mariankossy 31.05.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 '34, a licytujemy się teraz na ojców ? Swoje za komuny przezylem to wiem teraz ile " to kosztowało" dlatego zawsze inaczej bede widzial Polske, jak ktos co w stanie wojennym po bramach nie ukrywał sie ( godzina milicyjna ) zeby w kolejce po mieso stać. Dlatego starsi wiekiem w/g mnie inaczej odbierają PiS niz PO ( pogrobowców starego systemu ). Starsi doswiadczeniem tamtych lat beda stac za PiS-em bo czują wartośc tamtych ideii rowności obywatelskiej ponad ideologią " lepszych ". Słowa i obietnice PO nie licza sie , bo to juz ( starsi )doświadczyli. Liczy się czyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 31.05.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Ja też już swoje przeżyłem i dlatego bardzo ostrożnie patrzę na tych co to kreują się na jedynych sprawiedliwych i praworządnych - najczęściej po to, żeby przykryć własną mierność. Na tych, którzy własne świństwa przykrywają "a oni jeszcze bardziej". A czymże się różnią słowa i obietnice PO od słów i obietnic PIS ? Jakież to czyny stoją za PIS ? Każda partia ma pełna gębę obietnic, które rozwiewają się jedna po drugiej po wyborach.W tej kwestii nasze polskie partie się nie różnią. Ideologia lepszych ? Nigdzie chyba nie ma jej tak dużo jak w wypowiedziach aktywistów PIS. My konta oni. Grupa osób osaczonych, zagrożonych przez mityczny układ jest bardziej podatna na sugestie, łatwiej się nimi kreuje, jest bardziej zwarta. Idea równości obywatelskiej ? Gdzie ? Z dawnej Solidarności została tylko nazwa. Obecne dzałania związku są kpiną wobec ruchu obywatelskiego z tamtych lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 31.05.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 (edytowane) Każda partia ma pełna gębę obietnic, które rozwiewają się jedna po drugiej po wyborach.W tej kwestii nasze polskie partie się nie różnią. Ideologia lepszych ? Nigdzie chyba nie ma jej tak dużo jak w wypowiedziach aktywistów PIS. My konta oni. Grupa osób osaczonych, zagrożonych przez mityczny układ jest bardziej podatna na sugestie, łatwiej się nimi kreuje, jest bardziej zwarta. Idea równości obywatelskiej ? Gdzie ? Z dawnej Solidarności została tylko nazwa. Obecne dzałania związku są kpiną wobec ruchu obywatelskiego z tamtych lat. No, to co PO zdołało zrealizować z obietnic ?? (podaj choc 1 obietnice przez ostatnie 3 lata ) Dla przykładu: W 2009 roku na zadania związane z realizacją misji Telewizji Polskiej S.A. wydaliśmy 1730,6 mln złotych. Tylko 17,4% tych kosztów pokryły środki abonamentowe. Przeważająca część finansowania działalności misyjnej pochodziła z innych źródeł – przede wszystkim z reklamy i sponsoringu. W roku 2009 wpływy abonamentowe TVP S.A. wyniosły 300,6 mln zł, o 13,4 mln zł (4,3%) poniżej prognozowanej wartości określonej w uchwale Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji nr 318/2008 z dnia 26.06.2008 r. 300 mln zł kosztowałaby ta obietnica budżet , a Tusk medialnie mógłby się chwalic realizacją obietnicy, natomiast ludzie czuliby że nastaje równosc wobec panstwaa PO nie obiecuje tylko działa. Obecnie kto się boi to płaci a cwaniaki dalej nie płacą. Edytowane 31 Maja 2010 przez mariankossy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 31.05.2010 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 ORMO CZUWA Normalny to normalny, chyba ze szukasz jakiegos podtekstu jak w przysłowiu " głodnemu chleb na mysli " co do bezpieki to juz wcześniej pisałem i wiem to z autopsji ( jakies zdjecia moje { pewnie jako fani } też sobie chłopcy z bezpieki w 1980/81robili , nie wspomne ze wczesniej ojca od warchołów z Radomia czerwoni z jedynie słusznej partii wyzywali i na komitecie radzili ). Jak komuch był sk... to ojciec za młodu {i nie tylko} lał takich choc nie zawsze wychodził bez szwanku ( jego "taka krew " ). Nie wspomne o mojej ksywce " polityczny " ale "ich podchody "przez pare latek ,powiem szczeze nie zrobiły na mnie wrazenia ( jestem troche spokoniejszego usposobienia, to pewnie po matce ) poprostu twardym trzeba byc nie miękkim :D ps . wypiłem teraz troche ( nie mleka ) to mi się jezyk rozwiazał :D ... marian, nie pij tyle ... wyraźnie tobie zaszkodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 01.06.2010 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Bardzo "podoba" mi się jak bezdzietny kawaler nawołuje by w Polsce rodziło sie więcej dzieci ,wiecie o kim mowa? ps nie o marianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 01.06.2010 02:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Wątpię, że je masz. - Wątpia były ale się skończyły . A wierzysz w cuda ? Tylko stój prosto i odpowiadaj na zadane pytanie . - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 01.06.2010 02:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 (edytowane) Towarzyszko, czy Wy zostaliście rzecznikiem prasowym Mariana ? .................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... Co do żołnierzy amerykańskich - pamietajcie, towarzyszko, pamiętajcie. Także o tych z helikopterów. Neofita musi starać się dwa razy bardziej. - Jeśli już to - r z e c z n i c z k ą . To raz . A dwa - wiesz może gdzie te helikoptery i części do nich są produkowane ? - ' Jak ktoś mnie pyta skąd jestem , odpowiadam - z PO lski ' - buhahahahaha ..... I z tej czereśni mój o j c i e c i tralalalala a póżniej zapuściłem sobie wąsy Spot jak z 4ej pancernych i psa - którym póżniej po - szczułem ranną sarnę. Ale żenada :rotfl: - Edytowane 1 Czerwca 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 01.06.2010 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Starsi doswiadczeniem tamtych lat beda stac za PiS-em bo czują wartośc tamtych ideii rowności obywatelskiej ponad ideologią " lepszych ". Słowa i obietnice PO nie licza sie , bo to juz ( starsi )doświadczyli. Liczy się czyn. I tu się mylisz, Wiek nie jest wcale kluczowym kryterium w popieraniu opcji politycznych. Za to znamiennym dla PiS-owców jest wyzywanie wszystkich niesympatyzujących z ich ruchem od komuchów. To prawdopodobnie jedna z przyczyn które przyczyniły się do "anty kaczyzmu". Drugą, równie ważną przyczyna jest fakt że jest to partia jednego polityka, i wszyscy maja tańczyć tak jak on zagra. W jego najbliższym otoczeniu niema ludzi którzy by ślepo nie wierzyli w każdą jego myśl. Posiadanie odmiennego zdania niż "prezio" jest co najmniej źle widziane. To taki swoisty totalitaryzm, któremu bliżej do PZPR niż Ci się wydaje. Tam też Partia wiedziała najlepiej co dla obywatele jest dobre, a co nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 01.06.2010 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Bardzo "podoba" mi się jak bezdzietny kawaler nawołuje by w Polsce rodziło sie więcej dzieci ,wiecie o kim mowa? ps nie o marianie :DBezdzietny kawaler, mieszkający z matką i kotem jest autorytetem moralnym w kwestii, jak powinien wyglądać model rodziny, tudzież jakie związki międzyludzkie są dopuszczalne w "Prawym" społeczeństwie. Kot by się uśmiał :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 01.06.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 - A wierzysz w cuda ? Nie. Jeśli już to - r z e c z n i c z k ą . Pod spódnicę Ci nie zaglądałem - pewny nie jestem. A dwa - wiesz może gdzie te helikoptery i części do nich są produkowane ? Mało mnie to obchodzi. (...) Reszta to jakiś bełkot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 01.06.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Starsi doswiadczeniem tamtych lat beda stac za PiS-em bo czują wartośc tamtych ideii rowności obywatelskiej ponad ideologią " lepszych ". Chyba sam nie wierzysz w to, co piszesz. Jaro nie jest idiotą, aby w sytuacji, gdy tylko starzy popierają PIS nawoływać do prokreacji. Jakbyś nie wiedział czemu: rodzą się młodzi - elektorat PO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 01.06.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 "nawet nie wiecie, jak bardzo pozytywnie osobowość Jarosława Kaczyńskiego może wpływać na spójność koalicji" :) mówi Waldemar Pawlak co by tam nie mówic, to Waldek poczucie humoru posiada O tak On tylko taka maske zaklada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 01.06.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 ... marian, nie pij tyle ... wyraźnie tobie zaszkodziło To trauma po czasach kombatanckich. Bohatersko się chłop przemykał z imprez alkoholowych w komitecie po 22 bez przepustki. Było co pić , bo towarzysze gorzałę kupowali bez kartek na promocji w konsumach milicyjnych a teraz wątroba siada.. Martyrologią powiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 01.06.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 To trauma po czasach kombatanckich. Bohatersko się chłop przemykał z imprez alkoholowych w komitecie po 22 bez przepustki. Było co pić , bo towarzysze gorzałę kupowali bez kartek na promocji w konsumach milicyjnych a teraz wątroba siada.. Martyrologią powiało. Mówisz o swoim ojcu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 01.06.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Mówisz o swoim ojcu ?? O tobie komuchu spod Monte Marmolado.:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 01.06.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 I tu się mylisz, Wiek nie jest wcale kluczowym kryterium w popieraniu opcji politycznych. Za to znamiennym dla PiS-owców jest wyzywanie wszystkich niesympatyzujących z ich ruchem od komuchów. To prawdopodobnie jedna z przyczyn które przyczyniły się do "anty kaczyzmu". Drugą, równie ważną przyczyna jest fakt że jest to partia jednego polityka, i wszyscy maja tańczyć tak jak on zagra. W jego najbliższym otoczeniu niema ludzi którzy by ślepo nie wierzyli w każdą jego myśl. Posiadanie odmiennego zdania niż "prezio" jest co najmniej źle widziane. To taki swoisty totalitaryzm, któremu bliżej do PZPR niż Ci się wydaje. Tam też Partia wiedziała najlepiej co dla obywatele jest dobre, a co nie. Przypominam, bo sądząc z umieszczonych tu komentarzy, większość nie pamięta, że udecja (UW ), czy jak tam się później przechrzcili – Partia Demokratyczna, wykonała ładnych kilka lat temu żenującą woltę i przyłączyła się do postkomunistów. Powstał twór Lewica i Demokraci, potwierdzający prawdziwość “spiskowych” teorii dot. porozumień okrągłostołowych. Pokazało, ile warci w istocie byli, tzw. doradcy Solidarności (gruba kreska Mazowieckiego). Wstyd potworny, Mazowiecki ,Onyszkiewicz, Lityński, Lis, nie tylko żenująco się zblamowali przyłączając się do rzekomo znienawidzonych komunistów, ale okazali się zupełnie nieskuteczni politycznie – w ramach postkomunistycznego układu dostali żałośnie niskie poparcie w wyborach. Nie mam żadnych wątpliwości, że taki sam los czeka PO. Problem polega tylko ona tym, że kolejny kawałek Polski zmieni właściciela w szemranych okolicznościach, a dzisiejsi “władcy” Polski przejdą na z góry upatrzone pozycje. POlszewiki umoczeni w Nocnej Zmiane i w tym duchu dalej niszcza Polske. Tylko tyle i az tyle. *dalej nie zauwazyłem aby ktoś na FM podał choć jeden przykład realizacji obietnic Donka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 01.06.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Przypominam, bo sądząc z umieszczonych tu komentarzy, większość nie pamięta, że udecja (UW ), czy jak tam się później przechrzcili – Partia Demokratyczna, wykonała ładnych kilka lat temu żenującą woltę i przyłączyła się do postkomunistów. Powstał twór Lewica i Demokraci, potwierdzający prawdziwość “spiskowych” teorii dot. porozumień okrągłostołowych. Pokazało, ile warci w istocie byli, tzw. doradcy Solidarności (gruba kreska Mazowieckiego). Wstyd potworny, Mazowiecki ,Onyszkiewicz, Lityński, Lis, nie tylko żenująco się zblamowali przyłączając się do rzekomo znienawidzonych komunistów, ale okazali się zupełnie nieskuteczni politycznie – w ramach postkomunistycznego układu dostali żałośnie niskie poparcie w wyborach. Nie mam żadnych wątpliwości, że taki sam los czeka PO. Problem polega tylko ona tym, że kolejny kawałek Polski zmieni właściciela w szemranych okolicznościach, a dzisiejsi “władcy” Polski przejdą na z góry upatrzone pozycje. POlszewiki umoczeni w Nocnej Zmiane i w tym duchu dalej niszcza Polske. Tylko tyle i az tyle. *dalej nie zauwazyłem aby ktoś na FM podał choć jeden przykład realizacji obietnic Donka marianie - poza tym, co boldem zaznaczylam - wszystko sciagniete ze strony http://blog.rp.pl/blog/2010/05/30/platforma-obywatelska-moze-sie-przeksztalcic-w-partie-salonu/ ( komentarz uzytkownika o nicku luka ) Dlaczego, marianie - dlaczego wciaz nie swoim glosem mowisz? A moze luka z cytowanego bloga to Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 01.06.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 marianie - poza tym, co boldem zaznaczylam - wszystko sciagniete ze strony http://blog.rp.pl/blog/2010/05/30/platforma-obywatelska-moze-sie-przeksztalcic-w-partie-salonu/ ( komentarz uzytkownika o nicku luka ) Dlaczego, marianie - dlaczego wciaz nie swoim glosem mowisz? A moze luka z cytowanego bloga to Ty? Masz jakiś problem?? Siła emocji negatywnych (zawiści lub nienawiści) jest tak wielka, że jeszcze bardziej niż rzeczywiste lub domniemane wady, błędy czy grzechy drugiej strony bolą nas osiągnięcia podmiotu obdarzanego niechęcią i wrogością. Tego, co dobrze miałoby o nim świadczyć i zapewniać mu uznanie, podziw, wdzięczność – tym bardziej nie możemy mu wybaczyć. Nie znosimy go nie tyle za to, że rzekomo jest „tak kiepski”, ale za to, że niestety jest „dobry” albo co gorsza „świetny”.] krytyk chce nie tyle sam stworzyć coś dobrego i lepszego, przedstawić pożyteczną i wiarygodną alternatywę dla obiektu krytyki w postaci własnych propozycji czy dzieł, ile odreagować swoje uczucia przykrości, frustracje, poprawić własne samopoczucie kosztem drugiej strony Natomiast niewątpliwie nieskuteczna (bo nikomu nie przynosi korzyści) krytyka napastliwa jest podejmowana z pozycji skargi, roszczeń, wyrzutów – o wydźwięku wyraźnie egocentrycznym lub partykularnym, sprzężona jednak z równie wyraźną bezradnością osoby o obowiązywaniu wykrzykiwanych wymagań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 01.06.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 A w domu wszyscy zdrowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 01.06.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 A w domu wszyscy zdrowi? Gumiś pomogło? w kompensacji własnych niepowodzeń, potknięć czy trwałych słabości, widoczna jest w tym wypadku również potrzeba odwrócenia uwagi od swoich defektów i podwyższenia własnej samooceny :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts