Beess 27.09.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 witam,słuchajcie, czy ktoś myślał o kolektorach słonecznych? ponoć na lato dałoby radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 27.09.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 My mamy w planach kolektory sloneczne... ale to kiedys jak portfel pozwoli, ale instalacje pod nie robimy od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 27.09.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Pooley ale położylibyście je na dach, czy gdzieś obok? Czy sprawdzaliście, czy udałoby się je zmieścić na nasz dach? szczerze mówiąc cały czas myślałam, że na 20 stopniach sie nie opłaci, ale znajomy zaczyna nas męczyć, że od wiosny do wczesnej jesieni będzie ciepła woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 27.09.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Evia, dziękuję za zaproszenie, może w przyszłym tyg. po południu?daj znać na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 27.09.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 (edytowane) ...tak jak pisalem, robimy tylko instalacje, nic poza tym, na razie nie zastanawialem sie dokladniej gdzie one beda, ale na dachu na 100%, mysle ze jak sie pokombinuje to sie zmieszcza na tej czesci nad jadalnio/kuchnia, wszystko tez zalezy od tego jakiego typu je chcemy i jak duzo. Ja na pewno zdecyduje sie na prozniowe-rurowe, maja duza wydajnosc i nie zajmuja duzo miejsca.Tak na szybko, kolektor firmy WATT, sa dwie wielkosci, wiec przymierzylem ten wiekszy:http://img215.imageshack.us/img215/373/kolektorsloneczny.jpg Edytowane 27 Września 2011 przez pooley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 27.09.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 dzięki Pooley, ja mam południe od tyłu i tam musiałabym kombinować. Poniewaz rosną mury ja zaczynam kombinowac z wykończeniówką (w końcu to moja działka ) Byłam nawet raz u znajomej projektantki wnętrz i zrobiła mi rewolucję w głowie. Z przewrotowych pomysłów męczy mnie np.:, by zabudować ścianę między kuchnia a jadalnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyga 27.09.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Beess, polecam pośrednie rozwiązanie. Zdecydowałem się na ścianę z podwójnymi, suwanymi drzwiami między kuchnia a jadalnią. Podpatrzyłem to rozwiązanie u znajomych i wydaje mi się bardzo praktyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyga 28.09.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Robię scianę dwuwarstwową, buduję z Sobetu 24 i do tego styropian. Prene, My zaczynamy za tydzień dopiero "wykopki" i mieliśmy budować tak jak w oryginale z porothermu, choć cały cza się zastanawiam nad materiałem, w dodatku mój kierownik budowy poleca nam ytong. Czy Wasz architekt przeliczał konstrukcje pod Solbet 24, czy tylko zamieniłeś materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 28.09.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Prene, My zaczynamy za tydzień dopiero "wykopki" i mieliśmy budować tak jak w oryginale z porothermu, choć cały cza się zastanawiam nad materiałem, w dodatku mój kierownik budowy poleca nam ytong. Czy Wasz architekt przeliczał konstrukcje pod Solbet 24, czy tylko zamieniłeś materiał? Zamieniłem tylko materiał, mam ekipę, która specjalizuje się w Solbecie i zapewniali, że wszystko będzie OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex.83 28.09.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 https://picasaweb.google.com/115116520841197857744/AleksandraDobraSzczecinska?authkey=Gv1sRgCN6ZmI7XwICr3wE udalo mi sie utworzyc album z gory musze przeprosic za jedno- zdjecia nie sa poukladane chronologicznie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laszu 28.09.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Zastanawiam się nad zamianą dachówki bitumicznej, która jest w projekcie na dachówkę ceramiczną. Pytanie do osób, które wykonały podobny ruch: jakie zmiany w projekcie są koniecznie ? Czy wystarczy dozbroić odpowiednie podciągi czy również potrzebne są zmiany w więźbie dachowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 29.09.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Krzyga, takie drzwi podobają mi się bardzo. Tylko ja się cały czas obawiam, czy nie będzie w tej kuchni zbyt mało ścian na półki, lodówkę itd. Teraz jak mam juz wymurowane okno jeszcze bardziej się nad tym zastanawiam. Poza tym zasłaniając stół ścianą ma powstać rzekomo "elegancka jadalnia", która można ciekawie "zaaranżować", nie zaś "śniadaniowy stół" na razie jednak jeszcze myślę. Poza tym róznież wylewamy schody, przy czym nasze biegną od salonu ze spocznikiem do góry. Laszu wiem, że zmiany są konieczne, ale więcej nie powiem, pewnie ktoś ci podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 30.09.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 oto nasza Ala w Szczecinie http://img854.imageshack.us/img854/6886/img2011090500256.jpg Uploaded with ImageShack.us[/quote Seb co to za dachówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seb.719 30.09.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Dachówka to CREATON FUTURA czarna matowapozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 30.09.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Dachówka to CREATON FUTURA czarna matowa pozdrowionka Możesz napisać jaki był koszt pokrycia tą dachówką i czy robiłeś jakieś zmiany vs projekt w związku z tym, z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seb.719 01.10.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Przykro mi ale nie pomogę CI w kosztach.Miałem wycenę za materiał i robociznę aż do stanu surowego zamkniętego łacznie z tą dachówką .Nie wiem ile kosztował sam materiał na dach. Jeżeli chodzi o zmiany poproś biuro projektowe HORYZONT o przesłanie plików ze zmianami w konstrukcji w przypadku krycoa dachu dachówką Dostaniesz wszystkie wyliczenia oraz rysunki ze zmienionymi detalami (drobne zmiany) Zmieniono blachy mocujące krokwie oraz zwiekszono zbrojenie w podciągach P3 i P5Reszta pozostała bez zmian. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tymianek 03.10.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 dzięki Pooley, ja mam południe od tyłu i tam musiałabym kombinować. Poniewaz rosną mury ja zaczynam kombinowac z wykończeniówką (w końcu to moja działka ) Byłam nawet raz u znajomej projektantki wnętrz i zrobiła mi rewolucję w głowie. Z przewrotowych pomysłów męczy mnie np.:, by zabudować ścianę między kuchnia a jadalnią. Haha u mnie też tak jest, wykończeniówka należy do mnie;] Też bardzo długo się zastanawiałam nad kuchnia i jadalnią - czy otwarta czy zamknięta. Będzie zamknięta z drzwiami przesuwnymi w ścianie.;] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tymianek 03.10.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 witam, słuchajcie, czy ktoś myślał o kolektorach słonecznych? ponoć na lato dałoby radę? Aha a co do kolektorów, to też o tym myślimy, ale póki co robimy instalacje pod, ale zakładać jeszcze nie będziemy (kasa - czekamy na dofinansowanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejagnes 05.10.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 ...tak jak pisalem, robimy tylko instalacje, nic poza tym, na razie nie zastanawialem sie dokladniej gdzie one beda, ale na dachu na 100%, mysle ze jak sie pokombinuje to sie zmieszcza na tej czesci nad jadalnio/kuchnia, wszystko tez zalezy od tego jakiego typu je chcemy i jak duzo. Ja na pewno zdecyduje sie na prozniowe-rurowe, maja duza wydajnosc i nie zajmuja duzo miejsca. Tak na szybko, kolektor firmy WATT, sa dwie wielkosci, wiec przymierzylem ten wiekszy: http://img215.imageshack.us/img215/373/kolektorsloneczny.jpg witam chciałbym się podłączyć pod temat ciepłej wody. na dachu Aleksandry nie bardzo jest gdzie zmieścić panel ,może lepszym rozwiązaniem będzie pompa ciepła powietrzna TYLKO NA CWU która poza sezonem grzewczym zawsze da ciepłą wodę . Przeglądałem artykuły i może być to warte zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnson 08.10.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 (edytowane) Daszek gotowy (poza koncowka 1 komina), tak wyglada nasza Aleksandra, dachowka tondach, holenderka 11, czarna glazura, czas wykonania dachu (dachowka, wiezba, rynny itd,) 2 tygodnie. Teraz pozostaje czekac az sie oknoplast sprezy i beda okna w antracycie. Na budowie straszny balagan ale juz wlasciwie mozna sprzatac.http://imageshack.us/photo/my-images/411/dscn4476o.jpghttp://imageshack.us/photo/my-images/546/dscn4479o.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/546/dscn4479o.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/411/dscn4476o.jpg/ Edytowane 8 Października 2011 przez johnson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts