Annax22 05.09.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Witam,a ile według kosztorysu kosztuje budowa tego domu? Do tych co kupili już ten projekt - czy wprowadzaliście jakieś zmiany?Ja cały czas zastanawiam się nad tym projektem i nad "domem w bergamotkach" wersja G2N z archonu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jergos 05.09.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Witam, a ile według kosztorysu kosztuje budowa tego domu? Do tych co kupili już ten projekt - czy wprowadzaliście jakieś zmiany? Ja cały czas zastanawiam się nad tym projektem i nad "domem w bergamotkach" wersja G2N z archonu. pozdrawiam Wg kosztorysu z czerwca materiały i robocizna 343.700,- ze stolarką, elewacjami, podłogami ale bez wszelkich instalacji. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaah 06.09.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Witam, czy ktoś zna realne kwoty budowy ALEKSANDRY KLASYK?? Planuję zakupić ten projekt -jest rewelacyjny- ale na samej stronie jest bardzo mało pomocnych wiadomości. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź..priv [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti79 06.09.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 WitamMa ktoś może informacje odnośnie kwoty jaką ekipa budowlana/murarz życzą sobie za wybudowanie Aleksandry (i w jakim rejonie kraju) Z góry dziękuję za informacjePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roto 06.09.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Piękny dom sam zastanawiam się nad tym projektem.Ciekaw jestem kosztów budowy.Kuchnia faktycznie mała od razu wpada w oko przy tak sporym domu.Zastanawiam się dlaczego w różnych biurach projektowych ten projekt ma różną powierzchnię mieszkalną ,kubaturę,powierzchnię dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaah 07.09.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Ciekawa jestem w jakich biurach oprócz Horyzontu jest jeszcze projekt Aleksandra - i o której wersji mówimy- klasyk czy modern? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bax 07.09.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Ciekawa jestem w jakich biurach oprócz Horyzontu jest jeszcze projekt Aleksandra - i o której wersji mówimy- klasyk czy modern? W bardzo wielu - tylko jakie to ma znaczenie ? Projekt jest autorstwa Horyzontu więc najwłaściwsze parametry i dane chałupy będą właśnie u nich A jeśli chodzi o wersję to chyba wszyscy tu mówimy o wersji Modern !? Bo nie myślę, żeby kogokolwiek zainteresowł Klasyk widząc Moderna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roto 07.09.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Przyznaje tylko wersja Modern jest ciekawa -zastanawiam się dlaczego nikt z budujących Aleksandra a przecież tacy istnieją - nic nie napisał o etapie na jakim jest budowa i wrażeniach z niej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti79 08.09.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Chyba wcale nie ma tak dużo osób budujących Aleksandrę. Jak przeglądam posty to więkoszość jest na etapie wyboru projektu i bierze pod uwagę ten lub inny projekt. Mam tylko nadzieję, że niedługo zacznie się jakiś ruch na forum i wymiana doświadczeń budowlanych. Projekt jest stosunkowo nowy, może stąd mała liczba wpisów itp. Pozdrawiam budujących i planująch budowę Aleksandry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti79 09.09.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Witam Czy ktoś moze jest już po adaptacji projektu? Jakich dokonaliście zmian? Czyżby wszyscy zrezygnowali z budowy Aleksandru albo zmienili projekt. Mam nadzieję, że nie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calkiem_zielony 09.09.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 W bardzo wielu - tylko jakie to ma znaczenie ? Projekt jest autorstwa Horyzontu więc najwłaściwsze parametry i dane chałupy będą właśnie u nich A jeśli chodzi o wersję to chyba wszyscy tu mówimy o wersji Modern !? Bo nie myślę, żeby kogokolwiek zainteresowł Klasyk widząc Moderna Ktoś taki jak ja musi zdecydować się na Klasyk bo plan zagospodarowania pozwala tylko na dachy o kącie nachylenia 30-45%. Właśnie dla takich miejsc powstała wersja Klasyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annax22 10.09.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Witam Czy ktoś moze jest już po adaptacji projektu? Jakich dokonaliście zmian? Czyżby wszyscy zrezygnowali z budowy Aleksandru albo zmienili projekt. Mam nadzieję, że nie Pozdrawiam witam, Ja z mężem cały czas się zastanawiamy nad tym projektem.. Jeśli zaczenimy budować to nie wcześniej niż w połowie przyszłego roku. Jeśli chodzi o zmiany to na pewno powiększenie kuchni przez powiększenie bryły domu i poprawienie schodów (nie wiem jeszcze jak ale wiem że sie da:)). Poza tym wstawienie drzwi do garażu w pomieszczeniu c.o., zamiana okien narożnych na normalne, prawdopodobnie wstawienie dodatkowego okna w salonie i na górze garderobę przy łazience zamienimy na saune. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti79 10.09.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Dzięki Annax22 My również będziemy budować w przyszłym roku, ale mamy nadzieję, że uda nam się zacząć jak tylko śniegi się roztopią My delikatnie zmieniamy tylko stolarkę..... no i oczywiście drzwi z pomieszcenia OC do garażu Dzięki za informacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annax22 10.09.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 beti79 a w jakim rejonie Polski będziecie budować?bo my w okolicach Warszawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti79 10.09.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 beti79 a w jakim rejonie Polski będziecie budować? bo my w okolicach Warszawy... 100 km od Warszawy (okolice Siedlec) Można powiedzieć, że też okolice Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylanoga 12.09.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Witam Serdecznie, Jestem zainteresowany kupnem tego projektu. Pomysł na schody mam taki, żeby zaczynały się w miejscu wejście do łazienki, spoczynek w miejscu prysznica i potem w lewo na górę. W takim układzie łazienkę trzeba by przesunąć w stronę salonu, nie wiem czy wtedy zmieści się prysznic (pewnie musiałby być pod schodami) ale sprawny architekt powinien sobie poradzić kuchnia rzeczywiście jest mała, ale poszerzenie o 1,5 metra powinno rozwiązać problem. Myślałem jeszcze o likwidacji balkonu a w jego miejsce zrobienie daszku nad całym tarasem. Planuję budowę pod Wrocławiem, będę wdzięczny za kontakt i wymianę doświadczeń, [email protected] Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roto 14.09.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Witam zaglądających na tą stronę -piszecie o przeróbkach jakich byście dokonali w tym projekcie uwzględniając swoje potrzeby i to jest prawidłowe bo ten dom budujecie dla siebie-tylko czy zmiana wielkości bryły budynku o znaczne wielkości czy zmiana okien z panoramicznych na zwykłe nie spowoduje że ten projekt nie będzie tym projektem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti79 15.09.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Witam zaglądających na tą stronę -piszecie o przeróbkach jakich byście dokonali w tym projekcie uwzględniając swoje potrzeby i to jest prawidłowe bo ten dom budujecie dla siebie-tylko czy zmiana wielkości bryły budynku o znaczne wielkości czy zmiana okien z panoramicznych na zwykłe nie spowoduje że ten projekt nie będzie tym projektem? Może tak być. Ostatnio jak wspomniałam projektantowi o powiększeniu bryły domu o ok.1 m powiedział, że to jest istotna zmiana i spowoduje, iż trzeba zmieniać całą konstrukcję dachu. Co do okien..... chyba cały urok tegu domu polega na tym, że ma tyle przeszkleń i nie warto dokonywać aż tak drastycznych zmian, takie jest przynajmniej moje zdanie A kuchnia... może nie jest największa, ale dobry projektant poradzi sobie z każdą przestrzenią. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti79 15.09.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 WitamCzy w ramach adaptacji projektu ktoś przeprojektowywał strop czy zostawaliście przy terivie??Czy ktoś może przeliczał, który będzie tańszy?? Będę wdzięczna za infoPozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bax 15.09.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Może tak być. Ostatnio jak wspomniałam projektantowi o powiększeniu bryły domu o ok.1 m powiedział, że to jest istotna zmiana i spowoduje, iż trzeba zmieniać całą konstrukcję dachu. To bzdura zmień projektanta ! Dach trzeba będzie jedynie wydłużyć, a nie zmieniać jego całej konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts