Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kampania wyborcza ...

Chef Paul

Recommended Posts

Ktoś (amen) streścił życie braci K. (żywoty prawie świętych ;) )

Cudowny żywot Kaczyńskich:

1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR.

2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce

3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV.

4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany.

5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989.

6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy.

7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym?

8) Umorzenie długu PC w czwarty dniu sprawowania urzędu przez PISowskiego ministra

9) Cud - fałszywa lojalka morzona w 2008r z powodu przedawnienia. Inni przed Sądem musieli udowadniać niewinność.

10) Cud - Rajmund Ojciec spoczywa w zapomnianym rejonie cmentarza. Przeszkadzał w karierze.

11) Cud - tytuły naukowe przyznane, lecz ich prace nie do wglądu -zakazane? Publikacji naukowych nie zauważono.

12) Cud dwunasty, były prezydent zero zasług leży na Wawelu! Widziano Piłsudskiego i kilku królów jak przewracali się w grobie!

To ciekawe, ze byly pretensje do Mariana, ze dziala wg zasady "kopiuj, wklej" bez podania zrodla.

Jak widac, innym wolno.

Tak sie sklada, ze wiem, z jakiej strony ta wklejka - niezwykle wiarygodne zrodlo (bardziej nacjonalistycznej strony chyba w polskim necie nie ma).

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam wkleić wszystkie strony, na których pan/pani "amen" wkleiła to streszczenie ?

User padał tylko nick, nie ma nazwiska, a post znajduje się w wielu miejscach (ja widziałam przynajmniej na 3 forach, skopiowane z forum Onetu pod artykułem o wyborach)

Google podaje 224 wyniki dla tej frazy

edit

na nacjonalistycznych stronach nie bywam, ale każdy czyta to co lubi ;)

Edytowane przez malka
tak sobie dopisałam ;)

Jeśli mnie pamięć nie myli, to oryginalny tekst o "cudach Kaczych" (to raczej nie oryginalny tytuł) pochodzi z tygodnika "NIE" gdzieś z pierwszej połowy 2009 roku.

Jak kto dociekliwy (albo prenumeruje) to może przeszukać archiwum.

Ja to czytałem na gościnnych występach w kibelku znajomych :D,

i jakoś sobie nie przypominam żeby imć Bracia ciągali Urbana po sądach za próbę zniesławiania.

"- Życie dziesiątek milionów Polaków toczy się w rodzinach, dzięki rodzinom to życie powstaje, dzieci są wychowywane, dzięki rodzinom możemy przetrwać trudne momenty życia, dzięki rodzinom istniejemy jako naród - mówił Jarosław Kaczyński podczas spotkania z mieszkańcami Łodzi."

no ten to daje ostro..... :D

a jeszcze niedawno miał w du..e bratanicę, która zaliczyła wpadkę z SLD....

-

A skąd to wiesz ? z kolorowych magazynów ?

Nareszcie Wałęsa po woedział , że jak zawsze miał rację i żeby wszyscy , którzy pamiętają

jego t r a f n e - lub raczej t r e f n e - decyzje ( liczba mnoga ! ) robili tak jak on mówi

buhahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Tusk został wybrany na przewodniczącego PO - to ta n i e s p o d z i a n k a - Wodzu, prowadź ! :D:D:D

fahofo w świetlaną przyszłość ! a od czasu do czasu rzuć jakimś c u d e m :p:p:p takim jak np kompleksowa gospodarka wodna na którą Unia dała pieniędze i ani pieniądzy ani gospodarki za to wody pod dostatkiem .:cool:

-

-

Edytowane przez barakuda1

"- Życie dziesiątek milionów Polaków toczy się w rodzinach, dzięki rodzinom to życie powstaje, dzieci są wychowywane, dzięki rodzinom możemy przetrwać trudne momenty życia, dzięki rodzinom istniejemy jako naród - mówił Jarosław Kaczyński podczas spotkania z mieszkańcami Łodzi."

no ten to daje ostro..... :D

a jeszcze niedawno miał w du..e bratanicę, która zaliczyła wpadkę z SLD....

to taki niechcący ukłon w stronę Komorowskiego :rolleyes:

-

Rodzina Komorowskiego to nie jest standard bo w której rodzinie tatuś na WSI * po luje * w państwowych lasach na dodatek a mamusia oprawia zastrzeloną sarnę ?:jawdrop::

Ale coś mocno nerwowo w szeregach PO - czyżby zwycięstwo 4 pkt to nie było to czego się spodziewano ? :p:p i nie da się dłużej utrzymać franka poniżej 3 złotych hehehe

-

I to po wystrzeleniu najcięższych PO ciskuff - Wałęsa, Wajda, Zachwatowicz, Olbrychski, Wojewódzki , Bartoszewski, Palikot itp itd :cool::p:P:

I kryzysu w Polsce nadal nie ma ...........:wiggle::wiggle::

Edytowane przez barakuda1

Mam wkleić wszystkie strony, na których pan/pani "amen" wkleiła to streszczenie ?

User padał tylko nick, nie ma nazwiska, a post znajduje się w wielu miejscach (ja widziałam przynajmniej na 3 forach, skopiowane z forum Onetu pod artykułem o wyborach)

Google podaje 224 wyniki dla tej frazy

edit

na nacjonalistycznych stronach nie bywam, ale każdy czyta to co lubi ;)

-

To widać .

-

I kazdy wierzy, komu chce.

Mnie tylko zastanawia, po co takie wklejki dawac - nawet do konca nie wiadomo, czy te informacje sa prawdziwe, czy nie.

to tym razem bez "wklejek" podam tylko źródło ciekawej publikacji, tym razem stoją za nią ludzie z nazwiskami

http://www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm

Jeśli mnie pamięć nie myli, to oryginalny tekst o "cudach Kaczych" (to raczej nie oryginalny tytuł) pochodzi z tygodnika "NIE" gdzieś z pierwszej połowy 2009 roku.

Jak kto dociekliwy (albo prenumeruje) to może przeszukać archiwum.

Ja to czytałem na gościnnych występach w kibelku znajomych :D,

i jakoś sobie nie przypominam żeby imć Bracia ciągali Urbana po sądach za próbę zniesławiania.

Biorąc pod uwagę fakt, że Polsce potrzebny jest cud To kandydatura Jarosława Kaczyńskiego, jako człowieka, którego cuda się imają, jest można by rzec cudownym rozwiązaniem :)

To lepsze niz plagi Tuska od 2007 r :

-kryzys od 2008

- trąby powietrzne

-sroga zima

-katastrofa smoleńska

-wybuch wulkanu na Islandii

- 2 powodzie i osunięcia ziemi

o 2 Irlandii nie wspomnę i eliminacjach na Mundial też nie wspomnę :cool:

dobre !

Szef rządu, przemawiając na Zjeździe Krajowym PO, nawiązywał do wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego. - Mówił (Kaczyński), że on jest lewicowcem, że Józef Oleksy to dla niego sympatyczny socjalista średniego pokolenia, że bardzo zależy mu na tym, aby ta współpraca z jego ulubioną partią SLD przeniosła się z TVP także na wyższe szczeble - powiedział Tusk. - Możemy się spodziewać, że ten sam polityk zamówi przez internet, obowiązkowo zamówi, płytę Beatlesów, bo przecież nie U2. Ja nie wykluczam, że za kilkadziesiąt godzin odkryje, że jego dziadek był w Wehrmachcie, a może w Armii Rosyjskiej co lepsze - podkreślił.

a jeszcze przed druga turą spłodzi syna i kupi dom - jak na mężczyznę przystało...... drzewo już sadził....

:D

dobre !

Szef rządu, przemawiając na Zjeździe Krajowym PO, nawiązywał do wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego. - Mówił (Kaczyński), że on jest lewicowcem, że Józef Oleksy to dla niego sympatyczny socjalista średniego pokolenia, że bardzo zależy mu na tym, aby ta współpraca z jego ulubioną partią SLD przeniosła się z TVP także na wyższe szczeble - powiedział Tusk. - Możemy się spodziewać, że ten sam polityk zamówi przez internet, obowiązkowo zamówi, płytę Beatlesów, bo przecież nie U2. Ja nie wykluczam, że za kilkadziesiąt godzin odkryje, że jego dziadek był w Wehrmachcie, a może w Armii Rosyjskiej co lepsze - podkreślił.

a jeszcze przed druga turą spłodzi syna i kupi dom - jak na mężczyznę przystało...... drzewo już sadził....

BOHO tylko nie tak nerwowo .;)

A zdj. wodza masz powyżej do twojego cytatu:cool:

..... prorok jakiś czy co? :)

Gość Pepeg z Gumy
dobre !

Co z tego , że zasadził, jak drzewo wzięło i zdechło.