pooley 01.02.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 pooley/superbabo jak to wyglada na zywo? Myślę że ciężko tu będzie stwierdzić tak uogólniając czy wygląda to dobrze czy źle, bo każdy ma inne oczekiwania co do przestrzeni i miejsca. Jak dla mnie jadalnia na 4 osoby jest akurat, bez większych problemów 6 osób przy stole tez osiądzie, a jak się uprzesz to i 8, tylko już będzie ciasno żeby przejść. My planujemy jadalnie zajmować przy 4-8 osobach, przy większej ilości będziemy przemeblowywać salon i tam stawiać stół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jergos 01.02.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 alex.83 - Jeśli nie ogranicza Was wielkość działki (odległość od sąsiadów), bądź wskaźnik wielkości zabudowy (jest zazwyczaj podany w warunkach zabudowy) to myślę, że można się decydować na wersję B czyli powiększoną o ten 1 metr. Kuchnia będzie wtedy bardziej ustawna, będzie więcej możliwości, wariantów rozmieszczenia sprzętu i mebli. Należy jednak pamiętać, że powiększenie kuchni o 1 metr powoduje automatycznie powiększenie pokoju (sypialni) na piętrze, no i dachu. Koszty budowy na pewno trochę wzrosną ale - coś za coś. Natomiast naszym zdaniem równie dobrym wyjściem jest skorzystanie z architekta wnętrz. Jeśli architekt ma tę żyłkę to naprawdę nawet na mniejszej powierzchni ustawi wszystko tak, że będzie i wygodnie i zgodnie z Waszymi wymaganiami. U nas po odwróceniu schodów o 90 st, w jadalni stół na 8 osób zmieści się spokojnie .pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex.83 01.02.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 ani działka ani wskaznik wielkosci zabudowy nas nie ograniczaja. po prostu zastanawiam sie nad sensem powiekszenia domu o prawie 18 m2, gdzie na pietrze jest to zbedne. ale mamy jeszcze troche czasu zeby to dokladnie przeanalizowac. pomysl z obroceniem schodow jest trafiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seb.719 01.02.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 co macie na mysli o obróceniu schodów?macie może rzut z takim rozwiązaniem?pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jergos 02.02.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Po prostu - obrócić schody o 90 st. przeciwnie do ruchu wskazówek zegara. Wejście na górze jest wtedy nie przy łazience a na stronę sypialni. Natomiast na dole robi się triochę więcej miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex.83 02.02.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 i chyba wejscie do gabinetu wtedy trzeba przesunac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jergos 02.02.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 No, słusznie. My zlikwidowaliśmy drzwi pod schodami bo część gabinetu służy jako pomieszczenie gospodarcze z wejściem od ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti79 03.02.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Pozbyliście się całkiem pokoju na dole??Podpytuję, bo niedługo tez zaczynam budowę i mam nadzieję że podpatrzę kilka fajnych pomysłów. Na razie próbuję wykombinować drugą łazienkę przy sypialniu na górze, niepozbywając się jednak garderoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Key-O 03.02.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 My zlikwidowaliśmy drzwi pod schodami bo część gabinetu służy jako pomieszczenie gospodarcze z wejściem od ogrodu. Jak to część? A co z pozostałą częścią gabinetu? U nas gabinet w całości będzie zamieniony na C.O./pom. gosp. z wejściem od garażu... Na razie próbuję wykombinować drugą łazienkę przy sypialniu na górze, niepozbywając się jednak garderoby. Też myślimy nad tym... Chyba wykorzystamy koncepcje pooley lub seb.719. Raczej nic innego nie wykombinuje się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jergos 03.02.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Pisałem już o tym kiedyś. Wymiary działki zmusiły nas do zrobienia garażu jednostanowiskowego i wsunięcia go w głąb domu o 1,8 m właśnie kosztem części tego pokoju (gabinetu). Część pokoju zabrał więc garaż a pozostała część, oddzielona ścianką będzie jako pomieszczenie gospodarcze z wejściem od ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Suuperbaba 03.02.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Jergos sobie to sprytnie wykombinował Wymarzony dom stoi...zazdroszczę Ci Jergos tego stanu surowego już Co do łazienki drugiej na górze - my koniecznie chcieliśmy mieć osobną przy sypialni i osobną dla pozostałych pokoi..zdecydowanie wygodne:) Jutro podpisujemy akt notarialny na działkę - hurej! teraz tylko masa papierologi..trzymać kciuki poprosimy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M_L 04.02.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Witam serdecznie wszystkich budujących!! razem z mężem bardzo poważnie myslimy o Aleksandrze jadak fajnie by było ją sobie obejrzeć i tak moje pytanie do pana co już ma stan surowy, my jesteśmy z Radomia i często bywamy w okolicach Wrszawy i czy można by było kiedyś podjechać i zobaczyć domek u pana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex.83 04.02.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Superbabo mam nadzieje ze wszystko poszlo gladko! teraz tylko troche papierkow i z gorki z najnowszych pomyslow- lazienka na pietrze ( ta mniejsza) zostanie podzielona na pół- czesc od strony naszej lazienki bedzie przeznaczona na saune (taka mini na 1-2 osoby) a pozostala na lazienke przy mniejszej sypialni. wejscie do sauny oczywiscie z duzej lazienki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GP_LD-P 06.02.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Witam wszystkich ! Z zona rowniez planujemy zakup projektu Aleksandra. Planujemy pobudowac dom w Zlotoklosie (gmina Piaseczno). seb.719 Czy moglbys przeslac kosztorys budowy na [email protected] ? Bede bardzo wdzieczny.Jergos Czy bylaby mozliwosc umowienia sie z Toba/Wami i obejrzenia Waszego Super Domu ? Odpowiedz prosze na email powyzej.Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex.83 06.02.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 z tego co wiem to seb.719 nie posiada wersji elektronicznej kosztorysu, ja dzieki jego uprzejmosci jestem w posiadaniu ksera. jesli uda mi sie to zeskanowac to moge przeslac- z tym ze to jest kilkadziesiat stron i nie wiem jaka pojemnosc z tego wyjdzie. sluchajcie seb pokazal mi tez makiete domu- naprawde fajna rzecz. jest bardzo pomocna jesli ktos chce kombinowac z oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrom 06.02.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Witam i mam pytanie (prośbę) do Jergosa. Ile wydałeś na materiały do stanu budowy przedstawionego na zdjęciach. Daj znać jeśli to nie tajemnica bo my zaczynamy budowę wiosną i obecnie negocjujemy z wykonawcami, a taka wiedza bardzo by nam pomogła:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seb.719 06.02.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Witam wszystkichPrzy zakupie projektu jest kosztorys w wersji papierowej i na CD. Moim CD niestety zaopiekowały się dzieci i zastał mi tylko w wersji elektronicznej.Co do makiety to naprawdę polecamPATROM jakie wam podają ceny za robociznę ? W Szczecinie między 65000 a 100000 zł za stan surowy z dachem (kładziemy dachówkę )Materiał wyliczali mi na około 140.000Daj mi znać proszę jakie ceny wam, podawali pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seb.719 06.02.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 został mi tylko kosztorys w wersji papierowej a nie elektronicznej mój błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M_L 06.02.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 to duzo u was biorą za robociznę u nas od fundamentów po dach polowe tego co podałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GP_LD-P 06.02.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 z tego co wiem to seb.719 nie posiada wersji elektronicznej kosztorysu, ja dzieki jego uprzejmosci jestem w posiadaniu ksera. jesli uda mi sie to zeskanowac to moge przeslac- z tym ze to jest kilkadziesiat stron i nie wiem jaka pojemnosc z tego wyjdzie. sluchajcie seb pokazal mi tez makiete domu- naprawde fajna rzecz. jest bardzo pomocna jesli ktos chce kombinowac z oknami. Alex.83 Jezeli nie byloby to problemu to chetnie bym nawet i zaplacil za ksero i przeslanie tego kosztorysu lub skan i przeslanie go w dowolnej formie. Oczywiscie jezeli seb.719 nie bedzie mial nic przeciwko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts