alex.83 08.04.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 artcook baba jestem beess jeśli możesz wskaz miejsce gdzie komin z c.o. zostal przeniesiony, ja tez chce tam cos pokombinowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artcook 08.04.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 oj, wybacz alex, z tymiankiem miałem to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 08.04.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 hej ze skanem będzie problem, bo wszystko na papierze ma konstruktor.Może uda mi sie opisać. trochę zmodyfikowałam okna w pokoju hobby i u góry w łazience, dlatego stworzyłam małe pomieszczenie - kotłownię za garażem i tam będę miała piec i wyprowadzony komin (ja mam gaz ziemny). Natomiast ten z pokoju obok garażu jest przeniesiony w róg po lewej stronie wejścia do łazienki na dole (pomiędzy drzwiami wiatrołapu i łazienki. U góry wychodzi w garderobie pomiędzy sypialniami (ja mam Modern B lustro - nie wiem czy to coś zmienia). Je z tej garedroby rezygnuję i robię tam pomieszczenie - graciarnię na zapasowe krzesła i inne graty, dlatego mi nie przeszkadza. Na dole nie jest to rewelacja, ale wolę mieć zabudowany narożnik koło łazienki, ale więcej miejsca przy wejściu na buty, płaszcze gości, szafę itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 08.04.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Prene my w Stalach, a Wy? My w Tarnobrzegu, na Dzikowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artcook 09.04.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Mam pytanie z innej beczki, możecie mi powiedzieć jak się na tym forum wstawia fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 09.04.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Najprosciej i najbardziej powszechna metoda chyba jest wrzucenie zdjec na serwery portalu http://imageshack.us nastepnie po ich wgraniu otrzymasz odpowiednio wygenerowane linki do zdjec ktore wklejasz w wypowiedz trzeba probowac metoda prob i bledow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woodek 09.04.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 jak się na tym forum wstawia fotki? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?159534-HR-ALEKSANDRA-z-Horyzontu-nowo%C5%9B%C4%87&p=4596597#post4596597 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M_L 09.04.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 nas cały czas nurtuje to pomieszczenie gospodarcze, a mianowicie to że jak zrobimy piec dwufunkcyjny np na eko-groszek to że może się brudzić do wiatrołapu i chyba zamurujemy wejście z wiatrołapu do pomieszczenia gosp. i zrobimy tam wejście od strony garażu, jak wam się to widzi, czy faktycznie jest dużo bałaganu przy takim piecu? czy faktycznie aż tak się moze brudzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artcook 09.04.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 polley, woodek dzięki za wskazówki. Przy okazji, biorę udział w konkursie:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?176222-KONKURS-M%C3%B3j-wymarzony-dom!-Dlaczego-wybra%C5%82e%C5%9B-w%C5%82a%C5%9Bnie-ten-projekt-domu.-WYGRAJ-NAGRODY/page4Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seb.719 11.04.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 witam wszystkich Ponieważ każdy prosi się o zdjęcia założyłem na Gmailu pocztę: [email protected]hasło aleksandra2011 teraz każdy może się zalogować i w zakładce zdjęcia dodać fotki ze swojej budowy.Poniżej przesyłam również link do albumu https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=horyzontaleksandra&target=ALBUM&id=5594448893113369489&authkey=Gv1sRgCPj9zfqj7aPJcA&feat=email Może teraz będziemy mieli możliwośc podziwiania naszych dooków pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ayna 12.04.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) Seb, świetny pomysł. Nie wiem czyje to zdjęcia Aleksandry w stanie surowym zamkniętym, ale dzięki. Zastanawialiśmy się czy nie zlikwidować okien narożnych i odstąpiliśmy od tego pomysłu, ale po obejrzeniu zdjęć... pewnie powrócimy do tematu... W ogóle to świetny pomysł na inne rozmieszczenie okien. Pytanie do osoby, która zamieściła ww zdjecia: jaką planujecie elewację do tych antracytowych okien i dachu? Jak ja bym chciała być już na tym etapie... nie mogę sie napatrzeć... Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez ayna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ayna 12.04.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Chciałam "zarzucić" jeszcze jeden temat, mianowicie: czy myśleliście w jaki sposób będziecie robić taras? Chodzi o to czy murowany, czy drewniany dostawiany do domu lub murowany wyłożony drewnem lub murowany wyłożony płytkami... itp. itd. Chętnie wysłucham propozycji i argumentów dlaczego właśnie taki sposób. Sama nie mogę się zdecydować. Latem często chodzę boso i drewno byłoby lepsze, ale nie wiem jak z jego trwałością i późniejszym utrzymaniem, natomiast jeśli chodzi o płytki to wydaje mi się, że one po kilku latach "odskoczą" od podłoża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seb.719 12.04.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Domek z oknami w kolorze antracyt to chyba dom magwis pod WroclawiemBylem przejazdem i pozwolilem sobie zrobic zdjeciaTez jestem bardzo ciekawy jaka elewacje planuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex.83 12.04.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 dopiero teraz przyjrzałam się wizualizacji na stronie Horyzontu i okna są w kolorze szarym a nie antracyt. nie wiem skąd sobie ubzdurałam, że taki kolor został przez nich zaproponowany. my raczej będziemy brać antracyt zarówno na dach jak i okna, elewacja biała z płytami HP (kolor jeszcze do ustalenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex.83 12.04.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 odnośnie wykończenia tarasu- ja wybieram zdecydowanie drewno, mam doświadczenie z jednym i drugim. drewniany taras nie brudzi sie tak jak z płytek i przyjemniej po nim chodzić boso. raz na rok malujemy deski. płytki- zimne i brudne non stop. przy moich dwóch psach to po prostu utrapienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ayna 12.04.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Alex, ale taras będzie cały z drewna tzn. jako osobna konstrukcja dostawiona do domu czy wymurujecie i na wierzch położycie deski? Ostatnio widziałam taki cały drewniany i dostawiony do budynku. Bardzo ładny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex.83 12.04.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 deski położymy na beton. moi rodzice maja w ogole przestrzen pod deskami tak na ok 30 cm. pomiedzy deskami są szczeliny powiedzmy na 0,5 cm i caly syf tam wpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex.83 12.04.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) czy Wy też macie błąd w projekcie? chodzi mi o wymiary okna w kuchni, wg mojego projektu ma 160 na 80 a na górze to samo okno ma 195 na 80. Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez alex.83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 12.04.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 dzięki seb.719! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magwis 12.04.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 jeszcze nie wiemy jaką elewację wybierzemy ostatecznie - jest kilka koncepcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts