Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kampania wyborcza ...

Chef Paul

Recommended Posts

Te 4 pkt przewagi Komoroszczaka nad Kaczorem to jest tak naprawdę klęska PO .

Klęska to nie, ale masz trochę racji co do punktów procentowych.

Ale zauważ że Kaczyński miał zdecydowanie lepsze notowania w śród ludzi o niższym poziomie wykształcenia, co przekłada się bezpośrednio na brak odpowiedniej inteligencji żeby prawidłowo odczytać jego hasło wyborcze - "Polska jest najważniejsza"

A skoro Polska jest najważniejsza, to nie może nią rządzić jego eminencja Jarosław Two face. :)

Jego sztab wyborczy podrzucił mu takie kukułcze jajo, które jeszcze nie wszyscy prawidłowo odczytali.

Ale dodatkowe dwa tygodnie na edukacją społeczną powinny wystarczyć dla poprawienia świadomości społecznej.

Edytowane przez Jani_63

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

-

Za to rząd Tuska jest już tylko komiczny bo tragedię to już zafundowali za free te dwa miesiące temu .

-

Czyli jednak te 4 pkt przewagi Komoroszczaka nad Kaczorem to coś niezupełnie dobrze :no::no::no::no::no:

-

to pierwsze żałosne zdanie zostawiam bez komentarza. typowe pisowskie insynuacje i argumenty.

co do 4 % - to wręcz przeciwnie - jest zupełnie świetnie. Podniecony Prezes się rozkręca i wraca w całej swojej krasie . oby tak dalej :)

Klęska to nie, ale masz trochę racji co do punktów procentowych.

...............................................................................................................................................................................................

Ale dodatkowe dwa tygodnie na edukacją społeczną powinny wystarczyć dla poprawienia świadomości społecznej.

:

-

:lol:

Niewątpliwie .

Czyli jeśli nie jest to klęska zatem jest to zwycięstwo :lol:

-

Czyli jeśli nie jest to klęska zatem jest to zwycięstwo :lol:

Cóż, niewątpliwie jest to zwycięstwo, jakiekolwiek by wyciągać argumenty - nawet wygrana o jeden głos jest wygraną, a przegrana o jeden głos - przegraną. Choć zwycięstwo nie tak wyraźne, na jakie mieli nadzieję sztabowcy PO - i w sumie dobrze, bo chyba uwierzyli, że są tak wspaniali, ze kampania sama się zrobi. Takie przytarcie nosa dobrze im zrobi.

Może i lepiej. Czasy kiedy głosowało sto osób a na jedynie słusznego kandydata oddawano 102 głosy na szczęście minęły.

I żeby nie tworzyć nowego posta - wypowiedź w komentarzach do artykułu http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,8050847,Oleksy__J__Kaczynski_zdjal_ze_mnie_infamie_PRL__Dobrze_.html

Jutro Jarosław powie: platforma stała tam gdzie stały antysocjalistyczne elementy wywrotowe spod wiadomego znaku a my staliśmy tam gdzie stało ZOMO.

;)

Edytowane przez yarpenowski

Babciu co Ty możesz wiedzieć o mej wiedzy ? :) ... wprawdzie "hamerykańskim" obywatelem jestem dopiero prawie ćwierć wieku ale może to i więcej niż 'złotousta ryba' ma lat :D ;)

ps - i ładnie to tak Babciu w pierwszych swoich postach "wystawiać laurki" innym użytkownikom ? ... coś uwiera ? ;)

Chef zdecydowanie wiesz wiecej o zyciu prezesa niz swojego Prezydenta Obamy to jak to amerykanski obywatelu? PS. czy jest jakas regula od kiedy mozna "wystawiac laurki" innym uzytkownikom ?...../ cos uwiera? / chcesz sie popluc jak POwiec z PiSowcem? nic z tego nie pluje i nie glosuje na wladze polskie jako obywatelka USA biore udzial w wyborach w kraju w ktorym zyje.pozdr.

.

--------------

no masz ci los :)

to chyba niemożliwe , żeby prezes kłamał .

To jednak nie jest polski sąd. Co najwyżej polskojęzyczny.

to raczej jasne że sądy te są tylko polskojęzyczne..... pewnie tak samo jak media a może nawet służba zdrowia..... ;)

ciekawe czy słynna Irasiad też jest/była polskojęzyczna ?

Gość Pepeg z Gumy

Jutro Jarosław powie: platforma stała tam gdzie stały antysocjalistyczne elementy wywrotowe spod wiadomego znaku a my staliśmy tam gdzie stało ZOMO.

;)

:lol2:Kto to wie? Po takiej transformacji jaką Jarosław podobno przeszedł, wszystko jest możliwe.

Niepokojące jest jednak, czy tragedia smoleńska nie odbiła się czasem na psychice prezesa, bo jeżeli przemiana jest tak szczera , jak zapewniają jego sztabowcy, to może faktycznie - Jarkowi z tego wszystkiego kompletnie odwaliło.

Co by nie było, ciemny lud to kupi.

Bardziej natomiast podoba mi się kuszenie wyborców jakie wyczyniają posłanka Kempina i euro-pajacyk Cymański.

Ludyczny wodewil w ich wykonaniu, to nie jest co prawda Traviata , ale pospólstwo wiecujące jest bardzo kontente.

Wiadomo, blisko kultury. to się szary człowiek cieszy.

Zastanawia mnie jednak czemu Tadziu i wyjąca Kempa sięgają po repertuar ukraiński.

Jakieś podteksty i aluzje chcą elektoratowi przemycić czy cóś?

a moim zdaniem transformacja Jarka poszła w złą stronę.....

powinien zostać playboyem !

dobre ciuchy, kapelusze, cygara, wybielone zęby, na ramieniu kot, sportowa furka i wianuszek blondyn uwieszonych u jego boku..... i w Polskę ! ;)

-

Dobrym torem po szła natomiast transformacja hrabiego - myśliwego Komoroszczaka - Napieralski zabrał mu głosy lewicowego elektoratu :p który widać z tego rozczarował się był do PO hehehehehehe hahahhahahaha

:p:p:p

Ten styl, ten szyk, ten wdzięk hrabiego po walają - a już na pewno ten złoty sssssygnet buahahahahahahahahahahaha

-

Pani Jakubiak to dzisiaj walnęła :)

powiedziała , że czas zająć się służbą stomatologiczną w wojsku , bo stan uzębienia Polskiej armii jest marny :rolleyes:

to chyba trochę nietaktowne z jej strony :cool:

Chociaż.

Może faktycznie stan nie-uzębienia prezesa to wina Platformy .

-

Czy aby jednak może nie na pewno ?

Nie głosowal przecież i ludzie z terenów dotkniętych powodzią .

-

Podobnie zresztą jak 45 % uprawnionych do głosowania. Ty natomiast wiesz, jak głosowaliby Ci, którzy tego nie zrobili. To właśnie jest u Was denerwujące - Wy wiecie lepiej od zwykłego człowieka czego potrzebuje i co będzie dla niego lepsze. Stąd te uogólnienia "cała Polska", "wszyscy Polacy" itp.

Przykład z ostatniej chwili :

- Jest taka koncepcja, którą dziś preferuje PO, mam nadzieję, że się jej nie zaprze za chwilę. Ta koncepcja nazywa się polaryzacyjno-dyfuzyjna. W mojej ocenie pan Komorowski jest jej zwolennikiem. Ona się tak uczenie nazywa, ale jest prosta: dawać pieniądze tam, gdzie już teraz jest bogato, a nie dawać tam, gdzie jest biednie. Znaczy: wam nie dawać, dawać dużym ośrodkom. A później ma to się bogactwo rozpowszechniać. Ja nie znam takiego kraju na świecie, gdzie by się to udało. W Polsce też nie wyjdzie. Będziemy mieli to, co w Meksyku, co w Rosji: bogata Moskwa, a jak reszta wygląda, nie chcę mówić. Dlatego ja zwracam się do tych, którzy w tej pierwszej rundzie głosowali za panem Komorowskim, bo może sobie nie zdawali z tego sprawy, że głosują przeciw sobie - mówił.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosc/1,80271,8054577,Kaczynski_straszy__bedzie_jak_w_Meksyku.html

Btw, ktoś gdzieś napisał, ze Staniszkis powinni jak najczęściej pokazywać w telewizji, ponieważ swoimi wypowiedziami skutecznie zraża ludzi do Kaczyńskiego. Myślę, ze podobnie jest z barakudą i Marianem. Każda wypowiedź upewnia mnie, że tak naprawdę każdy z kandydatów mógłby być prezydentem, jeśli nie byłby to Jarosław Kaczyński. Chyba mniej bałbym się jego działań, a bardziej jego wyznawców ośmielonych wygraną.

Edytowane przez yarpenowski