentem, głową największego na świecie mocarstwa, został kumpel lewackiego terrorysty Williama Ayersa, polityk uważany przez republikańską prawicę za czarnoskórego kryptokomunistę" - oświadczył w środę późnym wieczorem z trybuny sejmowej Artur Górski. "Głosami swoich wyborców Obama, czarny mesjasz nowej lewicy, zgniótł kandydata republikanów Johna McCaina. Już niedługo Ameryka zapłaci wysoką cenę za ten grymas demokracji. Jak powiedział mój klubowy kolega poseł Stanisław Pięta, Obama to nadchodząca katastrofa, to koniec cywilizacji białego człowieka. Oby się mylił" - dodał. http://dziennik.pl/polityka/article262601/Posel_PiS_Obama_wykonczy_bialych.html Edytowane 22 Maja 2010 przez yarpenowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 22.05.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 z brakiem poczucia humoru przesadziłaś - spójrz na mariana, przeciez to gejzer dowcipu wysokich lotów i dowcip sam w sobie Myślisz, że to gejzer a nie wybryk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.05.2010 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 (edytowane) tak myślałam, że to o brak akceptacji może chodzić , ale wydaje mi się, że w twoim przypadku powody są bardziej złożone ... W Stanach Zjednoczonych nie ma dziś problemu "nielubienia" jakiejś nacji, z powodów miejsca ich pochodzeniia. To kraj stworzony przez emigrantów i dla emigrantów. "Brak akceptacji" wynika głównie z poszczególnymi brakami zdolności "alienacji" w środowisku, połączonym z reprezentowaniem skrajnych poglądów, mającym na celu chęci wyróżnienia i dowartościowania swego "ego". Zaspakajanie tego w niektórych przypadkach, prowadzi do postrzegania przez otoczenie takich osób, jako swoistych W środowisku w którym żyję i pracuję (a dotyczy to w dużej mierze całego obszaru US) daje się zauważyć w ostatnim czasie, niezadowolenie społeczne wynikające z niespełnianych obietnic przedwyborczych dla uzdrowienia obecnego kryzysu gospodarczego. Ogłupiali socjalnymi mrzonkami i hasłami, przedstawiciele najuboższych warstw społecznych, rzucili się tłumnie w stronę urn wyborczych i skutki tego będziemy odczuwali jeszcze przez wiele lat. Chore pomysły nowych rozbudowanych świadczeń socjalnych (ubezpieczenia społeczne, przedłużone do ponad jednego roku zasiłki dla bezrobotnych, itp) ciągną za sobą ogromne koszty, wymuszając do łożenia na nie pracujących obywateli klasy średniej i wyższej, drenując ich kieszeń coraz to nowymi formami opodatkowania. "Walka z bezrobociem", polegająca na tworzeniu nowych miejsc pracy w administracji państwowej i rozbudowie urzędów, przynosi również "efekt zniechęcenia" dla nowych inicjatyw gospodarczych i przedsiębiorczości obywateli. Okres niewolnictwa i segregacji rasowej już dawno się zakończył ... jednak pokolenia niektórych dotkniętych tą niewątpliwą niesprawiedliwością i upokorzeniem ich przodków obywateli, postanowiła "odcinać kupony" do dziś, pasożytując na reszcie współobywateli. Północno - wschodnią część Florydy zamieszkuje populacja złożona w 83% z obywateli rasy białej, jednakże populacja w więzieniach tego Stanu, składa się w 85% z obywateli "etnicznych". Ogromne obecnie bezrobocie, dotykające ponad 10% mieszkańców Florydy, składa się również w większości z "etnicznych" mieszkańców - z których wielu wychodzi z założenia, że narazie dopóki będą otrzymywali przez ponad rok zasiłki w różnych formach, żadna praca potrzebna im nie jest. Mieszkańcy "budynków socjalnych", to również w głównej mierze (97%) obywatele "etniczni" Oczywiście nie jest to żadną regułą, lecz tylko statystycznym przedstawieniem stanu obecnego. Mam wśród swych znajomych, kolegów, przyjaciół i klientów, przedstawicieli różnych narodowości i kolorów skóry ... na takie cechy nikt nie zwraca tu dziś żadnej uwagi, zwracają ją jednakowoż cechy takie jak sposób zachowania i podejście do pracy. Co do zachowania Pierwszej Damy, to jej "wysoką klasę", dało się zauważyć, w transmitowanej wizycie u brytyjskiej Rodziny Królewskiej i nie należy tutaj mieszać ani płci ani koloru skóry. Przepraszam Wszystkich za ten przydługi wywód i odejście od tematu "kampanii" toczącej się w Polsce (a nie w Hameryce) ... niech moim usprawiedliwieniem będzie, chęć zneutralizowania choć w części, potoków debilnej piany, toczonej przez "luźno związanego", forumowego trolla. z pozdrówkami z za "chorej" dziś Wielkiej Kałuży Edytowane 22 Maja 2010 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 22.05.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Tylko jeszcze wytłumaczcie Marianowi, co to jest "gejzer", bo się chłop obrazi jeszcze abo co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 22.05.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Tylko jeszcze wytłumaczcie Marianowi, co to jest "gejzer", bo się chłop obrazi jeszcze abo co. I powiedzmy sobie to wyraźnie , że chodzi o słowo " gejzer" a nie "gazer", które to słowo marian zna dobrze z tzw. autopsji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 22.05.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Myślisz, że to gejzer a nie wybryk ? Czepiasz się szczegółów. Najważniejsze że coś z niego tryska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts