calkiem_zielony 02.12.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Chętnie też się dowiem, bo to właśnie mam przed sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejagnes 04.12.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 witam mam zapytanko czy wymiary w zestawieniu więźby wystarczą do zamówienia czy trzeba dodać coś na zapas oraz ile zamawialiście łat i kontr łat bo w zestawieniu ich nie ma- z góry dziękuję. Mam też prośbę do Pooely jak możesz przypomnieć jakich zmian dokonałeś aby położyć dachówkę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 04.12.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 andrzejagnes, my prosiliśmy dekarza, by wszystko obliczył i wg jego obliczeń składaliśmy zamówienie. Pooley miałeś rację, cementową dachówkę możemy kłaść bez przeszkód. Wydawało mi się, że pól kg na tylu metrach robi swoje, a tu rzeczywiście żaden problem. Patrzę na wasz dach i cieszę się, że zdecydowalismy się na beton Różnica w cenie na samych dachówkach wyszła ok. 10.000. Zobaczymy jak my na tym wyjdziemy, bo to jednak inny producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seb.719 04.12.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 WitamWracając do tematu elewacji...Z braku środków na HPL kombinujemy z płytami ze styropianu .Co o tym sądzicie?http://img11.imageshack.us/img11/9186/img2011120300708.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 04.12.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Seb z daleka wygląda całkiem nieźle, prawie jak HPL zrób zdjęcie z bliższej odległości bo z chęcią bym to zobaczył z bliska. Co jest w spoinach, pomiędzy styropianem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 04.12.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Pooley miałeś rację, cementową dachówkę możemy kłaść bez przeszkód. Wydawało mi się, że pól kg na tylu metrach robi swoje, a tu rzeczywiście żaden problem. Patrzę na wasz dach i cieszę się, że zdecydowalismy się na beton Różnica w cenie na samych dachówkach wyszła ok. 10.000. Zobaczymy jak my na tym wyjdziemy, bo to jednak inny producent. No cena jest sporo nizsza, ale dachowka tez troszke bardziej wrazliwa, trzeba po niej delikatnie chodzic Z braku środków na HPL kombinujemy z płytami ze styropianu. Co o tym sądzicie? Prosimy o wieksze zdjecie i bardziej z bliska, bo malo widac ale pomysl moze byc calkiem fajny Trzymam kciuki zeby to lepiej wygladalo niz u nas Chociaz wcale tak zle u nas nie jest Mam też prośbę do Pooely jak możesz przypomnieć jakich zmian dokonałeś aby położyć dachówkę Pozdrawiam Lenistwo nie poplaca... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?159534-HR-ALEKSANDRA-z-Horyzontu-nowo%C5%9B%C4%87&p=4660076&viewfull=1#post4660076 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 04.12.2011 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 seb.719 pomysł jest dobry i wygląda dobrze. Ciekawe jak wyjdzie w kolorze, myślę, że kolor doda efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 04.12.2011 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 chciałam wrócić do pytania, które juz kiedyś zadałam, czy ktoś wykorzystuje swoje "poddasze"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaq 05.12.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 a może taka alternatywa dla HPLu.... Może wyglądać całkiem znośnie... http://www.beltecto.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarmag 05.12.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 witam!właśnie przeszłam sprawy papierkowe i urzędowe!ja dopiero zaczynam "przygodę" z budową! mam nadzieję, że Wasze wskazówki pomogą mi w dalszej budowie!pozdrawiam wszystkich którzy budują Olę, a szczególnie Prene! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarmag 05.12.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 widziałam te płyty styropianowe które mogą zastąpić HPL! na pierwszy rzut oka trudno je rozróżnić! wyglądają całkiem fajnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 05.12.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 witam! właśnie przeszłam sprawy papierkowe i urzędowe! ja dopiero zaczynam "przygodę" z budową! mam nadzieję, że Wasze wskazówki pomogą mi w dalszej budowie! pozdrawiam wszystkich którzy budują Olę, a szczególnie Prene! przesyłam również pozdrowienia, fajnie, że kolejna Ola pojawi się w Tarnobrzegu. Myślę, że mogłabyś się podzielić na forum Waszym "bombowym" początkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calkiem_zielony 05.12.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 (edytowane) @Prene Z Twoich zdjęć widzę, że ten duży otwór okienny w salonie kończy się na samym słupie żelbetonowym przy jadalni. Jak na ścianę jadalni położone zostanie ok 20cm ocieplenia to będzie kolizja z oknem. Może jeszcze masz jeszcze murarzy to mogliby Ci go troszkę zmniejszyć, bo to i tak raczej nieuniknione? Edytowane 5 Grudnia 2011 przez calkiem_zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 05.12.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 @Prene Z Twoich zdjęć widzę, że ten duży otwór okienny w salonie kończy się na samym słupie żelbetonowym przy jadalni. Jak na ścianę jadalni położone zostanie ok 20cm ocieplenia to będzie kolizja z oknem. Może jeszcze masz jeszcze murarzy to mogliby Ci go troszkę zmniejszyć, bo to i tak raczej nieuniknione? Ubiegne Prene https://picasaweb.google.com/114112760382200748943/Ola#5682335774690436706 z tego zdjecia wynika ze otwor nie dochodzi do samej krawedzi wiec jezeli jest tam te 22-23 cm to powinno byc ok A tak na marginesie, to ta Twoja galeria calkiem_zielony nie dziala chyba kiedys raz mi sie uruchomila, i to by bylo na tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calkiem_zielony 06.12.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Albo nie potrafię wklejać linków, albo Skydrive po każdej publikacji nowych zdjęć zmienia link do galerii. Brrr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luckyshot 06.12.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Albo nie potrafię wklejać linków, albo Skydrive po każdej publikacji nowych zdjęć zmienia link do galerii. Brrr.. To chyba kwestia kodu autentykacyjnego w linku... no i chyba najwidoczniej się on zmienia... Dla zainteresowanych. Znalazłam bardzo przyjemny i darmowy (dostępny przez WWW) program dla laików do projektowania domu wraz z meblowaniem oraz możliwością robienia "zdjęć" ze środka - bardzo pomaga w wizualizacji Pozdrawiam http://www.homestyler.com/designer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandrew 06.12.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 seb.719 - właśnie nad czymś takim się zastanawiałem - jakie płyty zastosowałeś - jakie wielkosci?Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 06.12.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 luckyshot, program jest rewelacyjny! dzięki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ayna 06.12.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 luckyshot, program jest rewelacyjny! dzięki bardzo. Czy trzeba się rejestrować? Bo nic mi nie chodzi na tej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luckyshot 06.12.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Czy trzeba się rejestrować? Bo nic mi nie chodzi na tej stronie Jakieś konto trzeba mieć np gmail/google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts