Beess 05.01.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 ayna masz rację, jedyne co to mają charakter odstraszający dla włamywaczy, bo jednak utudniają i przedłużają moment wejścia do domu. W lecie chłodzą skutecznie i żadna wewnętrzna roleta, czy żaluzja się nie równa, a ja większość okien przerzuciłam na południe. Przy okazji osłaniają okna bez firan i zasłon. Jednak cena jest równie odstraszająca i sama nie wiem, czy sie jednak zdecyduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ayna 09.01.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Wiaq, czy mógłbyś dokładniej sfotografować schody i umieścić na picasa? Ostanie zamieszczone fotki są bardzo nieostre. Podaj też trochę informacji na temat Twoich schodów np.: wysokośc i głębokość stopni oraz ich ilość. Będę wdzięczna za te informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 09.01.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Prene, zgodnie z obietnicą oferty jakie otrzymałem na rekuperacje (ceny netto): Opcja 1: rekuperator Renovent Large – 6900, osprzęt, kanały spiro - 8400 i robocizna 6000) = 21400 Opcja 2: rekuperator Renovent Excellent Plus – 8600, osprzęt, kanały spiro - 8400 i robocizna 6000) = 23100 Opcja 3: rekuperator Aeris CA 550 – 13300, osprzęt, kanały spiro - 8400 i robocizna 6000) = 27800 Opcja 4: rekuperator Aeris 550 VV Ease – 10700, osprzęt, kanały sztywne metalowe i robocizna 13440) = 24100 Opcja 5: rekuperator Aeris 550 VV Ease – 10700, osprzęt, kanały Uniflex i robocizna 19200) = 29900 Opcja 6: rekuperator Aeris 550 VV Ease – 12000, osprzęt, kanały spiro – 8300 i robocizna 4500) = 24800 Opcja 7: rekuperator Rego 500 VE-EC– 10800, osprzęt, kanały spiro – 8300 i robocizna 4500) = 22600 Opcja 8: rekuperator Rego 600 HE-B-EC-C4– 8000, osprzęt, kanały spiro – 8300 i robocizna 4500) = 20400 Opcja 9: rekuperator Mistral 600 Pro EC, sterownik RC4, nagrzewnica – 10500, osprzęt, kanały spiro – 8300 i robocizna 4500) = 23300 Jeżeli macie inne oferty wrzućcie na forum. Dzięki krzyga za tak wiele wycen. Choć tylko jedna z tych wycen jest na kanały sztywne, a tylko takie biore pod uwage to i tak utwierdziło mnie to w przekonaniu, że mam dobrą cenę Spiro na Ole jest średnio 2 tyś. tańsze. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyga 09.01.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Dzięki krzyga za tak wiele wycen. Choć tylko jedna z tych wycen jest na kanały sztywne, a tylko takie biore pod uwage to i tak utwierdziło mnie to w przekonaniu, że mam dobrą cenę Spiro na Ole jest średnio 2 tyś. tańsze. pozdrawiam. Prene, Czy możesz mi przesłać namiar na firmę od której dostałeś dobrą ofertę na rekuperacje opartą na sztywnych kanałach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 09.01.2012 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Co do rekuperacji na chwile obecna moge polecic LinkAir, u mnie instalacja kanalow sztywnych (koncowki na spiro) wyszlo ok 9tys razem z robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prene 10.01.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Prene, Czy możesz mi przesłać namiar na firmę od której dostałeś dobrą ofertę na rekuperacje opartą na sztywnych kanałach? http://www.salklim.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaq 10.01.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Wiaq, czy mógłbyś dokładniej sfotografować schody i umieścić na picasa? Ostanie zamieszczone fotki są bardzo nieostre. Podaj też trochę informacji na temat Twoich schodów np.: wysokośc i głębokość stopni oraz ich ilość. Będę wdzięczna za te informacje jak będę na budowie to cyknę fote,te rzeczywiście są niezbyt wyraźne. schody zrobiliśmy proste z podestem/spocznikiem dla wygody w użytkowaniu/wnoszeniu mebli etc. pamiętam że wysokość stopnie jest chyba 18,6cm lub 18,7cm tak więc dużo, ale inaczej się nie dało. tak czy siak wylądowaliśmy chyba 2 stopnie za ścianą nośną za którą miały się schować schody. tym akurat się nie martwimy, zaaranżujemy to potem jakimś elementem przy ścianie, pólkami z g-k, zobaczymy..... schody oczywiście wjechały na drzwi - aby nie trzeba było ich zmniejszać i zwężać do jakiś śmiesznych rozmiarów obniżyliśmy posadzki z 20 cm w projekcie na 15 cm. co do ilości stopni to muszę sprawdzić naocznie bo nie pamiętam teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calkiem_zielony 10.01.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Czy moglibyśmy prosić Was żebyście rzucili okiem na wstępny projekt naszej kuchni i skomentowali co o tym myślicie? https://skydrive.live.com/?cid=ebe8b2d4da5f88a4&id=EBE8B2D4DA5F88A4%21157#cid=EBE8B2D4DA5F88A4&id=EBE8B2D4DA5F88A4%21645https://skydrive.live.com/?cid=ebe8b2d4da5f88a4&id=EBE8B2D4DA5F88A4%21157#cid=EBE8B2D4DA5F88A4&id=EBE8B2D4DA5F88A4%21646https://skydrive.live.com/?cid=ebe8b2d4da5f88a4&id=EBE8B2D4DA5F88A4%21157#cid=EBE8B2D4DA5F88A4&id=EBE8B2D4DA5F88A4%21647https://skydrive.live.com/?cid=ebe8b2d4da5f88a4&id=EBE8B2D4DA5F88A4%21157#cid=EBE8B2D4DA5F88A4&id=EBE8B2D4DA5F88A4%21648 Edytowane 10 Stycznia 2012 przez calkiem_zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 10.01.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 U mnie jak zwykle nie mozna obejrzec ani jednego zdjecia z tego skydrive... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calkiem_zielony 10.01.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Specjalnie dla Ciebie wysłałem je mailem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ayna 10.01.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Czy moglibyśmy prosić Was żebyście rzucili okiem na wstępny projekt naszej kuchni i skomentowali co o tym myślicie?=QUOTE] Ładna kolorystyka. W szafkach stojących na podłodze umieściłabym maksymalną liczbę szuflad (na pełnym wysuwie), gdyż według mnie są praktyczniejsze niż otwierane szafki. Zauważyłam, na prezentowanych przkładach, że bardzo często kuchenka jest umieszczna na przeciwległej ścianie, w stosunku do aranżacji zawartej w projekcie. Całkiem_zielony, jeśli nie masz nic przeciwko umieszczę projekt Twojej kuchni na forum, bo faktycznie ja też mam problem ze skydrivem. Teraz mi się udało obejrzeć Twoje zdjęcia. Zastanawiam się czy to nie wina przeglądarki, bo miałam problem z tą stroną do stylizacji wnętrz (była podana na forum), po otworzeniu w innej przeglądarce działa bez zarzutu. Projekt kuchni Całkiem_zielonego Edytowane 10 Stycznia 2012 przez ayna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calkiem_zielony 10.01.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Wielkie dzięki za wstawienie zdjęć na forum. Nie potrafiłem tego sam zrobić. Może ktoś mnie nauczy? W szafkach na podłodze już jest maksymalna ilość szuflad. Moja żona o to zadbała. Więcej się nie da. Musi zostać szafka narożna, szafka pod zlewem na śmieci i zmywarka. Reszta to same szuflady. My lubimy otwarte przestrzenie. Ta kuchnia jest za mała, aby zrobić tam jeszcze wyspę czy półwyspę, więc to odpadło. Szafek wiszących też nie da się nigdzie zrobić, więc pomysł na zabudowę całej ściany szafkami kominowymi. W konsekwencji jedyne miejsce gdzie da się zamontować okap na ścianie to to gdzie w naszym projekcie. Chętnie zapoznamy się z Waszymi pomysłami na aranżację tej niedużej przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 10.01.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 super ci wyszło ja dla odmiany chciałabym zabudowac cała kuchnię maksymalnie. Nie mam wizualizacji, bo wszystko dopiero rodzi się w głowie, ale ponieważ ja mam ściankę przy jadalni u mnie raczej wyglądać będzie tak na szybkim szkicu: http://images40.fotosik.pl/1295/3a8cb188a4fe46e4m.jpg krem - 3 szafy kominowe (ew. 4) i tylko one będą widoczne z salonu; czerwony na pewno szafki dolne, a niebieski dolne i górne. Szary jest w opcji, jak mi sie uda wymierzyć, to mam zamiar obudować całe okno u góry i u dołu, wówczas blaty i szafki będą dookoła całej kuchni. Pooley odpoczywacie, czy idziecie do przodu? Podglądam was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 10.01.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 kolorystyka: biały połysk, w ogóle idę w szary i biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luckyshot 11.01.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 więc pomysł na zabudowę całej ściany szafkami kominowymi. W konsekwencji jedyne miejsce gdzie da się zamontować okap na ścianie to to gdzie w naszym projekcie. Chętnie zapoznamy się z Waszymi pomysłami na aranżację tej niedużej przestrzeni. Pytanie - czy myśleliście, aby wysoką zabudowę zrobić "dłuższą" to znaczy wysunąć ją trochę w stronę jadalni. Na załączonych zdjęciach widać, że przed lodówką jest jeszcze kawałek ściany i z moich obliczeń to tam jeszcze ta wysoka zabudowa mogłaby być dłuższa.. U nas myślimy czy jej nie zrobić szerszej nawet niż w projekcie (do 3,7m) wtedy może się nawet zmieści za lodówką i piekarnikiem płyta i okap. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaq 11.01.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 PILNA SPRAWA: czy ma ktoś może z Was rzuty parteru i piętra dla Modern B z tarasem nad garażem w plikach CAD ?? Horyzont woła sobie za to 190 zł, może ktoś już nabył i podzielimy się kosztami ... ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calkiem_zielony 11.01.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Pytanie - czy myśleliście, aby wysoką zabudowę zrobić "dłuższą" to znaczy wysunąć ją trochę w stronę jadalni. Na załączonych zdjęciach widać, że przed lodówką jest jeszcze kawałek ściany i z moich obliczeń to tam jeszcze ta wysoka zabudowa mogłaby być dłuższa.. U nas myślimy czy jej nie zrobić szerszej nawet niż w projekcie (do 3,7m) wtedy może się nawet zmieści za lodówką i piekarnikiem płyta i okap. Co wy na to? Wogólne nie rozważaliśmy takiej opcji. Na naszym rzucie ta ścianka nie jest dobrze narysowana, ale w rzeczywistości ma 24cm grubości i już jest dobudowana do słupa żelbetonowego, który mieliśmy w tym miejscu. Dalej już jest praktycznie ciąg komunikacyjny, a w zasadzie to nawet hall. Wolimy mieć więcej otwartej przestrzeni, a szefek i tak będzie całkiem sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p3drinho 11.01.2012 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Witam ponownie. Po długich bojach udało mi się uzyskać zmianę warunków zabudowy Teraz już czekamy na adaptacje projektu. Czy ktoś ma może sprawdzony kosztorys, którym mógłby się podzielić? Zależałoby mi, aby wstępnie już przygotowywać fundusze pod budowę. Jeżeli ktoś mógłby polecić również dobrą ekipę budowlaną w okolicach Bydgoszczy to byłbym wdzięczny @Brzytwa, jak wasze warunki? Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaq 12.01.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Wiaq, czy mógłbyś dokładniej sfotografować schody i umieścić na picasa? Ostanie zamieszczone fotki są bardzo nieostre. Podaj też trochę informacji na temat Twoich schodów np.: wysokośc i głębokość stopni oraz ich ilość. Będę wdzięczna za te informacje Ayna, W mojej galerii masz kilka fotek schodów, tak jak pisałem wysokość do ok 18,6 lub 18,7 szerokość stopni ok 25,5 cm, jest 8 stopni potem spocznik jako 9 i 6 kolejnych, czyli 14 stopni + spocznik pomiędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tymianek 16.01.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam wszystkich budujących Mam pytanie do osób, które są już po zakupie stolarki, jaki macie wymiar okien w kuchni i w pokoju nad kuchnią. W projekcie jest cos chyba pokrecone, bo w części rysunków okno w kuchni ma 160 cm, a w części 190. A tak przy okazji ...... jakie są przybliżone koszty stolarki w naszej Oluni?? Z gory dziekuję za odpowiedź Pozdrawiam i zyczę wytrwałości w budowaniu i wykańczaniu. Nasze okienka to koszt 31 000 razem z ciepłym montażem;] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts