jacekpo 15.09.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Witamy serdecznie Aleksandrowiczów, inwestycję planujemy zacząć na wiosnę, budując Aleksandrę wersję B (powiększona). Moja prośba, czy mógłby ktoś przesłać nam na priv [email protected] w miarę aktualny kosztorys? Szczególnie zależy nami na ilości poszczególnych materiałów na podstawie których uaktualnimy sobie kwoty bazując na cenach w naszej okolicy. Przed rozpoczęciem budowy chcemy zaplanować wydatki tak by potem nie zatrzymać się z niedokończona budową. Z góry dziękujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rzesz13 19.09.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Witam. Bardzo nam się podoba wasza elewacja. Czy można wiedzieć z jakich materiałów jest wykonana oraz jaki był koszt wykonania. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaasiaa252 06.10.2014 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Czy ktoś tu jeszcze zaglada??? U nas budowa dobiega końca, teraz SSO, wiosną ruszamy dalej. Jeżeli ktoś planuje budowę Oli mogę pochwalić się jak "pozmienialiśmy" sobie piętro, podyskutować o kosztach...... Budujemy w okolicacg Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekpo 06.10.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Czy ktoś tu jeszcze zaglada??? U nas budowa dobiega końca, teraz SSO, wiosną ruszamy dalej. Jeżeli ktoś planuje budowę Oli mogę pochwalić się jak "pozmienialiśmy" sobie piętro, podyskutować o kosztach...... Budujemy w okolicacg Łodzi Dzień dobry, tak, z chęcią zerknąłbym na waszą adaptację zmian i koszty robocizny oraz materiałów. Inwestycję zamierzamy rozpocząć na wiosnę. Jak można to z chęcią poprosiłbym kosztorysowy spis materiałów to bym sobie dopasował lokalne ceny, priv: [email protected]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekpo 08.10.2014 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Dziękuję bardzo, osobom które odpowiedziały mi na priv odnośnie materiałów. Zastanawiam się czy ktoś z forumowiczów budował taki projekt z wersją podpiwniczoną i gdzie umieszczał schody do piwnicy oraz czy podpiwniczał całość czy połowę budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaasiaa252 25.10.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Nasza Aleksandra, końcowy etap prac przy dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tola1986 05.11.2014 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Witam, my na ta chwilę mamy wybudowany parter, w tym roku chcielibyśmy jeszcze strop zalać. Jak i zima będzie łaskawa to może ruszymy dalej, jeśli nie to cała reszta w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaasiaa252 05.11.2014 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Witaj Tola1986!!!! Myślałam, że już nikt tu nie zagląda a przecież domki ciągle się budują. U nas już na ten rok koniec, dach położony, teraz tylko zabezpieczenie okien i oczekiwanie na wiosnę. Gdzie budujecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dirk01 05.11.2014 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Witajcie. Planuję budowę domu wg. projektu Aleksandra. Czy mógłby odezwać się ktoś kto buduje ten dom lub zamierza w województwie podkarpackim? Zależy mi na kontakcie. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tallia 10.11.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Witam Forumowiczów, cieszę się, ze tyle osób byduje swoją Olę. Ja właśnie przymierzam się do zakupu projektu. Przeglądałam forum i znalazłam wiele ciekawych informacji, które skłaniają mnie do zakupu projektu. Chciałabym zobaczyć dom na żywo, czy ktoś z okolic Warszawy byłby na tyle uprzejmy by podzielić się swoim domem w realu? Bardzo proszę o informację, mój mail: [email protected] Jeśli można prosić również o podzielenie się spisem materiałów potrzebnych do budowy, chciałabym dopasować lokalne ceny. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki:). Wiem, że wiele osób jest już na etapie wykańczania więc będę wdzięczna za wszelkie wskazówki dla "świeżaków". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekpo 11.11.2014 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) Witaj Mati_23,przystępując do adaptacji rozważamy podobną wersję piętra tj. eliminacje jednego z korytarzy i poszerzenie sypialni. Czy mógłbyś podesłać na priv Wasze rzuty góry i dołu w lepszej rozdzielczości na adres [email protected]Czy mieszkając coś byście już zmienili w projekcie? Z góry dziękuję Jacek Edytowane 11 Listopada 2014 przez jacekpo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gr8 20.11.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Hej, gdyby ktos szukla innego rozwiazania niz HPL konczymy wlasnie elewacje. Wentylowana, na ruszcie aluminiowym (konsole pasywne z PSB) welna 15cm, sklejka marenti, lakier sikkens. Wychodzi sporo taniej od HPL, wyglada fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekpo 20.11.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Fajnie to wygląda, macie może więcej foto? Jakie macie rozmieszczenie pomieszczeń wewnątrz? Pytam bo jesteśmy na etapie adaptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz_L 06.12.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Hej, gdyby ktos szukla innego rozwiazania niz HPL konczymy wlasnie elewacje. Wentylowana, na ruszcie aluminiowym (konsole pasywne z PSB) welna 15cm, sklejka marenti, lakier sikkens. Wychodzi sporo taniej od HPL, wyglada fajnie. [ATTACH=CONFIG]290106[/ATTACH] Mam prośbę do gr8. Zainteresowała mnie bardzo twoja elewacja ze sklejki. Może macie więcej zdjęć i jaki jest koszt sklejki i rusztu aluminiowego. Mam jeszcze pytanie jak mocowałeś sklejkę do rusztu Zależy mi na szybkiej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didusss 07.12.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Witam ja buduję Aleksandre ns śląsku. Projekt domu: ALEKSANDRA KLASYK wersja A. Na stan surowy zamkniięty wydałem już 150 tys. przy czym wszystko robiłem sam z ojcemi teściem, jedynie dach robiła mi firma robocizna 15tys, licze ze spokojnie jeszcze pójdzie z 160-180 tys. na gotowo z brukiem, tarasam roletami przy wiekszości robociźnie własnej... Zaznaczam ze dom z dobrych materiałów i wykończony na dobrym poziomie. Nie wspomne o umeblowaniu. Myślę że wykonanie takiego domku firmą na dobrych materiałach i fachowo to 500 tys min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
innabajka 07.12.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 myślę że nawet więcej - 650tyś to chyba standard bez zbędnych przepychów dla takiego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BYQ 07.12.2014 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 gr8 - jakiej grubosci zastosowales sklejke Marenti? Oferuja od 3,6 do chyba 18mm. Jaki to jest u Ciebie kolor? Robiles sam czy ekipa od elewacji kompleksowo robila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tola1986 11.12.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Budujemy w poblizu Katowic, strop juz zalany, teraz wyciągamy piętro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tola1986 11.12.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Gr8--- fajny pomysł, proszę o więcej zdjęć oraz namiary na firmę która wykonywała Ci elewacje oraz miejsca skąd brałeś materiał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gr8 12.12.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Hej, Ostatnio rzadko tu zagladam.. Sklejka marenti grubosci 12mm, dostepna w necie, ja kupowalem w DLH. Warto ja zobaczyc przed kupnem bo sa duze roznice w wyslojeniach I kolorach. Malowalem sam przed montazem sikensem od zewnatrz (kolor J077) I lakierem technicznym (sadolin base) od srodka. Ten lakier od srodka jest b. wazny bo musi chemicznie pasowac do podkladu do konsol. Konsole I kleje do konsol od bspsystem, wybralem te pasywne, drozsze od zwyklych ale "cieplejsze" Zrobila mi to moja ekipa od styropianu. Robili pierwszy raz, ale mialem takie szczescie ze do elewacji trafili mi sie naprawde solidni fachowcy. Zaleta tego rozwiazania jest to ze jest sporo tansze od HPL I jesli nawet kiedys cos by sie z taka sklejka stalo (w co raczej watpie bo w przypadku tego domu to ani ona nie zamieka w czasie wiekszosci opadow ani nie swieci na nia slonce gdy swieci najmocniej) to mozna bedzie ja latwo zdjac I zamontowac cos innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts