pub5 18.08.2016 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 taka ciekawostka z mojej okolicy: http://olx.pl/oferta/ekskluzywna-willa-lublin-CID3-IDh15FD.html#19cf1ead6c Właściciel chyba nie chce się pozbyć Oli, że tak ją ceni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewela29 27.08.2016 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Witaj. My aleksandre budujemy tez pod lublinem i tak sie sklada ze bylismy pod tym domem jak byl jeszcze nie wykonczony. Chcielismy obejrzec w srodku ale wlasciciele nas nie wpuscili. Wogole dziwni jacys byli... Ale dom robi wrazenie no i te materialy z najwyzszej polki rzeczywiscie bo gadalismy z gosciem z firmy ktora ten dom im stawiala. No ale cena rzeczywiscie zwala z nog. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kliminho 31.08.2016 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 CzescMam pytanie odnosnie projektu ALEKSANDRA MODERN, dokladnie chce wiedziec jak zrobic ten daszek nad wejsciem. Moze mi ktos opisac jak to jest zrobione, albo wyslac mi jakies zdjecia, ewetualnie rysunki? Z gory bardzo dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pub5 01.09.2016 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Czesc Mam pytanie odnosnie projektu ALEKSANDRA MODERN, dokladnie chce wiedziec jak zrobic ten daszek nad wejsciem. Moze mi ktos opisac jak to jest zrobione, albo wyslac mi jakies zdjecia, ewetualnie rysunki? Z gory bardzo dziekuje poszukaj w tym wątku, temat ten już był omawiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Godfather7 06.09.2016 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Dawno tu nie byłem... Pozdrowienia dla wszystkich budujących i już mieszkających. Info dla kliminho: podaj adres mailowy to Ci prześlę szczegółowe rysunki tego daszku. Ja trochę zmieniłem koncepcję i zamiast całej ścianki mam tylko filary bo mi widoczność zasłaniała:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjed 11.09.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Piękny domek!!! Mam kilka pytań : Z czego robiliście podbitkę dachu i jaki był koszt? Gdzie znajduje się odpływ przy małym daszku przed wejściem - z rysunku moi fachowcy nie potrafią tego rozczytać... Czy ta górna elewacja wykonana jest ze styropianu "palonego" + listwy? Jakiej firmy wybraliście tynk i jakie kolory / odcienie? Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tallia 16.09.2016 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Dawno tu nie byłem... Pozdrowienia dla wszystkich budujących i już mieszkających. Info dla kliminho: podaj adres mailowy to Ci prześlę szczegółowe rysunki tego daszku. Ja trochę zmieniłem koncepcję i zamiast całej ścianki mam tylko filary bo mi widoczność zasłaniała:-) [ATTACH=CONFIG]366667[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]366668[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]366669[/ATTACH] Pieknie sie prezentuje:). Ja rowniez jestem na etapie elewacji i przylaczam sie do powyzszych pytan o podbitke i kolor tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Godfather7 19.09.2016 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Witam, podbitka była wykonana z płyty osb przymocowanej do konstrukcji jak na zdjęciu, na to styropian 8 cm, klej, siatka a potem normalny tynk tak jak na elewacji poniżej okien. Co do kosztów to za wykonanie płaciłem ok. 80 zł za mb bez materiału. Co tu gadać, ten dom jak wiecie tani nie jest i ja już po przekroczeniu pewnej kwoty jak zamieszkałem przestałem liczyć te koszty Nie wiem co marjed masz na myśli pisząc o "palonym" styropianie ale górna część elewacji ma wstawione listwy tzw bonia (czy bonie?) - wycinali w styropianie rowki i osadzali te listwy. Tynk jest silikonowy z STO, wg ich wzornika nr kolorów to 37200 ten ciemny i 37207 ten jasny. Odwodnienie daszku możecie zobaczyć na zdjęciach. Niestety ze względu, że nie ma pełnej ściany nie dało się tej rury spustowej ukryć ale jakoś mi to nie przeszkadza. Mam nadzieję, że pomogłem. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjed 20.09.2016 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Witam, podbitka była wykonana z płyty osb przymocowanej do konstrukcji jak na zdjęciu, na to styropian 8 cm, klej, siatka a potem normalny tynk tak jak na elewacji poniżej okien. Co do kosztów to za wykonanie płaciłem ok. 80 zł za mb bez materiału. Co tu gadać, ten dom jak wiecie tani nie jest i ja już po przekroczeniu pewnej kwoty jak zamieszkałem przestałem liczyć te koszty Nie wiem co marjed masz na myśli pisząc o "palonym" styropianie ale górna część elewacji ma wstawione listwy tzw bonia (czy bonie?) - wycinali w styropianie rowki i osadzali te listwy. Tynk jest silikonowy z STO, wg ich wzornika nr kolorów to 37200 ten ciemny i 37207 ten jasny. Odwodnienie daszku możecie zobaczyć na zdjęciach. Niestety ze względu, że nie ma pełnej ściany nie dało się tej rury spustowej ukryć ale jakoś mi to nie przeszkadza. Mam nadzieję, że pomogłem. Życzę powodzenia [ATTACH=CONFIG]367870[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]367871[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]367872[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]367873[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]367874[/ATTACH] Bardzo dziękuję za odpowiedź!! Jakie szerokie były bonie. Nasi "elewatorzy" przedstawili nam kilka wymiarów i nie wiem, który rozmiar wybrać - nie chcę ,żeby były ordynarne, równocześnie nie chcę,żeby "zginęły" . Byłabym wdzięczna za odpowiedź A co do kosztów budowy, to nie wiem czy śmiać się czy płakać Koszty przedstawione w projekcie, to kropla w morzu... Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamerdz 22.09.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 Bardzo dziękuję za odpowiedź!! Jakie szerokie były bonie. Nasi "elewatorzy" przedstawili nam kilka wymiarów i nie wiem, który rozmiar wybrać - nie chcę ,żeby były ordynarne, równocześnie nie chcę,żeby "zginęły" . Byłabym wdzięczna za odpowiedź A co do kosztów budowy, to nie wiem czy śmiać się czy płakać Koszty przedstawione w projekcie, to kropla w morzu... Serdecznie pozdrawiam Witam ja mam bonie 3 cm szerokie 2 cm głębokie też na gotowych profilach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryc 23.09.2016 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Tallia, zajrzyj do mnie na budowę, połączyłem kolory BR012 i PA026 termoorganiki. W przyszłym tygodniu będzie skończona elewacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tallia 23.09.2016 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Maryc, dzieki, jutro z checia podjedziemy, zaczerpnac ponownie inspiracji . Godfather7 dzieki za informacje, czy dobrze rozumiem, ze styropian jest z przesunieciem na plycie, co daje efekt fajnej ramki i czesciowo zatem plyta OSB (w miejscu gdzie nie ma styropianu) jest pokryta tynkiem? Dopytuje, bo sami nie wiemy jak zrobic ta podbitke zeby wygladala tak dobrze, ale tez i sluzyla jak najdluzej w dobrym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tallia 25.09.2016 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Maryc, piekna elewacja, dziekujemy za mozliwosc zobaczenia jej na zywo. Zamerdz, pokaz swoja elewacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamerdz 26.09.2016 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Maryc, piekna elewacja, dziekujemy za mozliwosc zobaczenia jej na zywo. Zamerdz, pokaz swoja elewacje Proszę oto link https://www.dropbox.com/sh/65zmm1oxl...2edgHVTna?dl=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kliminho 27.09.2016 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Bardzo dziękuję za odpowiedź!! Jakie szerokie były bonie. Nasi "elewatorzy" przedstawili nam kilka wymiarów i nie wiem, który rozmiar wybrać - nie chcę ,żeby były ordynarne, równocześnie nie chcę,żeby "zginęły" . Byłabym wdzięczna za odpowiedź A co do kosztów budowy, to nie wiem czy śmiać się czy płakać Koszty przedstawione w projekcie, to kropla w morzu... Serdecznie pozdrawiam Możesz mi powiedzieć z czego składa się ten daszek. Najlepiej jakbyś opisał mi wszystkie warstwy. Z tego co wiem to ma tam być płyta OSB, papa termozgrzewalna, siatka, styro, ale w jak to jest w rzeczywistości. Ten daszek jest prosty czy ma jakiś inny kształt w samej górnej czesci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kliminho 28.09.2016 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Jeszcze jedno pytanie mi sie nasuneło, czy miedzy belkami od tego daszku a sciana gdzie sa drzwi winna byc przerwa wypelniona styropianerm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tallia 28.09.2016 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 W żaden sposób nie mogę otworzyć:/ Może uda Ci się tutaj kilka wkleić? Proszę oto link https://www.dropbox.com/sh/65zmm1oxl...2edgHVTna?dl=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tallia 28.09.2016 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 kliminho nie wiem czy widziałeś, ale już kiedyś pooley wrzucał rzuty daszku, może będą pomocne http://www.fotosik.pl/zdjecie/ccbd96edc34f21d9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kliminho 28.09.2016 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 (edytowane) W żaden sposób nie mogę otworzyć:/ Może uda Ci się tutaj kilka wkleić? Wiem, wiem. Juz to znalazłem, dlatego dopisałem te pytania. Przrgladalem tez dzinniki innych osob, ale po zdjeciach ciezko wszystko wywnioskowac. Edytowane 29 Września 2016 przez kliminho problem z cytatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Godfather7 29.09.2016 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Witam,odpowiadam kolejno na kilka pytań:1. marjed - rozmiar boni - 3 cm szerokości i 2 cm głębokości.2. Tallia - na podbitce jest przesunięcie styropianu - ok 15 cm od krawędzi, płyta osb w tym miejscu jest czymś tam gruntowana, obłożona klejem, siatką i na to tynk.3. kliminho - od góry daszku jest płyta osb ze spadkiem do spustu rynny jak na projekcie, który ci wysłałem, na to papa podkładowa i papa właściwa + oczywiście obróbka blacharska. od sporu jest druga płyta osb już na płasko na to styro 2cm+siatka i klej + tynk. Tak samo wykończone są boki i słupy styro 2cm+siatka i klej + tynk. Daszek jest robiony po obłożeniu ociepleniem więc między daszkiem a ścianą jest normalna warstwa styropianu - u mnie 20 cm.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts