Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

GP_LD-P pisałam do Ciebie na priv, tez budujemy Alę w Złotokłosie:).

Planujemy z Mężem rozpocząć budowę na wiosnę, będzie kominek, grawitacyjna z rekuperatorem, odkurzacz centralny, ogrzewanie podłogowe.

Co do zmian to planujemy podwyższyć parter o 10 cm, schody będą jak w zmianach horyzontu wariant 1. Spodobał Nam się Twój pomysł z pralnią - ściągamy:) Ale łazienkę zostawimy dużą - taka wilka łazienka to jednak coś, szczególnie, że pralka wyląduje w pralni jeszcze więcej miejsca będzie. W salonie na parterze planujemy jeszcze dodać okno.

Dachówka ceramiczna ale nam konstruktor powiedział, że potrzeba zmienić kąt nachylenia do 31 stopni.....a w projekcie jest jasno napisane, że można tylko o 5 stopni :/

Decydujemy się także na taras nad garażem no i więcej zmian nie robimy, bo w sumie projekt piękny :) Tylko musimy podciąć taras na parterze - nie mieści się w nieprzekraczalnej granicy zabudowy :/

GP_LD-P będzie Nam miło spotkać się z Wami, będziemy w końcu sąsiadami ;)

Pozdrawiamy :)

Hej:yes:

Mamy wstawione okna, teraz zaczynaja pracę środku - instalacje.

pewnie, że możesz przyjechać:D Deweloper, który nam buduje mówił, że troche osób przyjeżdża oglądać. No, ale teraz wsio jest już zamkniętę i klucz mamy tylko my i ekipa budowlana:yes:

Ha ja też poproszę o wstawienie zdjęć :)

z tego co wiem to seb.719 nie posiada wersji elektronicznej kosztorysu, ja dzieki jego uprzejmosci jestem w posiadaniu ksera. jesli uda mi sie to zeskanowac to moge przeslac- z tym ze to jest kilkadziesiat stron i nie wiem jaka pojemnosc z tego wyjdzie. sluchajcie seb pokazal mi tez makiete domu- naprawde fajna rzecz. jest bardzo pomocna jesli ktos chce kombinowac z oknami.

Jeśli by się udało, to ja też poproszę kosztorys :) [email protected] ;) Serdeczne z góry dzięki :)

GP_LD-P pisałam do Ciebie na priv, tez budujemy Alę w Złotokłosie:).

GP_LD-P będzie Nam miło spotkać się z Wami, będziemy w końcu sąsiadami ;)

Pozdrawiamy :)

MonDav, My w tym roku bedziemy w Zlotoklosie dzialke przygotowywac pod budowe. Plan jest aby zaczasc budowe za rok i rozlozyc ja na dwa etapy lub za dwa lata i postawic dom w 8 mies. Generalnie rok czasu to bedzie przygotowanie sie do budowy, wybor materialow, systemow grzewczych, ekipy itd.

Ciesze sie, ze pomysl pralnii sie podoba, my raczej nie robimy duzych zmian w projekcie, przynajmniej na chwile obecna. Co do lazienki, to my poprostu chemy miec swoja mala i tylko dla nas :)

Spotkac sie oczywiscie mozemy, tylko niech troche sie ociepli. Miejsce to chyba ... Caffe Rosso ;)

Nic nie dostalem na priv.

Napisz na [email protected]

Pozdrawiamy

MonDav, My w tym roku bedziemy w Zlotoklosie dzialke przygotowywac pod budowe. Plan jest aby zaczasc budowe za rok i rozlozyc ja na dwa etapy lub za dwa lata i postawic dom w 8 mies. Generalnie rok czasu to bedzie przygotowanie sie do budowy, wybor materialow, systemow grzewczych, ekipy itd.

Ciesze sie, ze pomysl pralnii sie podoba, my raczej nie robimy duzych zmian w projekcie, przynajmniej na chwile obecna. Co do lazienki, to my poprostu chemy miec swoja mala i tylko dla nas :)

Spotkac sie oczywiscie mozemy, tylko niech troche sie ociepli. Miejsce to chyba ... Caffe Rosso ;)

Nic nie dostalem na priv.

Napisz na [email protected]

Pozdrawiamy

My w tym roku zaczynamy, więc jakby co to będziemy służyć radą :) Czyli dopiero co kupiliście ziemię w Złotkołosie? My mieliśmy już tam domek letniskowy teraz planujemy jego wyburzenie i stawianie nowego. Znamy Caffe Rosso, chętnie się spotkamy, ale rzeczywiście musi się ocieplić....chyba mamy poważny powrót zimy :/ :) Jesteśmy w kontakcie :)

Hej miichallo,

jeśli jesteście jeszcze niezdecydowani przejrzyjcie projekt TK40. Bryła budynku prostsza i świetny układ, bardzo funkcjonalny. Jedna wada (wg mnie): dom ma 240 m2 (garaż też 2 stanowiskowy). Ja ten projekt znalazłam parę dni temu. Jeśli chodzi o funkcjonalność jest po prostu idealny (oczywiście jest to moje subiektywne zdanie). Jedyną zmianę jaką bym zrobiła to ustawiła schody odwrotnie (wejście byłoby w holu, a nie w salonie).

Męczyłam się przez parę dni, czy nie zmienić projektu (jeszcze mam czas). Jednakże po długich dyskusjach z mężem, uzgodniliśmy że decydujemy się na Aleksandrę.

Trochę mi żal projektu TK40 :(, ale zgodnie stwierdziliśmy, że jest po prostu za duży na nasze potrzeby.

Jak to mówią: kupił nie kupił, potargować można...

Hej,

Dziękuję bardzo za fatygę :) Jednak dom i dla nas jest za duży :) i bryła chyba za prosta. My coraz częściej jesteśmy ku ALEKSANDRZE tylko zawsze jest to zastanowienie czy aby na pewno, gdyż jest to wybór prawdopodobnie na całe życie... Cały czas intensywnie myślimy.

Jeszcze raz wielkie dzięki i czekamy na jakieś zdjęcia z budowy :)

Pozdrawiam ;)

Hej:

Mamy wstawione okna, teraz zaczynaja pracę środku - instalacje.

magwis - Mam prośbę, czy możecie podać koszt okien. Właśnie jesteśmy na etapie zbierania ofert na okna. Chcemy zakładać na początku kwietnia. Jeśli to nie problem,. podajcie koszt (razem z założeniem), no i jakie PCV czy drewniane? I do jakiej wersji Aleksandry.

pozdrawiam

magwis - Mam prośbę, czy możecie podać koszt okien. Właśnie jesteśmy na etapie zbierania ofert na okna. Chcemy zakładać na początku kwietnia. Jeśli to nie problem,. podajcie koszt (razem z założeniem), no i jakie PCV czy drewniane? I do jakiej wersji Aleksandry.

pozdrawiam

również poprosze o informację, dodatkowo pytając przyziemnie, jaki wybraliście kolor okien i czy wszystkie okna się otwierają?

Witam wszystkich

Przy zakupie projektu jest kosztorys w wersji papierowej i na CD. Moim CD niestety zaopiekowały się dzieci i zastał mi tylko w wersji elektronicznej.

Co do makiety to naprawdę polecam

PATROM

jakie wam podają ceny za robociznę ?

W Szczecinie między 65000 a 100000 zł za stan surowy z dachem (kładziemy dachówkę )

Materiał wyliczali mi na około 140.000

Daj mi znać proszę jakie ceny wam, podawali

pozdrowionka

Już podaję. Tak jak pisałem, mamy jedną ofertę na 147 tys (w tym materiały i robocizna),a jeśli chodzi o samą robociznę, to rozpiętość cenowa jest dość znaczna, bo od 45 tys do 90 tys. Ceny dotyczą stanu surowego otwartego z dachem przykrytym papą (w tym kominy, schody, taras, deskowanie płytą OSB - pod gont bitumiczny), bez orynnowania. Jeszcze nie zdecydowaliśmy, komu powierzymy budowę, czy drożej znaczy lepiej??? aktualnie mamy taki dylemat. Również proszę o informacje na temat okien - tu będzie o czym myśleć!

mam jeszcze pytanie odnośnie wilkości pomieszczeń ponieważ wczoraj dostaliśmy katalog z Horyzontu z projektami domków i oczywiście jest tam aleksandra modern A tylko że wielkości pokojów się troche różnią od tych co na stronie o ok 5m, jak to jest w rzeczywistości?

Witam wszystkich :) jestem razem z mężęm zdecydowana na projekt Aleksandra jest taki jaki chcemy jednym słowem dopiero kupiliśmy działkę nie mamy pozwoleń długa droga przed nami..ciesze się ze grono się powiększa każda uwaga jest cenna a widze ze już parę osób jest na etapie budowy :) mam pytanko jak to jest z tymi schodami ...nie lubię schodów " kręconych " nie wiem jak one się nazywają za te nazwy przepraszam ale jestem w tym tamacie ciemna :) nie da się zrobić innych bardziej wygodnych? po takich " kręconych" chodzi się tylko po prawej stranie gdyż ta po lewej jest bardzo wąska ...pare razy bym zleciała z takich schodów...wiem ze jest z tym problem bo pod schodami jest wejście do pokoju..acha bardzo bym prosiła o zdjęcia domku :) mój adres to [email protected]:D

mam pytanko jak to jest z tymi schodami ...nie lubię schodów " kręconych " nie wiem jak one się nazywają za te nazwy przepraszam ale jestem w tym tamacie ciemna :) nie da się zrobić innych bardziej wygodnych?

Kazdy pewnie woli co innego :) Ile ludzi tyle pomyslow na te schody ;) Czesc zamienia dodatkowy pokoj na dole na pomieszczenia techniczne (czyt. rupieciarnie) ;) inni kreca schodami... zabawa na calego ;) My zdecydowalismy sie na ksztal L

tak jak tutaj pokazalismy kosztem wystajacego jednego schodka, ale dzieki temu bez problemu jest wejscie do pokoju a na schodach sie nie pozabijamy :) Moze inni pokaza tez i swoje rozwiazania

Witam wszystkich , śledzę forum od samego początku ale dopiero teraz zdecydowaliśmy z żoną na budowę domu, oczywiście będzie to Aleksandra :D z tego co widzę ile osób tyle wersji przeróbek , no i ja też robię trzy przeróbki ale nie będą one żadną nowością ponieważ cześć z was też ma takie same propozycje . zmieniam schody na kształt litery L tak jak przedmówca , biuro przerabiamy na graciarnie przygarażową będzie tam wejście z garażu , no i dodatkowe duże okno w salonie ale nie od strony kominka tylko od jadalni . Pozdrawiam .

A skąd wiesz?

Zgadza się, to jest nasza budowa. Ale trafiłam na forum dopiero teraz:yes:

po nitce do kłębka :-)

w horyzoncie dostałem namiar na dewelopera a od dewelopera adres budowy

my zdecydowaliśmy sie na wersje klasyk

mam pytanie czy jak juz bedziecie mieli tzw stan deweloperski, bedzie mozna podjechac i zobaczyc srodek na żywo?

prosiłbym o jakis numer telefonu na maila: [email protected] - oczywiscie jak nie bedzie to uciążliwe

pozdrawiam i życze postepow w budowie - ja juz jeden dom wybudowalem :-) Olka bedzie drugim

Okna pasywne - średnia U=0,85

Rodzaj drewna: TermoLine sosna lita

Rodzaj szkła: 4/16/4/16/4+ciepła

ramka szara U=0,6

Klamka: Tokyo (F4 stare złoto)

Koszt wszystkich okien otwieranych nie przesuwanych z montażem i transportem 65000 zł (Ronkowski Fabryka Okien i Drzwi)

Czy dostaliście lepsze oferty?