ibaa 06.03.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Sytuacja jest pewnie nieco prostsza jak konkretnie wiemy co chcemy, ale w przypadku góry wiemy, że chcemy wygospodarować pralnię przy głównej łazience i ponadto chcemy dodatkową łazienkę w jednej z sypialni (bez rezygnacji z garderoby) oraz chcemy powiększyć jakoś najmniejszy pokój (jest trochę mało ustawny) ... ale niestety nie wiemy jak to zrobić, żeby było sensownie. W takiej sytuacji pewnie potrzebujemy projektanta wnętrz, bo architekt nic nam tutaj nie podpowie, on pewnie tylko zatwierdza to co wymyślimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 06.03.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Architekt wprowadza w projekt wasza wizje i analizuja ja pod katem technicznym, czyli sprawdza czy mozna takie zmiany wprowadzic, ewnetualnie modyfikuje konstrukcje slupow nosny, belek itp. To grubsza sprawa z kupa matematyki i fizyki, oczywiscie jezeli architekt jest ogarniety. Tak czy siak, architekt odpowiada za techniczne zmiany projektu, i robi to tak, zeby sie wam pozniej sufit na glowe nie zwalil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ibaa 06.03.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Sytuacja jest pewnie nieco prostsza jak konkretnie wiemy co chcemy, ale w przypadku góry wiemy, że chcemy wygospodarować pralnię przy głównej łazience i ponadto chcemy dodatkową łazienkę w jednej z sypialni (bez rezygnacji z garderoby) oraz chcemy powiększyć jakoś najmniejszy pokój (jest trochę mało ustawny) ... ale niestety nie wiemy jak to zrobić, żeby było sensownie. W takiej sytuacji pewnie potrzebujemy projektanta wnętrz, bo architekt nic nam tutaj nie podpowie, on pewnie tylko zatwierdza to co wymyślimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ibaa 06.03.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Wszystko jasne. Dzięki za wyjaśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luckyshot 09.03.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Pytanie do osób które już odliczały vat od materiałów budowlanych. Jak to jest z podłogą drewnianą? wykaz można interpretować bardzo różnie. Widziałam opinie że deski lite nie można odliczyć VAT ale już od klepek można. Jakie macie doświadczenia? Jak to jest z deskami gotowymi litymi już przygotowane do położenia (olejowoskowane) a jak jest z np. finish parkietem?Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaq 10.03.2013 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Pytanie do osób które już odliczały vat od materiałów budowlanych. Jak to jest z podłogą drewnianą? wykaz można interpretować bardzo różnie. Widziałam opinie że deski lite nie można odliczyć VAT ale już od klepek można. Jakie macie doświadczenia? Jak to jest z deskami gotowymi litymi już przygotowane do położenia (olejowoskowane) a jak jest z np. finish parkietem? Z góry dzięki za odpowiedzi. ciekawy temat.... ktoś ma jakieś doświadczenia, co tak naprawdę możemy odliczać ??? Wszystko kupione z montażem na 8% vat rozumiem z góry odpada ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 10.03.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 ja deski barlineckiej nie odliczałam, miałam właśnie kupioną z montażem - 8%. Nie wiem jak jest z deskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 11.03.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 http://nowe2011.cba.pl/lista/lista.pdf tu macie wykaz wszystkich materiałów do odliczenia, muszą być oczywiście na vacie 23. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati_23 17.03.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Mam prośbę do osób które są już po etapie aranżacji kominka, czy możecie umieścić na forum (lub przesłać na priv.) zdjęcie swojego kominka (może być etap montażu oraz efekt końcowy) wraz z modelem. Mam z tym mega problem i nie wiem jak "upchnąć" tego klocka tak aby miało to smak a zarazem nie pomniejszyło znacząco salonu. Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 17.03.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 U mnie jest wkład Oliwia 18kW lewy BS, zdjęcia w galerii. W wersji standardowej, tj. zgodnie z projektem nie pomniejsza znacząco salonu. Mam prośbę do osób które są już po etapie aranżacji kominka, czy możecie umieścić na forum (lub przesłać na priv.) zdjęcie swojego kominka (może być etap montażu oraz efekt końcowy) wraz z modelem. Mam z tym mega problem i nie wiem jak "upchnąć" tego klocka tak aby miało to smak a zarazem nie pomniejszyło znacząco salonu. Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaq 17.03.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Mam prośbę do osób które są już po etapie aranżacji kominka, czy możecie umieścić na forum (lub przesłać na priv.) zdjęcie swojego kominka (może być etap montażu oraz efekt końcowy) wraz z modelem. Mam z tym mega problem i nie wiem jak "upchnąć" tego klocka tak aby miało to smak a zarazem nie pomniejszyło znacząco salonu. Z góry wielkie dzięki. U nas Godin model 855-3 szybowy, wysuniety tak aby był widoczny z każdej Czesci na parterze domu. Zdjęcia w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati_23 19.03.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 U nas Godin model 855-3 szybowy, wysuniety tak aby był widoczny z każdej Czesci na parterze domu. Zdjęcia w galerii Wiaq,Prene bardzo dziękuj za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bianatella 21.03.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Witam wszystkich serdecznie, I nieskromnie pochwalę się, że lada moment startujemy z budową Aleksandry Nie mogę się doczekać już efektów. Zazdroszczę tym szczęśliwcom co już są na etapie wykańczania!!! GRATULACJE!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti79 21.03.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Witam wszystkich serdecznie, I nieskromnie pochwalę się, że lada moment startujemy z budową Aleksandry Nie mogę się doczekać już efektów. Zazdroszczę tym szczęśliwcom co już są na etapie wykańczania!!! GRATULACJE!!! Pozdrawiam Zazdrościć to trzeba tym, którzy mieszkają, a nie tym, którzy wykańczają. Wiem co mówię, bo jestem właśnie na tym etapie I tak się czasami zastanawiam.... pierwszy będzie wykończony dom czy ja? powodzenia przy budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 21.03.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Jest jeszcze wersja posrednia - mozna nam zazdroscic ze juz mieszkamy i wspolczuc ze jeszcze wykanczamy.... hahaha U nas tylko parter jako tako zrobiony, a na pietrze praktycznie nic, ale ze mieszkanie trzeba bylo sprzedac to lepiej tak niz w wynajmowanym mieszkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti79 21.03.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Jest jeszcze wersja posrednia - mozna nam zazdroscic ze juz mieszkamy i wspolczuc ze jeszcze wykanczamy.... hahaha U nas tylko parter jako tako zrobiony, a na pietrze praktycznie nic, ale ze mieszkanie trzeba bylo sprzedac to lepiej tak niz w wynajmowanym mieszkaniu A myslałam, że tylko ja nie wykończę całości od razu, a tu proszę....... "szczęściarzy" jest więcej Pozdrawiam i życzę wytwałości w wykańczaniu........ sobie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaq 21.03.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Zazdrościć to trzeba tym, którzy mieszkają, a nie tym, którzy wykańczają. Wiem co mówię, bo jestem właśnie na tym etapie I tak się czasami zastanawiam.... pierwszy będzie wykończony dom czy ja? powodzenia przy budowie hahaha ".....mam tak samo jak ty...." to jest to, nic dodać nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaq 21.03.2013 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Witam wszystkich serdecznie, I nieskromnie pochwalę się, że lada moment startujemy z budową Aleksandry Nie mogę się doczekać już efektów. Zazdroszczę tym szczęśliwcom co już są na etapie wykańczania!!! GRATULACJE!!! Pozdrawiam Widzę że wkoło Wrocka coraz więcej ładnych domów powstaje, Krzeptów, Pietrzykowice, Bogdaszowice...a gdzie wy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejagnes 22.03.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Widzę że wkoło Wrocka coraz więcej ładnych domów powstaje, Krzeptów, Pietrzykowice, Bogdaszowice...a gdzie wy ? ja w śliwicach za wrockiem i też mieszkam i nie do końca mam skończone myślę że ta Ola to nas wszystkich po troszku wykańcza ,ale cóż dla takiej -wszystko;); Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaq 22.03.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 ja w śliwicach za wrockiem ; to już jest nas czwórka, + staruje bianatella, może zdradzi z której strony miasta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts