Beess 09.05.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 mój adres:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 09.05.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Mauritius ja mam wejście a narożniku od strony salonu. Trochę skrócona wyspa, trochę ściada od strony łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 09.05.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Mam jeszcze prośbę, ile was kosztuje dach z dachówki ceramicznej. Wiem, że taka kwota padała, ale nie mogę odnależć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 09.05.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Mam jeszcze prośbę, ile was kosztuje dach z dachówki ceramicznej. Wiem, że taka kwota padała, ale nie mogę odnależć Ja dostalem wycene na 3 rozne dachowki plaskie (ponoc bardziej problematyczne od innych, bo trzeba idealnie dach wyrownac...) ceny otrzymalem od 39 tys. zl (Tegalit), poprzez 47 tys. zl (Domino), do 51 tys. brutto - (Actua) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandrew 09.05.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 (edytowane) mi wycenili bez daszku nad garażem bo bede mial taras dachówka płaska NIBRA G10 - 20.362 złoczywiście bez położenia Beess-ja mam podpisaną umowę na SSO z dachem z dachówki na 46000zł bruttoco do materiałó to bede mógł powiedzieć za około miesiącajak narazie jestem na etapie stropu wydałem 55 tys zl ale juz mam materiały na strop bez betonu i ściany do dachu jutro zamawiam więźbe którą wycenili mi na około 7500zł brutto bez łat i kątrłat mam nadzieje że w 100 sie zmieszcze - wiec twoja cena jest troszke zawyżona chyba że się niczym nie interesujesz i wszystko oni załatwiają. i oczywiście zależy z czego budujesz - ja buduje z porothermu 25 profi (szlifowany).Pozdr Edytowane 9 Maja 2011 przez wandrew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seb.719 09.05.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 AynaPrzemysl te oknaJa do salonu wybralem HS dzielony na pol Normalnie bajkaChodzi bardzo lekkoPrzy jadalni zrobilem normalne otwierane bo sporadycznie bede z nich korzystalJak bedziesz nastepnym razem w Szczecinie zapraszam na budoweW tym tygodniu zaczynaja stropFaktycznie jak byly tylko fundamenty pomieszczenia wydawaly sie male ale jak stoja scianki jest fajniePozdrowionka dla wszystkich budujacych Ole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ayna 09.05.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Ayna Jak bedziesz nastepnym razem w Szczecinie zapraszam na budowe Seb, trzymam za słowo. Następnym razem będę na początku czerwca, tak więc na pewno się odezwę, bo aż mnie "skręca" - tak bardzo chciałbym zobaczyć SSO. Pozdrowienia i powodzenia na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nelson2 09.05.2011 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Chciałbym zapytać wszystkich, którzy budują lub mocno zamierzają (w tym ja) : jakiej macie wielkości działkę pod ten dom ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ayna 11.05.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 (edytowane) Nelson,działka musi być taka, żeby dom się na niej zmieścił. Minimalne wymiary działki masz podane na stronie Horyzontu, jak masz większą to lepiej. Dobrze jak działka jest "prawidłowo" (to pojęcie jest akurat bardzo subiektywne, dla każdego z nas będzie inne) zorientowana do stron świata. W przypadku odchyleń od ustawienia preferencyjnego, można jeszcze "pomanewrować" z oknami na budynku, co powoduje, że zazwyczaj można dopasować dom do działki. Edytowane 11 Maja 2011 przez ayna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adambujak 11.05.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Witam Was ponownie, W przyszłym tygodniu będę w Poznaniu. Potem będę wracał przez Wrocław na śląsk. Czytałem że jest Aleksandra w Kiełczowie pod Wrocławiem. Czy można tam sobie podjechać i ją zobaczyć na żywo ? Jak pamiętam to ta osoba kiedyś się odezwała na forum Też zaczynam budowę w tym roku i chciałbym zobaczyć mój przyszły domek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jergos 13.05.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 nie chce nic mówić ale też macie wrażenie że wszystkie pomieszczenia są takie malutkie? Zdziwisz się jak postawisz ściany działowe! Wtedy zobaczysz, że są duże. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex.83 13.05.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 byłam, widziałam.. kuchnia taka jak się spodziewałam, jadalnia na żywo jest zdecydowanie większa no ale salon.... jest troszeczkę za wąski ale jak odpowiednio ustawi się wypoczynek to będzie ok. generalnie tak sobie właśnie wyobrażałam Aleksandrę.. (no może w mojej głowie była troszeczkę większa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artcook 13.05.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Beess, na Twojego maila podesłałem Ci kosztorys i kilka informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 13.05.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 dziękuję za pomocną dłoń!ostatnio byłam u znajomych, którzy budują nieduży domek parterowy i stoją u nich tylko mury. Jak weszłam do środka miałam wrażenie, że to jeden duży pokój. Chyba jednak ścianki działowe robią swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 14.05.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Ludziska, jak wam idzie budowa? Nikt zadnych fotek nie wrzuca my jeszcze na etapie fundamentow... fotki w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ayna 14.05.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Pooley, no aż się serce raduje... będę z niecierpliwością czekać a dalsze fotki Pozdrawiam i oby Wam pogoda dopisywała na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artcook 14.05.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 pooley-Michał, doskonale to wygląda na fotkach, tylko pozazdrościć, ja jeszcze w polu bo postanowiłem od sąsiada "dobrać" sobie jeszcze trochę ziemi i część formalności musieliśmy uruchomić od nowa (podziały, mapki, geodeci, notariusz etc.) ale już bliżej nam do końca i prawdopodobnie pod koniec czerwca ruszymy (oby:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaq 15.05.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Witam Was ponownie, W przyszłym tygodniu będę w Poznaniu. Potem będę wracał przez Wrocław na śląsk. Czytałem że jest Aleksandra w Kiełczowie pod Wrocławiem. Czy można tam sobie podjechać i ją zobaczyć na żywo ? Jak pamiętam to ta osoba kiedyś się odezwała na forum Też zaczynam budowę w tym roku i chciałbym zobaczyć mój przyszły domek. Pozdrawiam. Zgadza się, Aleksandra stoi w Kiełczowie /k Wrocławia, byłem dziś jest SSZ, buduje ją podobno jakiś developer, tak dowiedziałem się w Horyzoncie. Kilka fotek mam ale nie wiem czy bez zgody właściciela można wrzucić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandrew 15.05.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 adambujak widze ze ciezko skontaktować sie z inwestorem z kiełczowa też już probowałem ja jestem na etapie stropu - zapraszam jeżeli byś był zainteresowany - buduje w Bogdaszowicach gmina kąty wrocławskie pod WrocławiemPozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaq 16.05.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 adambujak widze ze ciezko skontaktować sie z inwestorem z kiełczowa też już probowałem ja jestem na etapie stropu - zapraszam jeżeli byś był zainteresowany - buduje w Bogdaszowicach gmina kąty wrocławskie pod Wrocławiem Pozdr oj oj, no to witam sąsiada, w takim razie 2 aleksandry będą niedaleko siebie. My planujemy start w czerwcu w Pietrzykowicach gmina Kąty Wrocławskie :) Pewnie będę się wpraszał na oględziny i postępy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts