Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witamy serdecznie Aleksandrowiczów, inwestycję planujemy zacząć na wiosnę, budując Aleksandrę wersję B (powiększona).

Moja prośba, czy mógłby ktoś przesłać nam na priv [email protected] w miarę aktualny kosztorys? Szczególnie zależy nami na ilości poszczególnych materiałów na podstawie których uaktualnimy sobie kwoty bazując na cenach w naszej okolicy. Przed rozpoczęciem budowy chcemy zaplanować wydatki tak by potem nie zatrzymać się z niedokończona budową.

Z góry dziękujemy.

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...
Czy ktoś tu jeszcze zaglada??? U nas budowa dobiega końca, teraz SSO, wiosną ruszamy dalej. Jeżeli ktoś planuje budowę Oli mogę pochwalić się jak "pozmienialiśmy" sobie piętro, podyskutować o kosztach...... Budujemy w okolicacg Łodzi

Dzień dobry,

tak, z chęcią zerknąłbym na waszą adaptację zmian i koszty robocizny oraz materiałów. Inwestycję zamierzamy rozpocząć na wiosnę. Jak można to z chęcią poprosiłbym kosztorysowy spis materiałów to bym sobie dopasował lokalne ceny, priv: [email protected].

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam Forumowiczów,

cieszę się, ze tyle osób byduje swoją Olę. Ja właśnie przymierzam się do zakupu projektu. Przeglądałam forum i znalazłam wiele ciekawych informacji, które skłaniają mnie do zakupu projektu. Chciałabym zobaczyć dom na żywo, czy ktoś z okolic Warszawy byłby na tyle uprzejmy by podzielić się swoim domem w realu? Bardzo proszę o informację, mój mail: [email protected] Jeśli można prosić również o podzielenie się spisem materiałów potrzebnych do budowy, chciałabym dopasować lokalne ceny. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki:). Wiem, że wiele osób jest już na etapie wykańczania :cool: więc będę wdzięczna za wszelkie wskazówki dla "świeżaków".

Witaj Mati_23,

przystępując do adaptacji rozważamy podobną wersję piętra tj. eliminacje jednego z korytarzy i poszerzenie sypialni. Czy mógłbyś podesłać na priv Wasze rzuty góry i dołu w lepszej rozdzielczości na adres [email protected]

Czy mieszkając coś byście już zmienili w projekcie?

Z góry dziękuję

Jacek

Edytowane przez jacekpo

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Hej,

gdyby ktos szukla innego rozwiazania niz HPL

konczymy wlasnie elewacje. Wentylowana, na ruszcie aluminiowym (konsole pasywne z PSB) welna 15cm, sklejka marenti, lakier sikkens.

Wychodzi sporo taniej od HPL, wyglada fajnie.

[ATTACH=CONFIG]290106[/ATTACH]

Mam prośbę do gr8.

Zainteresowała mnie bardzo twoja elewacja ze sklejki.

Może macie więcej zdjęć i jaki jest koszt sklejki i rusztu aluminiowego.

Mam jeszcze pytanie jak mocowałeś sklejkę do rusztu

Zależy mi na szybkiej odpowiedzi

Witam ja buduję Aleksandre ns śląsku. Projekt domu: ALEKSANDRA KLASYK wersja A. Na stan surowy zamkniięty wydałem już 150 tys. przy czym wszystko robiłem sam z ojcemi teściem, jedynie dach robiła mi firma robocizna 15tys, licze ze spokojnie jeszcze pójdzie z 160-180 tys. na gotowo z brukiem, tarasam roletami przy wiekszości robociźnie własnej... Zaznaczam ze dom z dobrych materiałów i wykończony na dobrym poziomie. Nie wspomne o umeblowaniu. Myślę że wykonanie takiego domku firmą na dobrych materiałach i fachowo to 500 tys min.

Hej,

Ostatnio rzadko tu zagladam..

Sklejka marenti grubosci 12mm, dostepna w necie, ja kupowalem w DLH. Warto ja zobaczyc przed kupnem bo sa duze roznice w wyslojeniach I kolorach.

Malowalem sam przed montazem sikensem od zewnatrz (kolor J077) I lakierem technicznym (sadolin base) od srodka. Ten lakier od srodka jest b. wazny bo musi chemicznie pasowac do podkladu do konsol.

Konsole I kleje do konsol od bspsystem, wybralem te pasywne, drozsze od zwyklych ale "cieplejsze" :-)

Zrobila mi to moja ekipa od styropianu. Robili pierwszy raz, ale mialem takie szczescie ze do elewacji trafili mi sie naprawde solidni fachowcy.

Zaleta tego rozwiazania jest to ze jest sporo tansze od HPL I jesli nawet kiedys cos by sie z taka sklejka stalo (w co raczej watpie bo w przypadku tego domu to ani ona nie zamieka w czasie wiekszosci opadow ani nie swieci na nia slonce gdy swieci najmocniej) to mozna bedzie ja latwo zdjac I zamontowac cos innego.

WP_20141002_006.jpg

WP_20141119_08_17_20_Pro.jpg

WP_20141119_08_28_41_Pro.jpg