Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kampania wyborcza ...

Chef Paul

Recommended Posts

Wybory jakieś Mistera czy co ???

:confused: :D:D:D

-

A co .

Ma byc cycus glancus .

Murgrabia Valgodesco Komorowski niestety wyglada jak fornal . Do tego cos mu zwisa z nosa .

Poczucie estetyki misie buntuje .

No i strzela do zwierzat - lubi ogladac sarenki, ale przez lunete swojego s z t u c e r a , jak po-wiedzial .

-

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W/g mnie jest tu na forum ( inie tylko) wielu "cieniasów' co trzęsą galotami a nie wychylaja się ze swoim kandydatem, czy to z PSL, UPR czy SLD.

A kto im zabrania lub każe o tym mówić ? To nie jest kwestia czy ktoś jest czy nie jest "cieniasem" - zastanawia mnie to co ta obraźliwa forma ?

Ja swoich pogladów bronie jak niepodległości natomiast co można wymagać od tych "dekowników" gdyby przyszło bronić Polski??

Wniosek nasówa się sam ( moze tylko mi )

Wybacz, ale w gębie każdy mocny - Ty jesteś po prostu zacietrzewiony, a że tutaj robisz pyskówkę to nie znaczy, że Ci którzy się nie wypowiadają na temat ich kandydatów (i znowu to "dekownicy" - skąd w Tobie tyle pogardy dla ludzi ?) nie okazaliby się większymi bohaterami niż Ty. Poglądy natomiast ewoluują wraz ze wzrostem wiedzy na pewne sprawy. I uświadom sobie, że nie każdy Twój pogląd jest słuszny - chyba, że Ty się nie mylisz, natomiast Twoi dyskutanci z całą pewnością.

Co do ulgi na dzieci , to zapytaj tych co pracują na etacie i mają 2, 3, 4, 5 dzieci czy im to zaszkodziło PiS .

A tego zwyczajnie nie rozumiem.

Poczucie estetyki misie buntuje

Heh, wybacz, ale z estetyką to Waćpanna ma chyba mało wspólnego. Ponadto ciekawym jakiż to z Waćpanny okaz urody i wdzięku, ze innym wygląd wypomina. Tego sobie człowiek nie wybiera, podobnie jak i wzrostu i nazwiska - więc szydzenie z tego jest wizytówką człowieka.

Podejrzewam, że na widok Waćpanny moje poczucie estetyki obróciłoby sie na piecie i pognało gdzie pieprz rośnie, często bowiem jest tak, że swoje kompleksy przypisujemy innym.

CAŁY DZIEŃ CAŁĄ NOC

NA ULICACH MEGO MIASTA MROK

WKOŁO WKOŁO WKOŁO TYLE DOMÓW

W DOMACH TYLU LUDZI

TYLU ŻYJE W KŁAMSTWIE I W OBŁUDZIE

A JA ŻYJĘ ŻYJĘ ŻYJĘ W TYM MIEŚCIE JUŻ TYLE LAT

A JA ŻYJĘ ŻYJĘ ŻYJĘ W TYM MIEŚCIE CAŁY CZAS

A JA ŻYJĘ ŻYJĘ ŻYJĘ W TYM MIEŚCIE JUŻ TYLE LAT

CZEKAM CZEKAM KIEDY NARESZCIE PRZYJDZIE CZAS

NA ULICACH MEGO MIASTA KTOŚ WYPUŚCIŁ WŚCIEKŁE PSY

NA ULICACH MEGO MIASTA MOŻESZ BYĆ WTEDY TY

TO ONI CHCĄ CIĘ SPRZEDAĆ

TO ONI CHCĄ CIĘ KUPIĆ

A TY NIE DAJ SIĘ OGŁUPIĆ

TUTAJ JEST TAK TRUDNO ŻYĆ

CODZIENNIE MUSISZ WALCZYĆ

TU JAK W DŻUNGLI ŻĄDZI STRACH

ZASADZKI CO KROK

A MY TYLKO CHCEMY ŻYĆ

BEZ STRACHU I BEZ NIENAWIŚCI

POŚRÓD TYLU BRUDNYCH SPRAW

MUSIMY ZOSTAĆ CZYŚCI

JA ŻYJĘ...W TYM MIEŚCIE W TYM MIEŚCIE

JA ŻYJĘ W TYM MIEŚCIE

To pamiętam od lat.

Niezmiennie

Heh, wybacz, ale z estetyką to Waćpanna ma chyba mało wspólnego. Ponadto ciekawym jakiż to z Waćpanny okaz urody i wdzięku, ze innym wygląd wypomina. Tego sobie człowiek nie wybiera, podobnie jak i wzrostu i nazwiska - więc szydzenie z tego jest wizytówką człowieka.

Podejrzewam, że na widok Waćpanny moje poczucie estetyki obróciłoby sie na piecie i pognało gdzie pieprz rośnie, często bowiem jest tak, że swoje kompleksy przypisujemy innym.

Wacpanna ..................ahahahahahahahaaha . Wlasnie sobie boks trenuje .

Hrabia, wacpanna - to jakies zaszlosci sentymentalne i zacofane .

Zyjemy w wieku 21 ym .

-

Jak to sobie * wygladu nie wybiera * ?

Przeciez bylo po-wiedziane wyraznie - kurdupel .

-

Edytowane przez barakuda1

Co do ulgi na dzieci , to zapytaj tych co pracują na etacie i mają 2, 3, 4, 5 dzieci czy im to zaszkodziło PiS .

to ja Ci powiem,co to dało, kolejny podział społeczeństwa, bo mozliwość odliczenia maja tylko ci na etacie, znów sie próbuje stępić inicjatywę i przedsiębiorczość, bo pracujący na własny rachunek i dający zatrudnienie nie moga tych ulg dokonać...czyżby ich podatki były inne? a moze dzieci maja inne potrzeby ? a moze ustawodawca nie zna konstytucji " "nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny"." ?

a i pokaz mi człowieka na etacie, któremu "starczy" podatku by dokonać odliczenia na 5 dziecko :-P

ot dobrodziejstwo ....

To na temat.

:D:D:D

-

No dobra, niech bedzie na temat .

Marszalek Admiral Mysliwy Komorowski .

To nie chlop - to hrabia .

W swoich dzialaniach wcale sie nie gubi tylko - udajac zagubionego - realizuje cele swojej partii.

Jest raczej oblesny niz bezplciowy - brudne wlosy zwisaja mu nowoczesnie z nosa .

Charyzmy to rzeczywiscie mu brak bo albo wyglada na mocno przestraszonego albo rzeczywiscie sie boi .

WSI .

A wiadomo, ze hrabiowie nie zawsze ze wsia w zgodzie zyli .

copy right ....i tak dalej .

Edytowane przez barakuda1

naszła mnię refleksja, że może nadchodzące wybory prezydenckie powinien wygrać ukochany P.O. prezydenta, marszałek sejmu itd Komorowski?

kol. los stawia tezę, że dla dobra Polski potrzebne jest wydarzenie porównywalne z szarżą husarii.

Tyle, że nawet zdecydowane pogonienie kandydata PO w wyborach prezydenckich takiej siły mieć nie będzie.

Bo po wygranej JK wróci sytuacja z czasów prezydentury jego śp. Brata: nieustający atak medialny i obwinianie Prezydenta o wszelkie niepowodzenia rządu ("bo on, wicie, rozumicie, wszystko i tak zawetuje to po co robić cokolwiek"). Może więc teraz niech chłopaki mają pełnię władzy - ale też pełnię odpowiedzialności. Bo niestety, co było do rozpirzenia już zostało rozpirzone...

Może jak nie będzie "celu zastępczego" to więcej ludzi zauważy w jakim bagnie pogrąża się Polska. I wtedy rzeczywiście jest szansa na to, że wybory parlamentarne będą szarżą sił patriotycznych - niekoniecznie PiS.

Niesiołowski właśnie zerwał się z łańcucha:

"Tak łatwo jak teraz dla Bronisława Komorowskiego nie zbierało się mi podpisów w żadnej kampanii od 1989 roku. Zebrałem prawie tysiąc podpisów, nie robiąc praktycznie nic. Ludzie po prostu przychodzili i pytali, gdzie jesteście, gdzie można się podpisać, ratujcie nas, byle on nie wygrał. To ruch obywatelski, który zmiecie Jarosława Kaczyńskiego. On nie ma najmniejszych szans, nic mu nie pomoże, gdzie i ile by Marta Kaczyńska nie występowała"

"Jarosław Kaczyński przegra i tak tę kampanię, bo ludzie się go boją. W jego twarzy dostrzegam pretensje do losu, co po ludzku można zrozumieć, ale też odstrasza to wyborców"

"nie należy reagować na zaczepki i wątki wykorzystania katastrofy, nie należy dawać się wciągać w tę licytację na pogrzeby i ból, bo o to właśnie PiS teraz chodzi. I nie należy też wracać do prezydentury Lecha Kaczyńskiego. Ona była zła, ale jest skończona. Teraz ocenę należy zostawić historykom, krytykowanie jej w bieżącej walce politycznej byłoby zresztą bardzo niewygodne. Polacy nie lubią krytyki zmarłych".

"Mnie moi wrogowie polityczni za wszelką cenę usiłują przykleić do Palikota. Z tego powodu też rozpowszechniali wieści, że jestem w areszcie domowym. Podłe kłamstwo"

Wiesz kto głosował za ustawą i który Prezydent RP ustawy nie zawetował, i to mi wystarczy ;)

Panie Marianie - czy to nie słowa pani ówczesnej wicepremier, która była na krótkiej liście PIS na wybory prezydenckie, gdyby Jarosław nie zdecydował się kandydować ? :

Pierwszą reakcją premier Gilowskiej na przegłosowanie wczoraj wyższej ulgi podatkowej na dzieci była nerwowa wypowiedź, że to "kiks", na którym skorzystają jedynie "bogacze, którzy zafundowali sobie wiele dzieci".

