mariankossy 21.06.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Chicago - takiego wyniku można się było spodziewać ... New York - trochę mnie to zdziwiło (choć nie bardzo) ... Los Angeles - w normie (ostatnio napłynęło tam trochę "nowej emigracji", która nie tak łatwo dała się otumanić). Generalnie w w/w "ośrodkach polonijnych" widać rozwarstwienie społeczne, zgodne z pierwotnym rejonem pochodzenia z Polski (samych emigrantów lub ich potomków). No i macie doła fani Bronka errora w hameryce:cool: http://img375.imageshack.us/img375/1745/kutzu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 21.06.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Generalnie w w/w "ośrodkach polonijnych" widać rozwarstwienie społeczne, zgodne z pierwotnym rejonem pochodzenia z Polski (samych emigrantów lub ich potomków). :lol2:Jednym słowem : tradycja (... póki my żyjemy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 21.06.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Pepeg pewnie, że uproszczenie. Dziękuję za Twój tekst rozwijający Zgadzam się w rozciągłości. To jest też dowód , że PIS dobrze określa swój target i wie jak do niego trafić. Myślę, że PO trochę zlekceważyła zabiegi socjotechniczne . Nie chodzi mi o jakieś tam wpadki słowne Komorowskiego - ale np. debatę czterech, gdzie Komorowski, zamiast skupić się na zaskoczonym Kaczyńskim - kopał Napieralskiego. Myślę, że mogli ugrać trochę więcej punktów. Mam takie hobby, że wracam z basenu o 23.00 i jadąc przez wsiowe lasy łapię tylko toruńskie radio, rozmowy niedokończone, czy jakoś tak się to nazywa. Trudno powtórzyć to co ludzie tam opowiadają. A jeszcze trudniej uwierzyć, że naprawdę tak myślą. Jeżeli to jest reprezentatywna część elektoratu - to to jest smutne. No chyba, że to ja mam zakrzywione postrzeganie rzeczywistości. Ciekawe doświadczenie - z tym, że dla zdrowia psychicznego max 15 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 21.06.2010 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 ... widać, że to autorski tekst prokto-wklejki ... wszystko mu się kojarzy Jak to w Peło http://img227.imageshack.us/img227/7/jezykmilosci.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 21.06.2010 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 (edytowane) Świadczyłoby to o tym , że jednak tradycja w narodzie zostaje na długie lata. Czego Niemiec nauczył,nawet Ruski nie wykorzenił;) ...dziwi mnie ta opinia, bo nie trzeba czytac zbyt wiele wypowiedzi, zeby zobaczyc jak wyborcy PO ublizaja wyborcom PiS. Przeciez to my zwolennicy PiS jestesmy mniej inteligentni i nawet urody nam brak ... mam swoje zdanie i sie go nie wstydze - popieram Kaczynskiego bo szanuje ludzi z charakterem, ktorzy nie boja sie mowic i nie boja sie obelg. Bo to przec PO ma monopol na zgode i oceninanie innych ... Niestety to nie tylko Pan Kaczynski dokonal podzialu polskiego spoleczenstwa ale rowniez butnosc Pana Tuska> Pan Tusk nie widzi winy w swoim zachowaniu a szkoda, bo to jest glowna przyczyna dla ktorej go nie popre... agresja po przegranych wyborach parlamentarnych i prezydenckich (bardzo negatywna opyzcja)+krotka pamiec+chrapka na wladze....Panie Komorowski nawet jak Pan wygra nie jest Pan moim prezydentem i prosze sobie przypomniec jak obrazaliscie Kaczysnkich - dla mnie szok i podlosc Ludzie, wytłumaczie mi dlaczego chcecie mieć najgorszego prezydenta w dziejach w naszej historii..? Ja tego nie rozumiem jak można głosować na człowieka, który nie ma zadnej wiedzy i nic nie zrobił dla Polski??? Tylko proszę merytorycznie ... nie że ktos nie jest muzykalny bo pomylił melodie hymnu. Kaczyński obniżył podatek cit dla przedsiębiorców w trosce o rozwuj gospodarki narodowej, otworzył aplikacje, aby każdy miał dostęp do zawodu, pamiętał o powstaniu warzawskim i razem z bratem zadbali o powstamnie muzeum..... A teraz poproszę o konkrety na Komorowskiego, bo jakoś nikt nie potrafi mi ich przytoczyć..... Ja wiem dlaczego, bo takowych porostu nie ma!!!! PO potrafi tylko atakować, ale żeby cos zrobić to juz niekoniecznie...... Edytowane 21 Czerwca 2010 przez mariankossy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 22.06.2010 02:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 (edytowane) skończ pier.... i zapraszam na film z twoimi gwiazdami - To są ci przedstawiciele n o w o c z e s n e j Polski 21 wieku - f a h o f c y :lol: od sztachet chyba Buhahahahahahahahahahahaha :wave: żenujące - dodać do tego skretyniałego pseudo hrabiego - myśliwego i jest komplet n o w o c z e s n o ś c i i europejskości ahahahahahahahahahahahahahahahaha ale zaścian i to kuriozum Wałęsa - wytrych i automat ahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahaha - Edytowane 22 Czerwca 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 22.06.2010 02:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 (edytowane) Chicago - takiego wyniku można się było spodziewać ... New York - trochę mnie to zdziwiło (choć nie bardzo) ... Los Angeles - w normie (ostatnio napłynęło tam trochę "nowej emigracji", która nie tak łatwo dała się otumanić). Generalnie w w/w "ośrodkach polonijnych" widać rozwarstwienie społeczne, zgodne z pierwotnym rejonem pochodzenia z Polski (samych emigrantów lub ich potomków). - Ty nie tylko nie znasz Nowego Jora , ale i Ameryki jest wiele rzeczy , które cię jeszcze zdziwią w tym kraju - : Edytowane 22 Czerwca 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babcia krysia 22.06.2010 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 - Ty nie tylko nie znasz Nowego Jora , ale i Ameryki jest wiele rzeczy , które cię jeszcze zdziwią w tym kraju - : Bardzo dziwi mnie to ze ludzie nie zyjacy w Ameryce tak swietnie wiedza o wszystkich i wszystkim co sie tutaj dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babcia krysia 22.06.2010 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 barakuda1 moja uwaga dot.wiedzy Chefa P. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 22.06.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 co za piękna koncyliacyjna postawa. Elektorat PISu - w dużej części - widze tak samo jak AnSi . A Twoja wypowiedz jakby utwierdza tę opinię. Daj sobie spokój. Ktoś Ci mówi "jesteś biedny i przegrany bo myślisz inaczej niż ja". On się wkurza i ci jędrnym słowem odpowiada - a Ty wtedy się oburzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 22.06.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 (edytowane) taniec godowy Prezesa "My się nie boimy żadnych zarzutów. Niech nam mówią, że jesteśmy lewicowi, może i trochę jesteśmy. Ja już będę od dziś używał tego słowa, nie będę używał słowa "postkomunizm", którego używałem" - powiedział Jarosław Kaczyński na wiecu wyborczym w Szczecinie. Wyprowadzając prosty dowód logiczny - prezes, przed cudowna przemianą słownictwa, był trochę postkomunistą. Edytowane 22 Czerwca 2010 przez Zochna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 22.06.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Daj sobie spokój. Ktoś Ci mówi "jesteś biedny i przegrany bo myślisz inaczej niż ja". On się wkurza i ci jędrnym słowem odpowiada - a Ty wtedy się oburzasz? ale ja się nie oburzam. mogę zrozumieć emocje, ale takie słowo trochę razi, zwłasza do kobiety - którą , zgodnie z wzorcem , powinno się raczej całowac po rękach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 22.06.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Mam takie hobby, że wracam z basenu o 23.00 i jadąc przez wsiowe lasy łapię tylko toruńskie radio, rozmowy niedokończone, czy jakoś tak się to nazywa. Trudno powtórzyć to co ludzie tam opowiadają. A jeszcze trudniej uwierzyć, że naprawdę tak myślą. Jeżeli to jest reprezentatywna część elektoratu - to to jest smutne. No chyba, że to ja mam zakrzywione postrzeganie rzeczywistości. :)No to mamy takie samo hobby. Ostatnio dosyć selektywnie dopuszcza się tam rozmówców na antenę, ale to dodaje pieprzu do tych mydlin wieczornych. Natomiast socjotechnika PO, o której mówiłaś nie tyle zawiodła co jej w ogóle nie było. Trzeba być naiwnym, albo nazywać się Nowak , żeby uwierzyć , że facet po 60 się rzeczywiście cudownie przemienił i można z nim konkurować stosując reguły fair play. Zwłaszcza , że od samego początku jechał po bandzie aż iskry leciały. To inteligentny polityk, który wie jak grać na emocjach, które cwanie wykorzystuje do granic przyzwoitości,dostosowując swoją retorykę do zapotrzebowania i standardu mentalnego statystycznego obywatela Maliniaka. W przeciwieństwie do PO, sztab wyborczy PiS umiejętnie trzymał w ryzach prawdziwe zapędy prezesa i wyciągnął naukę z poprzedniej lekcji, czego PO nie potrafiła zrobić w ogóle. Doskonale sztab PiSu sondował nastroje i podgrzewał je Smoleńskiem oraz powodzią wiedząc , że lud ma pamięć krótką a obietnica wczasów w Egipcie dla każdego, jeszcze bardziej ją skróci. Doszło do tego ,że prezes oświadczył, że najrozsądniej i z pomyślnością dla ojczyzny jest ,żeby zawsze w Polsce rząd był w opozycji do prezydenta, co elektorat kupił z aplauzem , zapominając, że jeszcze niedawno, kiedy sam rządził a brat niby zasiadał, mówił zupełnie co innego. Ot, taka gwałtowna przemiana poglądów i ciała. Podziwiam Kaczyńskiego, bo dużo wysiłku musiał włożyć żeby powstrzymać się przed swoim tradycyjnym jazgotem wiecowym. I pomyśleć, że to tylko obciachowo wyglądający gość, który wymyślił Polakom grilla dzięki odpowiednio zastosowanej semantyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.06.2010 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Bardzo dziwi mnie to ze ludzie nie zyjacy w Ameryce tak swietnie wiedza o wszystkich i wszystkim co sie tutaj dzieje. barakuda1 moja uwaga dot.wiedzy Chefa P. pozdrawiam Babciu co Ty możesz wiedzieć o mej wiedzy ? ... wprawdzie "hamerykańskim" obywatelem jestem dopiero prawie ćwierć wieku ale może to i więcej niż 'złotousta ryba' ma lat ps - i ładnie to tak Babciu w pierwszych swoich postach "wystawiać laurki" innym użytkownikom ? ... coś uwiera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.06.2010 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 ... I pomyśleć, że to tylko obciachowo wyglądający gość, który wymyślił Polakom grilla dzięki odpowiednio zastosowanej semantyce. ... może by go poprosić o garść grillowych przepisów ... taka np "Księga Kucharska dla Kotów" mogła by być niezłym przebojem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 22.06.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Jedni maja Radio eM i TVP1 a drudzy Gazete Wu i TVN wiec chyba remisowo (co prawie widac w ynikach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 22.06.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Jedni maja Radio eM i TVP1 a drudzy Gazete Wu i TVN wiec chyba remisowo (co prawie widac w ynikach). Ale nikt się przecież, przeciw takiemu stanowi rzeczy tutaj nie buntuje:eek:. Coś insynuujesz ? Remis będzie, jak obie strony będą przestrzegać zasad etyki dziennikarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 22.06.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Remis będzie, jak obie strony będą przestrzegać zasad etyki dziennikarskiej. Cos bylo kiedys o uchu igielnym i wielbladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 22.06.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 A i owszem. Prędzej wielbłąd przez nie przejdzie niż w RM będzie mógł ktoś powiedzieć coś nie po myśli dyrektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.06.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Jedni maja Radio eM i TVP1 a drudzy Gazete Wu i TVN wiec chyba remisowo (co prawie widac w ynikach). Tylko różnica polega na tym, ze Ty nie finansujesz mojej TVN, natomiast ja muszę płacić na Twoją TVP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts