Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kampania wyborcza ...

Chef Paul

Recommended Posts

... Brakowało mi przy wypowiedzi Bronka ...

Mimo, że Mariovan brzmi podobnie do Marian, to jednak jemu brakowało a nie Tobie.

http://krzysztofleski.salon24.pl/201698,walodurnie#comment_2854556

Jeśli natomiast się z nim całkowicie identyfikujesz, to pozostaje współczuć, że Jarosław Kaczyński nie jest tak elokwentny i nie dysponuje tak znakomitą, błyskawiczną ripostą do jakiej nas tutaj przyzwyczaiłeś.

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak nie konserwatywna to lewicowa! :jawdrop:! Innej możliwości nie ma! A wyborcy PiS o tym wiedzą?

Komunizm jest niestety jak hydra, dzięki takim ludziom jak Jarosław nie umrze nigdy. Zawsze ktoś go wyciągnie w potrzebie. PiS partią lewicową. A to dopiero!

Dobrze że już się pogodziłeś z wygraną Jarka:cool:

Mimo, że Mariovan brzmi podobnie do Marian, to jednak jemu brakowało a nie Tobie.

http://krzysztofleski.salon24.pl/201698,walodurnie#comment_2854556

Jeśli natomiast się z nim całkowicie identyfikujesz, to pozostaje współczuć, że Jarosław Kaczyński nie jest tak elokwentny i nie dysponuje tak znakomitą, błyskawiczną ripostą do jakiej nas tutaj przyzwyczaiłeś.

No jak w TVN24 chwalą Kaczyńskiego to było dobrze!!!:cool:

Co jest naprawdę smutne w tej debacie to to, że obaj opowiadali komunały, nie odpowiadając tak naprawdę na zadane pytania. Przyjęta formuła debaty była tak drętwa, że trudno się tego słuchało. W sumie nie wiem kogo te debaty miały przekonać do czegokolwiek - skuszenia wyborców Napieralskiego, zmiany poglądów tych, którzy wybrali już swojego kandydata, niegłosujących, żeby jednak zagłosowali ?

Człowiek po obejrzeniu tych debat dochodzi do wniosku, że sam byłby lepszym prezydentem niż obaj kandydaci. Może czas założyć własną partię ?

Jestem w ciężkim szoku, poważnie nie wiem co powiedzieć nawet!

Początkowo myślałem, że to pomyłka, że to niemożliwe. Nie chciało mi się wierzyć!:jawdrop:

Żeby takie świństwo zrobić!

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,MSZ-poprosilo-Clinton-by-nie-skladala-kwiatow-na-Wawelu,wid,12429873,wiadomosc.html?ticaid=1a70f&_ticrsn=3

Happening "Nie jest fajna Donalda ferajna" odbędzie się 1 lipca (czwartek) o godz. 15.00 przed Kancelarią Premiera RP (Aleje Ujazdowskie).

Do udziału w tej pokojowej manifestacji społecznego sprzeciwu wobec zagrożenia całkowitą monopolizacją władzy w Polsce zapraszają Młodzi gniewni oraz Starsi wnerwieni.:stirthepot:

http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał mariankossy http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png

W/g tego co piszesz jesteś ( a piszesz jak to rozumiesz ) mentalnie jeszcze w pierwszej połowie 20 wieku:cool:

Miałem cię ignorować ale w końcu napisałeś coś normalnie...

Nie rozpędzaj się tak z tym chwaleniem mariana za normalność.

Nic się nie zmieniło i nic mądrego od siebie nie napisał.

Chociaż może rzeczywiście tym razem wkleił coś bardziej normalnego, a nie tylko debilizmy domorosłych pseudo grafików.

Ten tekst tez ma swojego autora.

http://krzysztofleski.salon24.pl/201698,walodurnie#comment_2854514

Operowanie tylko klawiszami Ctrl+C i Ctrl+V doprowadziło do tego, że marian był już kobietą, a teraz stał się emerytem.:D

Ciekaw jestem w kogo jeszcze jest wstanie się przeistoczyć w swoim poświeceniu dla Jarka.:cool:

Mówienie niepopularnych rzeczy o trudnych i koniecznych zmianach niestety nie przysparza wyborców. Nie jestem natomist tak zdesperowany, żeby się zeszmacić obiecując wszystkim wszystko i łasić się do różnych grup wyborców bawiąc się w populistę. Quod erat demonstrandum, nie nadaję się do polityki.

Fundacja Byłych Żołnierzy Jednostek Specjalnych GROM wystosowała list otwarty do marszałka Bronisława Komorowskiego, w którym wytyka mu nieprawdziwe i krzywdzące twierdzenia pod adresem gen. Sławomira Petelickiego. Jednocześnie autorzy listu żądają przeprosin - zarówno w imieniu generała jak i żołnierzy jednostki. To kolejna wpadka kandydata Platformy, którą zaliczył w trakcie trwającej kampanii.

Radek strzelił Bronkowi w plecy (niechcący tak za prawybory w PO );)

http://wszolek.salon24.pl/201592,czy-sikorski-oszalal

Edytowane przez mariankossy

Nic to, ja czekam na wypełnienie testamentu Lecha Wawelskiego.

Ciekawe co by też nieboszczyk powiedział, na lizanie dupy Napieralskiemu, Arłukowiczowi i s-ka przez rodzonego brata jednojajowego oraz jego świtę?

Pewnie jako zapiekły patryjota wolski, przyklasnąłby i zamlaskał.

No nie wiem... musiałby przyjąć meldunek niewykonania zadania :cool: w sumie najlepsze jest to, że po wypięciu się Napieralskiego na obcych ideowo (choć ze wskazaniem, że IV RP była do dupy) >> http://wiadomosci.wp.pl/kat,1025971,title,Napieralski-nie-poparl-zadnego-kandydata,wid,12425772,wiadomosc.html?ticaid=1a70e

niektórych może mocno swędzieć to, co u normalnych ludzi nazywa się twarzą :lol2:

Zrobił przy tym (Napieralski) bardzo dobry ruch - szeroko konsultując decyzje z tzw. ludem oraz z tzw., tfu, elitami - coby było wrażenie, że nie jest autokratą, tylko swojakiem. Pomijam, że zawsze scedowanie głosów - u Nap. zdobytych w sumie 'znienacka' (boć nie był czarnym koniem wyborów) - każdemu kandydatowi może przysporzyć sporej ilości zajadłych wrogów.

Debata? http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/9,80269,8084762.html :D

Wyboru miedzy Komorowskim (kandydatem złym) a Kaczyńskim (totalnie beznadziejnym) właściwie nie ma, a naprawdę ciekawie będzie dopiero za rok na jesieni

Happening "Nie jest fajna Donalda ferajna" odbędzie się 1 lipca (czwartek) o godz. 15.00 przed Kancelarią Premiera RP (Aleje Ujazdowskie).

Do udziału w tej pokojowej manifestacji społecznego sprzeciwu wobec zagrożenia całkowitą monopolizacją władzy w Polsce zapraszają Młodzi gniewni oraz Starsi wnerwieni.:stirthepot:

Piękne, monopolizacją władzy straszą Ci, którym - gdyby nie odrzucenie sprawozdania finansowego prze PKW i co za tym idzie powtórne wybory - monopol polityczny zupełnie nie przeszkadzał. Tak bezczelne, że aż piękne.

Edytowane przez yarpenowski

Marianie, nie jesteśmy przecież na siebie skazani. Nic mi nie wiadomo, żeby w regulaminie forum był obowiązek codziennego logowania.

Ale naparzają na innych forach na Sikorskiego , bronka i cała PO .

Dolał oliwy Radek po tej wyborczej debacie .

S...wiel Radek zacięty jest i Bronkowi nie odpusci ; " po mnie chocby POtop " he, he :cool:

Za TVP info co do tego kto wygrał dzisiejsza debatę na podstawie sondy telefonicznej.

Komorowski - 41%

Kaczyński - 37%

A na forach 70% Kaczyński , 20% Komorowski , 10 % nie ma zdania:cool:

Jestem zwyczajnym Polakiem,

Siwizną me skronie pokryte.

Nie oddam głosu na Bronka

Bo nie chcę Polski rozbitej.

Wiele już w życiu widziałem,

Kłamstw i fałszu w nadmiarze.

Nie zagłosuję na Bronka.

Nawet jak Wajda rozkaże.

Gdy spytasz mnie, oszołoma,

Dlaczego? Uczciwie przyznam:

Nie zagłosuję na Bronka,

Bo dla mnie coś znaczy ojczyzna.

Skąd wiem, że wybór mój słuszny?

Bom nie jest tak głupi

By poddać się Bronka nadziejom,

Że ciemny lud wszystko kupi.

Choćby sto razy powtarzał

To nigdy mnie nie przekona,

Że tylko ten hrabia prawdziwy

któremu z butów słoma.

Nie oddam głosu na Bronka

I powiem mu w oczy, po męsku:

Za nędznie skrywaną radość

Po katastrofie w Smoleńsku.

Za pychę złączoną z nieuctwem.

Za zdania zmieniane co chwila

Za Niesiołowskiego i Kutza

I kumpla od świńskiego ryja.

Dziś w serca swojego głębi

Odkrywam rzeczy istotę

Nie zagłosuję na kogoś

Kto ze mnie chce zrobić idiotę.

Wybaczcie rymy nieskładne

Na Bronka nie zagłosuję

Bo rdzawy nóż wbije plecy

Z okrzykiem: Zgoda buduje!

Edytowane przez mariankossy

Słyszałem że niektórzy sztabowcy Jarka w ramach ćwiczeń z etykiety ćwiczą już załatwianie się do kuwety.:D

Wszak pierwsze damy zawsze wywierają jakiś wpływ na otoczenie.

Oby wymóg stawiania kuweta w sypialni prezydenckiej nie stał się nowym standardem wśród głów państw.

Niedobrze się robi, ale nie powiem, żeby mnie taki styl kampanii Komorowskiego dziwił. Nie od czasu kiedy przeczytałam sms-a jakiego, w ramach "zgody budowania" rozsyła bardzo wysoki polski dyplomata. A sms brzmi tak "Przyjacielu mam do Ciebie ogromną prośbę, ale proszę nie zawiedź mnie - idź 4 lipca na wybory i zrób wszystko co możesz, aby w przyszłości w czasie spotkań dyplomatycznych Pierwsza Dama nie szczała do kuwety". Urocze, prawda? Podkreślam, nie rozsyła tego jakiś stuknięty gówniarz, tylko naprawdę wysoka figura polskiej dyplomacji, pewnie nawet ze służbowej komórki. W każdym normalnym kraju, za takie zachowanie zapłaciłby natychmiastową dymisją, u nas pewnie koledzy gratulują mu dowcipu. Nie zdziwi mnie zatem żadne zachowanie tej ekipy, bo to ludzie zwyczajnie pozbawieni jakichkolwiek hamulców w walce o władzę.