Wicepremier w ostrych słowach skrytykowała przegłosowanie przez posłów wyższych ulg podatkowych na dzieci. Rząd chciał, by rodzice mogli odliczać od podatku nieco ponad 572 zł, posłowie przegłosowali ulgę w wysokości 1145 zł. - Sejm postanowił przegłosować ustawy rujnujące, szkodliwe. Posłowie muszą wiedzieć, że pożytecznej rzeczy nie wykonują - mówiła Gilowska. Zdaniem wicepremier ulga na dzieci była skalkulowana na wysokim poziomie, tak by wszyscy mogli na niej skorzystać. - Parlament ją podwoił, jeśli te rozwiązania wejdą w życie, straty dla budżetu wyniosą 3 mld zł - powiedziała Gilowska.

Mam być wdzięczny prezydentowi, ze ustawy nie zawetował ? Własnemu rządowi ?

To ja jestem także wdzięczny, ze nie rozpętał wojny, nie wprowadził godziny policyjnej, nie zamknął wysokich blondynów w więzieniach ... czego on jeszcze nie zrobił, a za co mógłbym mu być wdzięczny ?

ps. i żeby nie było nieporozumień, że się z tej ulgi nadzwyczajnie cieszę - ja zamiast takiej ulgi wolałbym niski podatek liniowy - bez protez w postaci rozmaitych ulg i rozliczeń - bo to piękne pole do nadużyć

Edytowane przez yarpenowski

......Rząd chciał, by rodzice mogli odliczać od podatku nieco ponad 572 zł, .........

Rząd PiS w koalicji (Samoobrona i LPR ) chciał wywiązć się z obietnic i dać tyle na ile uwazał a Pani Minister ( była z PO ) przewidziała w budzecie.

Natomiast zwiekszeniem kwoty jedni chcieli ugrać elektorat a inni kierowali się zasadą " po nas choćby potop".

Donek obiecał zniesienie wszystkim abonamentu RTV co kwotowo do ulgi na zrealizowanej przez rzad PiS ma sie dość mizernie. ( abonament na 1 rodzinę , Przykładowo roczny abonament RTV to koszt 186,70 zł, ulga na 1 dziecko {zakładane} 572 zł )

Donkowi ludzie uwierzyli na słowo i nie płacą za RTV , bo za swoje obietnice trzeba odpowiadać, " twardym być nie miękkim" :D:D:D

Donkowi ludzie uwierzyli na słowo i nie płacą za RTV...

Ci co nie płaca przedtem tez nie płacili.

Cały dowcip zniesienia abonamentu RTV polegać miał właśnie na tym, że jego ściągalność jest i tak bardzo mizerna w stosunku do złożeń.

Rząd PiS w koalicji (Samoobrona i LPR ) chciał wywiązć się z obietnic i dać tyle na ile uwazał a Pani Minister ( była z PO ) przewidziała w budzecie. Natomiast zwiekszeniem kwoty jedni chcieli ugrać elektorat a inni kierowali się zasadą " po nas choćby potop".

Marianie strasznie niekonsekwentny jesteś w swoich wypowiedziach.

To że Pani Minister była w PO to dowód na to, że :

- Tusk podrzucił zgniłe jajo PISowi ?

- umie skonstruować budżet ?

- gada co jej ślina na język przyniesie ?

Nie załapałem po co ten wtręt z PO ?

I pytanie dodatkowe - baaardzo proszę o odpowiedź :

Wniosek o zwiększenie kwoty został zgłoszony przez Prawicę Rzeczpospolitej - ale poparł go cały klub PIS (wbrew stanowisku rządu) - czy klub PIS chciał ugrać elektorat czy też kierował się zasadą "po nas choćby potop" ? Bardzom ciekaw Twojej opinii.

Marianie strasznie niekonsekwentny jesteś w swoich wypowiedziach.

I pytanie dodatkowe - baaardzo proszę o odpowiedź :

Wniosek o zwiększenie kwoty został zgłoszony przez Prawicę Rzeczpospolitej - ale poparł go cały klub PIS (wbrew stanowisku rządu) - czy klub PIS chciał ugrać elektorat czy też kierował się zasadą "po nas choćby potop" ? Bardzom ciekaw Twojej opinii.

Oczywiscie że odpowiem mimo tych insynuacji.

Wniosek o zwiększenie kwoty został zgłoszony przez Prawicę Rzeczpospolitej , LPR też grał i chciał ugrać elektorat albo pokazać ( z PO ) że PiS miękki jest ale to im się nie udało bo Kaczor ich zrobił w "jajo" i cały klub PIS poparł a nie cofnął sie z tą ulgą ,bo "twardym trzeba być" .

A nie "parówką" tak jak to zrobił Donek z obietnicą zniesienia abonamentu RTV .

Jak się powie "a" to i trza mieć odwage powiedzieć "b"

Co do Z. Gilowskiej to przeszła z PO do rządu PiS tak jak Z. Religa bo "od środka " w PO widzieli ten populizm platformy a działan zadnych.

No to co ten rzad PO takiego zrobił za swojej kadencji, pochwalcie sie??

( rozumię że sprawa abonamentu rtv pominieta ( przemilczana ) , bo do wizerunku PO nie pasi :-) )

Edytowane przez mariankossy