luckyshot 19.06.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Jeszcze ze 2-3 tyg i moze bedziemy mieli stan surowy, wtedy zapraszam Wow - super. Więc trzymamy kciuki i czekamy na informacje. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnson 20.06.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 my bedziemy mieli holdenderke 11 tondacha w czarnej glazurze ( z tego co pamietam mozna ja klasc od 12 stopni nachylenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandrew 21.06.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Hej wlasnie również zastanawiałem się nad holenderka 11 lecz jest konieczne pełne deskowanie pod niądostałem propozycję na Nibra F7 - ponoć bez deskowania od 18 stopni można kłaść - i kolor jest bardziej szary - choć nie tak samo jak w projekcie.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniello66 21.06.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam Czy posiada ktoś zdjęcia już wybudowanego domu aleksandra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AREK13 24.06.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 witam serdecznie mam zamiar wybudować taki sam dom proszę o kontakt wysłałem panu zaproszenie chciałbym porozmawiać na temat budowy tego domu proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laszu 25.06.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 (edytowane) Witam wszystkich. Cieszę się, że mogę dołączyć do grona budujących Aleksandrę. Oglądałem dom na żywo dzięki uprzejmości będącego tu na forum Jergosa i utwierdziłem się w słuszności wyboru. Projekt zakupiłem w wersji Modern A. W ramach adaptacji doszły trzy okna ( na dole w salonie, na górze w garderobie przy łazience oraz w garażu ). Planuję również zrobić drzwi pomiędzy garażem a pomieszczeniem gospodarczym. Obecnie oczekuję na pozwolenie na budowę oraz szukam wykonawcy. Budowę planuję rozpocząć w sierpniu pod Warszawą. Liczę na wymianę opinii i doświadczeń. Pozdrawiam wszystkich Aleksandrowców Edytowane 18 Stycznia 2016 przez laszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roto 30.06.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Andar jak postępy z dachem żuć kilka zdjęć. Powodzenia dla wszystkich którzy za czeli budować i cierpliwości dla tych co chcą zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roto 30.06.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Pooley ładnie rośnie domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 30.06.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 mam pytanko, czy na dachu robicie pełne deskowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 01.07.2011 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Pooley ładnie rośnie domek No teraz coś się przynajmniej dzieje, bo był tydzień przerwy... bo chłopaki byli 'niedysponowani' Masakra jakaś... Zbrojenia na strop się robią, działkę mi dziurkują... http://youtu.be/90JMSlzRqCs nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roto 01.07.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Może przy okazji odkryją gaz łupkowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 01.07.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Hehe... no wlasnie, a jak sie przypadkiem gdzies dokreca? A potem bum bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roto 01.07.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 (edytowane) Pooly mam pytanko czy wiecie jakie zmiany będą w zbrojeniu wieńca górnego by położyć dachówkę Edytowane 2 Lipca 2011 przez roto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnson 01.07.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 mam pytanko, czy na dachu robicie pełne deskowanie? ja bede robil, wiecej specow poleca niz odradza, poza tym jakos tak solidniej mi sie wydaje z pelnym deskowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti79 07.07.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 próbuję się dowiedzieć ale jakoś nie ma chętnych, żeby mi pomogli.... czy ktoś z budujacych aleksandrę robi drugi strop? Wykonawca doradza..... kierownik budowy mówi, że nie ma potrzeby. No i sami nie wiemy co robić. Z góry dziękuje za odpowiedź Pozdrawiam budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlucky7 07.07.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witam serdecznie,Na dniach kupuję projekt Aleksandra Modern B, czekam na pozwolenie na budowę i zaczynam we wrześniu/październiku...Czy ktoś już może pobudował ten dom w okolicach Łodzi? Czy ewentualnie można by było zobaczyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jergos 07.07.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 próbuję się dowiedzieć ale jakoś nie ma chętnych, żeby mi pomogli.... czy ktoś z budujacych aleksandrę robi drugi strop? Wykonawca doradza..... kierownik budowy mówi, że nie ma potrzeby. No i sami nie wiemy co robić. Z góry dziękuje za odpowiedź Pozdrawiam budujacych Moim zdaniem należy słuchać kierownika budowy. Ja też nie widzę potrzeby robienia drugiego stropu i nie robiłem. Jest to ogromne obciążenie konstrukcji budynku, którą trzeba by było przeprojektować. Jeśli chcesz uzyskać trochę miejsca na strychu to można to zrobić bez wylewania stropu. pozdrawiam, Jergos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti79 07.07.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Jergos Dzięki za odpowiedź. Utwierdziłam się w przekonaniu, że dobrze robimy nie chcąc wylewać drugiego stropu. Powodzenia przy budowie aleksandry Pozdrawiam beti ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandrew 07.07.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 beti79 strop jest tak cieżki że czasami może spaść tak jak bylo u mnie wiec tez nie polecamdodatkowy strop to kupa nie potrzebnej kasy - ja wogóle nie robie stropu prostego lecz sufit podwiesze pod krokwie co da wyższe pomieszczeniapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magwis 07.07.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 My z kolei odpuściliśmy sobie drugi, cięższy strop, natomiast zagospodarowaliśmy pustkę nad garażem i powiem że całkiem fajny stryszek z tego wyszedł. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts