Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kampania wyborcza ...

Chef Paul

Recommended Posts

Wszystkim uczestniczacym we watku dedykuje ciekawy artykul - probe zrozumienia drugiego punktu widzenia:

http://wyborcza.pl/1,76842,8015317,Pranie_pl.html?as=1&startsz=x

Niezła ta "rozmowa" ale niestety nie daje odpowiedzi skąd to obustronne zacietrzewienie no a o to chyba w niej chodziło. Świetnie za to pokazuje jak ciężko wyartykułować i nazwać to co siedzi w głowie.

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wszystkim uczestniczacym we watku dedykuje ciekawy artykul - probe zrozumienia drugiego punktu widzenia:

http://wyborcza.pl/1,76842,8015317,Pranie_pl.html?as=1&startsz=x

Czytałem, ale bzdury !!!

"

Myślę, że życie dzieli się na straszne i żałosne.

To są dwie kategorie. Straszne to, no nie wiem, śmiertelne przypadki, niewidomi, kalectwo.

Nie wiem jak sobie ludzie dają z tym radę, to zadziwiające.

A żałosne są życia wszystkich pozostałych.

Więc jeżeli jesteś żałosny, powinieneś być wdzięczny losowi,

że jesteś żałosny, bo być żałosnym to wielkie szczęście. "

No, w drugiej turze to tak, ale nie zapominajmy o tych, którzy poparli wcześniej innych kandydatów. I jak zwykle o tych, co nie poszli głosować.

Z przyjemnością. Tylko tak w masie, to raczej apel do zwolenników JK.

Oj nie. Poziom wyzwisk i bluzgow, jakimi jestem obrzucany przez zwolenników PO codziennie na forach naprawdę trudno z czymkolwiek porównać.

Po trupach do celu .....bez komentarza.

... a jakże by inaczej ... "przemiana" Wodza, goni "przemianę"

http://www.tvn24.pl/0,1664860,0,1,kaczynski-to-jest-wynik-waszej-zbrodniczej-polityki,wiadomosc.html

... początek następnego etapu: lizanie dupy JK przez cały "brudnoPiS"

http://www.tvn24.pl/-1,1664853,0,1,brudzinski-tusk-zostawil-cialo-prezydenta-w-blocie,wiadomosc.html

... a jakże by inaczej ... "przemiana" Wodza, goni "przemianę"

http://www.tvn24.pl/0,1664860,0,1,kaczynski-to-jest-wynik-waszej-zbrodniczej-polityki,wiadomosc.html

... początek następnego etapu: lizanie dupy JK przez cały "brudnoPiS"

http://www.tvn24.pl/-1,1664853,0,1,brudzinski-tusk-zostawil-cialo-prezydenta-w-blocie,wiadomosc.html

Palikot skomentował to krótko: "gó...no wybiło". Maska opadła.

Gwoli wyjaśnienia; Brudziński twierdzi że jest ze Szczecina. NIEPRAWDA!!! Urodził się i wychował gdzieś w Polsce. Do Szczecina przyjechał na studia i potem sobie pojechał do Warszawy. On sie po prostu wstydzi tego gdzie się urodził i wychował (jakby było czego) więc wymyślił sobie Szczecin. To też pokazuje jaka to miernota. Wstydzi się rodzinnej wioski.

No i niteczki którymi była przytwierdzona nowa twarz (czyt. maska tymczasowa na czas kampanii wyborczej) Jarosława popękały.

Jak podłoże składa się z samego jadu i obłudy, to nic co nie jest zrobione z tego samego budulca długo się nie utrzyma na takim gruncie.

Całe szczęście że dzieciarnia ma "Króla Lwa" Disneya w którym na przykładzie Skazy mogą zobaczyć obłudę i zakłamanie.

Tak jak Skaza postąpił z hienami, tak Jaro postąpiłby ze społeczeństwem.

Jest szansa że dzieciarnia z czasem dopatrzy się analogii. ;)

Straszne... jestem wstrząśnięta ostatnimi wydarzeniami...

:bash:

A miało być tak pięknie : cudowna przemiana Jarosława, wszechobecna zgoda i pojednanie wróżyły naszej Ojczyźnie szczęście i dobrobyt !

;)

A wyszło z Jarka to co zawsze :

szowinizm, mania prześladowcza i... głębokie przesądzenie o swojej "boskości".

I pycha.

Niewyobrażalna pycha.

:bash:

Eee, marian cały czas jechał po bandzie,

a jakby nie było był aktywnym przedstawicielem elektoratu Jarka.

Nawet kilka banów nie zrobiło na nim wrażenia. :D

Oni sie tak latwo nie poddaja .

Swoja droga to zastanawialam sie dzisiaj po obejrzeniu relacji z prac komisji hazardowej czy pani Kempa ma wszystko na swoim miejscu , zwlaszcza w glowie i mam pewne podejrzenia , ze nie ma .

Moze to jednak tylko moje zdanie .:rolleyes:

Być może że tylko Twoje.

Bo jak oglądałem propozycje pana Sekuły żeby zamykać komisje i jego wnioski w raporcie, oraz Drzewieckiego, Chlebowskiego i resztę jak się zaczynaja usmiechać i bywać odważnie w sejmie, to uznałem że jednak nie jest pani Kempa do końca mi obca........

Mnie natomiast obcy jest zarówno Sekuła, który sprawia wrażenie jakby go tam za karę posadzili a wymaganej wiedzy merytorycznej, charyzmy i umiejętności zarządzania zespołem ludzi ma tyle co kot napłakał jak i Kempa, której nie trawię i nie widzę żadnego powodu, dla którego powinna być posłanką mojego kraju.

Naprawdę zaczynam się czuć jak w matrixie - próba oglądnięcia obrad sejmu sprawia, że zaczynam się zastanawiać jakim cudem ci ludzie zarządzają Polską, stanowią prawo i regulacje. Trudno mi wskazać ludzi, o których mógłbym powiedzieć, że cieszę się, że zarządzają i nadają kierunek Polsce. Wstydzę się też, że mają czelność nazywać się elitą intelektualną Polski (podobnie zresztą jak elita, która zginęła w katastrofie smoleńskiej - nie neguję tego, że część osób to ludzie, którym mógłbym buty pastować, ale obejmowanie wszystkich 96 osób pojęciem "elita intelektualna", czy tez "kwiat inteligencji" to dość poważne nadużycie).

Być może że tylko Twoje.

Bo jak oglądałem propozycje pana Sekuły żeby zamykać komisje i jego wnioski w raporcie, oraz Drzewieckiego, Chlebowskiego i resztę jak się zaczynaja usmiechać i bywać odważnie w sejmie, to uznałem że jednak nie jest pani Kempa do końca mi obca........

Sekuła uznał że nic wnoszącego do sprawy juz nie usłyszą. Moim zdaniem to błąd bo sprawa dla dobra PO powinna być wyjaśniona tak by żadnych wątpliwości nie było ( o ile to możliwe :) ).

Z innej beczki - słowa pilota spowodowały nerwową reakcję PiS. Wygląda na to że najbardziej prawdopodobna wersja zdarzeń w Smoleńsku czyli nacisk na pilotów by lądowali za wszelką cenę znajduje potwierdzenie w słowach pilota. Co Jarosław może z tym zrobić? Niewiele, ale już próbuje. Przedstawienie trwa. :)

Mnie natomiast obcy jest zarówno Sekuła, który sprawia wrażenie jakby go tam za karę posadzili a wymaganej wiedzy merytorycznej, charyzmy i umiejętności zarządzania zespołem ludzi ma tyle co kot napłakał .

ja Ci podpowiem prywatnie z mojego podwórka.

Sekuła to mój stary prezydent miasta

W zeszłym roku w związku z "moją autostradą"

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?2712-Autostrada-przez-m%C3%B3j-nowo-budowany-dom.

pan Sekuła podpisał się pod listą posłów i senatorów oraz lokalnych włodarzy - popierających nasze pomysły.

Kiedy za tydzień lokalny dziennik zaatakował go - to zagubiony wypowiedział sie tak - cytuję:

"Podpisałem się bo chciałem sprawdzić lokalnych polityków i ich zachowanie - wycofuję się z tego podpisu" -koniec cytatu

Taki to poseł od kilku kadencji za naszą kasę i polityk jest -:)

A co Pani Gęsickiej.

Proponuję skargi wysyłane przez posła Mędżyka - w sprawie mostu w Toruniu.

Walczył jak parlamentarzysta - czuł zawsze presję lokalną.

Pisał , interpelacje, mównica........i co?

Olali go - społecznościowo - chyba ma doła do dzisiaj że wymyślił reprezentowanie swoich wyborców

A była, była natenczas - Ministrem Rozwoju Regionalnego - jakby co.

2007 - rok

Edytowane przez bobiczek