ayna 21.10.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 (edytowane) Witam, załączam obrazki dotyczące ocieplenia fundamentów zgodnie z postem wyżej. PS. NIestety po wyświetleniu na forum jakość jest niezadowalająca. Gdyby ktoś potrzebował to mogę wysłać PDF. Edytowane 21 Października 2011 przez ayna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 22.10.2011 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Witam, Pytanie do tych co mają już pokrycia dachowe, Czy robiliście pełne deskowanie pod dachówkę ceramiczną? z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 22.10.2011 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 My nie robilismy deskowania, z opinii zasiegnietych w necie jak i specow, deskowanie robi sie raczej przy blachodachowce - zeby wyciszyc dach, szczegolnie w czasie deszczow, walace krople o blache moga nie pozwolic sie wyspac Przy dachowce ceramicznej czy tak jak u nas cementowej wystarczy sama dachowka + folia, tym bardziej, ze dach potrzebuje wentylacji, jak go zadeskujesz to pozniej trzeba kombinowac z jego wentylacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 22.10.2011 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 No własnie im więcej czytam w necie tym więcej opinii znajduje, że jeżeli chcemy zastosować dachówkę ceramiczną poniżej 22 stopni musi się zastosować papę i zrobić pełne deskowanie A moja ekipa twierdzi, że warto zainwestować w dobrą folię i to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 23.10.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Nas dekarz przekonywał, że deskować, własnie z uwagi na mały kąt dachu i tak robimy, ale widać, że opinie sa podzielone. Bądź tu mądry. Artcooc, nie potrafię tu wkleić rysunku z maila, ale zaczęliśmy robić schody, więc, gdy nabiorą kształtu wkleję zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 23.10.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Mysle ze to wszystko zalezy tez troche od dachowki, w naszym przypadku po konsultacji firmy wykonujacej pokrycie z centrala Euronitu (a tam technologiem) stwierdzili tylko ze trzeba jakas mocniejsza folie klasc i to wszystko, nie zalecali deskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tymianek 23.10.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Witam, Pytanie do tych co mają już pokrycia dachowe, Czy robiliście pełne deskowanie pod dachówkę ceramiczną? z góry dzięki za odpowiedzi. My właśnie w sobotę skończyliśmy deskować, tez będziemy mieli dachówkę ceramiczną. Też gadaliśmy z różnymi specami i przeważała opinia, aby deskować;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandrew 23.10.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 ja mam dużą dachówkę ceramiczną od 18 stopni nachylenia - ponoć jakieś lepsze zamki mają i folia i jest elegancko nic nie cieknie - cichutko jak leje.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati_23 26.10.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Na razie nie zastanawialem sie nad tym az tak dokladnie, ale pewnie niedlugo bede zglebial temat dokladniej. Pewnie zastosoujemy rekuperator krzyzowy, tam sie odzyskuje jakies 60% ciepla i do tego wymiennik gruntowy, bo inaczej trzeba w zime stosowac grzalki by dogrzewaly powietrze, bo jak jest -15 na zewnatrz, to bedzie lecialo za zimne powietrze przez nawiewy. Trochę zmienię temat, pooley czy możesz podać czy faktycznie zostałeś przy takim rozwiazaniu i jak to kosztowo się kszałtuje w Twoim wypadku? Jaki GWC zastosowałeś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 26.10.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Na chwile obecna zrobilismy tylko instalacje (dotychczasowy koszt ok. 9 tys. zl), temat rekuperatora wroci do nas za jakis czas, pewnie na wiosne. Na GWC w koncu sie nie zdecydowalismy, niestety konto bankowe weryfikuje wiele wspanialych pomyslow , duze mrozy nie sa norma, wiec pewnie bedziemy miec uklad z nagrzewnica, albo systemem zabezpieczajacym przed zamarznieciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artcook 27.10.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Artcooc, nie potrafię tu wkleić rysunku z maila, ale zaczęliśmy robić schody, więc, gdy nabiorą kształtu wkleję zdjęcie. Beess, zdjęcie zdjęciem, a możesz mi w takim wypadku podesłać ten rysunek mailem? [email protected] Pozdrawiam, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaq 27.10.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 pooley, wandrew i inni którzy są już ponad stropem...powiedzcie jak u Was wyglądało czasowo wykonanie stropu. U mnie ekipa dłubie całe 3 tygodnie z wielkim narzekaniem jaki to ciężki w budowie dom. Na początku mieli robić tydzień, ale stwierdzili że tylu słupów i zbrojeń jeszcze nie widzieli przy stropie. U was też tak to cieżko szło, czy mam jakiś "zmęczonych" fachmanów ? Druga rzecz to kwestia schodów. Też robimy betonowe, oczywiście wersje prostą tak jak na zdjęciach pooley'a. Czy posiadasz może dokładne wymiarowanie tych schodów - tak jak w orginalnej wersji projektu wymierzone są osobno tylko te w wersji wychodzącej na salon. jeśli tak to bardzo bym prosił z horyzontu przysłali nie wiele Z góry dziękować ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 27.10.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 nasza ekipa równiez narzekała, używając podobnych argumentów. W ogóle na każdym etapie słyszę, jaki to skomlikowany projekt.u nas trwało wszystko do zalania równo 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 27.10.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 wiaq, zależy też ilu masz pracowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 27.10.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 (edytowane) Wiaq: U nas tez to bardzo dlugo trwalo, ale chyba najdluzej zajelo przygotowanie zadeskowania stropu, potem juz jakos szlo. Mysle ze to tez kwestia tego jaki strop robicie, u nas byl zelbetonowy a nie teriva, a na dodatek nasz byl ponoc baaardzo mocno przezbrojony, co widac na zdjeciach Co do schodow, to nie polecam swoich wyliczen, bo jak przejrzysz fotki, to nam schody weszly na drzwi tak wiec, sam rozumiesz nasza ekipa równiez narzekała, używając podobnych argumentów. W ogóle na każdym etapie słyszę, jaki to skomlikowany projekt. u nas trwało wszystko do zalania równo 2 tygodnie u nas tez to w kolko powtarzali... jak zacieta plyta ja z perspektywy czasu stwierdzam, ze wiekszosc budowlancow chyba narzeka na to 'czemu to taki skomplikowany projekt' oni by woleli zeby kazdy dom byl prostym klockiem, a ich robota ograniczala sie do minimum Edytowane 27 Października 2011 przez pooley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calkiem_zielony 28.10.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 (edytowane) Moja ekipa jeszcze słówkiem nie pisnęła, że projekt jest trudy. Budują z uśmiechem na ustach, a domek bardzo im się podoba. Ze stropem uporali się w dwa tygodnie a Panów jest tylko trójeczka. Mało tego codziennie wracają do domku. Pracują generalnie od 8-17. Soboty mają wolne. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Nasze schody i postępy prac można obejrzeć tutaj. Zapraszam https://skydrive.live.com/redir.aspx?cid=ebe8b2d4da5f88a4&page=play&resid=EBE8B2D4DA5F88A4!157&authkey=ZCESG1hOMRk%24 Edytowane 1 Listopada 2011 przez calkiem_zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 28.10.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 calkiem zielony: Link nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calkiem_zielony 28.10.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Sorki, już powinno być lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 28.10.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 pooley, wandrew i inni którzy są już ponad stropem...powiedzcie jak u Was wyglądało czasowo wykonanie stropu. U mnie ekipa dłubie całe 3 tygodnie z wielkim narzekaniem jaki to ciężki w budowie dom. Na początku mieli robić tydzień, ale stwierdzili że tylu słupów i zbrojeń jeszcze nie widzieli przy stropie. U was też tak to cieżko szło, czy mam jakiś "zmęczonych" fachmanów ? Druga rzecz to kwestia schodów. Też robimy betonowe, oczywiście wersje prostą tak jak na zdjęciach pooley'a. Czy posiadasz może dokładne wymiarowanie tych schodów - tak jak w orginalnej wersji projektu wymierzone są osobno tylko te w wersji wychodzącej na salon. jeśli tak to bardzo bym prosił z horyzontu przysłali nie wiele Z góry dziękować ! u mnie to samo, wieczne narzekanie, jaki trudny, jak ciężko a drutu jak na lotnisko itp. u mnie ze stropem zeszło niecałe 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magwis 28.10.2011 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 witam po latach... kilka sporych miesięcy nieobecności i kilka większych kroków do przodu z realizacją; kilka fotek zostało wrzuconych do dziennika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts