drajelli 23.04.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Zamówiłam projekt Aleksandra z biura Horyzont. Czy są inni Forumowicze zainteresowani budową tego domu? Być może będę go stawiać jako pierwsza:0 http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=220&a=495&sid=5¬es_plus=495 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 23.04.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Piekny dom, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bax 25.04.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Witam!Mi też ten projekt strasznie się podoba. Miała być parterówka Komfortowy 2 z MG PROJEKT, ale jak zobaczyłem Aleksandrę to zgłupiałem !?Wydaje mi się, że będzie tańszy w budowie od Komfortowego, a napewno tańszy w ogrzewaniu. Pomóżcie !!! Bo nie wiem, który wybrać ??? Może macie jakieś sugestie i rady dotyczące tych projektów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drajelli 25.04.2010 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 U mnie było podobnie - już prawie kupiłam projekt Kasjopea z MG projekt, gdy nagle pojawiła się Aleksandra:) Ja też proszę o opinie na temat tego piętrusa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygmus 03.05.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam Zamówiliśmy ten projekt. Planujemy rozpocząć budowę w lipcu. Jednak budynek będzie wymagać kilku poprawek architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygmus 03.05.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Chcemy poszerzyć garaż o metr, przedłużyć o jakieś 2,5m. Drzwi pomiędzy garażem a pomieszczeniem gospodarczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karihani 05.05.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witam Zamówiliśmy ten projekt. Planujemy rozpocząć budowę w lipcu. Jednak budynek będzie wymagać kilku poprawek architekta. Witam, Czy mowa tu o poprawkach błędów architektonicznych czy po prostu o adaptacji do potrzeb (np. wspomniany garaż)? Wypytuję, bo to nowy projekt i na razie niewiele będzie konkretów na jego temat, a jest moim faworytem. Ma dość prostą bryłę, a mimo to jest oryginalny. Mam nadzieję, że niebawem zakupię ten projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adambujak 16.05.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Witam serdecznie. My także z żoną będziemy budować ten dom. Może uda nam się jeszcze zacząć w tym roku. Mam pytanie odnośnie tego przedłużania garażu. Czy chcecie tam zrobić po prostu kotłownie ? Mam nadzieje że podczas budowy będziemy się wspierać nawzajem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seb.719 16.05.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Witam wszystkichMy z żoną też jesteśmy oczarowani tym projektem.Czy ktoś z was robił już rzeczywisty kosztorys budowy tego domuJaki jest koszt i w jakim regionie PolskiDzieki śliczne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seb.719 16.05.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Zygmuś w jakim regionie Polski będziecie budować Aleksandrę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygmus 16.05.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Witam Budować będziemy w Łodzi. We wnęce w garażu będzie stać pompa ciepła i zasobnik na wodę ( idealnie się zmieszczą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygmus 18.05.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Projekt już jest gotowy. Można kupować i budować Jaki jest koszt adaptacji projektu w Waszych miastach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 18.05.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Interesuje mnie drewno użyte do elewacji- co to jest i czym malowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karihani 19.05.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Mam wrażenie, że to wcale nie jest drewno. Może to jakieś płytki (jak na foto)http://www.czosnow.pl/files/Prezentacja/elewacja.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 19.05.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Moze płytki ale mimo też chcialabym wiedziec z czego ta elewacja jest, drewnem chyba trudno wykańcza się wszystkie narozniki i wokół okien. Wykonanie tego w sposób szczelny jest niewatpliwie trudne, a nie usmiechają mi się np osy i pszczoły za elewacja drewnianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygmus 17.06.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Są to płyty cementowo włókninowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bax 05.07.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Ja również będę robił drzwi pomiędzy garażem, a kotłownią. Ponadto wydłużę salon o około 1,5 m bo dla moich potrzeb jest za mały przez co automatycznie powiększy mi się pokój na górze w którym będzie nasza sypialnia. Podobnie zrobię z kuchnią którą planuję też poszerzyć o około 1,5m bo ta, która jest w projekcie jest zdecydowanie za mała (mam tej wielkości w bloku), a ponadto architekt nie przewidział spiżarni. Ja zrobiłem sobie prostą rzecz mianowicie na działce ze sznurka zrobiłem zarys domu i pomieszczeń. Polecam; bardzo fajny i szybki sposób by mieć orientację jak będzie wyglądał układ i wielkość pomieszczeń w Aleksandrze. Sami stwierdzicie, że ta kuchnia to maleństwo. Po tych moich sznurkowych przymiarkach mam też poważne wątpliwości co do klatki schodowej. Jest mała, a schody będą niewygodne i bez spocznika, ale to jeszcze niedługo przeanalizuję z moim architektem i wykonawcą stanu surowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annax22 05.07.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Witam, Ja z mężem tez jesteśmy zainteresowani tym projektem. Wstepnie oglądał go zaprzyjaźniony archtekt i też zwrócił uwage na schody, że są niewygodne. Ale podobno wyszstko można poprawić Też chcę powiekszyć kuchnię (zastanawiam się tylko czy poszerzyć budynek czy można to jakoś zrobić w obrębie tego co jest). Kolejna zmiana to w pomieszczeniu c.o. pewnie będzie pralnia a piec przeniesiony do garażu i chyba zrezygnujemy z garderoby na górze (tej która sytka sie z łazienką) i zrobimy tam saune z wejściem z łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seb.719 05.07.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 No wreszcie ktos cos napisał myślałem że juz nikt nie buduje tego domkuKoledzy i koleżankikalkulowaliście juz moze koszty realizacji tego cackadomek naprawde robi wrazenie ale boje sie troche o koszta.?Macie moze jakąś wstępna wycenę ?Pokrywa sie to z tym co pisza na stronieJa planuje budowee pod Szczecinempozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bax 07.07.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 (edytowane) Też chcę powiekszyć kuchnię (zastanawiam się tylko czy poszerzyć budynek czy można to jakoś zrobić w obrębie tego co jest) Niestety, ale raczej nie da się w obrębie tego co jest, bo wiatrołap jest w sam raz, a jego pomniejszenie kosztem kuchni niewiele jej pomoże za to zdecydowanie zaszkodzi wiatrołapowi, w którym nie będzie już miejsca na wieszaki i szafki na buty. Poszerzenie domu to wg. mnie jedyne rozwiązanie, które zresztą konstrukcyjnie nie stanowi żadnego problemu. Spróbujcie mojego sposobu ze sznurkami , a przekonacie się, że po wstawieniu do kuchni mebli i jakiejś konkretnej dużej lodówki nie bardzo jest się jak w niej ruszyć nie mówiąc już o przebywaniu w niej dwóch osób jednocześnie. Brak spiżarni przy tak maleńkiej kuchni to moim zdaniem poważne niedopatrzenie projektanta; spróbujcie wyznaczyć zarys kuchni nawet kredą na asfalcie, odejmijcie po co najmniej 0,5m z każdej strony na meble i stancie w środku tylko z dwiema torbami pełnymi zakupów:) Edytowane 7 Lipca 2010 przez bax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts