seb.719 05.06.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Ja mialem identyczna sytuacje W warunkach dom mial miec poltora kondygnacji maksymalnie Zeby byc pewnym ze przejdzie na rysunkach podnieslismy sufity na pietrze aby czesc sufitu byla skosem (zaledwie 50cm ) czyli powstalo poddasze;) Udalo sie i przeszlo Teraz robie prosty sufit Tez sie tego balem ale przeszlo gladko Zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magwis 05.06.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 uff... Wandrew, wspolczuje, dobrze ze sie wszystko wyjasnilo A tak na marginesie, na jakim etapie budowy ludziska jestescie? Jak zwykle nikt nie wrzuca zadnych zdjec... My zakonczylismy etap '0', teraz mury pna sie do gory powoli My zaczynamy etap przedogródka - oczywiście na zewnątrz, a wewnatrz po tynkach jedziemy z zabudowami gk i pod górę ze schodami, płytkami, kominkiem... Kolejny etap, nowe wyzwania... Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskmik 05.06.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Witam, chcę zakupić projekt Aleksandra modern A, czyli ten mniejszy projekt. Mam pytanie, czy ktoś z uczestników tego forum buduje ten projekt z tarasem nad garażem? Z tego co udało mi się znaleść na stronie http://www.horyzont.com, to tylko ten większy projekt można kupić z tarasem. Ile może kosztować przeprojektowanie dachu nad garażem na taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti79 06.06.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 witam wszystkich forumowiczów Teraz i ja mogę dołaczyć do szczęśliwych budowniczych aleksandry W końcu sie zaczęło. Mam nadzieję, ze wszystko będzie szło bez problemów i niedługo będę mogła i ja pochwalić się jakimiś fotkami. Wprawdzie na razie tylko fundamenty, ......... ale jak cieszą )) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti79 06.06.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Mam małe pytanko do budujących aleksandrę: czy ktoś z Was robi drugi strop na piętrze, czy pozostaje przy wersji z projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskmik 06.06.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Witam,mam pytanie, czy ktoś orientuje się, czy w okolicy Warszawy jest już wybudowany gdzieś dom Aleksandra, ewentualnie dom w fazie końcowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luckyshot 06.06.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Witam, Jesteśmy również zainteresowani budową Aleksandry Modern. Czy ktoś z okolic warszawy buduje lub pobudował i zgodził by się aby wskazać gdzie? Ciekawi jesteśmy rozmiarów domu pobudowanego. Prośba o informację na PRIV. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 06.06.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Witam, Jesteśmy również zainteresowani budową Aleksandry Modern. Czy ktoś z okolic warszawy buduje lub pobudował i zgodził by się aby wskazać gdzie? Ciekawi jesteśmy rozmiarów domu pobudowanego. Prośba o informację na PRIV. Pozdrawiam Jeszcze ze 2-3 tyg i moze bedziemy mieli stan surowy, wtedy zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tymianek 08.06.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Pooley szacun;] idziecie jak burza. Widziałam foty na Picasie. My kończymy fundamenty - hmm czekamy na styrodur;] Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 08.06.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Pooley szacun;] idziecie jak burza. Widziałam foty na Picasie. My kończymy fundamenty - hmm czekamy na styrodur;] Pozdrawiamy no jakos tam idzie, teraz bedzie mniej widac przyrost prac bo teraz przyszedl czas na wszelkie zbrojenia itp. A jak wam poszlo kosztowo z fundamentami? My sporo przekroczylismy budzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ayna 08.06.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Pooley,a wg jakiego kosztorysu robicie kalkulację: kupionego z Horyzontu, czy opracowanego przez Waszego kierownika budowy? Co wpłynęło na przekroczenie budżetu: zastosowanie innych materiałów niż w kosztorysie czy nieprzewidziany wzrost cen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 08.06.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Staramy sie trzymac kosztorysu z Horyzontu, oczywiscie mamy swiadomosc tego ze pewnie jest on optymistyczny ale jakos tak sporo wyszlo Co do przekroczenia, to w sumie ciezko powiedziec co bylo przyczyna, na pewno weszlo spoooooro wiecej piachu niz to projekt przewidywal, poniewaz u nas jest glina straszna i musielismy wygarnac praktycznie cala ziemie we wnetrzu fundamentow i zasypac to piachem (12 duzych 4-osiowych wywrotek). A tak poza tym, to staramy sie za bardzo nie analizowac tematu, bo po co sie denerwowac. Staramy sie wszystko zalatwic po mozliwie najlepszych cenach, wiec jak wyszlo tak wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artcook 13.06.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 hi,hi wygrałem grilla w konkursie Muratora, przysłali-poskładalem i wygląda fajnie http://muratordom.pl/kuchnia/przepisy/konkurs-na-najlepszy-przepis-na-danie-z-grilla-do-wygrania-3-super-grille,236_7199.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Key-O 13.06.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 A jak wam poszlo kosztowo z fundamentami? My sporo przekroczylismy budzet U nas z szybkich obliczeń wynika, że wyszliśmy na plus... Na stanie "0" jakieś 10% do przodu. Także miłe zaskoczenie w porównaniu do kosztorysu z Horyzontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 13.06.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 artcook gratulacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kempol 18.06.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Witam Wszystkich sympatyków Aleksandry Właśnie zastanawiamy się z żoną nad projektem w chwili obecnej na 95% będzie ten. Na początek mam pytanko kto w pobliżu Śląska na domek i chciałby się nim pochwalić na żywo? pozdrawiamkempol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andar 19.06.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 (edytowane) Witam wszystkich fanów Aleksandry , w szczególności z Bydgoszczy i okolic , widzę po przeczytaniu waszych wpisów że jest nas coraz więcej . My bydujemy Olę w Łochowie i jesteśmy na etapie przed położeniem dachówki .,Jak tylko będę miał chwilę to podłącze kilka zdjęć z realizacji . Pozdrawiam Edytowane 19 Czerwca 2011 przez Andar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andar 19.06.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Jeszcze kilka nowych zdjęć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artcook 19.06.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Ładnie Andar, tylko pogratulować, przy okazji mam pytanie jak cenowo w całej inwestycji wypadł ytong w stosunku do porothermu? Ten dach mnie martwi troszeczkę (nie dach u Andara) tylko dach u Oli, mały ten spadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andar 19.06.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Ładnie Andar, tylko pogratulować, przy okazji mam pytanie jak cenowo w całej inwestycji wypadł ytong w stosunku do porothermu? Ten dach mnie martwi troszeczkę (nie dach u Andara) tylko dach u Oli, mały ten spadek Dziękujemy bardzo , my koncentrowaliśmy się od początku na Ytongu , gdyż ekipa budująca specjalizowała sie w tym materiale. Wybraliśmy tą ekipę gdyż byliśmy pewni ich jakości . Wiem jednak iż cenowo Porotherm jest troszkę droższy. Za Ytong płaciliśmy 6,30 za cały(24cm) i 3,60(12cm) za połówke . Nachylenie dachu jest o tyle nieciekawe że jest mały wybór dachówek o nachyleniu do 20 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts