yarpenowski 15.06.2010 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 - Nie zabraniam innym jeść mięsa - to jest twój wybór co jesz , towarzyszu . Ja mogę opisać i uzasadnić s w o je wybory np tym, że brzydzę sią jeść kurczaka, który karmiany antabiotykami , zjadał to co ....... Natomiast s t r z e l a n ie do na wpół o s w o j o n y ch zwierząt - dokarmianych w zimie w lasach p a ń s t w o w y c h - uważam za zającie p s y c h o p a t y c z n e . A czy pan Komorhowski - hrabia - to ma skończone jakieś studia w ogóle ? Czy brak jakichkolwiek kwalifikacji próbuje tuszować pochodzeniem hrabiowskim i wyżywa się na zakrapianych polowanich gdzie strzela się w pijanym widzie do okolicznych psów ? A zdażały sie wypadku strzelania do małych dzieci ze skutkiem śmiertelnym - tylko sprawy były umarzane a rodzicom wypłacono odszkodowanie w wysokoćci 2 - dwóch- tysięcy złotych polskich . Widzę , że nauki pana Korwina w twojm wypadku trafiają w próżnię Ano niestety w mojm przypadku tak. Ale za to towarzyszka ratuje honor. Chętnie natomiast dowiem się co to za nauki. Tak to już niestety jest, że w przyrodzie występuje pojęcie łańcucha pokarmowego. Ja prawdopodobnie na myśliwego bym się nie nadawał, ale też nie udaję, że mięso, które pojawia się na moim talerzu oddała jakaś miła świnka wolontariuszka. Podejrzewam, że los tych zwierząt hodowanych na ubój przemysłowy jest o niebo gorszy, niż tych odstrzeliwanych przez myśliwych. Nie mówiąc o tych łapanych przez kłusowników we wnyki i sidła. Jeśli więc faktycznie chcesz walczyć powalczyć o lepsze traktowania zwierząt - zacznij od nich, jeśli natomiast szukasz tylko pretekstu, żeby komuś dorobić gębę to znak, że zwierzęta masz w głębokim poważaniu, a używasz ich tylko instrumentalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 15.06.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Ciekawe skąd ta ksywa barakuda?? Toż to przecież drapieżna rybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 15.06.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 (edytowane) Ano niestety w mojm przypadku tak. Ale za to towarzyszka ratuje honor. Chętnie natomiast dowiem się co to za nauki. Tak to już niestety jest, że w przyrodzie występuje pojęcie łańcucha pokarmowego. Ja prawdopodobnie na myśliwego bym się nie nadawał, ale też nie udaję, że mięso, które pojawia się na moim talerzu oddała jakaś miła świnka wolontariuszka. Podejrzewam, że los tych zwierząt hodowanych na ubój przemysłowy jest o niebo gorszy, niż tych odstrzeliwanych przez myśliwych. Nie mówiąc o tych łapanych przez kłusowników we wnyki i sidła. Jeśli więc faktycznie chcesz walczyć powalczyć o lepsze traktowania zwierząt - zacznij od nich, jeśli natomiast szukasz tylko pretekstu, żeby komuś dorobić gębę to znak, że zwierzęta masz w głębokim poważaniu, a używasz ich tylko instrumentalnie. - Nie ukrywałam i nie u kr y w a m , że strzelanie do r e s z t e k na wpół oswojonych zajęcy i saren w Polsce napełniało i napełnia mnie o b r z y d z e n i e m i pisałam o tam na tym forum zanim jeszcze nasz pan hrabia się zabrał za prezydentowanie . - Dość tych czczych gadek - gra zaraz Brasil a to jest poważna sprawa . Proponuję hrabiemu Komorhowskiemu p o s t r z e la ć ale do b r a m k i - czas bowiem, najwyższy czas , zacząć zwalczać te zwały tłuszczu, których się dorobił u p r a w i j a j ą c strzelanie z ambony do na wpół oswojonych zwierząt . Pozy tym to Biggus Dickus - Edytowane 15 Czerwca 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 15.06.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 (edytowane) - Nie ukrywałam i nie u kr y w a m , że strzelanie do r e s z t e k na wpół oswojonych zajęcy i saren w Polsce napełniało i napełnia mnie o b r z y d z e n i e m i pisałam o tam na tym forum zanim jeszcze nasz pan hrabia się zabrał za prezydentowanie . - A oprócz ukrywania, napełniania i pisania coś jeszcze robisz ? Wrzucanie żywcem do wrzątku całkiem oswojonych świń, hodowla równie oswojonych kur w takim ścisku, ze nie mogą usiąść, napychanie ich karmą tak, że kości nóg nie wytrzymują ich ciężaru, konie (choćby wpół oswojone) wiezione w skandalicznych warunkach na rzeź, wiejskie psy, oswojone aż do bólu, trzymane na łańcuchach wiązanych tak, że szyja przypomina jedną wielka ranę - to nie napełnia Cię obrzydzeniem ? Z tej perspektywy zające i sarny mają się naprawdę dobrze. Na swoim nowym podwórku masz Smithfield'a - zorganizuj jakąś pikietę, wszak w gębie jesteś odważna. Edytowane 15 Czerwca 2010 przez yarpenowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 15.06.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 (edytowane) I po co Wam była ta gra ??? ................................................................................................................................................... [/b] http://img251.imageshack.us/img251/3254/zalatwiewas.jpg I dlatego ............................................ .................................................................. http://niepoprawni.pl/blog/1634/belferski-los-komorowskiego - ...................ale najpierw cezar poda nas do sądu - czyli Biggus Dickus . - Edytowane 15 Czerwca 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 15.06.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 (edytowane) A oprócz ukrywania, napełniania i pisania coś jeszcze robisz ? .......................................................................................... - Pracuję . Co to się dzieje na tym boisku ............gdzie ta Brazylia .............. Nie musisz robić tak długich wykładów bo jem mięso od wielkiego dzwonu - jmoże się uzbiera z 10 razy do roku . A już tablicy Mendelejewa czyli smacznych wędlinek nie tknę - mam litość dla siebie . ........... Muszę się skupić na oglądaniu ......chętnie zobaczę jak chwieje się system emerytalny w Wielkiej Brytanii - i co to zrobi dla gospodarki Europy i euraska .................. Chcesz zasmakować * wolnego rynku * ? To po łaskoczemy trochę BP - Edytowane 15 Czerwca 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 15.06.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 - Nie musisz robić tak długich wykładów bo jem mięso od wielkiego dzwonu - jmoże się uzbiera z 10 razy do roku . Czyli jednak zwierzę jako pretekst. Strasznie to płytkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 15.06.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Tak mi się przypomniało apropo logiki barakudy... Policjant przychodzi do biblioteki i pyta o jakąś książkę, gdzie znalazłby odpowiedź na pytanie: co to jest logika? Bibliotekarz odparł uprzejmie: - Ależ ja to panu chętnie wytłumaczę. Logika to umiejętność wyciągania odpowiednich wniosków. Na przyklad... hmmm... Ma pan może akwarium? - Tak - odpowiada policjant. - Świetnie! To znaczy, że lubi pan rybki, prawda? - Owszem. - A to znaczy, że lubi pan żywe stworzenia, czy tak? - No tak - potwierdza policjant. - A to znaczy, że lubi pan też swoją żonę, prawda? - No oczywiście. - To z kolei znaczy, że lubi pan kobiety w ogóle, czy tak? - No tak, lubię. - No widzi pan, z tego wypływa logiczny wniosek, że nie jest pan pedałem. - No nie jestem - odpowiada usatysfakcjonowany policjant. Po jakimś czasie idzie z młodszym kolegą w patrolu i chce mu zaimponować. - Ty, wiesz co to jest logika? - pyta kolegę. - Nie mam pojęcia - odpowiada tamten. - No to ja ci wytłumaczę. Hmmm... No może tak: masz akwarium? - Nie mam. - No to znaczy, że jesteś pedałem... )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 15.06.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 - O kurtka jakie śmieszne ......................... Biggus Dickus - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 15.06.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Czyli jednak zwierzę jako pretekst. Strasznie to płytkie. - To jak ? Łaskoczemy trochę BP ? Chcesz koniecznie zobaczyć jak funkcjonuje tzw wolny rynek ? :p - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 15.06.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 (edytowane) Tak mi się przypomniało apropo logiki i mentalnosci Tuska , platformiaków i jego popleczników ( np. Cimoszewicza ) Siedział Donek nad rzeczką i złapał złotą rybke. Złota rybka mówi: wypuśc mnie !!! Donek do niej : wypuszczę cie ale jak spełnisz moje 1 życzenie. Rybka: dobrze spełnnię ale pamiętaj że, twoje zyczenie spełnie podwójnie twojemu najwiekszemu wrogowi - J. Kaczyńskiemu Donek myśli, dłuuuugo myśli .... i mówi : - spraw żeby mi jedno jajo uschło! ps. Platformiaki swoja logike i mentalnośc pokazuja juz od 2005 (rozmowy o stworzeniu koalicji POPiS-u ) Po nas choćby POtop Edytowane 15 Czerwca 2010 przez mariankossy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 15.06.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 jola-krzysiek myślę, że niepotrzebnie tak poważnie go traktujesz. Hm... pewnie masz rację, ale ja kazdemu daję szansę. A swoją drogą wsłuchałem się dziś w wypowiedzi tych najważniejszych kandydatów i wiecie co? Dziś Kaczyński był najlepszy. Gdybym miał mniej lat i pojawił się w Polsce jak za przeproszeniem Tymiński z Peru , to prezez by mnie chyba przekonał. Na szczęście mam niezłą pamięć i swój rozum. Dlatego w pierwszej turze z premedytacją zmarnuję swój głos i dam krzyżyk Olechowskiemu. Pamiętam jak za młodu fajną muzę zapodawał w klubach studenckich razem z Wojtkiem Mannem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 15.06.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 (edytowane) Tak mi się przypomniało apropo logiki i mentalnosci Tuska , platformiaków i jego popleczników ( np. Cimoszewicza ) Siedział Donek nad rzeczką i złapał złotą rybke... A wiesz Ty za co Kain zabił Abla? Jeśli nie to Ci podpowiem. Za opowiadanie starych kawałów. A swoja drogą, to już nawet stare dowcipy całkowicie apolityczne przerabiacie na potrzeby kampanii wyborczej? Ale niech będzie. Ja też jeden opowiem, choć świeżością nie grzeszy. Idą przez las bliźniacy. Patrzą, a z przeciwka idzie wiedźma z kotem. Po chwili zastanowienia jeden wziął wiedźmę a drugi kota. Edytowane 15 Czerwca 2010 przez Jani_63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 15.06.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 A wiesz Ty za co Kain zabił Abla? Jeśli nie to Ci podpowiem. Za opowiadanie starych kawałów. A swoja drogą, to już nawet stare dowcipy całkowicie apolityczne przerabiacie na potrzeby kampanii wyborczej? Ale niech będzie. Ja też jeden opowiem, choć świeżością nie grzeszy. Idą przez las bliźniacy. Patrzą, a z przeciwka idzie wiedźma z kotem. Po chwili zastanowienia jeden wziął wiedźmę a drugi kota. Ale starocią zaleciało !!! Jani_63 Podaj najnowszy synonim słowa : błąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 15.06.2010 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Ale starocią zaleciało !!! Jani_63 Podaj najnowszy synonim słowa : błąd ? Nie wiesz ? ! - Komorowski :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 16.06.2010 01:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 ................................................................................................................................................................................................................................................................................... Taki elektorat , jaki reprezentuje marian ,z takim przywódcą ......chcą rzadzić w Polsce. Boże uchowaj. Ej, antyklerykał bo cię ksiądz na koniec jeszcze wodą święconą po kropi - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 16.06.2010 01:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Hm... ............................................................................................................................................................................................................................................ Na szczęście mam niezłą pamięć i swój rozum. Dlatego w pierwszej turze z premedytacją zmarnuję swój głos i dam krzyżyk Olechowskiemu......................... - To dlaczego piszesz, że masz rozum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 16.06.2010 02:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Tak mi się przypomniało apropo logiki i mentalnosci Tuska ... Siedział Donek nad rzeczką i złapał złotą rybke. Złota rybka mówi: wypuśc mnie !!! Donek do niej : wypuszczę cie ale jak spełnisz moje 1 życzenie. Rybka: dobrze spełnnię ale pamiętaj że, twoje zyczenie spełnie podwójnie twojemu najwiekszemu wrogowi - J. Kaczyńskiemu Donek myśli, dłuuuugo myśli .... i mówi : - spraw żeby mi jedno jajo uschło! ... Marian (zauważcie, że z szacunkiem, z dużej litery) "dał głos" ... może to jeszcze nie nawyższy poziom intelektu ale się stara ... wyjaśnić własnymi słowy (i zgodnie ze "swoją logiką") skąd u Kaczora "kot" Pozdrawiam, wyrażając jednocześnie głęboką nadzieją, że już niebawem następne "złote myśli własne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 16.06.2010 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Marian (zauważcie, że z szacunkiem, z dużej litery) "dał głos" ... może to jeszcze nie nawyższy poziom intelektu ale się stara ... wyjaśnić własnymi słowy (i zgodnie ze "swoją logiką") skąd u Kaczora "kot" Pozdrawiam, wyrażając jednocześnie głęboką nadzieją, że już niebawem następne "złote myśli własne" http://img130.imageshack.us/img130/5730/kotjarka.gif http://img715.imageshack.us/img715/3938/agikoty.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 16.06.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Hm... pewnie masz rację, ale ja kazdemu daję szansę. Szlachetne to Ja zdążyłem się już zniechęcić od czasów katastrofy lotniczej A swoją drogą wsłuchałem się dziś w wypowiedzi tych najważniejszych kandydatów i wiecie co? Dziś Kaczyński był najlepszy. Tak jedne czy dwie kampanie temu (wybory parlamentarne) widziałem wypowiedź Leppera. Też była świetna Dlatego w pierwszej turze z premedytacją zmarnuję swój głos i dam krzyżyk Olechowskiemu. Pamiętam jak za młodu fajną muzę zapodawał w klubach studenckich razem z Wojtkiem Mannem. Ładne podsumowanie WIem, że to tylko pierwsza tura, więc głosu nie zmarnujesz, ale doceniam uzasadnienie. A biorąc pod uwagę miejsce prezydenta w państwie, to całkiem rozsądne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts