yarpenowski 05.05.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Jak się powie "a" to i trza mieć odwage powiedzieć "b" No widzisz Marian, z tą Twoja odwagą to coś nie tak. Oczywiście, że PR i LRP chcieli ugrać elektorat, ale PIS poparł wniosek nie dlatego "że twardym trzeba być" tylko zamiast twardo stać na straży budżetu wyliczonego przez ich rząd, popłynął z prądem jak gówno. I choćbyś próbował ubrać to w jakiekolwiek szczytne opinie to czystej wody przykład oportunizmu. Chodziło o to, żeby się nie dać innym przelicytować w "dobroci dla ludu". A ty po prostu nie masz cywilnej odwagi tego przyznać - no bo to by była przecież rysa na monolicie PIS. Co do PO - a co mnie obchodzi co oni zrobili, a czego nie zrobili - mam do nich w sferze gospodarczej tyle samo zastrzeżeń co do PIS. A wracając do tematu - ja wskazuje na to, że cały czas mijasz się z prawdą uprawiając nachalną agitację. Ale nie zauważam ani momentu autorefleksji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 05.05.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Ci co nie płaca przedtem tez nie płacili. Cały dowcip zniesienia abonamentu RTV polegać miał właśnie na tym, że jego ściągalność jest i tak bardzo mizerna w stosunku do złożeń. W 2006 ściągalnośc była na poziomie ok.50% teraz poniżej 30%. Czyli płaca tylko zwolennicy PO i to nie wszyscy , mam rozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 05.05.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Chodziło o to, żeby się nie dać innym przelicytować w "dobroci dla ludu". A ty po prostu nie masz cywilnej odwagi tego przyznać - no bo to by była przecież rysa na monolicie PIS. Co do PO - a co mnie obchodzi co oni zrobili, a czego nie zrobili - mam do nich w sferze gospodarczej tyle samo zastrzeżeń co do PIS. A wracając do tematu - ja wskazuje na to, że cały czas mijasz się z prawdą uprawiając nachalną agitację. Ale nie zauważam ani momentu autorefleksji. Jak cie nie obchodzi co robi rząd to wybacz ale ja jednak jako obywatel jestem tym zainteresowany. PIS poparł wniosek nie dlatego "że twardym trzeba być" tylko zamiast twardo stać na straży budżetu wyliczonego przez ich rząd, popłynął z prądem jak gówno. Ja na twoim miejscu bym sie tak "tym" nie przejmował , stój sobie z boku , nie "szarp" nerwów zajmij sie np. ekologią, sztuką ( to mniej polityczne a inni zrobia swoje ) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 05.05.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Nie obchodzi mnie w kontekście Twojego postu - piszemy o PIS a Ty wyskakujesz z PO. I owszem - przejmuję się, ponieważ to także moja Ojczyzna - czy Ci się to podoba czy nie. I właśnie tych innych robiących "swoje" się obawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 05.05.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Nie obchodzi mnie w kontekście Twojego postu - piszemy o PIS a Ty wyskakujesz z PO. I owszem - przejmuję się, ponieważ to także moja Ojczyzna - czy Ci się to podoba czy nie. I właśnie tych innych robiących "swoje" się obawiam. PO " robi" swoje : Z zaplanowanych do wybudowania dróg w 2007 roku przez rząd PO do 2012 , zostanie wybudowanych tylko połowa A temat jest o kampanii wyborczej a nie o PIS. Coś brakuje argumentów na obrone najlepszego rzadu po 1945 r. (PO )???? " Co tam Panie robia w Prawicy Rzeczpospolitej , jakieś efekty są czy tak jak w PO ??? " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 05.05.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Marian wyjaśnij mi jedno - czy ja wg Ciebie jestem zwolennikiem PO, SLD czy PR czy może jeszcze jakiejś innej partii, której przypadkiem jeszcze nie wymieniłeś - bo naprawdę się gubię czytając Twoje wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 05.05.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 PO " robi" swoje : A temat jest o kampanii wyborczej a nie o PIS. Coś brakuje argumentów na obrone najlepszego rzadu po 1945 r. (PO )???? " Co tam Panie robia w Prawicy Rzeczpospolitej , jakieś efekty są czy tak jak w PO ??? " Czy regularna i spontaniczna defekacja mózgu, jaką dokonujesz od 10 kwietnia na Forum, pozwala ci rzeczywiście na zachowanie resztek równowagi umysłowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 05.05.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Marian wyjaśnij mi jedno - czy ja wg Ciebie jestem zwolennikiem PO, SLD czy PR czy może jeszcze jakiejś innej partii, której przypadkiem jeszcze nie wymieniłeś - bo naprawdę się gubię czytając Twoje wypowiedzi. Czy to ma być jakaś zgadywanka? Zmień pampersa i wal prosto , chyba ze jesteś dekownikiem. Co do PO - a co mnie obchodzi co oni zrobili, a czego nie zrobili.............. ......I owszem - przejmuję się, ponieważ to także moja Ojczyzna ....... Raz piszesz ze rzad cie nie obchodzi a za chwile ze jesteś Polakiem i cię to obchodzi , co jest grane??? Dyskutowac ja wole z " konkretnymi i wyrazistymi " w swoich poglądach , niz z takimi co " jedna reka poklepuja mnie po ramieniu a druga wbijają nóż w plecy." Co tu przedszkole się zebrało , zeby was po główkach głaskać i przytakiwać bo zaraz sie rozpłaczecie?? :D:D Konkretnie wiem jesteście przeciw PIS , to za kim jesteście ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 05.05.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Nie obchodzi mnie w kontekście Twojego postu - piszemy o PIS a Ty wyskakujesz z PO. Widzisz Marian - jeślibyś czytał dokładnie, nie musiałbym się sam cytować. Ale owszem - o ile rząd mam gdzieś o tyle, to co wyrabia a ma wpływ na moje życie - mam na uwadze. Potrafisz coś napisać tak, żeby innych nie obrażać - "dekownik", "zmień pampersa" ? Pomiędzy przedszkolem a chamskim zachowaniem, które reprezentujesz jest szeroka przestrzeń w której można normalnie i spokojnie dyskutować. I po raz kolejny - nie należę do żadnej partii, nie jestem też sympatykiem żadnej z nich - mechanizmy partyjne,ich otoczka, miałkość i interesowność w Polsce mnie męczą i odstraszają. Z konieczności w konkretnych sytuacjach wybieram mniejsze zło. I ja jestem, nie jesteśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 05.05.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Widzisz Marian - jeślibyś czytał dokładnie...... luuuuudzie ! bez takich wyzwań !!!!!!!!!!!! co wy tu chcecie, jakiś hardcore urządzić ? ? ? ? ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 05.05.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 No to po co zabierasz głos x razy na forum, ja np. na temat koszykówki, pływania synchronicznego czy obrazów ( malarzy ) nie wypowiadam się choć popatrzec lubię. Nie mam takiego "parcia" w dyskusjach jak temat jest dla mnie conajmniej neutralny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 05.05.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał Jani_63 http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png Ci co nie płaca przedtem tez nie płacili. Cały dowcip zniesienia abonamentu RTV polegać miał właśnie na tym, że jego ściągalność jest i tak bardzo mizerna w stosunku do złożeń. W 2006 ściągalnośc była na poziomie ok.50% teraz poniżej 30%. Czyli płaca tylko zwolennicy PO i to nie wszyscy , mam rozumieć Nie raz już udowodniłeś że rozumieć to Ty rozumiesz tylko to co Ci pasuje. Ale jako aktywista zaproponuj może żeby był obowiązek określenia się politycznie podczas płacenia lub kontroli. Może nawet jakiś nowy wzór formularza. To byłby fajny sposób na zbieranie kolejnych haków. "- A pan taki to taki, zwolennik partii ................ nie płacił i został złapany" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 05.05.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 PO " robi" swoje : Z zaplanowanych do wybudowania dróg w 2007 roku przez rząd PO do 2012 , zostanie wybudowanych tylko połowa Też mi się to nie podoba lub martwi jak kto woli. Ale uważasz że "Twoi" w tej materii zrobili więcej? Tempo budowy dróg cały czas wzrasta miedzy innymi dzięki poprawieniu procedur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 05.05.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Cały dowcip zniesienia abonamentu RTV polegać miał właśnie na tym, że jego ściągalność jest i tak bardzo mizerna w stosunku do złożeń. A rozumie to był dowcip PO z tym abonamentem, taki sam jak z budowa dróg. To ci dowcipasy z PO A naród ciemny na tym sie nie poznał i nie płaci :D:D:D A to dobre !!!! Ale urwał !!!! :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 05.05.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Też mi się to nie podoba lub martwi jak kto woli. Ale uważasz że "Twoi" w tej materii zrobili więcej? Tempo budowy dróg cały czas wzrasta miedzy innymi dzięki poprawieniu procedur. Raczej ostatnio tempo spada zeby nie powiedzieć - ostro hamuje !!! Jedziesz na starym " paliwie " ........na drogi ekspresowe zabrakło sił. W rezultacie do Euro 2012 powstanie ich tylko 1 tys. km. Obowiązujący Program Budowy Dróg Krajowych na lata 2008 - 2012 został przyjęty we wrześniu 2007 r. Zakłada on m.in. stworzenie sieci autostrad o łącznej długości ok. 1779 km i sieci dróg ekspresowych o łącznej długości ok. 2274 km, budowę 54 obwodnic miast i poprawę stanu utrzymania dróg krajowych, tak by w 2013 roku 75 proc. było "w stanie dobrym", a 10 proc. " Z budowy nowych autostrad zrezygnowano na poczet dróg ekspresowych w 2009 r . Teraz : Autostrady?Nie ma szans...Drogi ekspresowe?Nie ma szans...No to na co wreszcie sa szanse????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 05.05.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 A rozumie to był dowcip PO z tym abonamentem Na pewnym poziomie umysłowym potrzebne są przypisy. Dowcip - czyt. bezsens Sam siebie zacytuję. Może wreszcie dotrze gdzie powinno: Nie raz już udowodniłeś że rozumieć to Ty rozumiesz tylko to co Ci pasuje. i uparcie się trzymasz tej zasady. Pod tym względem jesteś na 100% stały. Raczej ostatnio tempo spada zeby nie powiedzieć - ostro hamuje !!! Jedziesz na starym " paliwie " Jeśli Cie to nie przerasta to skup się może na tym http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał Jani_63 http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png Ale uważasz że "Twoi" w tej materii zrobili więcej? Uważasz że tempo budowy nowych dróg w latach 2007-2009 jest takie samo jak za kadencji 2005-2007? Nie ma szans...No to na co wreszcie sa szanse????? Na Twoją reformowalność? Wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 05.05.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 szelma, ale Schetyna nie jest już ministrem MSWiA. Ale spoleczenstwo nadal nie przepada za po-licja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 05.05.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 (edytowane) - Euro sprzedaje, euro , komu euro ....... Niech elity sfalszuja statystyki finansowe, wysokosc deficytu, wysokosc zadluzenia ........ zeby tylko dostac w swe lapki wspolna walute .......euro super waluta , szczescie i po-myslnosc przyniesie ahahahahahahaha . Rankingi finansowe krajow strefy euro - tak jak osrodki badania opinii publicznej w Polsce - ten sam po-ziom . - - Edytowane 5 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 05.05.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Raczej ostatnio tempo spada zeby nie powiedzieć - ostro hamuje !!! Jedziesz na starym " paliwie " Z budowy nowych autostrad zrezygnowano na poczet dróg ekspresowych w 2009 r . Teraz : Autostrady?Nie ma szans...Drogi ekspresowe?Nie ma szans...No to na co wreszcie sa szanse????? A najlepiej wyglada sytuacja na kolei pod wspolna nazwa PKP - lokomotywy naleza do jednego wlasciciela, wagony do innego, szyny do jeszcze kogos innego, budynki stacyjne tez do kogos innego , i po tych samych torach jezdza 4 rozne spolki . Po- rownajmy to z Deutche Bahn ....... - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 05.05.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 (edytowane) - W latach 90 ych Komorowski Bronislaw mial w pewnym banku ponad 700 tysiecy marek. Bank upadl, ale Bronislaw Komorowski zdazyl cudownie, - doslownie w ostatnim momencie, Najswietsza Panienka mu sie objawila - rozumiecie, wyjac swoje pieniadze - no jakby przeczul, ze bank wywinie orla......... A po-tem nadszedl czas by sie odwdzieczyc WSI ........wiec hrabia odcial sie od nieladnej tradycji niecheci hrabiow do WSI i............ Edytowane 5 Maja 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts