Evia 16.05.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 (edytowane) Pooley, jestem pod wrażeniem my jeszcze nie zaczelismy... Beess, tez jestem z bydgoszczy Edytowane 6 Maja 2012 przez Evia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati_23 17.05.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Ludziska, jak wam idzie budowa? Nikt zadnych fotek nie wrzuca my jeszcze na etapie fundamentow... fotki w stopce Kurcze Pooley ale Wam zazdroszczę, z szanowną żonką zamierzaliśmy rozpocząć stawianie naszej Oli za dwa lata ale patrząc na Wasze postępy i "klimat panujący wokół tematu" chyba to trochę przyśpieszymy Gratulację i jednocześnie delikatnie wpraszam się na oglądanie Waszego dzieła na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 17.05.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Evia my na Miedzyniu, a Wy ruszacie w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMiecz 18.05.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam Wszystkich, Od jakiegoś czasu jestem gościem tego tematu, wkrótce ruszam z budową i myślę że będę miał duuuuużo pytań Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evia 18.05.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Evia my na Miedzyniu, a Wy ruszacie w tym roku? To w sumie jezeli tam juz teraz bywacie to mozemy sie znac z widzenia, na Miedzyniu jestem czesto;) a ruszamy maj/czerwiec jak nasz wykonawca skonczy inna budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 18.05.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Evia, bywamy tam tylko z doskoku, bo w planie mieliśmy zacząć dopiero od sierpnia, a teraz to juz w ogóle się przesuwa a Wy macie plan w tym roku kończyć? Możesz zdradzić jak wygląda wasz kosztorys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M_L 20.05.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 a my chcemy sie pochwalić że ruszamy z budową za ok dwa tygodnie i już sie nie możemy doczekać tego wszystkiego i troche zazdrościmy tym co już fundament mają hehe pozdrawiamy wszystkich budujących i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mauritius 20.05.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Anya, Bees dzięki za odpowiedź w sprawie rozwiązań kuchni.Długo moim faworytem był z147 z pracowni z500, ale jak zobaczyłam Aleksandrę to się w niej zakochałam. I na 90 % będziemy budować. Tyle, że wersję klasyczną ze względu na warunki zabudowy.Minusem projektu jest dla mnie brak spiżarki i nieustawna kuchnia.Zmiany jakie wprowadzamy do projektu to:- likwidacja części ścianki od strony jadalni i części ścianki od strony toalety. Zostaje tylko słupek- kosztem części szafy w wiatrołapie wydzielamy wnękę od strony kuchni w której stanie zabudowa z lodówka, piekarnikiem i mikrofalą. - zamiana garderoby na pralnię przy łazience ponieważ wszystkie brudy generowane są na górze, a nie wyobrażam sobie latać po schodach z praniem czy stertami wyprasowanych rzeczy na górę- być może antresola zamiast najmniejszego pokoju na górze, ale na razie to opcja do rozważenia Jesteśmy na etapie zakupu działki więc z budową pewnie ruszymy dopiero wiosną. Ale do mam zamiar pilnie śledzić wpisy na forum i postępy wszystkich budujących:rolleyes:- z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mauritius 20.05.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 no i jeszcze zapomniałam dopisać o przejściu między domem i garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evia 20.05.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Evia, bywamy tam tylko z doskoku, bo w planie mieliśmy zacząć dopiero od sierpnia, a teraz to juz w ogóle się przesuwa a Wy macie plan w tym roku kończyć? Możesz zdradzić jak wygląda wasz kosztorys? Beess, przed zima planujemy sso lub zamkniety, a reszte później, a z Wykonawcą mamy inne wzajemne rozliczenia więc akurat nasz kosztrys nie jest miarodajny... Jeszcze jedną zmianę robimy: kominek przesuwamy w kier jadalni, tak aby był widoczny z holu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nelson2 22.05.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Czy mogę prosić życzliwych o przesłanie kosztorysu Modern B na maila ?? [email protected] Z góry wielkie dzięki. Bees, Evia (userzy z Bydgoszczy ), my chcemy budować w Niemczu w sierpniu/wrześniu tego roku (o ile papiery pójdą zgodnie z planem), działkę mamy. Gdzie adaptowaliście projekt w Bydgoszczy ?? Jakie firmy Wam budują ?? Macie może jakichś bydgoskich sprawdzonych wykonawców ?? Jestem na etapie szukania, dlatego dopytuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artcook 25.05.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 nelson2 masz wiadomość na mailu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandrew 25.05.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) .... Edytowane 1 Czerwca 2011 przez wandrew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 25.05.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 wandrew kurcze współczuję a w której części? Wiem, że coś miałam zmieniane, ale nie powiem co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 25.05.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 wandrew: po pierwsze - wspolczuje, po drugie - piszesz bardzo ogolnikowo, nie mam za bardzo pojecia o czym mowisz... czy wada podciagu wplynela na wytrzymalosc stropu? Jaki masz strop, czy terive czy monolityczny. Moze jakies zdjecie? Wiecej szczegolow?Byc moze wykonawcy dobrali Ci jakos zle materialy i cos nie wytrzymalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandrew 25.05.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) Koledzy i kolezanki - zwracajcie uwage na podstęplowanie - słabe podstęplowanie może grozić zawaleniem czesci stropu - tak jak u mnie sie to stalo po sprawdzeniu dokładnym podciągów i innych szczegółów - jest wszystko tak jak powinno być miedzy stemplami powinno się ciężko poruszać u mnie było inaczej - dodatkowe deski powinny być na sztorc pozdrawiam Edytowane 1 Czerwca 2011 przez wandrew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 25.05.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 wandrew trochę mnie zmroziło, bo moja pani konstruktor mówiła mi o tym miejscu, że jest jakiś problem i trzeba to będzie wyjaśnić w H. Ja jednak jestem zupełnym laikiem i szczerze mówiąc nie mam tyle czasu, by wdrożyć się w temat i wam cokolwiek przekazać, zresztą bagatelizując go trochę. Nie wiem nawet, czy chodzi o tę sama kwestię, ale pamiętam, że chodziło o to miejsce, bo ja robię wyjście z kuchni w rogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ayna 26.05.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Wandrew, bardzo mi przykro z powodu Twoich kłopotów , ale dzięki że podałeś informację o problemie. Moja Pani architekt nie sygnalizowała problemu, więc zaraz będę monitować. Mam nadzieję, że to będzie jedyny kłopot i ekspertyzy w sprawie stropu okażą się pomyślne. Proszę o wszelkie informacje na temat problemu i jak udało się go rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnson 26.05.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Niezla masakra, ja buduje taki sam domek jak kolega jakies 500m dalej, mam nadzieje ze u mnie nie bedzie takich sytuacji, strop mam przeliczony pod ceramike zamiast terivy wiec powinno byc ok. Czekamy na wiesci co zawiodlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_ra 26.05.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 buduje zgodnie z projektem chodzi mi o podciąg p1 na którym oparty jest p2 i drugi problem to p3 oparte na nich są dwuteowniki sa na nich najwieksze obciążenia u mnie prawdopodobnie byl problem również z podparciem stropu mam terive - zawalilo sie nad jadalnią ale to nie jest jakiś problem - czekam na ekspertyzy czy innych miejsc nie trzeba rozbierać bylby poważny problem wrzuciłem problem na fotce słup pomiedzy kuchnią a jadalnią nic nie podpiera - konstruktor twierdzi że aż sie prosi przenieść go pod p1 w miejscu gdzie łączy się z p3 stali ogólnie jest jakby parkink wielopoziomowy lub lądowisko dla helikoptera Pani architekt z horyzontu - zmieniła mi kilka dni przed stropem - podciąg p1 - w którym zamieścili 10 prętów szerokosci 25 - wiec grubość jak przy mostach, jak juz miałem zamontowane to zmniejszyli do 20 - tragedia - tak jakby dopiero sie tego uczyli pozdr Konstruktor powinien to sprawdzić na etapie adaptacji projektu. W tym projekcie jest pomyłka. Dach stoi na pustakach nad jadalnią. Jest to poszerzona wersja Aleksandry Modern A. Zmieniono wielkość kuchni i jadalni - poszerzenie o 1m ale nie uwzględniono tego w konstrukcji. A ten słup pomiędzy kuchnią i jadalnią jest w różnych miejscach na różnych rysunkach. Masz pecha, że nic nie zmieniałeś w projekcie, a adoptujący nie sprawdził dokładnie. Ogólnie nikt chyba dokładnie nie sprawdzał począwszy od adaptującego skończywszy na majstrze. Nikt nie zwrócił uwagi że słup przesuwa sie o metr na różnych rysunkach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts