MonPaw1719509723 23.03.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 http://www.turntool.com/view_3d/installing-the-turntool-viewer/ ten dodatek musi byc zainstalowany ... sprobuj to sam doinstalowac ... Próbowałem i to kilka wersji:), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonPaw1719509723 23.03.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Też chciałam lustrzane odbicie zwiedzić, ale takiej opcji nie znalazłam jeśli da się i ktoś sprytniejszy wie jak, to się podłączam z prośbą o instrukcję Mon&Paw jak dasz instrukcję jak się ściąga to mogę spróbować U mnie podczas otwierania spacer w 3D pojawia się ikona 'pobierz wersję offline' - tylko, że tak się dzieje w innych projektach, a nie w tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evia 23.03.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 niestety nie potrafię ściągnąć, ale zrobiłam Ci kilka zrzutów. Jak zależy Ci na spacerze to na innym kompie wtedy proponuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evia 23.03.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 I jeszcze kilka No właśnie i na tym ostatnim widać te oryginalne schody, o które ostatnio ktoś pytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonPaw1719509723 24.03.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Dla tych, którzy tak jak ja nie mogą otworzyć spaceru 3D - spacer na youtube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 24.03.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 dzięki wszystkim, Mon&Paw rewelacja, że ci się udało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artcook 26.03.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 eh, już na budowie miałem pewne wątpliwości, a wirtualny spacer mnie utwierdził w przekonaniu, ze korytarze na pietrze są dobre 50 cm za wąskie teraz żałuję, że nie pomniejszyłem pokoi i nie zwiększyłem komunikacji na górze, no ale trudno to mój pierwszy dom więc się dopiero uczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 26.03.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Artcook zaskoczyłeś mnie, wydają mi się właśnie całkiem ok. Wąskie - to prawda, ale nie ma problemu, by się minąć, czy swobodnie poruszać. Jedyny problem jaki przewiduję, to ewentualnie problemy z noszeniem mebli, gdyby meblowanie nie skończyło się przed założeniem balustrady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pooley 26.03.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 W projekcie z tego co pamietam jest tak, ze zaraz przy wyjsciu ze schodow jest szerzej, a pozniej za zakretem sie zweza... i my tutaj poszerzylismy troszke, zrobilismy tej samej szerokosci korytarz na calej dlugosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artcook 26.03.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 suma sumarum mówimy dokładnie o tym samym, to czym ewentualnie martwi się Beess czyli komunikacja (wnoszenie mebli itp.) to jest to co wyeliminował Pooley, a czego nie zrobiłem ja Do budujących !! zwróćcie na to uwagę, zabranie z powierzchni pokoi tych 40-50 cm na piętrze jest dla tych pokoi nieistotne, a dla wygodnego korytarza bardzo ważne, ale to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M_L 27.03.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 my mamy ładny szeroki korytarz na piętrze dzięki zmniejszeniu światła klatki schodowej a wygląda to tak:http://i39.tinypic.com/33pan94.jpg http://i41.tinypic.com/ml5b2b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artcook 28.03.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 M_L fajnie to wymyśliliście, pomysłowo, tak z ciekawości (bo ze zdjęcia trudno wywnioskować) jak szerokie są schody? Ale pomysł super, bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M_L 29.03.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 szerokosć schodów jak dobrze pamietam to chyba 110, korytarz na piętrze naprawde fajnie wyglada i wyszedł całkiem spory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati_23 30.03.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 suma sumarum mówimy dokładnie o tym samym, to czym ewentualnie martwi się Beess czyli komunikacja (wnoszenie mebli itp.) to jest to co wyeliminował Pooley, a czego nie zrobiłem ja Do budujących !! zwróćcie na to uwagę, zabranie z powierzchni pokoi tych 40-50 cm na piętrze jest dla tych pokoi nieistotne, a dla wygodnego korytarza bardzo ważne, ale to tylko moje zdanie. W załączeniu przesyłam jak to u Nas zostało rozwiązane (może komuś się przyda)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 01.04.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 witam, a to nasz obecny front i ogródek http://images35.fotosik.pl/1286/21332b8df6d8e5ebm.jpg http://images42.fotosik.pl/259/94291499893a7b4bm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_brzytwa_ 01.04.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Trochę inna Aleksandra http://www.ajrstudio.pl/projekt-domy-jednorodzinne-ajr27a2garaz-0.html może się przyda do poprawiania funkcjonalności Aleksandry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarmag 12.04.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 witajcie!dawno nie zaglądałam na forum!!! fajnie popatrzec jak zmieniają się wasze Ole!!!nasza jest na etapie parteru, ale też się pnie do góry;)mam pytanie do POOLEYA: widziałam że macie założoną pompę ciepła! fajne rozwiązanie i my też nad tym myślimy! czy moglibyście podac cenę takiej instalacji, chciałam porównac z naszą ofertą! jaką moc ma wasza pompa, i z jakie firmy macie to urządzonko? a staraliście się o jakieś dofinansowanie??? jestem bardzo zainteresowana i byłabym Wam bardzo wdzięczna za info:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gr8 12.04.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Hej,Czy ktoś z Was zdecydował sie zastosować płyte fundamentową, zamiast tradycejnego fundamentu na ławach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaczek 16.04.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Witam wszystkich! Zaczynamy budowę Aleksandry Modern A w połowie maja w okolicach Bydgoszczy. Dość długo szukaliśmy odpowiedniego projektu i w końcu trafiła nam się Aleksandra z dużymi przeszkleniami w naszym przypadku od strony ogródka - od str. południowej . Dużych zmian nie wprowadzamy do projektu... Zmieniamy okna: oba okna w jadalni nie będą otwierane, to na przeciwko kuchni możliwe że zamienimy na 3 wąskie, zastanawiamy się nad zmniejszeniem długości okien narożnych i wymurowaniem między nimi słupka (żeby można było spokojnie zamontować rolety zewnętrzne i wewnętrzne) oraz nad dodaniem okna w salonie - równo z oknem w sypialni na górze. Standardowo robimy przejście między garażem a pomieszczeniem gospodarczym. Z garderoby na górze wydzieliliśmy mały kawałek na pralnię (będzie przejście do łazienki przez rozsuwane drzwi). Schody wybraliśmy w kształcie litery L - wstępnie takie jak na załączonym zdjęciu. Ogrzewanie będziemy mieli gazowe i kominek z płaszczem wodnym. Na całym parterze miała być podłogówka ale dużo osób odradza nam taki typ ogrzewania w pomieszczeniu w którym spędza się dużo czasu (salonie)... więc zastanawiamy się nad grzejnikami... Z tego co tu wyczytałam dużo osób wybiera okna w kolorze antracyt. Wybraliście okna w jednym kolorze z obu stron, czy np. białe od wewnątrz? A może ktoś zdecydował się na okna drewnopodobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beess 16.04.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 aniaczek, ilu budujących tyle wariacji, zwłaszcza okiennych Mamy okna dwustronne. Mi osobiście wewnątrz bardziej podobają sie białe i wydaje mi się ponadto, że na lata i zmiany wnętrza może trochę bardziej uniwersalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts