Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kampania wyborcza ...

Chef Paul

Recommended Posts

Nigdzie nie napisałam, że monopol w wykonaniu "moich" mi się podoba.

Przecież tego nie napisałem. Nie odnoszę się personalnie do Ciebie.

Widziałeś w naszym kraju jakąś realną odpowiedzialność rządzących za spartolenie roboty? Nie ma sie co łudzić, dlatego uważam, że istnienie przeciwwagi w postaci choćby prezydenta z opcji opozycyjnej, który niewiele może, ale choćby sprzeciwem w procesie legislacyjnym spowoduje zwócenie uwagi opinii publicznej na próbę przepchnięcia jakiegos prawnego bubla, to już dużo. Rzadzenie państwem to nie zabawa i dobrze, jak ktoś patrzy na ręce. Dodam, że piszę ogólnie, a nie w odniesieniu do obecnych sił politycznych, bo odnośników do obecnego układu już mam szczerze dość.

Ja mam nadzieję, że taka ekipa zostanie zweryfikowana przez wyborców. A realnie obawiam się sytuacji, kiedy opozycja poprzez swoje stanowisko (choćby prezydenta - i nie odnoszę się tutaj do Lecha Kaczyńskiego) będzie wkładać kij w szprychy rządu. Patrzeć na ręce można będąc opozycją (konstruktywną, rzeczową) w Sejmie (ale można też monitorować pracę rządu poz Sejmem). Jeśli trafi się nieudolna ekipa to prezydent z opozycji też wiele nie pomoże - będą to zmarnowane następne 4 lata.

Natomiast tworzenie bubli prawnych, mimo iż do tej pory nie mieliśmy ciągłości monopolu, idzie nam doskonale. Może więc zamiast apelować o prezydenta dla opozycji warto apelować o bardziej merytorycznych posłów ? Przygotowanych do tworzenia prawa, kompetentnych w swoich obszarach ? Może jednak zmienić ordynację, tak, żeby do Sejmu nie wchodzili przypadkowi ludzie umiejscowieni wysoko na partyjnej liście ?

Tylko, że w przypadku mediów, masz wybór. Zwykle orientujemy się która gazeta jest pro-jaka i możemy brać poprawkę na wybór artykułu z pierwszej strony. Możemy przełączyć kanał, nie słuchać jakiegoś dziennikarza itp. W przypadku władzy, która szwankuje, możemy sobie poklikać na forum. Tyle możemy.

Tylko tyle i aż tyle. Kiedyś nie mogliśmy.

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wybory na podstawie tak zwanego klucza partyjnego są bez sensu i to już chyba gdzieś pisałam. Wiadomo, że pierwszysch miejsc na listach nie dostaje się za merytoryczne przygotowanie. Ale coś mi sie wydaje, że wielu sie przyzwyczaiło do stołków, a póki co to od nich zależy ewentualna zmiana ordynacji, więc możemy sobie pomarzyć o kompetentnych parlamentarzystach czy radnych.

A cyklistów też ? Bo też się chcę załapać.

Prawdopodobnie masz szanse .Dzisiaj bylam na Krakowskim Przedmiesciu .Sa 2 listy , jedna za usunieciem , na ta sie wpisalismy , druga za pozostawieniem i przy tej sie ludzi namawia do podpisania .

Do tej za usunieciem ludzie wpisuja sie sami i nawet byla kolejka.

Widzialam tez kobiete z wlasnym krzyzem , stala obok tego postawionego przez harcerzy .

Wybieram sie tam koniecznie w dniu kiedy bedzie wiadomo co sie dzialo , bo tego co sie bedzie dzialo przy okazji ;) strata przegapic ;)

Prawdopodobnie masz szanse .Dzisiaj bylam na Krakowskim Przedmiesciu .Sa 2 listy , jedna za usunieciem , na ta sie wpisalismy , druga za pozostawieniem i przy tej sie ludzi namawia do podpisania .

Do tej za usunieciem ludzie wpisuja sie sami i nawet byla kolejka.

Widzialam tez kobiete z wlasnym krzyzem , stala obok tego postawionego przez harcerzy .

Wybieram sie tam koniecznie w dniu kiedy bedzie wiadomo co sie dzialo , bo tego co sie bedzie dzialo przy okazji ;) strata przegapic ;)

Jakas taka analogia mi sie nasunela i refleksja, ze przez tysiace lat, niewiele sie zmienilo - czego potrzeba ludowi? chleba i igrzysk

matko z córko, co za śmieciowy tekst.. długi, a nic z niego nie wynika, do tego niewiarygodny (oddawanie moczu na krzyż? toż to centrum stolicy, pałac prezydencki, non stop pod obserwacją - kamer i nie tylko kamer)

A wystarczy krótko napisać, o co poszło - reszta ułoży się w logiczną całość, w końcu niejeden dym się w życiu widziało ;)

Kilkadziesiąt osób zebrało się (...) wieczorem przed Pałacem Prezydenckim. Młodzi ludzie przy krzyżu ustawiali miski pełne spaghetti. Wyznawcy prześmiewczej religii - "pastafarianizmu" - czczącej "Latającego Potwora Spaghetti" zorganizowali się na Facebooku.

- Możemy pokazać, że też możemy zawłaszczyć przestrzeń publiczną symbolami religijnymi! Przygotujcie spaghetti, transparenty, co chcecie. Robimy wartę honorową! - czytamy zamieszczonej na Facebooku zapowiedzi wydarzenia.

O 19.00 przed Pałacem zjawiło się kilkadziesiąt młodych osób z makaronem. Doszło do jednego incydentu: jeden z obrońców krzyża potraktował pastafarian gazem pieprzowym - doniósł nam użytkownik Alertu24.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8173336,Skrzykneli_sie_na_Facebooku_i_postawili_przed_Palacem.html

a tu - jakże inna relacja... no to se podlinkuję z zależna.pl :p

http://wyborcza.pl/1,95892,8173829,Gazem_pieprzowym_pod_krzyzem___list.html

Pastafarai.. legalize it!!! :lol2:

http://1.bp.blogspot.com/_Rs53-MPsJaI/S06hXFdAINI/AAAAAAAAP9s/gZQ9jFDWmUI/s400/spaghetti-head.jpg

http://uncleeddiestheorycorner.blogspot.com/2010/01/horrible-truth-about-spaghetti.html

Rzeczywiście matko i córko.

Słyszałam dziś opowieści, że niektórzy uczestnicy tragicznego lotu zostali pojmani i żyją w ruskich łagrach.

... niektórych nawet udało się sfotografować z satelity nad Kamczatką ;)

Teorie spiskowe to jedno a głupota to drugie.

Najsmutniejszym jest fakt że takie brednie trafiają na podatny grunt i są dalej kolportowane.

Żenada.

... jednak niektóre ofiary "tej obrzydliwej zbrodni" zachowują się normalnie

http://www.tvn24.pl/-1,1666450,0,1,kiedy-wypowiadaja-sie-poslowie-pis_u--po-mnie-przejezdza-walec,wiadomosc.html

Wygląda na to że rozum opuszcza pomału Jarosława Wielkiego. Stwierdził własnie:

" Niewyjaśnianie takiej sprawy jest czymś niebywałym. W przeciętnym demokratycznym kraju po czymś takim rządu już by nie było, a jego członkowie nie mieliby czego szukać w polityce. A u nas rząd kwitnie. Inny człowiek, który ma dziwne wypowiedzi na sumieniu jest prezydentem. W Polsce wręcz nie można mówić o demokracji, jest tylko bardzo przezroczysta fasada - mówił Kaczyński."

I ro wszystko po to by zagłuszyć coraz bardziej prawdopodobne ujawnienie wymuszenia lądowania przez jego brata. Muppet Show w wykonaniu prezesa trwa.

A ludzie to kupią. Przynajmniej ci, którzy kupują wszystko, co z ust natchnionych spłynie.

Wymuszenie pozostanie kontrowersyjne na zawsze.

Bo LK nie stał nad pilotami, ani nie przejął sterów po pijaku jak w którymś wątku sugerowano, ale też piloci mieli świadomość, że będzie bardzo niezadowolony, jeśli nie wylądują.

Nie ma jak na razie żadnego dowodu na to że to Lech wymusił lądowanie. Nawet jednak jeżeli tak było i zrobił to on czy tez osoby inne to moim zdaniem katastrofa będzie efektem błędu pilota (o ile nie wchodzą w grę jakieś czynniki zewnętrzne, awaria itp). Lech czy tez nawet generał Blasik nie musieli znać się na lataniu i lądowaniu. Pistoletu nikt z nich do głowy pilota nie przyłożył. Oczywiście pozostaje ewentualna odpowiedzialność moralna Lecha i tego się Jarosław boi, tylko czy musi przy okazji wygadywać takie głupoty? Oczywiście to pytanie retoryczne, on to po prostu lubi. Taki charakter a może bardziej brak charakteru.

Nikt pilotowi lufy do skroni nie przyłożył [przynajmniej nic na to nie wskazuje]. Położył na szali swoją karierę i życie kilkudziesięciu osób. Czy to było słuszne i czy wybór jakiego dokonał był szczęśliwy to my już dzisiaj wiemy - on tego nie wiedział. Pilotowi brak było asertywności i pokory.

Co do słów J.K. to są wyjątkowo żenujące, odsłaniają tym samym jego predyspozycje intelektualne do pełnienia funkcji publicznych. Takich kwiatuszków jest więcej. Własnousznie słyszałem wypowiedź Prezesa, że w parlamencie pod kierownictwem Komorowskiego notorycznie obrażano kobiety (sic!).Czy to nie zakrawa na już nie lekką paranoję? [A swoją drogą to kto jest autorem zupełnie nie obraźliwej wypowiedzi o "małpie w czerwonym"? Kto z olbrzymim szacunkiem całuje kobiety w dłoń przy powitaniu narażając je na wyłamanie barku? Nawet schylić czoła mu się nie chce przed kobietą - takim szacunkiem je darzy].

-

No układ jest taki jak Putin - Miedwiediew .

Ale poczekamy jak zacznę się żreć między sobą to raz , dwa - wprowadzać ' r e f o r m y ' żeby obywatelom żyło się l e p i e j bo kryzysu w Polsce nie ma no i trzy - i niech w wyniku tych ' reform ' stracą najwięcej ci , którzy na PO głosowali :p

To nie jest mój prezydent , więc się nie przejmuję zbytnio , niech się martwią ci którzy na niego głosowali :p

Jedno jest pewne - PO nie może sę teraz zasłaniać , że wszystkiemu jest w i n i e n prezydent :D:D:D

I życzmy im POwodzenia :lol::lol::lol:

-

-

Aż zacytuję samą siebie bo jestem najinteligentniejsza na tym forum - zaraz po mnie marian, oczywiście . :cool:

A krzyż sobie stał , nikomu nie wadził i wszyscy by o nim zapomnieli gdyby premier z prezydentem nie szukali tematów zastępczych, bo kryzysu nie ma ale jakby mimo gorących zapewnień premiera , jednak jest :rolleyes: - teraz to i Palikot przestaje działać :D:D:D

Następnym razem lump praski na premiera a barakuda na prezydenta :cool: ale zaznaczam od razu , że nie zamierzam mieszkać w tym p pałacu co go sobie h r a b i a Komoroszczak r e m o n t u j e - POnura i smutna budowla .

Marian dostanie dobrze opłacaną fuchę PO kochanym ministrze Bonim - który barwnym życiorysem dorównuje albo i przegania Wałęsiarza :cool:.

-

-

Edytowane przez barakuda1

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/24903/para_prezydencka_pap1_arch.jpeg

Sp. Król i Królowa.

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/24902/komorowska_2008pap.jpeg

Król i Królowa.

- widać różnicę ??

.........

Tyż prowda .:cool:

-

Cool: ....................p:D:D:D:D.

:D:D:D:D:D:D

Nie, to znaczy hot .

Nie , to raczej vat :p:p:p

-

I PO kampanii prezydenckiej buhahahahahahahahahahahaaha lol lol lol :bye::bye::bye:

-

Edytowane przez barakuda1