amalfi 30.04.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 nie neguję jego zręczności w dogadywaniu się jednak zauważ, że przy stosunkowo małych szansach na wygraną, głos oddany na niego jest de facto głosem oddanym na PIS. Bo wyborcy PISu, ci trwardzi, pójdą wszyscy i karnie. A pozostali... pójdą albo nie, zagłosują na Pawlaka albo kogoś innego, kto nie ma szans na wygranie z Kaczyńskim. I możemy się zdziwić. Ja głosuję na Komorowskiego. Nie dlatego, że go lubię ale przecw Kaczyńskiemu. Boję się ludzi "z misją" u władzy. to nigdy nie przynosiło nic dobrego. EZS, mój post był zakończony taką oto mordką: Ale dobrze, bo chciałam sprowokować dyskusję na temat innych kandydatów, ale wciąż mi się nie udaje. Dzięki za wpis o Waldemarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 30.04.2010 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 "Wyniki sondaży podawane w mediach są gigantycznym oszustwem, przez to narzędziem manipulacji - powiedział w Radio Maryja wykładowca szkoły ojca Rydzyka profesor Broda. Opowiedział o własnych badaniach (jest z wykształcenia fizykiem), według których Prawo i Sprawiedliwość cieszy się popularnością... 50 procent." no to pozamiatane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 03.05.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 To się nazywa wolność badań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 04.05.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 po prostu rewelka ! Wybory 2010. Rodzina Marty Kaczyńskiej w fotoreportażu. Jej mąż chce do PiS http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7840218,Wybory_2010__Rodzina_Marty_Kaczynskiej_w_fotoreportazu_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 04.05.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 po prostu rewelka ! Wybory 2010. Rodzina Marty Kaczyńskiej w fotoreportażu. Jej mąż chce do PiS http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7840218,Wybory_2010__Rodzina_Marty_Kaczynskiej_w_fotoreportazu_.html Ciekawe czy mu wyborcy PiS i tym razem darują pochodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 04.05.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Nie dojść że szykuje się nowa dynastia, to jeszcze będzie Family Business:D A jak interes ma się kręcić to i na plan dalszy spada rodowód. Ktoś kiedyś powiedział że z Prawa i Sprawiedliwości to zostało jedynie "i" I miał rację. Do tego właśnie się dowiedzieliśmy że mieliśmy "wielkiego myśliciela", którego nauki będą krzewione w specjalnie do tego celu powołanym instytucie. Marta Kaczyńska chce powołać Fundację im. Marii i Lecha Kaczyńskich... W ramach projektu fundacji wyłoniony zostanie też Instytut Lecha Kaczyńskiego, który będzie dawał możliwość kształcenia, organizowania wykładów, czy wydawania książek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 04.05.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Ja głosuję na Komorowskiego. Nie dlatego, że go lubię ale przecw Kaczyńskiemu. Boję się ludzi "z misją" u władzy. to nigdy nie przynosiło nic dobrego. A ja w ramach wewnętrznego protestu nie będę głosować. Ani za ani nawet przeciw. Mam wrażliwe powonienie i usiłuję trzymać się z dala od rzeczy śmierdzących - jak polityka To zapewne mało patriotycznie, ale wystarczy mi, że swój patriotyzm zaznaczam płaceniem podatków. BTW ciekawe czy "Forumowi Prawdziwi Patrioci" uczciwie płaca podatki i czy przy rozmowach o wycenie prac budowlanych pytają wykonawców "a ile to będzie bez faktury?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.05.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 http://wiadomosci.onet.pl/1609696,2677,1,hufce_lecha,kioskart.htmlFajny artykuł. Ja idę głosować na Komorowskiego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 04.05.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Nie dojść że szykuje się nowa dynastia, to jeszcze będzie Family Business:D A jak interes ma się kręcić to i na plan dalszy spada rodowód. Ktoś kiedyś powiedział że z Prawa i Sprawiedliwości to zostało jedynie "i" I miał rację. Do tego właśnie się dowiedzieliśmy że mieliśmy "wielkiego myśliciela", którego nauki będą krzewione w specjalnie do tego celu powołanym instytucie. :DInwencja twórcza niektórych jest tutaj nieograniczona. Tuż po ogłoszeniu pochówku na Wawelu poseł Górski ( to ten z PiS, który po wyborach Obamy zapowiedział złowieszczo upadek białej cywilizacji) zaproponował w patriotycznym uniesieniu, aby dziatwa szkolna co najmniej raz ,obowiązkowo odbyła pielgrzymkę do Katynia, Smoleńska, na Wawel a może też i na Jasną Górę. Jako cichy ksenofob i antysemita zapomniał bidula o Knesecie i jego pomyśle, patriotycznego wychowania młodych Żydów. Żal tylko, że Boy -Żeleński nie dozył, bo będzie tego odbrązawiania pomników co niemiara . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 04.05.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Każda "armia" ma swoich harcowników, a poseł Górski stara się w ostatnim okresie zająć pierwsze miejsce wśród nich, spychając nawet na plan dalszy dotychczasowego lidera w tych działaniach, "bulteriera" Kurskiego. Tylko jak się tak głębiej zastanowić, to harcownicy nigdy nie działają na własną rękę. To dowództwo zatwierdza ich ruchy (wypowiedzi), chyba że ktoś ewidentnie wychodzi przed szereg żeby się przypodobać i liczy na późniejszą nagrodę. A za takie "twórcze" myśli to poseł Górski doczeka się nagrody od Jarka. http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał EZS http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png Ja głosuję na Komorowskiego. Nie dlatego, że go lubię ale przecw Kaczyńskiemu. Boję się ludzi "z misją" u władzy. to nigdy nie przynosiło nic dobrego. Popieram i jestem ZA. I sympatie nie są tu najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 04.05.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 http://wiadomosci.onet.pl/1609696,2677,1,hufce_lecha,kioskart.html Fajny artykuł. Ja idę głosować na Komorowskiego:) No i lewica wie lepiej ) No jak podzielasz światopogląd Pileckiego Bieruta itd. to masz prawo " Wróćmy do 65. rocznicy dekretu PKWN - nadal jednego z najbardziej fundamentalnych aktów prawnych obowiązujących w naszym kraju - która minęła 6 września. Nie została ona dostrzeżona przez parlament, prezydenta, premiera. ...................." tez Pilecki Tamże : " Obcy car był dla chłopa mniejszym wrogiem niż rodzimy pan. ........................... Po egzekucji powstańca miejscowy chłop zdarł z trupa ubrania i ogołocił pozostawiony na jego polu zaprzęg: "Tak bez wiedzy i woli zemściwszy się za tylowieczne niewolnictwo, za szerzenie ciemnoty, za wyzysk, hańbę i za cierpienie ludu .......... " też Pilecki. Nic tylko tęsknota za " realnym socjalizmem " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 04.05.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Każda "armia" ma swoich harcowników, a poseł Górski stara się w ostatnim okresie zająć pierwsze miejsce wśród nich, spychając nawet na plan dalszy dotychczasowego lidera w tych działaniach, "bulteriera" Kurskiego. Tylko jak się tak głębiej zastanowić, to harcownicy nigdy nie działają na własną rękę. . Ależ , co też Ty insynuujesz ? Swoboda myślenia i wielka różnorodność poglądów jest wielką zaletą partii Górskiego, co przypomina ostatnio często , odkopany tuż po śmierci Wawelskiej, poseł Kuchciński zwany przewrotnie " mastermindem" . W miłości do narodu zaś wielki strateg , nie otwiera dzioba do 15 i Zbycha z bulterierem trzyma na postronku , nie dopuszczając ich, jak to wieczna dziewica, do sztabu wybornego. Żeby nas tylko swo merytoryko nie pozabijał po piętnastym. Ale czasy mogą być piękne. Czekam zwłaszcza kiedy notariusz otworzy ów słynny testament Lecha, którego egzekutorem i spadkobiercą ma być sam strateg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 04.05.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Ależ , co też Ty insynuujesz ? Swoboda myślenia i wielka różnorodność poglądów jest wielką zaletą partii Górskiego Ooo Taak. Indywidualizm myślowy jest dopuszczalny, ale pod warunkiem że dziobem kłapiesz w tym samym rytmie co "charyzmatyczny boss". Ale czasy mogą być piękne. Czekam zwłaszcza kiedy notariusz otworzy ów słynny testament Lecha, którego egzekutorem i spadkobiercą ma być sam strateg. A w nim będzie stało: "Ni mniejszym moją wolą jest aby berło pozostało w rodzinie. A ponieważ moja ukochana córka nie ma takich ciągot do władzy jak mój równie ukochany brat Jarek, takoż jego mianuję z racji mojego majestatu jako osobę jedynie kompetentną do objęcia roli przywódcy duchowego tych zabłąkanych owieczek jakimi są obywatele naszego kraju. Mam tylko jedna prośbę. Jarku nie bądź okrutny i traktuj tych co się jeszcze z tobą nie zgadzają nie jak wrogów, tylko jako jeszcze nieuświadomionych." I oby Ci nieuświadomieni zdążyli się ewakuować, bo później do śmiechu im nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 04.05.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Kampania nabiera rumieńców , łapia patryiotów peło http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zrywali-polska-flage-rzucali-na-ziemie-potem-po-niej-chodzili,wid,12233056,wiadomosc.html Zatrzymali chłopców Komorowskiego?? Bo Oni przykładu z Lecha napewno nie brali , nie te standardy , nie ten konserwatyzm i przywracanie historii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 04.05.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 http://wiadomosci.onet.pl/1609696,2677,1,hufce_lecha,kioskart.html Fajny artykuł. Ja idę głosować na Komorowskiego:) ' Nie dziwie sie , ze obywatele nie lubia po-licji . ' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 04.05.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Tajna instrukcja ataku Platformy Obywatelskiej w internecie Oto sekret ataku Platformy Obywatelskiej w internecie. Stoi za nim tajna instrukcja firmowana nazwiskiem szefa MSWiA Grzegorza Schetyny. Wynika z niej, że wicepremier polecił działaczom młodzieżówki wpisywać na internetowych forach pozytywne komentarze o Platformie.Do instrukcji o tworzeniu przez Młodych Demokratów grup do spraw monitoringu internetu dotarł “Fakt”. Dziennikarze podali się za młodych działaczy partii i zadzwonili do koordynującego akcję Dariusza Słodkowskiego. To zastępca sekretarza generalnego młodzieżówki Platformy. Szczegółowe informacje obiecał wysłać pocztą elektroniczną. I wysłał. “Młodzi Demokraci, sekretarz generalny PO Grzegorz Schetyna zwrócił się do nas z prośbą o utworzenie grupy ds. monitoringu sieci. Nie muszę chyba tłumaczyć jak wiele dla Stowarzyszenia znaczy prośba z tej strony” – czytamy w instrukcji.Dalej padają szczegóły: “Praca grupy miałaby polegać na dodawaniu na kilkunastu największych polskich portalach (WP, Onet, Gazeta, Dziennik, Interia) komentarzy życzliwych PO”. Działacze mieliby na to poświęcić około 30 minut dziennie. A na koniec w instrukcji pada jeszcze prośba o zachowanie najwyższego stopnia dyskrecji.Co na to organizatorzy “dywersyjnej” akcji w internecie? Dariusz Słodkowski, pytany o nią przez dziennikarzy, wił się jak piskorz. “Jest to gruba przesada. Przecież to byłaby propaganda” – mówił o akcji. Gdy dziennikarze przytoczyli mu treść dokumentu, był bardzo zmieszany. “Uczciwie przyznaję, że ten tekst jest podkoloryzowany. My nigdy nie podpieralibyśmy się postacią wicepremiera Schetyny” – przekonywał.Wicepremier Schetyna odcina się od tej akcji. “Nigdy w życiu nie wydawałem takich dyspozycji. Jeśli ktoś użył mojego nazwiska, to wyciągnę wobec niego konsekwencje” – mówi. Jakiś czas temu Polskę obiegła informacja, że posłowie PiS codziennie dostają SMS-y z oceną telewizyjnych materiałów. Tak, by sami nie musieli zastanawiać się, czy pokazano ich w pozytywnym świetle.Potem – za sprawą DZIENNIKA – wyszło na jaw, że parlamentarzyści PO dzień w dzień dostawali propagandowe instrukcje, przygotowane za pieniądze podatników przez Centrum Informacyjne Rządu. Mieli tam napisane czarno na białym, jak mają komentować w imieniu partii bieżące wydarzenia polityczne. http://freeisoft.pl/?p=27189 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 04.05.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Jak to dobrze, że wklejasz linka. To zawsze poważniej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 04.05.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Idźcie już "stond" na ONET. Tam gryźcie się do woli . Wyzywajcie się do woli. Tylko jeszcze przed odlotem dajcie jakaś definicję ... " Prawdziwego Polaka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.05.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 No i co za nowiny? Przecież widać gołym okiem. Ale widzę też postęp. Młodziezówka PIS pluje jadem a co od PO mają pisać życzliwie. Krok w dobrą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 04.05.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 nie zapewne nie wszyscy, choć dyskusje z ostatnich dni, nie pozostawiają wątpliwości kim są jego wyborcy. ' Oczywiscie. Wszyscy ktorzy glosuja na PiS byli i sa f a na t y ka m i a ci ktorzy glosuja na PO nie byli i nie sa fanatykami . - Ale jak juz mówiłam zastanawia mnie jedynie fakt,z e wybory przed pięciu laty wygrał człowiek,na którego "nikt" nie głosował. Juz sie pogubilam Kogo masz na mysli ? - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts