Prene 06.12.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 @Prene Z Twoich zdjęć widzę, że ten duży otwór okienny w salonie kończy się na samym słupie żelbetonowym przy jadalni. Jak na ścianę jadalni położone zostanie ok 20cm ocieplenia to będzie kolizja z oknem. Może jeszcze masz jeszcze murarzy to mogliby Ci go troszkę zmniejszyć, bo to i tak raczej nieuniknione? otwór kończy się na słupie, ale wystaje tyle, że spokojnie 15 cm styropianu będzie można dać, a właśnie tyle chcę dać na dole. Pooley zresztą wcześniej czujnie zauważył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 07.12.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 (edytowane) ayna, ja nie mam właśnie żadnego konta gmail/google, a mimo to otworzyło mi się bez problemu (może to kwestia jakichś programów) Edytowane 7 Grudnia 2011 przez Beess Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 08.12.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Zastanawiam się czy jest sens dawać wełnę pod folię dachową, czy nie lepiej na górze poprostu ocieplić sufit grubszą wełną np 35 cm. Strychu tam i tak żadnego nie będzie. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ayna 09.12.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Zastanawiam się czy jest sens dawać wełnę pod folię dachową, czy nie lepiej na górze poprostu ocieplić sufit grubszą wełną np 35 cm. Strychu tam i tak żadnego nie będzie. Co o tym sądzicie? My planujemy tak zrobić. Zresztą takie rozwiązanie jest w projekcie. Spójrz na przekroje budynku rys. 8 i 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artbeti 10.12.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 okna są z Bielska-Białej firma NETBUD http://www.okna-najtaniej.pl rozwożą okna gratis w każde miejsce pracują na różnych profilach także z 3 szybami są sprzedawcą nie producentem.Zamawiałem już okna w tej firmie miła obsługa można po negocjować .Jeśli chodzi o wielkości to są one takie jak w projekcie z wyjątkiem okna w jadalni od strony salonu jest zmniejszone do wymiaru 1700x2300. alex.83 jeszcze nie stawiam z braku czasu mam zamiar postawić stan surowy zamknięty do jesieni a zimą wykańczać myślę że się odwiedzimy co jakiś czas bywam w Szczecinie. Powodzenia na budowach! firma to jedna wielka kpina banda oszustow okna zostaly zamowione 1/09/11 teraz mamy 10/12/11 brak okien brak kontaktu brak zaliczki jaka wplacilem sprawa oddana do rzecznika praw konsumenckich JEDNYM SLOWEM OSZUSCI WYSTRZEGAJCIE SIE ICH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandrew 12.12.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Prene - ja osobiście ociepliłem pomiędzy krokwiami 15 cm i pod nimi 15 cm w kratke. A to dlatego że zostawiam skosy w pokojach bo 250 wysokości to mógłbym sie klaustrofobii nabawic a pozatym wyższe pomieszczenia lepiej wyglądają lecz minusem jest kubatura która się zwięsza. artbeti - to ja miałem szczęście okna zamówiłem też na początku września niby dostawa 6/7 tyg opóźnienie jedynie 4 tygodnie no ale dostałem Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaq 12.12.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 magwis: jak zrobiłeś swoją podbitkę ? czy są to deski, czy styropian i tynkowanie, czy może blacha lub panele? kiedyś przejeżdżałem i zrobiłem zdjęcie na którym niestety nie za dużo widać. wiem, że macie zrobioną podbitkę wg projektu z tym charakterystycznym "uskokiem" lub też dodatkowym "stopniem" co niesamowicie nadaje uroku przy tak płaskim dachu. z góry dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p3drinho 13.12.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Pooley, jestem pod wrażeniem my jeszcze nie zaczelismy... Beess, tez jestem z bydgoszczy, a budujemy sie w łochowie, moze Ty tez? Witam Wszystkich, Wraz z żoną planujemy budowę Aleksandry Modern B w Łochowie koło Bydgoszczy. Od kilku tygodni śledzę forum i chciałbym teraz również wymienić się poglądami oraz opiniami. Obecnie jesteśmy na etapie zmiany warunków zabudowy... Niestety wysokość elewacji do okapu w warunkach jest zbyt mała o blisko metr, aby pozwolić sobie na Olę Modern Niemniej nie tracimy wiary i czekamy na poztywną opinię z gminy. Evia, Wygląda na to, że będziemy sąsiadami Czy istniałaby możliwość, aby zobaczyć jak idzie wam praca? Byłbym wdzięczny za kontakt, gdyż wasza budowa mogłaby nam bardzo pomóc w uzyskaniu zmiany decyzji. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_brzytwa_ 13.12.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 (edytowane) Witam Wszystkich, Wraz z żoną planujemy budowę Aleksandry Modern B w Łochowie koło Bydgoszczy. Od kilku tygodni śledzę forum i chciałbym teraz również wymienić się poglądami oraz opiniami. Obecnie jesteśmy na etapie zmiany warunków zabudowy... Niestety wysokość elewacji do okapu w warunkach jest zbyt mała o blisko metr, aby pozwolić sobie na Olę Modern Niemniej nie tracimy wiary i czekamy na poztywną opinię z gminy. Evia, Wygląda na to, że będziemy sąsiadami Czy istniałaby możliwość, aby zobaczyć jak idzie wam praca? Byłbym wdzięczny za kontakt, gdyż wasza budowa mogłaby nam bardzo pomóc w uzyskaniu zmiany decyzji. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! No to w Łochowie będą 4 sztuki zaczyna robić się ciasno hehe, my też wystąpiliśmy o zmianę warunków ze względu na wysokość okapu. Działkę mamy na ulicy Letniskowej. No to już teraz trzeba będzie koniecznie zrobić zlot Aleksandrowiczów z Łochowa i okolic Edytowane 6 Maja 2012 przez Jarek.P Na prośbę innej forumowiczki skasowano dane z nią związane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calkiem_zielony 15.12.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 (edytowane) Udało się nam już położyć troszkę pokrycia dachowego. Obyśmy zdążyli skończyć to przed nadejściem prawdziwej zimy. Gdyby ktoś był zainteresowany obejrzeniem jak wygląda dachówka Brass Tegalit w kolorze grafitowym to zapraszam do galerii. Okna dachowe będą montowane na końcu Edytowane 15 Grudnia 2011 przez calkiem_zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 15.12.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 calkiem_zielony: ja bym bardzo chcial zobaczyc, bo na poczatku myslelismy o takiej dachowce... ale jak zwykle ta wasza galeria nie dziala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calkiem_zielony 15.12.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Sprawdzam już na wielu komputerach i wszędzie działa. Co dokładnie jest nie tak?Czy mogę prosić o sprawdzenie jeszcze Kogoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 15.12.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 U mnie sie pokazuje okienko logowania do Windows Live... moze wiekszosc ludzi jest zarejstrowana, ja nie uzywam jednak Windowsow, wiec nie jestem zarejestrowany... pewnie dlatego, nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonPaw1719509723 15.12.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Sprawdzam już na wielu komputerach i wszędzie działa. Co dokładnie jest nie tak? Czy mogę prosić o sprawdzenie jeszcze Kogoś? U mnie działa i jest ok. A tak w ogóle to też przymierzam się do budowy ALEKSANDRY i fajnie, że opisujecie tu tak wiele zagadnień związanych z budową. Przestudiowałem już 52 strony i jestem pod wrażeniem, że tak wielu ludzi pracuje nad tym, żeby innym było lżej. Pozdrawiam i liczę na nieprzerwaną aktywność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calkiem_zielony 15.12.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Dziwne. To publiczna galeria i nie trzeba się logować do usługi Live. Wątpię, aby sam OS miał tutaj aż takie znacznie ale kto to wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 15.12.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Ja do dzisiaj nie widziałam, choć kilka razy próbowałam, ale teraz widzę. Całkiem_zielony bardzo ładnie! Myślę jednak, że na 20 stopniach nie byłoby tego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calkiem_zielony 15.12.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Ja do dzisiaj nie widziałam, choć kilka razy próbowałam, ale teraz widzę. Całkiem_zielony bardzo ładnie! Myślę jednak, że na 20 stopniach nie byłoby tego efektu. Wszystko jest względe. Z pierwszego piętra okien sąsiada efekt byłby dokładnie taki sam. Inna sprawa, że płaskie dachówki chyba nie są specjalnie polecane do dachów o niskim spadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p3drinho 17.12.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 (edytowane) No to w Łochowie będą 4 sztuki zaczyna robić się ciasno hehe, my też wystąpiliśmy o zmianę warunków ze względu na wysokość okapu. Działkę mamy na ulicy Letniskowej. No to już teraz trzeba będzie koniecznie zrobić zlot Aleksandrowiczów z Łochowa i okolic @ Brzytwa To przynajmniej będzie przytulnie Trzymamy kciuki za zmianę warunków - dajcie proszę znać jak coś się u was wyjaśni. Swoją drogą - jak to możliwe, że Evia dostała inne warunki zabudowy? Zlot to bardzo fajny pomysł Edytowane 6 Maja 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 17.12.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 W Tarnobrzegu również będzie Aleksandrowo, w przyszłym roku podobno startują kolejne 4 :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_brzytwa_ 17.12.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Swoją drogą - jak to możliwe, że Evia dostała inne warunki zabudowy? Może nie doczytała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts