yarpenowski 22.07.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Nigdzie nie napisałam, że monopol w wykonaniu "moich" mi się podoba. Przecież tego nie napisałem. Nie odnoszę się personalnie do Ciebie. Widziałeś w naszym kraju jakąś realną odpowiedzialność rządzących za spartolenie roboty? Nie ma sie co łudzić, dlatego uważam, że istnienie przeciwwagi w postaci choćby prezydenta z opcji opozycyjnej, który niewiele może, ale choćby sprzeciwem w procesie legislacyjnym spowoduje zwócenie uwagi opinii publicznej na próbę przepchnięcia jakiegos prawnego bubla, to już dużo. Rzadzenie państwem to nie zabawa i dobrze, jak ktoś patrzy na ręce. Dodam, że piszę ogólnie, a nie w odniesieniu do obecnych sił politycznych, bo odnośników do obecnego układu już mam szczerze dość. Ja mam nadzieję, że taka ekipa zostanie zweryfikowana przez wyborców. A realnie obawiam się sytuacji, kiedy opozycja poprzez swoje stanowisko (choćby prezydenta - i nie odnoszę się tutaj do Lecha Kaczyńskiego) będzie wkładać kij w szprychy rządu. Patrzeć na ręce można będąc opozycją (konstruktywną, rzeczową) w Sejmie (ale można też monitorować pracę rządu poz Sejmem). Jeśli trafi się nieudolna ekipa to prezydent z opozycji też wiele nie pomoże - będą to zmarnowane następne 4 lata. Natomiast tworzenie bubli prawnych, mimo iż do tej pory nie mieliśmy ciągłości monopolu, idzie nam doskonale. Może więc zamiast apelować o prezydenta dla opozycji warto apelować o bardziej merytorycznych posłów ? Przygotowanych do tworzenia prawa, kompetentnych w swoich obszarach ? Może jednak zmienić ordynację, tak, żeby do Sejmu nie wchodzili przypadkowi ludzie umiejscowieni wysoko na partyjnej liście ? Tylko, że w przypadku mediów, masz wybór. Zwykle orientujemy się która gazeta jest pro-jaka i możemy brać poprawkę na wybór artykułu z pierwszej strony. Możemy przełączyć kanał, nie słuchać jakiegoś dziennikarza itp. W przypadku władzy, która szwankuje, możemy sobie poklikać na forum. Tyle możemy. Tylko tyle i aż tyle. Kiedyś nie mogliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 22.07.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 A ja popieram już nie tak jednoznacznie. Myślałam, że to o mój wpis chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 22.07.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Wybory na podstawie tak zwanego klucza partyjnego są bez sensu i to już chyba gdzieś pisałam. Wiadomo, że pierwszysch miejsc na listach nie dostaje się za merytoryczne przygotowanie. Ale coś mi sie wydaje, że wielu sie przyzwyczaiło do stołków, a póki co to od nich zależy ewentualna zmiana ordynacji, więc możemy sobie pomarzyć o kompetentnych parlamentarzystach czy radnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.07.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 A cyklistów też ? Bo też się chcę załapać. Prawdopodobnie masz szanse .Dzisiaj bylam na Krakowskim Przedmiesciu .Sa 2 listy , jedna za usunieciem , na ta sie wpisalismy , druga za pozostawieniem i przy tej sie ludzi namawia do podpisania . Do tej za usunieciem ludzie wpisuja sie sami i nawet byla kolejka. Widzialam tez kobiete z wlasnym krzyzem , stala obok tego postawionego przez harcerzy . Wybieram sie tam koniecznie w dniu kiedy bedzie wiadomo co sie dzialo , bo tego co sie bedzie dzialo przy okazji strata przegapic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.07.2010 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 [quote=Chef Paul;4208760... nawet "prokto-marianek" nam zniknął Czyżby Prezio wysłał go na zasłużone wakacje do Egiptu BOHO też zniknął. Kto i gdzie Go wysłał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 24.07.2010 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 http://www.niezalezna.pl/article/show/id/36925 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 24.07.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Prawdopodobnie masz szanse .Dzisiaj bylam na Krakowskim Przedmiesciu .Sa 2 listy , jedna za usunieciem , na ta sie wpisalismy , druga za pozostawieniem i przy tej sie ludzi namawia do podpisania . Do tej za usunieciem ludzie wpisuja sie sami i nawet byla kolejka. Widzialam tez kobiete z wlasnym krzyzem , stala obok tego postawionego przez harcerzy . Wybieram sie tam koniecznie w dniu kiedy bedzie wiadomo co sie dzialo , bo tego co sie bedzie dzialo przy okazji strata przegapic Jakas taka analogia mi sie nasunela i refleksja, ze przez tysiace lat, niewiele sie zmienilo - czego potrzeba ludowi? chleba i igrzysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.07.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Jesli przyjac , ze igrzyska to tlum starszych kobiet , w tym niektore z krzyzami wlasnej roboty to tak , potrzeba . Do cyrku nie chodze , bo juz wyroslam wiec dobra i taka rozrywka . Pewnie nawet lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 24.07.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 http://www.niezalezna.pl/article/show/id/36925 matko z córko, co za śmieciowy tekst.. długi, a nic z niego nie wynika, do tego niewiarygodny (oddawanie moczu na krzyż? toż to centrum stolicy, pałac prezydencki, non stop pod obserwacją - kamer i nie tylko kamer) A wystarczy krótko napisać, o co poszło - reszta ułoży się w logiczną całość, w końcu niejeden dym się w życiu widziało Kilkadziesiąt osób zebrało się (...) wieczorem przed Pałacem Prezydenckim. Młodzi ludzie przy krzyżu ustawiali miski pełne spaghetti. Wyznawcy prześmiewczej religii - "pastafarianizmu" - czczącej "Latającego Potwora Spaghetti" zorganizowali się na Facebooku. - Możemy pokazać, że też możemy zawłaszczyć przestrzeń publiczną symbolami religijnymi! Przygotujcie spaghetti, transparenty, co chcecie. Robimy wartę honorową! - czytamy zamieszczonej na Facebooku zapowiedzi wydarzenia. O 19.00 przed Pałacem zjawiło się kilkadziesiąt młodych osób z makaronem. Doszło do jednego incydentu: jeden z obrońców krzyża potraktował pastafarian gazem pieprzowym - doniósł nam użytkownik Alertu24. http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8173336,Skrzykneli_sie_na_Facebooku_i_postawili_przed_Palacem.html a tu - jakże inna relacja... no to se podlinkuję z zależna.pl http://wyborcza.pl/1,95892,8173829,Gazem_pieprzowym_pod_krzyzem___list.html Pastafarai.. legalize it!!! http://1.bp.blogspot.com/_Rs53-MPsJaI/S06hXFdAINI/AAAAAAAAP9s/gZQ9jFDWmUI/s400/spaghetti-head.jpg http://uncleeddiestheorycorner.blogspot.com/2010/01/horrible-truth-about-spaghetti.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.07.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Rzeczywiście matko i córko. Słyszałam dziś opowieści, że niektórzy uczestnicy tragicznego lotu zostali pojmani i żyją w ruskich łagrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 24.07.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Teorie spiskowe to jedno a głupota to drugie.Najsmutniejszym jest fakt że takie brednie trafiają na podatny grunt i są dalej kolportowane.Żenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.07.2010 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Rzeczywiście matko i córko. Słyszałam dziś opowieści, że niektórzy uczestnicy tragicznego lotu zostali pojmani i żyją w ruskich łagrach. ... niektórych nawet udało się sfotografować z satelity nad Kamczatką Teorie spiskowe to jedno a głupota to drugie. Najsmutniejszym jest fakt że takie brednie trafiają na podatny grunt i są dalej kolportowane. Żenada. ... jednak niektóre ofiary "tej obrzydliwej zbrodni" zachowują się normalnie http://www.tvn24.pl/-1,1666450,0,1,kiedy-wypowiadaja-sie-poslowie-pis_u--po-mnie-przejezdza-walec,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 26.07.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 http://migalski.blog.onet.pl/Luzne-powyborcze-i-posobotnie-,2,ID411330887,n Ciekawe kiedy wpis zniknie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 28.07.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Wygląda na to że rozum opuszcza pomału Jarosława Wielkiego. Stwierdził własnie:" Niewyjaśnianie takiej sprawy jest czymś niebywałym. W przeciętnym demokratycznym kraju po czymś takim rządu już by nie było, a jego członkowie nie mieliby czego szukać w polityce. A u nas rząd kwitnie. Inny człowiek, który ma dziwne wypowiedzi na sumieniu jest prezydentem. W Polsce wręcz nie można mówić o demokracji, jest tylko bardzo przezroczysta fasada - mówił Kaczyński."I ro wszystko po to by zagłuszyć coraz bardziej prawdopodobne ujawnienie wymuszenia lądowania przez jego brata. Muppet Show w wykonaniu prezesa trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 29.07.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 A ludzie to kupią. Przynajmniej ci, którzy kupują wszystko, co z ust natchnionych spłynie. Wymuszenie pozostanie kontrowersyjne na zawsze.Bo LK nie stał nad pilotami, ani nie przejął sterów po pijaku jak w którymś wątku sugerowano, ale też piloci mieli świadomość, że będzie bardzo niezadowolony, jeśli nie wylądują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.07.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Ludzie kupują podobnie jak tu niektórzy kupują, że na bank LK wymusił lądowanie. A może wymuszał ktoś, kto sie znajdował w kabinie? A może nikt nie wymuszał? Może poczekajmy do zakończenia śledztwa? To tak na marginesie, żeby było sprawiedliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.07.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Nie ma jak na razie żadnego dowodu na to że to Lech wymusił lądowanie. Nawet jednak jeżeli tak było i zrobił to on czy tez osoby inne to moim zdaniem katastrofa będzie efektem błędu pilota (o ile nie wchodzą w grę jakieś czynniki zewnętrzne, awaria itp). Lech czy tez nawet generał Blasik nie musieli znać się na lataniu i lądowaniu. Pistoletu nikt z nich do głowy pilota nie przyłożył. Oczywiście pozostaje ewentualna odpowiedzialność moralna Lecha i tego się Jarosław boi, tylko czy musi przy okazji wygadywać takie głupoty? Oczywiście to pytanie retoryczne, on to po prostu lubi. Taki charakter a może bardziej brak charakteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 29.07.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Nikt pilotowi lufy do skroni nie przyłożył [przynajmniej nic na to nie wskazuje]. Położył na szali swoją karierę i życie kilkudziesięciu osób. Czy to było słuszne i czy wybór jakiego dokonał był szczęśliwy to my już dzisiaj wiemy - on tego nie wiedział. Pilotowi brak było asertywności i pokory. Co do słów J.K. to są wyjątkowo żenujące, odsłaniają tym samym jego predyspozycje intelektualne do pełnienia funkcji publicznych. Takich kwiatuszków jest więcej. Własnousznie słyszałem wypowiedź Prezesa, że w parlamencie pod kierownictwem Komorowskiego notorycznie obrażano kobiety (sic!).Czy to nie zakrawa na już nie lekką paranoję? [A swoją drogą to kto jest autorem zupełnie nie obraźliwej wypowiedzi o "małpie w czerwonym"? Kto z olbrzymim szacunkiem całuje kobiety w dłoń przy powitaniu narażając je na wyłamanie barku? Nawet schylić czoła mu się nie chce przed kobietą - takim szacunkiem je darzy]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 30.07.2010 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 (edytowane) - No układ jest taki jak Putin - Miedwiediew . Ale poczekamy jak zacznę się żreć między sobą to raz , dwa - wprowadzać ' r e f o r m y ' żeby obywatelom żyło się l e p i e j bo kryzysu w Polsce nie ma no i trzy - i niech w wyniku tych ' reform ' stracą najwięcej ci , którzy na PO głosowali To nie jest mój prezydent , więc się nie przejmuję zbytnio , niech się martwią ci którzy na niego głosowali Jedno jest pewne - PO nie może sę teraz zasłaniać , że wszystkiemu jest w i n i e n prezydent :D:D I życzmy im POwodzenia :lol: - - Aż zacytuję samą siebie bo jestem najinteligentniejsza na tym forum - zaraz po mnie marian, oczywiście . A krzyż sobie stał , nikomu nie wadził i wszyscy by o nim zapomnieli gdyby premier z prezydentem nie szukali tematów zastępczych, bo kryzysu nie ma ale jakby mimo gorących zapewnień premiera , jednak jest - teraz to i Palikot przestaje działać :D:D Następnym razem lump praski na premiera a barakuda na prezydenta ale zaznaczam od razu , że nie zamierzam mieszkać w tym p pałacu co go sobie h r a b i a Komoroszczak r e m o n t u j e - POnura i smutna budowla . Marian dostanie dobrze opłacaną fuchę PO kochanym ministrze Bonim - który barwnym życiorysem dorównuje albo i przegania Wałęsiarza . - - Edytowane 30 Lipca 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 30.07.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 (edytowane) http://i.wp.pl/a/f/jpeg/24903/para_prezydencka_pap1_arch.jpeg Sp. Król i Królowa. http://i.wp.pl/a/f/jpeg/24902/komorowska_2008pap.jpeg Król i Królowa. - widać różnicę ?? ......... Tyż prowda . - Cool: ....................p:D:D:D:D. :D:D:D:D:D Nie, to znaczy hot . Nie , to raczej vat :p:p - I PO kampanii prezydenckiej buhahahahahahahahahahahaaha lol lol lol :bye: - Edytowane 30 Lipca 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts