maryc 27.05.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Maryc,może masz rację ale ja mam takie dywagacje - na tym poddaszu mam instalację od wentylacji, co prawda ocieploną ale jak sobie pomyślę, że od np 20 stopni mrozu będzie ją oddzielała tylko dachówka to dlatego pomyślałem o tym ociepleniu. Strop i tak docieplę tak jak w projekcie ,choć nie wiem czy zamiast wełny nie dam natryskowej izolacji - mniej metrów to taniej wyjdzie a oferty mam za 50-60 zł m. Ja wentylacje nawiewna robie na rurach 63 wiec schowa sie w ociepleniu, wywiewną z lazienki i garderoby aluminiowym kanalem ocieplonym wełną. Też myslalem nad natryskowa izolacja ale ceny to kosmos. Dobrze kombinujesz zeby ocieplic pianka strop a nie dach. Widzialem u kogos na zdjeciach zrobione odwrotnie, czyli dach szczelnie zamkniety pianka a w stropie welna. Wg mnie duze ryzyko ze to kiedys zawilgotnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tola1986 29.05.2014 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Witam, chcielibyśmy razem z mężem obejrzeć Aleksandre na żywo w województwie śląskim. Czy jest tu ktoś kto buduje, bądź ma już wykonczony dom i mozna by podjechać obejrzeć? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryc 30.05.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Był u mnie jeden fachowiec i powiedział że centrala wentylacyjna powinna mieć wydajność około 600m3 Ja planuje max 400m3/h. Mam 2 znajomych w okolicy z rekuperacja w domach. Niestety obydwa ze skosami wiec kubatura domow to miedzy 400 a 450m3 ale obydwaj ze wzgledow finansowych kupili centralki 200m3 i to wystarcza. Lustra w lazienkach odparowuja zanim sie wytrzesz po prysznicu. Zapach z kuchni nie rozchodzi sie po domu. Chyba nie ma co przesadzac z wydajnoscia i kosztami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Godfather7 03.06.2014 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Witam, chcielibyśmy razem z mężem obejrzeć Aleksandre na żywo w województwie śląskim. Czy jest tu ktoś kto buduje, bądź ma już wykonczony dom i mozna by podjechać obejrzeć? Pozdrawiam. Zapraszam do Tychów. Proszę pisać na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tola1986 05.06.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Napisałam do Pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Godfather7 05.06.2014 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Napisałam do Pana [/QUO Jeśli do mnie to nic nie dostałem. Proszę jeszcze raz napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figoor 08.06.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Cześć, Znalazłem na szybko dwa zdjęcia. [ATTACH=CONFIG]249351[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]249352[/ATTACH] Witam Co macie tutaj na podłodze? Płytki imitujące drewno, czy jakieś panele/parkiet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markuson 13.06.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 (edytowane) Witam Chciałbym się przywitać i pozdrowić wszystkich posiadaczy ładnej Oli. Około Września zaczniemy budować Aleksandrę Modern B lustrzane odbicie z małymi zmianami. - garaż poszerzony o około 1,5m i kotłownia za garażem i okna w garażu i kotłowni - garderoba u góry przy pokoju z tarasem wydzielona pralnia z wejsciem od łazienki - większy taras o około 0,5 m - oczywiście przejście do domu z garażu - likwidacja słupa na piętrze przy schodach i oczywiście rekuperacja oraz kominek z DGP dystrybucja gorącego powietrza Przeczytałem chyba wszystkie posty, bardzo pomocne, ale niestety nie znalazłem zestawienia stali na całą budowę, może być z powiększonym garażem W kosztorysie są tylko pręty gładkie 460 kg i żebrowane. 2200 Chodzi mi ile i jakiej średnicy kupiliście żebrówki. Czy mógłby mi ktoś podełsać zestawienie choćby z f ry. Jeszcze proszę o namiary na firmę która wykonywała wam więźbę dachowa na płytkach kolczastych z uwzględnieniem likwidacji slupów. Dzięki. Edytowane 13 Czerwca 2014 przez markuson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewela29 14.06.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Witam. czy moglabym prosic o rzuty po zmianach? I w jaki sposob rozwiazaliscie problem dachu nad garazem po powiekszeniu? Moj email [email protected] pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
innabajka 17.06.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Witam Chciałbym się przywitać i pozdrowić wszystkich posiadaczy ładnej Oli. Około Września zaczniemy budować Aleksandrę Modern B lustrzane odbicie z małymi zmianami. - garaż poszerzony o około 1,5m i kotłownia za garażem i okna w garażu i kotłowni - garderoba u góry przy pokoju z tarasem wydzielona pralnia z wejsciem od łazienki - większy taras o około 0,5 m - oczywiście przejście do domu z garażu - likwidacja słupa na piętrze przy schodach i oczywiście rekuperacja oraz kominek z DGP dystrybucja gorącego powietrza Przeczytałem chyba wszystkie posty, bardzo pomocne, ale niestety nie znalazłem zestawienia stali na całą budowę, może być z powiększonym garażem W kosztorysie są tylko pręty gładkie 460 kg i żebrowane. 2200 Chodzi mi ile i jakiej średnicy kupiliście żebrówki. Czy mógłby mi ktoś podełsać zestawienie choćby z f ry. Jeszcze proszę o namiary na firmę która wykonywała wam więźbę dachowa na płytkach kolczastych z uwzględnieniem likwidacji slupów. Dzięki. u mnie tali wykorzystano jak poniżej Stal żebrowana fi8 108kg Stal żebrowana fi12 902kg Stal żebrowana fi12 789kg Stal żebrowana fi12 1015kg Stal żebrowana fi12 338kg Stal żebrowana fi16 291kg Stal żebrowana fi16 97kg Stal żebrowana fi20 210kg Stal żebrowana fi20 180kg Drut walcowyfi6 113kg Drut walcowyfi6 200kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TKB 19.06.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Witam, Przymierzamy się do zakupu projektu Aleksandra. Czy znajdzie się chętna osoba, która zaprosi nas do obejrzenia gotowego domu w woj mazowieckim? Pozdrawiam,TB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TKB 20.06.2014 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Czy ktoś robił zmiany w projekcie dotyczące wygospodarowania miejsca na kotłownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Godfather7 25.06.2014 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Czy ktoś robił zmiany w projekcie dotyczące wygospodarowania miejsca na kotłownie? U mnie jest dodatkowe pomieszczenie za garażem z przejściem z garażu i tam przeniosłem kotłownię. Zmniejszyło się okno w gabinecie na dole i wszedł na ścianę komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TKB 28.06.2014 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Czy mogę prosić o przesłanie rzutu tego rozwiązania na maila? Adres: [email protected], dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewela29 09.07.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 witam, mam pytanko, czy zbroiliście chudziaka, z góry dziekuje za odp. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrek75 12.07.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Szanowni Państwo. Jestem nowy na tym forum. Zamierzam budować Aleksandrę modern B w Bydgoszczy. Czy moglibyście mi napisać (oczywiście orientacyjnie) ile wyniósł was rzeczywisty koszt budowy do SSO i SSZ. Bardzo mi na tym zależy. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
innabajka 12.07.2014 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 bardzo długo wahałem się jaki profil wybrać oraz jaka fabryka to wyprodukuje (jest to bardzo ważne przy tak dużych przeszkleniach) po bardzo długich namysłach wybraliśmy okna na profilu schuco si82 od hekaplast z potrójna szybą. Okna mam już wstawione, prezentują się wyśmienicie zobaczymy jak będą się sprawowały w zimie warto zweryfikować dogłębnie kto ma wyprodukować i zamontować okna. Nawet najlepsze okna może rozwalić nieprofesjonalny montaż. wycofuje się z tego stwierdzenia !!!!!!!!! Do odwołania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryc 19.07.2014 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 witam, mam pytanko, czy zbroiliście chudziaka, z góry dziekuje za odp. pozdr. Zbrojenie chudziaka nie ma sensu, lepiej dobrze ubic piasek. W kazdym razie ja nie zbroilem i dobrze bo zmienikem uklad lazienki na górze i dorabiam drugi pion kanalizacyjny bo podejscie do brodzika mi wychodzi prawie 4 metry i nie zmiescze sie ze spadkiem w grubosci podłogi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markuson 30.07.2014 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 u mnie tali wykorzystano jak poniżej Stal żebrowana fi8 108kg Stal żebrowana fi12 902kg Stal żebrowana fi12 789kg Stal żebrowana fi12 1015kg Stal żebrowana fi12 338kg Stal żebrowana fi16 291kg Stal żebrowana fi16 97kg Stal żebrowana fi20 210kg Stal żebrowana fi20 180kg Drut walcowyfi6 113kg Drut walcowyfi6 200kg Witam A taka ilość zbrojenia to przy jakich wymiarach ławy i czy budynek postawiony na szkodach górniczych ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qula2 07.08.2014 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Witam czy ktoś może orientował się jaki jest koszt m2 płyty HPL, szukam firmy która wykona elewację na górze z HPL, możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts